湖北省大冶市第一中学2019_2020学年高二英语10月月考试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 大冶市 第一 中学 2019 _2020 学年 英语 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省大冶市第一中学2019-2020学年高二英语10月月考试题(含解析)选择题部分第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers mainly talking about?A. Nicks weakest subject. B. Nicks favo
2、rite teacher C. Nicks new term.2. When does the woman usually finish doing exercise?A. At 7:00. B. At 7:30. C. At 8:00.3. What does the woman hear about the man?A. He has finished a novel.B. He bought a new piano.C. He plays soccer once a day.4. Who will make the call?A. Ben. B. Tom. C. Jack.5. What
3、 will the woman do on Saturday afternoon?A. Move house. B. Have a class. C. Pick someone up.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does the man come from?A. Germany. B. Britain. C. Am
4、erica.7. What upsets the woman?A. The noise. B. The transport. C. The rent.听第7段材料,回答第8、9题。8. How does the man go to work usually?A. By car. B. By bus. C. On foot.9. What is the second idea the woman gives?A. To stop using plastic bags.B. To live in a village.C. To reduce car usage.听第8段材料,回答第10至12题。1
5、0. How does the man feel like global warming?A. Its been reduced greatly.B. It is far from him.C. It is becoming worse.11. What pollution is the woman probably suffering from the most?A. Air pollution. B. Water pollution. C. Light pollution.12. What is the woman?A. A factory worker. B. A bus driver.
6、 C. A teacher.听第9段材料,回答第13至16题。13. What season is it now?A. Spring. B. Summer. C. Autumn.14. What is influencing the mans hometown now?A. The rise of the sea level.B. The increase in natural disasters.C. The change in the weather.15. How does the woman suggest protecting the environment?A. Using the
7、 two sides of paper.B. Driving gas-saving cars.C. Avoiding using air conditioning.16. Whats the probable relationship between the speakers?A. Schoolmates. B. Friends. C. Teacher and student.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the speaker give each listener?A. A poetry book. B. A schedule. C. A form.18. H
8、ow often do the members meet?A Twice a week. B. Three times a week. C. Four times a week.19. What do the members do on Fridays?A. Read and listen to Chinese poems.B. Read and enjoy Western poems.C. Read and discuss their own poems.20. Who will get a special prize after the competition?A. The person
9、who can repeat the most poems from memory.B. The person who can write the most poems by themselves.C. The person who can perform Shakespeares poems.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AThe summer I turned 16, my father gave me his car - a gift was
10、ted on me at that age. The important thing was that Hannah and I could drive around.Hannah was my best friend, a year younger but much taller, almost five foot ten. “Hannahs a knockout,” my mother always said. And that summer she signed with a modeling agency. She was already doing runway work.A mon
11、th after my birthday, Hannah and I went to the movies. On the way home, we stopped at the McDonalds drive-through, putting the fries on the seat between us to share. “Lets ride around a while,” I said. It was a clear night, full moon slung low over the desert. Taking a turning too fast, I plowed (撞)
12、through a neighbors wall and drove into a full-grown tree.We were taken in separate ambulances. Id cracked(使裂开)my cheek bone; Hannahs forehead had split wide open. End of her modeling career. What would I say to her?When her mother, Sharon, came into my hospital room, I started to cry. She sat besid
13、e me and took my hand. “I rear-ended(追尾) my best friend when I was your age, ”she said, “I totaled her car and mine.”“Im so sorry.” I said.“Youre both alive,” she said, “The rest is window dressing. I forgive you. Hannah will too.”Sharons forgiveness allowed Hannah and me to stay friends throughout
14、high school and college, to be at each others weddings The scars are so faded that no one else would notice, but in the sunlight I can still see it just below her hairline - for me, a mark of grace(优雅).1. Why did the author think her fathers present was a waste?A. It wasnt necessary for her.B. She h
15、ad already owned a car.C. Her family was very poor then.D. She didnt have a driving license.2. What did the author and her friend do after leaving the movies?A. They went for a drive.B. They enjoyed beautiful scenery.C. They made a visit to a neighbor.D. They worked at the Mcdonald.3. What is the be
16、st title for the text?A. A valuable gift from my fatherB. The meaning of friendship.C. An unforgettable journey.D. The gift of forgiveness.【答案】1. A 2. A 3. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者的父亲送给作者一件礼物一辆汽车。作者带好朋友Hannah去兜风时,意外撞到了一棵树上。因为这次意外,Hannah的模特生涯被毁掉了,但Hannah并没有怨恨自己,她选择了原谅。【1题详解】推理判断题。根据第一段The summer I turne
17、d 16, my father gave me his car - a gift wasted on me at that age.(在我16岁那年的夏天,我父亲把他的车送给了我在我那个年龄,这是一件浪费掉的礼物。)由此推断出,作者认为她父亲的礼物是浪费是因为对她来说没有必要,故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段 “Lets ride around a while,” I said. It was a clear night, full moon slung low over the desert. Taking a turning too fast, I plowed (撞)throu
18、gh a neighbors wall and drove into a full-grown tree.(“我们开一会儿车吧,”我说。这是一个晴朗的夜晚,满月低垂在沙漠上。转得太快了,我撞穿了邻居的墙,撞到了一棵大树。)由此可知,作者和她的朋友看完电影后,他们开车去兜风。故选A。【3题详解】主旨大意题。这篇文章主要讲了作者的父亲送给作者一件礼物一辆汽车。作者带好朋友Hannah去兜风时,意外撞到了一棵树上。因为这次意外,Hannah的模特生涯被毁掉了,但Hannah并没有怨恨自己,她选择了原谅。所以这篇文章最好的题目是“宽恕的礼物”,故选D。BIf you make a list of th
19、e top ten most challenging jobs in the world, chances are that being a teacher will not make the cut. Lets think about their complex task millions of educators face each day as they try to teach a group of often unfriendly, disorderly kids into intelligent, well-rounded individuals. That surely has
20、to be the toughest job in the world, especially taking into consideration that there is no promotion waiting for them even if they are wildly successful!What if these all-important individuals that we often take for granted disappear from our lives? That was what Project Ed and Participant Medias te
21、aching campaign asked filmmakers of all ages to envision for their recently-held contest.Their short films were called “A World without Teachers”, whose intention was to inspire more young people to become teachers. However, the 62 amazing video submissions (提交物) also serve as a reminder of how terr
22、ible things would be if we didnt have these selfless individuals guiding us through life. What was interesting is that even the youngest contestants didnt accept the idea that theres no person to tell them what to do.High-school student Savannah Wakefield considered if art as we know today would hav
23、e been different without teachers. Would C. Monet have discovered his talent for impressionism?Miles Horst won the 1,000-dollar prize for the best adult submission, lie pictures n world where teachers are replaced by a “brain box”. Youth group winner Marina Barhams video describes a fact we all know
24、 but often forget. Teachers dont just teach; they inspiresomething that no electronic device, no matter how smart, can do!So the next time you think your teacher is being “troublesome” for trying to channel you in the right direction, imagine a life without him/her.4. Project Ed and Participant Medi
25、as teaching campaign asked contestants to _.A. inspire more young people to become teachersB. point out which teacher has inspired them mostC. imagine what the world would be like without teachersD. describe what effect teachers would have on their life5. What is suggested in the underlined sentence
26、 in Paragraph 4?A. Monet is regarded as the father of impressionism.B. Monets great success was connected with his teachers.C. Monets teachers made a great contribution to modern art.D. Monet was good at discovering his students talent for drawing.6. What does Marina Barhams video tell us?A. Teacher
27、s prefer to inspire their students instead of teaching.B. The role of teachers cannot be replaced by anything else.C. The function of teachers cannot be forgotten by the world.D. Teachers often show the right direction to their students.【答案】4. C 5. B 6. B【解析】本文是一篇说明文,通过具体的实例说明了老师的重要性。【4题详解】细节理解题,根据第
28、二段“What if these all-important individuals that we often take for granted disappear from our lives?” 句意:如果这些我们通常认为理所当然的重要人物从我们的生活中消失了呢?推测可知指的是老师,即想象一下没有老师的世界会是什么样子。故选C。【5题详解】推理判断题。“High-school student Savannah Wakefield considered if art as we know today would have been different without teachers. W
29、ould C. Monet have discovered his talent for impressionism?”句意:如果没有老师,我们今天所知道的艺术会不会有所不同。莫内会发现自己的印象派天赋吗?推理可知,莫奈的巨大成功与他的老师有关。故选B。【6题详解】推理判断题。“Teachers dont just teach; they inspiresomething that no electronic device, no matter how smart, can do!” 可知,任何电子设备,都做不到像老师一样能给你启发,即教师的角色不能被其他任何东西取代。故选B。CFrom an
30、cient stories to modern researches, the label(标签)attached to being left-handed is undeniable. Left-handed people, or “lefties” as they are often called, are generally believed to be good at art Leonardo da Vinci, Picasso and Michelangelo are all left-handed .Our brain is divided into two parts: the
31、left hemisphere(大脑半球)and the right hemisphere. The left hemisphere, linked to logic and analysis, is responsible for the right side of the body. The right hemisphere, linked to creativity and imagination, controls the left side of the body. So, people tend to believe lefties are controlled by the ri
32、ght side of the brain, and are more creative than right-handers. Some also think that lefties may not be as good as right-handers in mathematics and problem-solving skills.However; a recent study carried out by scientists from the University of Liverpool in the UK and the University of Milan in Ital
33、y proved this theory wrong. The study involved(涉及)more than 2,300 students in Italy aged between 6 and 17 years old. They were asked to complete several mathematical tasks of different levels. It turned out the left-handers outperformed the others when the tasks involved difficult problem-solving. T
34、his pattern was particularly clear in male adolescents. However; when it came to simple arithmetic, there was no difference between left-handers aud right-handers.It was also discovered that those who are “severely” right-handed performed less well in all the experiments compared to “medium” right-h
35、anders and left-handers.“Taken together, these findings show that handedness does influence abilities to some degree,” the studys authors wrote. However, “handedness is just an indirect expression of brain function,” wrote psychology professor Giovanni Sala from the University of Liverpool in the UK
36、, the lead author of the study. Sala also noted that only one third of people with a highly-developed right side of the brain are left-handed. It means that there arc lots of right-handed people with a similar brain function as left-handers.7. The author begins the text by _.A. telling some ancient
37、storiesB. giving examples of artworksC. introducing a modern researchD. presenting conventional wisdom8. What is the main focus of paragraph 2?A. Skills of solving problems.B. Ways of becoming creative.C. Peoples opinions of left-handers.D. The functions of two hemispheres.9. What can we Jearn from
38、the recent study led by Giovanni Sala?A. Handedness doesnt have any association with brain function.B. People with a highly-developed right hemisphere are most likely lefties.C. The “severely” right-handed are far better at simple arithmetic than lefties.D. Right-handers didnt perform as well as lef
39、ties when handling tough problems.10. The text is most probably taken from_ .A. a medical reportB. a science magazine .C. a biology textbookD. an education essay【答案】7. D 8. C 9. D 10. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文通过一项调查研究论述左撇子是否真的更聪明。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段第1句From ancient stories to modern researches, the label(标
40、签)attached to being left-handed is undeniable. Left-handed people, or “lefties” as they are often called, are generally believed to be good at art Leonardo da Vinci, Picasso and Michelangelo are all left-handed .(从古代故事对现代科研,附加给左撇子的标签是不可否认的。左撇子通常被认为擅长艺术列奥纳多达芬奇、毕加索和米开朗基罗都是左撇子。)可知,作者要通过提出一些约定俗成的常识,包括后面
41、的举例内容引起读者共鸣。故选D项。【8题详解】主旨大意题。根据文章第2段第4,5句So, people tend to believe lefties are controlled by the right side of the brain, and are more creative than right-handers. Some also think that lefties may not be as good as right-handers in mathematics and problem-solving skills.(因此,人们倾向于相信左撇子是由右脑控制的,他们比右撇子
42、更有创造力。有些人还认为左撇子在数学和解决问题的能力上可能不如右撇子。)可知,作者之前对大脑的分析都是在为后面的So句做铺垫分析,是第 4,5句人们对于用左手或右手习惯认知的来源,So句人们对于左撇子的认知观点是重点。故选C项。【9题详解】推理判断题。选项A. Handedness doesnt have any association with brain function. (用手习惯与大脑功能没有任何联系)与文章第五段第2句However, “handedness is just an indirect expression of brain function,” wrote psych
43、ology professor Giovanni Sala from the University of Liverpool in the UK, the lead author of the study.(然而,这项研究的主要作者、英国利物浦大学的心理学教授乔瓦尼萨拉写道:“用手习惯只是大脑功能的一种间接表达。”)表述不一致,A项错误。选项B People with a highly-developed right hemisphere are most likely lefties. (右脑高度发达的人很可能是左撇子。)与文章第五段第3句Sala also noted that only
44、one third of people with a highly-developed right side of the brain are left-handed.(萨拉还指出,只有三分之一的右脑高度发达的人是左撇子。)在程度表述上不一致,B项使用most likely , 原句使用only one third。选项B错误。选项C The “severely” right-handed are far better at simple arithmetic than lefties.(“重度”右撇子比左撇子更擅长简单的算术。) 与文章第四段It was also discovered th
45、at those who are “severely” right-handed performed less well in all the experiments compared to “medium” right-handers and left-handers.(研究还发现,那些“重度”右撇子的人在所有实验中的表现都不如“中度”右撇子和“中度”左撇子。)表述不一致,C项错误。D项Right-handers didnt perform as well as lefties when handling tough problems.( 在处理棘手问题时,右撇子的表现不如左撇子。)与文章第
46、三段第3句It turned out the left-handers outperformed the others when the tasks involved difficult problem-solving.(结果表明,当任务涉及到困难的解决问题时,左撇子的表现优于其他人。)表述一致,故选D项。【10题详解】推理判断题。文章第三段段首句However; a recent study carried out by scientists from the University of Liverpool in the UK and the University of Milan in I
47、taly proved this theory wrong.为转折句式,为文章主题句。句中this代指前文提到的观点“左撇子更聪明”,根据文章主题句及相关语句词汇brain , the left hemisphere(大脑半球),a recent study,right-handed people with a similar brain function as left-handers等属于科普类说明文。A. a medical report医疗报告B. a science magazine 科学杂志C. a biology textbook生物课本 D. an education essa
48、y教育论文。故选B项。【点睛】推断文章出处时,要抓住文章的主题句,各段的段落大意和文章的中心思想。本文第4小题要求推断文章出处:4. The text is most probably taken from_.A. a medical report B. a science magazine C. a biology textbook D. an education essay做到这道题目时,文章应已经阅读完,可以文章的论证方式和段落结构确定文章的中心主题句为第三段开头however句式:However; a recent study carried out by scientists fro
49、m the University of Liverpool in the UK and the University of Milan in Italy proved this theory wrong.结合涉及词汇及各段段落大意,可知本文是科普类说明文,常常来自于科学杂志。因此B项a science magazine为正确选项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Recently, crazy rich Asians are posting photos of themselves facing down
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
