湖北省孝感市重点高中协作体2019-2020学年高二英语下学期联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 孝感市 重点高中 协作 2019 2020 学年 英语 下学 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省孝感市重点高中协作体2019-2020学年高二英语下学期联考试题(含解析)本试卷共8页,67题。全卷满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1. 答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形 码粘贴在答题卡的指定位置。2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂 黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3. 非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试卷、 草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4. 保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分 听力(共两节
2、,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。.1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the woman see?A. A helicopter.B. A clog.C. A ne
3、ighbor.【答案】A【解析】【原文】W: Did you see that, Jimmy? A red helicopter just flew right over our house.M: Oh, no. I missed it.I was looking at our neighbors big black dog outside the window.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What seems to be the problem?A. Jane cant type fast.B. The report is too long.C. The computer may
4、 break down.【答案】C【解析】【原文】M: Will you be able to finish the report today, Jane?W: I hope so. But you have to promise that your computer will not break down again.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who will look at the boys report?A. His mother.B. His father.C. His boss.【答案】B【解析】【原文】M: Mom, do you have a minute to l
5、ook at my report before you leave?W: Im sorry, honey, but Im already late for a meeting. Rick? Can you help your son with something down here, please?4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the woman do at the weekend?A. She watched TV.B. She went for a ride.C. She climbed a mountain.【答案】B【解析】【原文】M: Did you ha
6、ve a good time climbing the mountain at the weekend?W: Well, I didnt climb the mountain. My friend has just bought a new sports car, so we went out in that. It was just like the one in the advertisement on TV.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man say about Sam?A. He is now in America.B. He will hold
7、 a goodbye party.C. He has returned from abroad.【答案】C【解析】【原文】M: Did you hear about Sam?W: Sam? I thought hed gone to America. He only went there last week. I remember his goodbye party.M: Oh, yeah. That was a good party. Anyway, hes back now.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给
8、的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Classmates.C. Strangers.7. Where is the Language Arts building?A. On the right of the bridge.B. At the end of C
9、ampus Centre Walk.C. Opposite the Physical Education building.【答案】6. C 7. C【解析】【原文】W: Excuse me? Can you tell me how to get to the Language Arts building?M: Sure. Follow Campus Centre Walk in the garden, then turn right onto the bridge.W: OK.M: Take a left after the bridge. The Language Arts buildin
10、g is the first building on the right. Its across from the Physical Education building.W: Thanks a lot.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does Tina use to cure a cold?A. Medicine.B. Ginger.C. Cold water.9. How old is Tians grandmother now?A. 93 years old.B. 94 years old.C. 95 years old.【答案】8.
11、 B 9. A【解析】【原文】M: What do you take for a bad cold, Tina?W: Oh, I have this great cold cure. It always works. I cut up a lot of ginger (姜), put it in hot water, and then drink it.M: Oh, no! That sounds awful.W: It is awful. I hated it when I was a kid. But my grandmother made me drink it every time I
12、 got a cold, and I always felt better a few hours later. It works for her, too. Shes going to be ninety four years old this summer!M: Hmm, maybe I should try it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How does the woman go to work?A. By car.B. By running.C. By bus.11. What feeling does the woman get
13、from running?A. Free.B. Peaceful.C. Tired.12. How will the man train for the big race?A. Run to work.B. Run at a gym.C. Run around a park.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】M: Hi, Natasha. I see youre going out for a run. You dont have to go to work today?W: Ive started running to work instead of taking t
14、he bus. Its good for the environment.M: I drive to work. I keep fit at the gym.W: Well, running gives me a wonderful feeling of freedom-its just what I need before sitting down in the office every day.M: Are you going to join in the big race next month?W: Id like to. And you going to take part in?M:
15、 Oh, yes. But Im not going to train by running to work. Ill run around the park a few times when I get home in the evenings.W: OK. Anyway I must go now or Ill be late. Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the man doing?A. Asking for help.B. Making an appointment.C. Offering suggestions
16、.14. What will Jane and Helen do next weekend?A. Enjoy themselves with Susan.B. Go hiking in the mountains.C. Do some holiday shopping.15. When did the woman go climbing last time?A. About two years ago.B. About a year ago.C. About a month ago.16. What do we know about Susan?A. She is familiar with
17、Helen.B. She has good organization skills.C. Shes Johns girlfriend.【答案】13. B 14. C 15. A 16. C【解析】【原文】M: Helen, will you be free next weekend?W: I will be busy. Jane is going to do some holiday shopping and she wants me to come with her.M: Okay, I am free both weekends. I fancy going hiking in the m
18、ountains. What do you think?W: I havent been to the mountains for almost two years so it will be nice to go there again.M: Good. I have some friends we could stay with overnight.W: I see you have things well organized, John. I will put myself in your hands.M: Do you think Jane would like to come as
19、well?W: Im not sure. I can ask.M: You see, Susan is thinking of coming, so it would be nice to have Jane as well.W: Is Susan the new girlfriend you told me about?M: Thats right.W: No problem. I will try to convince Jane to come with us.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What kind of place is the s
20、peaker mainly describing?A. A famous restaurant chain.B. A local cafe in South Africa.C. An unknown restaurant.18 What might you see when you go to the dining room?A. Forest.B. Fish.C. Real wild animals.19. How would the speaker like the visitors to feel?A. Concerned about the environment.B. Happy w
21、ith the delicious food.C. Willing to help the poor.20. What are the main dishes served with?A. Traditional drinks.B. Beautiful flowers.C. Cultural stories.【答案】17. A 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】M: Hello, Id like to introduce you to the Rainforest Cafe! Our world-famous restaurant chain is designed with
22、the South American rainforests in mind. From the first step inside, our guests are greeted with sounds of rainforest animals like monkeys and parrots. As you go to the dining room, youll pass between large tanks filled with beautiful rainforest fish. Dont be worried if you see a wild animal-they are
23、nt real! We just want our customers to see examples of animals that are dying out(灭绝,消失).Because thats the real purpose of the Rainforest Cafe-we want to help people learn about the beauty of places that are quickly being destroyed. Rainforests are very dying out. Rainforests are very important to a
24、ll living things on earth. But they are being cut down at an alarming rate. They are being burned and cut down to more space for farms and more houses. At the Rainforest Cafe, we want to help the public learn about the beauty and usefulness of rainforests. We also serve dishes inspired by traditiona
25、l South American food. Our waiters serve each main dish with a story about the culture it comes from. We invite you to share an amazing experience with us. Get ready for your next adventure!第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEvents at The University of M
26、anchesterTelescope Walking ToursWell be hosting our popular Telescope Walking Tours daily from 5 July to 5 August, 2020. You can join one of our friendly Explainers as they take you for a walk around the base of the impressive Lovell Telescope. Youll explore its amazing history and discover some of
27、its ground-breaking research. Walking Tours last about 45 minutes, will take place indoors if wet, and are available on a drop-in basis.Art BasketAre you and your family hungry to get creative? Pick up a picnic basket with a difference.Come to our Oxford Road or Parkside entrance and pick up one of
28、our special basketsfree and available at any time during gallery opening hours, daily from 31 May to 31 August, 2020. Pack your basket full of art materials and head off to our galleries. Come back later, and wed love to see what youve clone.Elizabeth PriceBringing together many new and well-known w
29、orks, including drawings, sculptures and videos, the exhibition will start on 1 March, 2020 and it runs till 25 May, 2020.Her Turner Prize winning THE WOOLWORTHS CHOIR of 1 979 , remembering that terrible fire in Manchester, will be shown in the city for the first time.Childrens Story CompetitionFro
30、m “The Very Hungry Caterpillar” and “Charlotte” Web” to “Spiderman”, insects have inspired countless much-loved stories and comics. Enter your ideas into our story competition lasting from 5 March to 1 J line, 2020. Winners in each age category will be chosen by experts and professional writers and
31、will be featured in a special exhibition publication in summer 2020.21. What can you do on Telescope Walking Tours?A. To experience a space walk.B. To take exercise indoors or outdoors.C. To learn some knowledge of astronomy.D. To explore the historic buildings on foot.22. When will the exhibition e
32、vent close?A. On May 25, 2020.B. On August 5, 2020.C. On June 1, 2020.D. On August 31, 2020.23. Which event will last longest?A. Telescope Walking Tours.B. Art Basket.C. Elizabeth Price.D. Childrens Story Competition.【答案】21. C 22. A 23. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了2020年英国曼彻斯特大学校园游的活动安排。【21题详解】细节理解题。由题干关键词Tele
33、scope Walking Tours可将答案定位于第一个活动。由第一个活动中的“You can join one of our friendly Explainers as they take you for a walk around the base of the impressive Lovell Telescope. Youll explore its amazing history and discover some of its ground-breaking research.”(你可以加入我们的一个友好的讲解员,他们带你绕着令人印象深刻的洛维尔望远镜的底座散步。你将探索它惊人
34、的历史,并发现它的一些开创性的研究。),可知洛维尔望远镜散步活动可以探索它的历史和它开创性的研究成果,这与天文学有关。故选C项。【22题详解】细节理解题。由第三个活动Elizabeth Price活动下的第一段中的“Bringing together many new and well-known works, including drawings, sculptures and videos, the exhibition will start on 1 March, 2020 and it runs till 25 May, 2020.”(展览将于2020年3月1日开始,至2020年5月2
35、5日结束,展出包括绘画、雕塑和录像在内的许多新的知名作品。),可知展览将于2020年5月25日结束。故选A项。【23题详解】细节理解题。由Telescope Walking Tours 中的“Well be hosting our popular Telescope Walking Tours daily from 5 July to 5 August, 2020.”(我们将于2020年7月5日至8月5日每天举办我们受欢迎的望远镜巡演。), Art Basket 中的“Come to our Oxford Road or Parkside entrance and pick up one of
36、 our special basketsfree and available at any time during gallery opening hours, daily from 31 May to 31 August, 2020.”(来到我们的牛津路或公园入口,拿起我们的一个特别篮子免费的,在画廊开放时间内随时提供,每天从2020年5月31日至8月31日。),Elizabeth Price中的“Bringing together many new and well-known works, including drawings, sculptures and videos, the ex
37、hibition will start on 1 March, 2020 and it runs till 25 May, 2020.”(展览将于2020年3月1日开始,至2020年5月25日结束,展出包括绘画、雕塑和录像在内的许多新的知名作品。)和Childrens Story Competition中的“Enter your ideas into our story competition lasting from 5 March to 1 J line, 2020.”(将您的想法加入到我们的故事竞赛中,比赛时间为2020年3月5日至1日。),通过比较,可知Art Basket活动时间是最
38、长的。故选B项。BFor a long time hikers in Japan have considered a bear bell essential. Its tinny ring is said to scare off huge creatures. Nowadays, however, bear bells are increasingly useful on the way to the shops as well as in the wild. “The number of animals - whether bears, boars or monkeys -is expan
39、ding, and they are going into villages and towns”, says Hiroto Enari of Yamagata University.Japan is home to many species of wild animals, including both black and brown bears. Estimates of their numbers are unstable, but since the 2000s the number of bear sightings has been rising. There were close
40、 to 1 3 , 000 in 2018 alone. The reappearance has its roots in the truth : the shrinking of Japans population is especially sharp in rural areas, where it is more serious by ongoing urbanization. The reducing quantity of people, in turn, has emboldened (使大胆)animals. Bears are less limited about ente
41、ring villages in broad daylight if there are few folks around, Mr Enari says. Indeed, the biggest jumps in sightings have been where the population is falling fastest.Hunting is declining in Japan, too. Government data suggest that the average hunter is now 68 years old. The countrys many forests an
42、d mountains provide an expansive habitat for wild animals. Indeed, the true wilderness is growing as foresters and farmers die off. Bears become particularly bold in years when acorns (橡实)are scarce, sneaking into orchards (果园)to steal fruits.While some welcome their reappearance? others suffer from
43、 it. Every year bears injure scores of people, and kill a handful. Deer cause damage to farmland and speed up erosion by, for example, eating up grass. Simple solutions, such as changing the layout around villages or putting up fences, are rarely used. Instead, many bears are captured or killed. In
44、2013 the government decided to halve the number of certain types of deer, boars and monkeys by 2023. Japan is struggling to adapt to the changing power balance between animals and people”, says Mr Enari.24. In Japan, what were the bear bells first used for?A. Warning people of bears appearance.B. Sa
45、feguarding the shops and villages.C. Driving away various wild animals.D. Scaring off bears for the hikers.25. What can we learn from paragraph 2?A. It is hard to see a brown bear in Japan.B. The number of bear sightings has declined since 2000.C. Japans reducing population is a main cause for bears
46、 reappearance.D. Bears appear most frequently where the population increases fastest.26. What is the other cause for wild animals reappearance?A. The increase of forests.B. The decline of hunting.C. The reduction of their habitats.D. The death of foresters and farmers.27. What is the last paragraph
47、mainly about?A. The problem wild animals bring about and related measures to handle it.B. Japanese peoples attitude to the reappearance of wild animals.C. Methods for killing wild animals and the governments attitude to them.D. The wild animals future Japanese experts expect.【答案】24. D 25. C 26. B 27
48、. A【解析】本文是一篇说明文。因为人口及狩猎活动减少,日本各地已经出现野生动物数量持续增长的现象,因而对当地居民生活产生负面影响,日本政府正想办法解决人与动物之间生态平衡的问题。【24题详解】细节理解题。根据文章首段第一、二句: For a long time hikers in Japan have considered a bear bell essential. Its tinny ring is said to scare off huge creatures. 长久以来,在日本的徒步旅行者,都认为熊铃是必不可少的。 据说它那细小的圆环能吓跑巨大的生物。可知熊铃铛最初被徒步旅行者用来
49、吓走大型动物的,所以D项正确。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第二段中的 “The reappearance has its roots in the truth: the shrinking of Japans population is especially sharp in rural areas, where it is more serious by ongoing urbanization.” 这种再现的根源在于事实: 日本人口的萎缩在农村地区尤为突出,而农村地区的城市化进程更为严重。可知C项正确。故选C项。【26题详解】细节理解题。结合第二段:The reappearan
50、ce has its roots in the truth : the shrinking of Japans population is especially sharp in rural areas, where it is more serious by ongoing urbanization. The reducing quantity of people, in turn, has emboldened (使大胆)animals. 这种再现根源在于事实: 日本人口的萎缩在农村地区尤为突出,而农村地区的城市化进程更为严重。 人口数量的减少,反过来,也给动物们壮了胆。第三段首句Hunt
51、ing is declining in Japan, too.狩猎减少也是一个原因。可知人口减少和狩猎减少促成了熊的再现,所以B项正确。故选B项。【27题详解】主旨大意题。本段主要讲述野生动物数量增加对部分人的困扰,并讲述了政府采取的平衡措施,所以A项正确。故选A项。CAs scientific meetings are canceled worldwide, researchers are rethinking how they network a move that should have done earlier. “At some point, we need to be having
52、 conversations about What is the point of a conference now? says Sarah Horst, a planetary scientist.Meeting spaces that are inaccessible to some disabled scientists, health considerations, a lack of access to childcare and travel restrictions can all encl up alienating potential attendees from physi
53、cal conferences. Theres a large appetite” for alternative conference set-ups, says Divya Persaud, a planetary scientist. She and Eleanor Armstrong, a UCL sociologist of space science, have a grant from their university to hold an experimental virtual conference, called Space Science in Context, in M
54、ay. The conference aims to improve accessibility. Participants will watch recorded talks ahead of time and then join in online conversations on the day of the conference. Persaud says that the response to plans for the meeting, which launched its save-the-date website last week, has been overwhelmin
55、gly positive. But she also points out that many of the adjustments that conferences are making, such as introducing virtual participation, are accommodations for which disabled scientists have been demanding loudly for years, and its a shame that it took a global health crisis to make them happen.St
56、ill, as conference organizers are finding out, making these changes, especially on short notice, is no easy thing. The European Geophysical Union (EGU) general conference is scheduled for 3-8 May in Vienna, and session leaders are making other plans in case it is canceled. Those intending to partici
57、pate in the Lunar and Planetary Science Conference this week in The Woodlands, Texas, found that they are trying to come up with alternative solutions when that conference was canceled on 4 March. Most of the responses were just Well , have the conference online “ says Horst.28. Which of the followi
58、ng is NOT a potential attendee?A. Scientists without visas.B. Scientists who are not feeling well.C. Scientists with physical disabilities.D. Scientists who dont understand childcare.29. What is the publics attitude towards online conference?A. Uncertain.B. Supportive.C. Disappointed.D. Dissatisfied
59、.30. Why does the second paragraph take Space Science in Context as an example?A. To show that modern technology can realize conference online.B. To prove that virtual conferences can make more people involved.C. To praise the conference organizing ability of these two scientists.D. To emphasize tha
60、t the previous physical meetings were unsuccessful.31. Where would this passage most probably appear?A. In a guidebook for tourists.B. In a weekly story magazine.C. In science channel of a website.D. On the front page of a newspaper.【答案】28. D 29. B 30. B 31. C【解析】本文是一篇说明文。随着世界范围内的科学会议被取消,研究人员正在重新思考他
61、们如何将这一早就应该进行的行动联系起来。文章主要说明了科技工作者对于科学会议的取消进行的思考,以及在线会议的可行性。【28题详解】细节理解题。根据第二段中Meeting spaces that are inaccessible to some disabled scientists, health considerations, a lack of access to childcare and travel restrictions can all encl up alienating potential attendees from physical conferences.可知一些残疾科
62、学家无法接触到的会议空间、健康问题、无法照顾孩子以及旅行限制都可能使潜在与会者远离物理会议。由此可知,D选项“不了解儿童保育的科学家”不属于潜在与会者。故选D。【29题详解】推理判断题。根据第二段中Persaud says that the response to plans for the meeting, which launched its save-the-date website last week, has been overwhelmingly positive.可知Persaud说,人们对会议计划的反应非常积极。会议计划上周推出了预约网站。由此可推知,大家对在线会议持支持的态度
63、,故选B。【30题详解】推理判断题。根据第二段中The conference aims to improve accessibility.可知这次会议的目的是改善无障碍环境。由此可推知,第二段以空间科学为例是为了证明虚拟会议可以让更多人参与。故选B。【31题详解】推理判断题。结合全文随着世界范围内的科学会议被取消,研究人员正在重新思考他们如何将这一早就应该进行的行动联系起来。文章主要说明了科技工作者对于科学会议的取消进行的思考,以及在线会议的可行性。由此可推知,文章出现在网站的科学频道的可能性大,故选C。DBeing alone doesnt necessarily mean being lo
64、nely: even when youre dining alone, youre often in the company of your phone, which means youre in touch with friends and family, with the tap of a screen.A new survey of 2,000 Americans found that the average adult eats alone during 7-4 meals each week. However, many say it can be a good thing. In
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343020.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-31、普罗米修斯|人教新课标 (共24张PPT).ppt
