江苏省江阴市第一中学2021届高三上学期适应性考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省江阴市第一中学2021届高三上学期适应性考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 江阴市 第一 中学 2021 届高三 上学 适应性 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届江阴市第一中学高三上学期适应性考试英语本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试用时120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman probably doing?A. Looking for a box. B. Doing some cleaning. C. Fixing the shelf.2. W
2、hat does the man say about the restaurant?A. The food was not his thing.B. The waiters were noisy.C. The atmosphere was friendly.3. How much should the woman pay?A. $14. B.$ 17. C. $29.4. Why does Mary look worried?A. She has lost her job.B. She didnt get promoted.C. She is concerned about her fathe
3、r.5. What are the speakers talking about?A. An adventure. B. A vacation plan. C. A book.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where did the man buy the necklace?A. On the Inte
4、rnet. B. In a supermarket. C. In a gold shop.7. Why did the woman apologize to the man?A. She was rude to the man.B. She sent him the wrong goods.C. She delayed sending the necklace.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the woman doing?A. Buying a map. B. Asking for the directions. C. Borrowing a phone from th
5、e man.9. What trouble is the woman facing?A. Her phone is out of power.B. She couldnt walk any farther.C. She is late for her first job interview.10. How did the man order a taxi for the woman?A. He made a call. B. He signaled one. C. He used a phone app.听第8段材料,回答第11至13题。11. Who are the speakers?A.
6、A doctor and a patient. B. A teacher and a student. C. A salesman and a customer.12. What is probably the cause of the mans problems?A. He often overeats. B. He works too hard. C. He smokes heavily.13. What does the woman ask the man to do?A. Stop working and go on a vacation.B. Give up smoking as s
7、oon as possible.C. Change his diet and get some exercise.听第9段材料,回答第14至17题。14. What interests the woman most about the job?A. The training. B. The high pay. C. The work experience.15. What did the woman major in?A. Writing. B. Journalism. C. German.16. How many languages can the woman speak?A. Three.
8、 B. Four. C. Five.17. What does the woman do to relax herself?A. She goes swimming. B. She climbs mountains. C. She listens to light music.听第10段材料,回答第18至20题。18. To whom is the speaker talking?A. New employees. B. Foreign tourists. C. International students.19. What are girls advised to do in a cafe?
9、A. Take care of their bags.B. Dont talk to strangers.C. Leave the place quickly.20. What is the best place to park a car?A. Beside a house. B. On a quiet road. C. In a public car park.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A_All current University of Chicago (
10、UChicago) students have the opportunity to take courses offered by The University of Chicago Booth School of Business (Booth) within the guidelines set forth by Booth and the students department/division.Tuition charges are based on the tuition policy and rate for your department or division.If you
11、are not a current University of Chicago student, enrollment is possible throughthe Graham School of General Studies. Booth graduates can take up 300 units tuition-free at any time after graduation.Note:Courses are offered only if a seat is available at the time your registration is processed. Booth
12、students have first priority for registration, so popular courses may be closed due to space limitations.AccommodationsStudents who have or expect to obtain a letter of accommodation from the Universitys Office of Student Disability Services should indicate this in their registration request poll an
13、d be prepared to present an accommodation letter after successful enrollment in a Booth course.Course Materials FeeEach Booth course will have a fee of $25 for cases and articles that are delivered electronically through Canvas, faculty course webpages, or hard-copy in class. This Booth Book Fee is
14、in addition to any textbooks that may be required, and is non-refundable for coursesdropped after Friday, the second week of the quarter.1. Which of the following is the most suitable for the blank in the first paragraph?A. CoursesB. ScheduleC. QualificationsD. Evaluation2. Which statement about the
15、 courses may the author agree with?A. Courses are offered on a space-available basis.B. Only students from UChicago can take the courses.C. Popular courses are reserved for students from Booth.D. Graduates from Booth have free access to all the courses.3. What can be learned from the last paragraph?
16、A. The $25 fee doesnt include textbooks needed.B. The Booth courses last for around eight weeks.C. The Booth courses are mainly delivered online.D. Fees can be paid back when one quits halfway.【答案】1. C 2. A 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了Booth所开设的课程的相关信息。【1题详解】主旨大意题。由第一段“All current University of Chicago
17、(UChicago) students have the opportunity to take courses offered by The University of Chicago Booth School of Business (Booth) within the guidelines set forth by Booth and the students department/division. Tuition charges are based on the tuition policy and rate for your department or division.”(所有芝
18、加哥大学的学生都有机会参加芝加哥大学布斯(Booth)商学院提供的课程,这些课程由Booth和学生系/部门制定。学费根据您所在部门的学费政策和费率收取。)可知本段主要讲参加此课程的面向对象和学费,说的是布斯(Booth)商学院的Qualifications(资格、限定条件),即哪些人有资格参加课程、参与课程的条件是什么。故选C项。【2题详解】细节理解题。由第三段中的“Courses are offered only if a seat is available at the time your registration is processed.”(只有在办理注册手续时,有可用的座位的情况下,
19、课程才会被提供。)可知课程是在有空位的基础上才会被提供的。故选A项。【3题详解】细节理解题。由最后一段“Each Booth course will have a fee of $25 for cases and articles that are delivered electronically through Canvas, faculty course webpages, or hard-copy in class. This Booth Book Fee is in addition to any textbooks that may be required, and is non-r
20、efundable for courses dropped after Friday, the second week of the quarter.”(每个Booth课程将收取25美元的费用,用于通过画布、教员课程网页或课堂硬拷贝以电子方式交付的案例和文章。此Booth书费不包括任何可能需要的教科书,对于本季度第二周(星期五)之后取消的课程不退还。)可知每个Booth课程将收取25美元的费用,但此Booth书费不包括任何可能需要的教科书。故选A项。BOur house was across the street from a hospital. We rented the upstairs
21、rooms to outpatients at the clinic. One summer evening as I was preparing supper, there was a knock at the door. I opened it to see a truly awful looking man hardly taller than my eight-year-old daughter.But the frightening thing was his swollen face. He told me hed been hunting for a room since noo
22、n but no one seemed to have a room. For a moment I hesitated, but his next words convinced me: “I could sleep on the porch(门廊). My bus leaves early in the morning.” I went inside and finished getting supper. When we were ready, I asked him to join us. “No thank you. I have plenty.” And he held up a
23、brown paper bag. When I had finished the dishes, I went out to talk with him a few minutes.He told me he fished for a living to support his daughter, who was hopelessly disabled, and her five children. He didnt tell it by way of complaint; in fact, he was grateful that no pain accompanied his diseas
24、e. He thanked life for giving him the strength to keep going.At bedtime, we put a camp small bed in the childrens room for him. When I got up in the morning, the bed linens were neatly folded and the little man was out on the porch. He refused breakfast, but just before he left, he smiled, “Your chi
25、ldren made me feel at home. Grownups are bothered by my face, but children dont seem to mind.” I told him he was welcome to come again.In the years he came to stay overnight with us there was never a time that he did not bring us fish or vegetables. Other times we received packages. Knowing that he
26、must walk three miles to mail these, and knowing how little money he had made the gifts more precious. I know our family always will be grateful to have known him; from him we learned what it was to accept the bad without complaint and the good with gratitude.4. What actually led to the old mans fai
27、lure to get a room before?A. His fishing job.B. His ugly appearance.C. His disabled daughter.D. His lack of money.5. Why did the author finally accept the old man?A. He was in very bad condition.B. He might attack her unless accepted.C. He wouldnt bother them too much.D. The author had a big family
28、to support.6. What can we learn from the text?A. The old man often came to ask for help ever since.B. The old man actually didnt eat anything for supper.C. It was not easy for the old man to send the author gifts.D. The authors help taught the old man to live independently.7. Which is the best title
29、 for the text?A. A precious gift!B. A silent complaint!C. A stubborn fisherman!D. An incredible meeting!【答案】4. B 5. C 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是一位渔夫在作者家过夜,为了回报作者一家,渔夫每次来都会带各种礼物,作者表面讲述的是渔夫带给我们礼物,其实是讲渔夫的出现是上帝赠予我们的很好的礼物,因为他教会了我们“感恩,不能以貌取人,心灵美”等诸多道理。【4题详解】推理判断题。根据第二段“he had been hunting for a room
30、 since noon but no one seemed to have a room.(他从中午就一直在找房间,但似乎谁也没有房间。)”结合前文“I opened it to see a truly awful looking man hardly taller than my eight-year-old daughter.(我打开门一看,是一个长相非常可怕的男人,几乎不比我8岁的女儿高。)”以及“But the frightening thing was his swollen face.(但最可怕的是他那肿胀的脸。)”对他的外表的描写,可推测房客们因为他丑陋的长相而不愿意让他住下,故
31、选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“For a moment I hesitated, but his next words convinced me: “I could sleep on the porch. My bus leaves early in the morning.”(我犹豫了一会儿,但他接下来的话说服了我:“我可以睡在门廊上。我的公交车一大早就会离开。”)”可知作者得知他不会太打扰他们,所以他同意了。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“Knowing that he must walk three miles to mail these, and know
32、ing how little money he had made the gifts more precious.(知道他必须走三英里路才能邮寄这些礼物,知道他的钱是那么少,所以这些礼物更珍贵了。)”可知对于那个老人来说,寄这些东西并不轻松,故选C项。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段“In the years he came to stay overnight with us there was never a time that he did not bring us fish or vegetables. Other times we received packages. Knowin
33、g that he must walk three miles to mail these, and knowing how little money he had made the gifts more precious. I know our family always will be grateful to have known him; from him we learned what it was to accept the bad without complaint and the good with gratitude.(这些年来,他来我们家过夜,每次都给我们带来鱼和蔬菜。有时我
34、们会收到包裹。知道他必须走三英里路才能邮寄这些礼物,知道他的钱是那么少,所以这些礼物更珍贵了。我知道,我们全家都会因为认识了他而心存感激;从他身上我们学到了什么是不抱怨地接受坏的,带着感激的心情接受好的。)”可知,渔夫来作者家过夜,为了回报作者一家,渔夫每次来都会带各种礼物,其实A中的gift应该是一语双关,表面上讲渔夫带给我们的礼物,其实是讲渔夫的出现是上帝赠予我们的很好的礼物,因为他教会了我们 “感恩,不能以貌取人,心灵美”等诸多道理。A项“一个宝贵的礼物”适合作为本文的标题,故选A项。CNOT that long ago, the world wondered whether clean
35、 energy could survive without government support. Now the question is how far it can spread. The number of electric vehicles, which was about 1 million in 2015, last year reached 2 million. In electricity generation, too, trend is with the greens. In the first half of this year wind, solar and hydro
36、 generated a record 35% of Germanys power. Greater success is breeding greater ambition. California is proposing to reach 60% renewable energy by 2030. 176 countries have clean-energy goals. Hawaii, Americas most oil-dependent state, has promised to be 100% renewable by the middle of the century and
37、 so have 48 poor countries vulnerable to climate change. This week the number of multinationals making a commitment to running their operations on 100% renewable energy rose to 100.But not every target is helpful. To see why, consider that goal of 100% renewable energy. It makes solving climate chan
38、ge seem easy. In fact, though wind and solar can generate the whole countrys electricity some day, renewables still account for less than 8% of the worlds total power output. Moreover, cleaning up electricity is only part of the battle. Even though gas-fired heating and cooking can be at least as bi
39、g a source of greenhouse-gas emissions, renewable heating gets little attention. Transport policy is unpredictable, too. Carmakers may hit their goal of annual sales of 10 million electric vehicles in a decade, but battery-powered road transport, shipping and aviation are dreams. A much-quoted claim
40、 that America could rely on wind, solar and hydro alone for its electricity has recently been bitterly criticized by a group of respected academics.Most importantly, a 100% renewables target confuses means with ends. The priority for the planet is to stop net emissions(净排放量)of greenhouse gases, espe
41、cially carbon dioxide. Putting too much emphasis on wind, solar and other renewables may block off better carbon-reduction paths. New technologies, such as direct air capture systems designed to separate carbon dioxide from the air, may in time prove vital. Likewise, greater energy efficiency could
42、reduce emissions by even more than using renewables would.8. Why is Germany mentioned in Paragraph 1?A. To introduce the topic.B. To compare with the USA.C. To prove the possibility of the 100% renewables target.D. To provide a successful example of producing clean energy.9. What picture is describe
43、d in the beginning of the passage?A. A tough fight against climate change.B. A promising future of clean energy.C. A huge market of electric vehicles.D. A fierce competition between countries.10. Why is every target not realistic according to Paragraph 3?A. Car makers cannot produce enough batteries
44、.B. Use of traditional energies causes air pollution.C. Wind and solar energy will never meet the needs of a country.D. New energy doesnt receive its due attention in every aspect of society.11. Which of the following does the writer probably agree with?A. New energy plays a minor role in reality.B.
45、 Energy efficiency is prior to using renewables.C. Mxiing up means with purposes matters most.D. The target of 100 renewables is too high to reach【答案】8. D 9. B 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了可再生能源的可观前景以及在实际中面临的问题。【8题详解】推理判断题。根据第一段“NOT that long ago, the world wondered whether clean energy could su
46、rvive without government support. Now the question is how far it can spread. The number of electric vehicles, which was about 1 million in 2015, last year reached 2 million. In electricity generation, too, trend is with the greens. In the first half of this year wind, solar and hydro generated a rec
47、ord 35% of Germanys power.(就在不久前,全世界都在想,如果没有政府的支持,清洁能源是否还能生存下去。现在的问题是它能传播多远。2015年电动汽车的数量约为100万辆,去年达到了200万辆。在发电方面,趋势也与绿色有关。今年上半年,风能、太阳能和水力发电创纪录地占德国电力的35%。)”可知,针对清洁能源能否生存下去这个问题列举了德国使用清洁能源发电创记录的成功例子来证明清洁能源的发展的可行的,这个例子是为了论证此观点,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第一段“NOT that long ago, the world wondered whether clean en
48、ergy could survive without government support. Now the question is how far it can spread. The number of electric vehicles, which was about 1 million in 2015, last year reached 2 million. In electricity generation, too, trend is with the greens. In the first half of this year wind, solar and hydro ge
49、nerated a record 35% of Germanys power.(就在不久前,全世界都在想,如果没有政府的支持,清洁能源是否还能生存下去。现在的问题是它能传播多远。2015年电动汽车的数量约为100万辆,去年达到了200万辆。在发电方面,趋势也与绿色有关。今年上半年,风能、太阳能和水力发电创纪录地占德国电力的35%。)”和第二段“Greater success is breeding greater ambition. California is proposing to reach 60% renewable energy by 2030. 176 countries have
50、 clean-energy goals. Hawaii, Americas most oil-dependent state, has promised to be 100% renewable by the middle of the century and so have 48 poor countries vulnerable to climate change. This week the number of multinationals making a commitment to running their operations on 100% renewable energy r
51、ose to 100.(更大的成功孕育更大的抱负。加州提议到2030年可再生能源占比达到60%。176个国家有清洁能源目标。夏威夷是美国最依赖石油的州,它承诺到本世纪中叶将实现100%的可再生能源,因此有48个易受气候变化影响的贫穷国家。本周,承诺100%使用可再生能源运营的跨国公司数量上升到了100家。)”可知作者在文章开头描写了很多关于清洁能源发展良好的例子,接着又描写了多个国家未来对清洁能源的巨大目标和美好构想,由此可知B项“清洁能源的美好未来。”符合题意,故选B项。【10题详解】细节理解题。根据第三段“ But not every target is helpful. To see w
52、hy, consider that goal of 100% renewable energy. It makes solving climate change seem easy. In fact, though wind and solar can generate the whole countrys electricity some day, renewables still account for less than 8% of the worlds total power output. Moreover, cleaning up electricity is only part
53、of the battle. Even though gas-fired heating and cooking can be at least as big a source of greenhouse-gas emissions, renewable heating gets little attention. Transport policy is unpredictable, too. Carmakers may hit their goal of annual sales of 10 million electric vehicles in a decade, but battery
54、-powered road transport, shipping and aviation are dreams. A much-quoted claim that America could rely on wind, solar and hydro alone for its electricity has recently been bitterly criticized by a group of respected academics.”.(但并非每个目标都有用。想知道为什么,考虑一下100%可再生能源的目标。这使得解决气候变化问题看起来很容易。事实上,尽管风能和太阳能有朝一日能产
55、生全国的电力,但可再生能源仍占世界总发电量的不到8%。此外,清理电力只是战斗的一部分。尽管燃气取暖和烹饪至少可以成为温室气体排放的一大来源,但可再生能源取暖很少受到关注。交通政策也是不可预测的。汽车制造商可能会在10年内实现电动汽车年销量1000万辆的目标,但电池驱动的公路运输、航运和航空是他们的梦想。一个被广泛引用的说法是,美国可以依靠风能、太阳能和水力发电来发电,最近遭到了一批受人尊敬的学者的严厉批评。)”可知,在很多方面可再生能源所获得关注是远远不够的,故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Most importantly, a 100% renewables target
56、confuses means with ends. The priority for the planet is to stop net emissions(净排放量)of greenhouse gases, especially carbon dioxide. Putting too much emphasis on wind, solar and other renewables may block off better carbon-reduction paths. New technologies, such as direct air capture systems designed
57、 to separate carbon dioxide from the air, may in time prove vital. Likewise, greater energy efficiency could reduce emissions by even more than using renewables would.(最重要的是,100%可再生能源的目标混淆了手段和目的。地球的首要任务是停止温室气体的净排放,尤其是二氧化碳。过分强调风能、太阳能和其他可再生能源可能会阻碍更好的碳减排途径。新技术,如设计用来分离空气中的二氧化碳的“直接空气捕捉”系统,迟早会证明是至关重要的。同样,
58、更高的能源效率可以比使用可再生能源减少更多的排放。)”可知作者可能会同意:比更多使用可再生能源更重要的是提高能源利用效率。故选B项。DIt felt like a disaster when my washing machine broke last winter. Just one week of cleaning the kids football kits in the bath left me with an aching back, itchy fingers and a deep mould darkening the boards of the bathroom floor.Bu
59、t the short-term trials of 21st-century housekeeping are thrown into sharp relief by Beezy Marshs absorbing new book about her grandmother, Annie Austin, one of 1,000 women employed in the slum(贫民窟) laundries of London back in 1918.Although the Fisher Act of 1918 made it compulsory for children to a
60、ttend school under the age of 14, Annie was just 12 when she began work in the coal-stained streets of Acton.Her pregnant mother and bossy stepfather already worked there and they had her grandmother and weak-chested younger brother George to support. Before the National Health Service, a doctors bi
61、lls could break a family.Sweet Lavender, Honeysuckle Villa and Blanchisserie Royal - the laundries all had picture-postcard names to give their wealthy customers the illusion of clean country air.But there was no rural scenery behind the wet windows of the sweatshops where little girls scrubbed dirt
62、 from collars and sleeve openings from 8 am to 8 pm every weekday, working half-day on Saturdays.Marsh, a journalist, writes with novelistic talent. She makes you smell the sickening smell of the dirty clothes and feel the pain of soaps in the open wound of Annies cracked and swollen fingers. And sh
63、e also makes you feel the pride that these women took in the honest, hard work that kept their families above the breadlines.Annies mother, Emma, was the laundrys chief ironer. She lifted ten-pound irons around to press the pleated(有褶的) silk of the finest clothes.But Emma was keeping secrets behind
64、her clean appearance. She had told Annie her father had been killed in the Great War, but if that was the case, then why was his photograph hidden at the bottom of her button box?Her seeking for the truth revealed a tale of gambling, debt, betrayal and murder.As Marsh discovered, “The choices made b
65、y one generation were sometimes considered too shocking for the next generation to bear.”Annies adventures find her visiting the dens(贼窝) of backstreet abortionists, the homes of bullied Eastern European immigrants and the pubs of Covent Garden.There are also enjoyable details of Annies love affairs
66、 with the handsome actor who takes her out for champagne at the Caf de Paris in a borrowed fox-fur coat and her slower burning romance with Geordie union man, Harry. When Harry kneels beside the Thames and offer her a ring of seed pearls and sapphire(蓝宝石), Annie thinks it is the most beautiful thing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342465.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
