东北三省四市教研联合体2021届高三英语模拟试题(一)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 东北三省 教研 联合体 2021 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、东北三省四市教研联合体2021届高三英语模拟试题(一)(含解析)本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第1卷1至10页, 第卷11至12页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。第I卷注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号码填写在本试卷和答题卡相应位置上。2.选择出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,不能答在本试卷上,否则无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。
2、听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍C例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. On a plane.B. On a bus.C. On a ship【答案】A【解析】【原文】M: Miss, is there still time for a cup of coffee on this flight?W: Yes, but you have to drink it fast b
3、ecause well be landing in a second.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What time is it now?A. 7: 00.B. 7: 25.C. 7: 30.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me for being late.W: Never mind. Youre not too late. The film will start at 7:30. We still have five minutes to go.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. He is too bu
4、sy to help her.B. His hands are holding something.C. He wants to move the sofa all by himself.【答案】A【解析】【原文】W: Would you mind helping me move the sofa?M: Help you? Cant you see I have my hands full with all this typing.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the woman?A. Mr. Johnsons secretary.B. Mr. Johnsons wi
5、fe.C. Mr. Johnsons mother.【答案】B【解析】【原文】M: Hi, can I speak with Mr. Johnson, please?W: Hes out with our son. Hell be back later on tonight. Can I take a message?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man feel?A. Worried.B. Excited.C. Unconcerned.【答案】A【解析】【原文】W: I hope we have a good harvest this year.M: M
6、e too. But it hasnt rained very often. The fields havent gotten too much water.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各 个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why did Marys parents make her stay
7、at home yesterday evening?A. To let her do her homework.B. To let her take care of her baby sister.C. To let her watch TV.7. What did Mary do yesterday evening?A. She watched boxing on TV.B. She watched a movie about boxing.C. She went to a concert.8 What did John do last night?A. He watched boxing
8、on TV.B. He went to the cinema.C. He went to a concert.【答案】6. B 7. A 8. C【解析】【原文】M: Why did your parents make you stay at home yesterday evening, Mary?W: They wanted to go out, and so they made me look after my baby sister.M: Didnt you mind doing it?W: No, I didnt. My sister was very good and I did
9、quite a lot of homework.M: Didnt you even want to go to the cinema?W: Not really. I watched TV for an hour.M: What was on TV last night?W: Boxing. It was excellent.M: Oh, I enjoy watching boxing on TV, too. What a pity? I missed it last night.W: What did you do last night, John?M: I went to a concer
10、t.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. What main dish will the woman serve?A. Roast duck.B. Chicken.C. Beef and potatoes.10. When will the woman serve bread?A. Before dinner.B. During dinner.C. After dinner.11. How will the woman probably get the dessert?A. She will make it.B. She will buy it.C. Sh
11、e expects someone to bring it.【答案】9. B 10. A 11. B【解析】【原文】W: Im planning a dinner party.M: That sounds fun.W: Yeah. But I havent figured out exactly what to serve. Can you help me?M: Sure. How many people have you invited?W: Six. I was thinking of having a chicken.M: Thats a good idea. Will you roas
12、t it?W: Yeah, probably with garlic and potatoes. Do you think people will be pleased with that?M: Of course! What side dishes do you plan to make?W: Well, in addition to potatoes, Ill also make a salad.M: Will you serve bread?W: I could put out bread and cheese before the meal ? But Im not sure abou
13、t dessert. Should I make it or buy it?M: Do you like baking?W: Not really.M: You might as well buy it, then. Theres a shop near here that makes delicious pies.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. When does the woman usually watch TV?A. After midnight.B. When she is bored.C. After she has dinner.13
14、. Why was the man unhappy?A. He lost his meal tickets.B. The food was terrible.C. The TV program was boring.14. Why did the man feel even worse?A. He didnt sleep well.B He wasted so much time.C. The woman had the same problem.【答案】12. B 13. A 14. B【解析】【原文】W: What a great day, isnt it?M: I guess so. I
15、 didnt notice. I feel terrible because I watched television until midnight last night.W: Midnight? Did you watch so late because you were bored? I usually watch TV only if I have nothing better to do.M: Bored? No, I was unhappy because I left my meal tickets in the dining room. There were more than
16、fifty dollars worth of meal tickets.W: So did watching TV make you feel better?M: Well, I felt a bit better while I was watching. You know, it took my mind off my troubles. But after I turned the TV off, I just felt even worse with myself for wasting so much time.W: Ive had that feeling before.听下面一段
17、较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. Who is disabled in the dialogue?A. The man.B. The mans wife.C. The mans boss.16. What did the mans boss do?A. He fired the man.B. He moved the company.C. He disappeared with lots of money.17. What did the woman give the man?A. A job opportunity.B. Only some money.C.
18、 Some food.【答案】15. B 16. C 17. A【解析】【原文】M: Excuse me, madam. Can you spare me some change, please?W: Uh why are you living on the street?M: Oh, we actually share a room with another family. The problem is that my wife is disabled and cannot work, but the government wont help her right away.W: Why do
19、nt you get a job?M: My boss stole a lot of money from all his workers and left town. We got left with nothing. Ive been looking for a new job every day, but we need to eat. Thats why Im here.W: Thats awful. Heres ten dollars And heres my card. We need someone to clean my office building in the eveni
20、ngs. Its not much money, but its a start. Come by tomorrow morning at nine, okay?M: Oh, thank you so much for your kindness! I wont let you down!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Which statement is true about the park that Walt dreamed of?A. Children instead of adults would like to go to his park
21、.B. The park would be exciting and safe.C. The park would be attractive to Americans only.19. When was Disneyland opened in California?A. In 1966.B. In 1955.C. In 1958.20. Which statement is true about Walt?A. Before he died in 1966, he built only one amusement park in America.B. He was forgotten by
22、 the world quickly after he died.C. He had two daughters, who liked to go to amusement parks.【答案】18. B 19. B 20. C【解析】【原文】Walt has two daughters. He took them everywhere. They liked to go to amusement parks. Walt dreamed of making a beautiful amusement park that grown-ups as well as children would l
23、ike. “My park would be alive and exciting, and it would be clean and safe. People would come from far and near to see it.” His dreams came true with Disneyland. In 1955, he opened a wonderful land of make-believe in California. Real boats, castles, trains, mountains, rivers, are all in one beautiful
24、 park. Millions of people came to Disneyland. Years later, Disney World was built. Walt Disney now had another wonderful world of fun in Florida.Walt Disney died in 1966, but the world will not forget him quickly. Mickey Mouse and all his friends will help us to remember him.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(
25、共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。AWhats on?Drawn from abroadIllustrations for different reading materials help readers of many ages better understand the content. Meanwhile they also stand alone as quality works of art for fine techniques and colors.Image of the West
26、, an illustration exhibition at Tsinghua University Art Museum, gathers such works by acclaimed(备受推崇的)artists in Europe and the United Stales.9 a. m. -5 p. m. , closed on Mondays. Tsinghua University, Haidian district, Beijing. 010 -6278 -1012.Mountains of operaVisitors on the Snow Mountains, an ori
27、ginal Chinese opera based on the 1963 domestic movie of the same name, will be staged in December. Set in the early 1950s on the borders of the Xinjiang Uygur autonomous region, it involves the love story between a 16 - year - old girl and a young man, both from Xinjiang, and how they helped the sol
28、diers of the Peoples Liberation Army suppress(平定;压制)spies.7 P.m. , Dec 3 to 6. National Center for the Performing Arts. No. 2 West Chang an Avenue, Xicheng district, Beijing. 010 - 6655 - 0000.Seal(印章)of approvalIn 1933, ink artist Qi Baishi achieved a major breakthrough in art and began to gain fam
29、e in the cultural circles of Beijing. As a noted seal - making artist, he once carved out four characters on a seal, zhiji youn, which means remembering the kindness from best friends. This anecdote (轶事、趣闻)inspired leaders at the Art Museum of Beijing Fine Art Academy to mount an exhibition focusing
30、 on Qi and those in his close personal circle.9 am - 5 pm, closed on Mondays. 12 Chaoyang Gongyuan (Park) Nan Lu, Chaoyang district, Beijing. 010-6502 -5171.21. What may visitors see in Image of the West?A. A historical book about Tsinghua University.B. An illustrative Shakespeare Collection.C. Some
31、 artists from home and abroad.D. A new novel introduction.22. Where should opera fans go if they want to see an original Chinese opera?A. Tsinghua University.B. The Art Museum of Beijing.C. No. 2 West Chang an Avenue.D. 12 Chaoyang Gongyuan (Park) Nan Lu.23. Why do the leaders want to mount the exhi
32、bition at the museum?A. The story of Qi and his friend impressed them a lot.B. Works of Qi and his friends were almost forgotten.C. Qis close friends in Beijing encouraged them to.D. Qis seals are more popular than ever before.【答案】21. B 22. C 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了北京最近要举办的活动。【21题详解】细节理解题。根据第三
33、段“Image of the West, an illustration exhibition at Tsinghua University Art Museum, gathers such works by acclaimed(备受推崇的)artists in Europe and the United Stales.”(清华大学美术馆的插画展西方形象汇集了欧美知名艺术家的这类作品。)可知,游客在西方形象中会看到莎士比亚插图集。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Mountains of opera小标题下“No. 2 West Chang an Avenue, Xicheng dist
34、rict, Beijing.”(北京市西城区长安西路2号)可知,如果戏迷们想看一部原创的中国歌剧,他们应该去长安街西2号。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段“In 1933, ink artist Qi Baishi achieved a major breakthrough in art and began to gain fame in the cultural circles of Beijing. As a noted seal - making artist, he once carved out four characters on a seal, zhiji yo
35、un, which means remembering the kindness from best friends. This anecdote (轶事、趣闻)inspired leaders at the Art Museum of Beijing Fine Art Academy to mount an exhibition focusing on Qi and those in his close personal circle.”(1933年,水墨艺术家齐白石在艺术上取得重大突破,开始在北京文化界崭露头角。作为一位著名的篆刻艺术家,他曾在一枚篆刻上刻了“知己有恩”四个大字,意为“铭记
36、好友恩情”。这件事促使北京美术学院美术馆的领导们举办了一场展览,重点关注齐白石和他身边的人。)可知,领导们要在博物馆举办展览是因为齐白石和他朋友的故事给他们留下了深刻的印象。故选A项。BAn Indian official and his wife were giving a large dinner party. Their guests including a visiting American naturalist were seated in their dining room with wide glass doors opening onto a veranda (阳台). A s
37、pirited discussion sprung up between a young girl who insisted that women had outgrown the jumpingonachair atthesightofamouse era and a man who said that she hadnt as much courage as a man.The American watched the other guests reactions towards the topic and saw a strange expression on the face of t
38、he hostess. Her muscles contracted slightly and whispered to the servant standing behind her chair. The servant left the room quickly and then placed a bowl of milk on the veranda just outside the open doors. The American remembered that milk in a bowl means only one thingbait (诱饵)for a snake in Ind
39、ia. He realized there must be a snake in the room and any move could cause the snake to attack.Now lets play a game! Ill count three hundred and not one of you is to move a muscle. Those who move will forfeit(被没收)fifty rupees(卢布). Ready! The American said. Then the people sat like stone images.two h
40、undred and eighty when, out of the corner of his eyes, he saw the snake emerge and made for the bowl of milk. Screams rang out as he jumped to shut the veranda doors safely.Youre a brave man! the host exclaimed. A man has just shown us an example of perfect control. Just a minute, the American said,
41、 turning to his hostess, Mrs Wynne, how did you know the snake was in the room?A faint smile lighted up the womans face as she replied, Because it was crawling across my foot. 24. Why did the servant put a bowl of milk on the veranda?A. To attract the snake there.B. To feed other snakes outside.C. T
42、o relax the guests off nerves.D. To interrupt the heated discussion.25. Which words best describe the American according to the passage?A. Smart and calm.B. Creative and critical.C. Friendly and humorous.D. Environmentally friendly and serious.26. Who had more control than others in the party?A. The
43、 girl.B. The American.C. The hostess.D. The man mentioned in the first paragraph.27. What can we infer from the passage?A. The American thought out a game for fun.B. The guests knew the fact and remained still.C. The hostess was to blame for the dangerous incident.D. The discussing man would feel so
44、rry for his comments.【答案】24. A 25. A 26. C 27. D【解析】这是一篇记叙文。在一次晚宴上,一个男人和一个女人争论了起来,男人认为女人很胆小,但是女人认为现在女人已经很勇敢了。后来发生的事实证明女人非常勇敢。【24题详解】细节理解题。根据第二段最后两句“The American remembered that milk in a bowl means only one thingbait (诱饵)for a snake in India. He realized there must be a snake in the room and any mov
45、e could cause the snake to attack.”(这个美国人记得在印度把牛奶放在碗里只意味着一件事引诱蛇。他意识到房间里一定有一条蛇,任何动作都可能引起蛇攻击。)可知,仆人把一碗牛奶放在阳台上是为了吸引蛇。故选A。【25题详解】推理判断题。根据第二段最后两句“The American remembered that milk in a bowl means only one thingbait (诱饵)for a snake in India. He realized there must be a snake in the room and any move could
46、 cause the snake to attack.”(这个美国人记得在印度把牛奶放在碗里只意味着一件事引诱蛇。他意识到房间里一定有一条蛇,任何动作都可能引起蛇攻击。)可知,这个美国人很聪明,根据倒第二段第三句“A man has just shown us an example of perfect control.”(一个男人刚刚给我们展示了一个完美控制的例子。)可知,这个美国人很冷静。故选A。【26题详解】推理判断题。根据最后一段“A faint smile lighted up the womans face as she replied, Because it was crawli
47、ng across my foot. ”(女人的脸上闪过一丝微笑,回答道:“因为它正爬过我的脚。”)可知,这个女人才是全场最有控制力的人,根据倒第二段最后一句“turning to his hostess, Mrs Wynne, how did you know the snake was in the room?”(转向他的女主人,“韦恩夫人,你怎么知道蛇在房间里?”)可知,这个女人是女主人。所以女主人是最有控制力的人。故选C。【27题详解】推理判断题。根据第一段最后一句中的“a man who said that she hadnt as much courage as a man”(一个
48、说她没有男人勇气的男人)可知,这个男人起初认为女人很胆小,但是根据最后一段“A faint smile lighted up the womans face as she replied, Because it was crawling across my foot. ”(女人的脸上闪过一丝微笑,回答道:“因为它正爬过我的脚。”)可知,蛇在女主人脚上的时候她还能保持淡定微笑,所以事实上她很勇敢,所以这个男人会对自己的言论感到抱歉。故选D。CThe way you learn most effectively will impact many different aspects of your
49、life. Visual learners process information best when its presented with images drawn on a whiteboard, charts or graphs. Visual learners usually process pictures before they read printed text and are also able to visualize concepts quickly. People who are visual learners prefer when instructions are p
50、rinted rather than given verbally (口头地), and may often write or draw when conceptualizing (构思、将概念化) or attempting to make sense of a new topic. Many visual learners remember something better once theyve written it down or drawn it out.Auditory (听觉的) learners process information best when its said ou
51、t loud, such as in a lecture setting or spoken presentation. These types of learners can easily recall what others say and prefer to talk through topics they find complex or difficult to understand. People who are auditory learners prefer verbal directions and may use repetition or repeat things alo
52、ud to memorize. They may ask questions to understand the subject matter better and may need to hear something repeated more than once before they fully comprehend. Auditory learners also often benefit from listening to recordings as a method of absorbing new concepts.Kinesthetic (动觉的) learners proce
53、ss information through experience rather than by being shown or told. These types of learners prefer to do things that are more “hands-on.” They prefer to touch and feel items and can easily recall things theyve done. People who are kinesthetic learners like to make and create things using their han
54、ds, and remember information best when they are physically involved. Kinesthetic learners like to participate in the process by shadowing or assisting, and prefer to practice or rehearse concepts as a way to absorb new information.Take time to consider how you prefer to lake in new information. Thin
55、k about the last time how you worked to ensure you retained the information? The answer to these questions will help you discover which learning styles work best for you.28. What do visual learners do to form an idea in mind?A. Visualize or read.B. Process or present.C. Recall or speak.D. Write or d
56、raw.29. Who can comprehend something repeated better?A. Visual learners.B. Auditory learners.C. Kinesthetic learners.D. Lifelong learners.30. What does the underlined word “shadow” in paragraph 3 probably mean?A. Reflect perfectly.B. Watch closely.C. Memorize carefully.D. Inquire constantly.31. What
57、 is the purpose of the writer to explain learning styles?A. To help readers explore learning styles.B. To introduce effective learning methods.C. To arouse readers curiosity about learning.D. To inform a new scientific study about learning.【答案】28. D 29. B 30. B 31. A【解析】【分析】这是一篇说明文。作者在文章中主要介绍了视觉学习、听
58、觉学习和动觉学习三种学习方式,帮助读者探索适合自己的学习方式。【28题详解】细节理解题。根据第一段关键句“People who are visual learners prefer when instructions are printed rather than given verbally (口头地), and may often write or draw when conceptualizing (构思、将概念化) or attempting to make sense of a new topic. Many visual learners remember something be
59、tter once theyve written it down or drawn it out.”(作为视觉学习者的人在构思或试图理解一个新的主题时,更喜欢指示是用印刷的方式而不是口头的方式,他们可能会经常写字或画画。许多视觉学习者一旦把一些东西写下来或画出来,就会记得更好。)可知,对于视觉学习者来说,在构思或试图理解一个新的主题时,经常通过写字或画画的方式,一旦把一些东西写下来或画出来,他们就会记得更好。由此可知,视觉学习者通过写或画的方式在头脑中形成一个想法。故选D项。【29题详解】细节理解题。根据第二段关键句“People who are auditory learners prefe
60、r verbal directions and may use repetition or repeat things aloud to memorize. They may ask questions to understand the subject matter better and may need to hear something repeated more than once before they fully comprehend.”(作为听觉学习者的人更喜欢口头指示,可能会使用重复或大声重复东西来记忆。他们可能会问一些问题,以便更好地理解主题,并且可能需要在完全理解之前多次听
61、到重复的内容。)可知,对于听觉学习者来说,可能会使用重复或大声重复东西来记忆,并且可能需要在完全理解之前多次听到重复的内容。由此可知,听觉学习者能更好地理解一些重复的事情。故选B项。【30题详解】词句猜测题。根据划线单词上句“People who are kinesthetic learners like to make and create things using their hands, and remember information best when they are physically involved.”(动觉学习者喜欢用手制造和创造东西,当他们亲身参与其中时,对信息的记忆最
62、好。)可知,对于动觉学习者来说,他们喜欢通过亲身参与其中的方式来记忆信息。由此可知,划线部分所在句指的是“动觉学习者喜欢通过跟踪观察或协助的方式参与这个过程,并且更喜欢通过练习或重复概念来吸收新的信息”,“Watch closely”意为“仔细观察”,符合句中描述的动觉学习者的特点。故选B项。【31题详解】推理判断题。分析文章内容,结合第一段关键句“The way you learn most effectively will impact many different aspects of your life.”(你最有效的学习方式将影响你生活的许多不同方面。)和最后一段内容“Take ti
63、me to consider how you prefer to lake in new information. Think about the last time how you worked to ensure you retained the information? The answer to these questions will help you discover which learning styles work best for you.”(花点时间考虑一下你喜欢如何接受新的信息。想想上次你是如何确保自己保留信息的?这些问题的答案将帮助你发现哪些学习方式最适合你。)可知,
64、作者在文章中主要介绍了视觉学习、听觉学习和动觉学习三种学习方式,希望读者能够考虑一下哪种方式最适合自己,因为有效的学习方式将影响生活的许多不同方面。由此可知,作者解释学习方式的目的是帮助读者探索适合自己的学习方式。故选A项。DFacebooks recent acknowledgment that social media may be making its users feel bad in some cases is a significant milestone. So far, the technology industry hardly has talked about the do
65、wnsides of their products.Academic research in a Facebook blog post in December documented that when people spend a lot of time passively consuming information, they feel worse. For example, clicking or liking too many links and posts can have a negative effect on mental health. Some researchers als
66、o believe that reading rosy stones about others leads to negative comparisons about ones life and that being online too much reduces in-person socializing. Social media may well be making many of us unhappy, jealous and anti-social. Although Facebook said that, as a result of the assessments, it wou
67、ld make some changes to its platform. It also highlighted some of the benefits of using the social network. It explained that “sharing messages, posts and comments with close friends and recalling about past interactions” can make people feel better. “The research and other academic literature sugge
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
