湖北省孝感高级中学2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省孝感高级中学2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 湖北省 孝感 高级中学 2013 2014 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省孝感高级中学2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题满分:150分 考试用时:120分钟第二部分:词汇知识运用(共两节,满分30分)第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. Unless a heart transplant is carried out, his chance of _ is slight, since it is the third time that he has suffered a severe heart attack.A. championshipB
2、. survivalC. scholarshipD. approval【考点】名词辨析【答案】B【解析】句意:自他遭受第三次严重的心脏病以来,除非他做心脏移植,否则存活的几率渺茫。championship冠军survival生存scholarship奖学金approval认可22. Its advisable to ignore some details properly but to consider its general _ when assessing some kind of treatment.A. symptomB. abuseC. faithD. effect【考点】名词辨析。
3、【答案】D【解析】句意:当评估某种形式的治疗时,忽略一些细节而考虑它的效果是明智的。A. symptom症状B. abuse恶习,陋习C. faith信仰D. effect效果23. The teachers decided to _ a more gradual approach in their teaching to meet the needs of the students who were a bit slow in learning.A. adoptB. analyzeC. acquireD. adapt【考点】动词辨析【答案】A【解析】句意:老师决定采取一个更循序渐进的方法以满
4、足在学习上进步有点慢的学生。adopt采取 analyze分析 acquire获得adapt适应24. Some economists _ the reform of the state-owned business, while some workers are against it for fear of being laid off.A. consumeB. rejectC. advocateD. predict【考点】动词辨析【答案】C【解析】句意:一些经济学家提倡国有企业改革,但是一些工人因担心下岗反对改革。consume消耗reject拒绝advocate提倡 predict预测2
5、5. Nowadays, children are _ too many violent online games, which is bad for the development of their characters.A. defeated byB. limited toC. handled byD. exposed to【考点】动词词组考查【答案】D【解析】句意:现在,儿童接触太多网上的暴力游戏,这对他们的性格发展有不好的影响。be defeated by被打败的be limited to被限制在.上be handled by被掌控的be exposed to 遭受26. Chemic
6、als in our stomachs _ the food we eat so we can absorb the nutrients to help our bodies function well.A. break downB. break away fromC. break upD. break out of【考点】词组考查【答案】A【解析】句意:我们吃的食物在胃里发生化学反应被分解,所以我们应该吸取维生素保持我们的身体功能健康。break down分解 break away from脱离break up结束break out of逃出【举一反三】Shall we _ our disc
7、ussion and have some tea or coffee, please? A. break off B. break in C. break out D. break down【答案】A【解析】我们先暂停一下讨论来杯茶或咖啡好吗?Break off 1)突然停止或中断谈话,2) 暂停,休息一下,Break in 强行进入房屋,Break out 突然发生,突然爆发,Break down 崩溃,瓦解27. Prices, which sharply went up in the first quarter of this year, are now _ and should not
8、 increase with some firm measures taken by the government.A. steady B. casual C. random D. economical【考点】形容词辨析【答案】A【解析】句意:今年第一季度突然上涨的价格在政府的一些严格的措施后现在已经逐渐平稳,不会再上涨。steady稳定的casual偶然的 random任意的economical节约的28. My friends Jim and Edward gave me apparently _ advice as to whether I should accept the offer
9、, which put me in a dilemma.A. realistic B. contradictory C. competitive D. contemporary【考点】形容词辨析【答案】B【解析】句意:我的朋友Jim和 Edward在我是否接受求婚这件事上给出了相反的意见,这使我陷入两难的境地。 realistic 现实的contradictory 相反的,相矛盾的competitive竞争的contemporary现代的,根据句意选B29. If you are invited to any special occasion such as a wedding or a ce
10、lebration, you will have to be _ dressed.A. attractivelyB. appropriatelyC. conventionallyD. flexibly【考点】副词辨析【答案】B【解析】句意:如果你被邀请参加特殊场合例如婚礼或庆祝,你必须要得体的打扮。A. attractivel动人地B. appropriately得体地,恰当地C. conventionally按照惯例D. flexibly灵活地,根据句意选B30. By sending text message or chatting online, we have been in touc
11、h for months, but I have never met my new friend _.A. by accidentB. on purposeC. in the flesh D. in her absence【考点】词组考查【答案】C【解析】句意:通过短信和网上聊天,我们已经联系了几个月,但是我还没有见过朋友本人。 by accident偶然的on purpose有目的的in the flesh本人,亲自的 in her absence缺席,根据句意选C.第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,共20分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选
12、项,并在答题卡上将该项涂黑。My husband and I married in a large country town. The morning after the wedding, we were going back to my parents home. As my husband was packing, I noticed hed placed my 31 in the luggage crate(大木箱) on top of the car. I said that maybe he should 32 it. He turned and said, “Itll be 33
13、. Trust me! It wont come off.”Halfway home we had a car come racing up beside us and the driver 34 us down. She said shed seen a red suitcase on the side of the road several kilometers back and was 35 if it was ours. We looked 36 and, to our 37 , discovered that the case had flown off.We raced back,
14、 but the case was 38 . We visited the local police station, but as the road was a common link between several towns, we werent very 39 . We put it all down to our bad 40 .Seven years later, my father got a(n) 41 from a lady asking if Id lost a red suitcase. Her husband had 42 the case abandoned on t
15、he side of the road. He assumed hed be able to find an address or name somewhere inside and 43 it later. On opening the case, theyd found the wedding cards, no address, and no way of 44 who we were. Theyd spent seven years moving around the area, always taking the suitcase with them.They were about
16、to 45 again and decided to give it one more 46 before leaving. This time, on opening the jewellery box, they 47 a piece of paper folded up in itmy birth certificate. 48 that my parents were still in the district, they started to ring around. The suitcase was 49 returned to us.This couples 50 and per
17、sistence(坚持) in finding us is truly admirable.31. A. jewelleryB. money C.handbag D.suitcase32. A. close B. fasten C. pack D. lift33. A. strong B. flexible C. safeD. heavy34. A. took B. calmed C. led D. waved35. A. wondering B. suggesting C. recognizingD. hesitating36. A. around B. out C. downD. up37
18、. A. relief B. regret C. disappointmentD. confusion38. A. gone B. brokenC. stolen D. hidden39. A. anxious B. hopeful C. surprised D. frightened 40. A. idea B. way C. luck D. plan 41. A. call B. message C. notice D. email 42. A. fixed up B. picked up C. pulled out D. given out43. A. useB. examine C.
19、return D. collect44. A. mentioning B. believing C. sharing D. telling45. A. travel B. move C. ask D. meet46. A. search B. chanceC. try D. check47. A. felt B. read C. got D. noticed 48. A. Expecting B. Considering C. Realizing D. Judging 49. A. finally B. gradually C. surely D. immediately50. A. cour
20、age B. generosityC. honesty D. selflessness 【考点】日常生活类记叙文【文章大意】本文讲述了作者丢失了一个皮箱,七年后又被归还的故事。31. 【答案】D【试题解析】根据下文中反复出现suitcase一词一次,可判断此处是指作者的手提箱suitcase。【答案】B【试题解析】作者看到丈夫将他的手提箱放在大箱子的上面,建议丈夫把他扣紧。fasten使固定,使扣紧。33. 【答案】C【试题解析】作者丈夫告诉他,不用担心,这样很安全不会丢失。flexible灵活的34. 【答案】D【试题解析】在半路上,旁边一辆车上的司机挥手示意我们停车。waved此处指向我们
21、挥手示意35. 【答案】A【试题解析】那位司机说在路上看到有一个红色的皮箱,想知道是不是我们的。wondering想知道suggesting 建议 recognizing认出 hesitating犹豫36. 【答案】D【试题解析】从文章第一段可得知作者的丈夫是将皮箱放在了汽车的顶端,故此处作者和丈夫应该是向上看,看看皮箱还在不在。用up.37 【答案】C【试题解析】让我们失望的是,皮箱不见了。relief 减轻解除regret遗憾抱歉 disappointment失望confusion迷惑38. 【答案】A【试题解析】我们开车回去找,但是皮箱已经不见了。gone消失不见。39. 【答案】B【试
22、题解析】因为这条路通往许多城镇,所以找回来的希望很渺茫。anxious焦虑的hopeful 有希望的surprised惊讶的 frightened 吃惊的40. 【答案】C【试题解析】我们把这一切归因于我们的坏运气。41. 【答案】A【试题解析】7年后,我的祖父接到一个女士的电话。42. 【答案】B【试题解析】她的丈夫捡到一个丢在路边的箱子。fixed up修理picked up捡到pulled out 退出,given out分发43. 【答案】C【试题解析】这里指那位女士的丈夫以为能够在包里找到姓名44. 【答案】D【试题解析】他们在包里没有找到能告诉箱子主人联系方式的东西。45. 【答案
23、】B【试题解析】他们又将搬家。move搬家。46. 【答案】C【试题解析】在离开前他们决定再试一次,看能不能找出箱子主人的联系方式。47. 【答案】D【试题解析】他们注意到在珠宝盒里有一张折叠的纸。48. 【答案】A【试题解析】期待着我的父母仍住在第九区,他们打了电话过来。A. Expecting 期待B. Considering 考虑 C. Realizing 意识到D. Judging 判断49. 【答案】A【试题解析】最后箱子又回到了我们的手里。A. finally 最后,终于B. gradually逐步地 C. surely 坚定地D. immediately立即,马上50. 【答案】
24、C【试题解析】这对夫妻的正直和坚持让人非常钦佩。A. courage 勇气B. generosity慷慨C. honesty 正直D. selflessness 无私 【长难句分析】 He assumed hed be able to find an address or name somewhere inside and return it later.【翻译】他认为他可以在里面找到一个地址或名称然后返还它。【分析】句子为主谓宾结构,assumed后跟宾语从句。第三部分:阅读理解(共20小题,每题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题
25、卡上将该项涂黑。AA famous foreign company that invested in China wanted to employ a reception secretary for its public relation department. A beautiful girl with a masters degree in electric engineering went through the difficult process of applying for a job and was shortlisted. In the final stage she face
26、d an oral test together with another girl who was her equal not only in good looks but also in education. The girl we talk about was confident in herself and successful in the oral test. It seemed she would get the chance. At last the examiner asked her, “Can you come to the office next Monday?” Sho
27、cked by the unexpected question, the beautiful girl was quite at a loss, and said with hesitation, “I have to talk with my parents before I give an answer.” Surprised, the examiner said calmly, “In that case, lets wait till you are ready.” The next day the girl came to tell them that her parents had
28、 agreed to let her begin work next Monday. But the examiner said regretfully, “Sorry, the position has been filled by another suitable candidate. You had better try another place.” The beautiful girl was surprised. She asked for an explanation and was told, “What is needed here is a person who knows
29、 her own mind.” That was how a good opportunity right under the nose of a beautiful girl slipped away.51. Why did the beautiful girl want to ask her parents for advice?A. Because she felt a little nervous in applying for the job.B. Because she didnt want to let her parents down.C. Because she didnt
30、expect the examiner would ask such a question.D. Because her parents would scold her if she agreed without their permission.52. It can be inferred from the passage that .A. the other girl who failed at the last oral test most likely got the jobB. it was hard to make a right decisionC. the company lo
31、st its best employeeD. the examiner was surprised at his first choice53. What did the examiner value most?A. A candidates beautiful looks. B. A candidates knowledge.C. A candidates quick mind. D. A candidates independence.54. Whats the best title of this passage?A. Make decisions quickly. B. Use you
32、r own judgment.C. Seize your chance in time. D.Answer the examiners question without hesitation. 【考点】日常类记叙文【文章大意】本文讲述一个女孩去参加面试但是因为没有主见而失去一个好机会的故事。51. 【答案】C 【试题解析】细节理解题,较易。根据第二段“Shocked by the unexpected question.”可推测女孩没有预料到考官会问这样的问题。52. 【答案】A 【试题解析】细节理解题。根据第一段最后一句话In the final stage she faced an ora
33、l test together with another girl who was her equal not only in good looks but also in education.可得知还有另外一名女孩也进入了面试,这位女孩没有被录取,那录取的一定就是另外一名女孩了。53. 【答案】D 【试题解析】细节推测题,较易,本题的关键词为value,定位于文章第三段最后一句话What is needed here is a person who knows her own mind.可得知这个公司最看中的就是员工的独立性。54. 【答案】B 【试题解析】主旨大意题。较易。本文主要讲述了一
34、个学历和长相都很出众的女孩因为没有自己的想法而没有被录取的事,故应选B项,要有自己的判断力。BHumans love animals and they especially love animals with humanlike personalities. For thisreason, many of the most popular films are either centered on animals or have animals as important characters. Even in a movie that has little or nothing to do wi
35、th animals, a pet can add a certain emotional quality to a films plot. As expected, dogs and cats, the two most popular pets, make up the majority of animal characters in films. But many other less common pets have had starring roles also. Snakes, rats, pigs, rabbits, horses and many others have tou
36、ched our lives through their extraordinary ability to personify humans in ways that humans just cant do. Most movies that feature pets as central characters are family movies that give families a platform around which delicate subjects can be discussed. Often kids have an easier time understanding s
37、ubjects like death and illness if they see it through the eyes of one of these personified animals. These days, computer animation and graphics allow an entirely new generation of pet movies to be made. Animals that before were never seen in a film but now appear on the big screen in life. Whether t
38、hey are lions, elephants, polar bears or some other exotic animals, video stores now have hundreds of titles offering humanlike performances from any type of animal imaginable. Most animal movies have at least a little comedy. Even the saddest of classics such as Bambi or Charlottes Web contain plen
39、ty of humor to relieve the tension and make the movie bearable. These movies almost always carry with them themes of human experiences and a message of hope. Kids learn that though life carries on with pain and sorrow, we learn to live with those facts and enjoy life for its good times. Perhaps one
40、of the best parts of pet movies is the way they help wipe away our stereotypes(固定看法) about certain types of pets. For example, the conflict between cats and dogs is often shown in a fun and nonviolent way in the movies. If these lifelong enemies can find a way to live in harmony, then certainly we h
41、umans should have no trouble doing so. Perhaps it is the fact that animals have so much to teach us about ourselves that makes us love them so much in the movies.55. What do we know about “delicate subjects” from Paragraph 2? A. They are all about death and illness.B. They might involve serious topi
42、cs. C. They focus on personified animals. D. They cause more discussion among children.56. The author mentioned Bambi and Charlottes Web in Paragraph 4 to show that _. A. animal films usually go along with comedyB. they are most popular among children C. films teach children to love animals D. peopl
43、e live with pain and sorrow57. What is the authors attitude towards pet movies? A. Careless.B. Doubtful.C. Mixed.D. Favorable.58. The text is mainly about _. A. pets in moviesB. lovely animals C. humans and moviesD. animals and humans【考点】社会生活类说明文【文章大意】本文主要讲述动物影片的特点和通过影片引起的作者的思考。55. 【答案】B【试题解析】细节理解题。
44、较难。根据文章第二段第二句话Often kids have an easier time understanding subjects like death and illness这句列举了死亡和疾病两个例子,所以该类电影谈论的话题属于敏感话题。故选B56. 【答案】A【试题解析】细节理解题。中等难度。根据第四段第一句话Most animal movies have at least a little comedy. Even the saddest of classics such as Bambi or Charlottes Web contain plenty of humor to r
45、elieve the tension and make the movie bearable. 作者提到大部分的动画都带有喜剧元素,即使像Bambi or Charlottes Web这两部电影也带有喜剧的特点来缓解人们的情绪。故选A.57. 【答案】D【试题解析】推理判断题,中等难度。根据文章最后一段作者提出动画电影可以改变我们的一些固定看法,比如猫和狗之间的斗争充满幽默而没有暴力,由此得出结论,人类也应从中学习到一些东西。可判断作何对电影态度应为赞同。故选D.58. 【答案】A【试题解析】主旨大意题。很明显本文主要讲述动物影片的特点和通过影片引起的作者的思考,所以这篇文庄主要讲述的是pet
46、s in movies。CAt one time, coyotes(a kind of wolf) were found only in the southwestern United States and in Mexico. In the 1800s, these wild animals began to expand their living areas across North America. Today they live in all states except Hawaii. People have found them on golf courses and in park
47、s. Coyotes have even entered backyards in suburban developments and parking lots of busy shopping malls. There are several reasons for coyotes ability to survive in both wide and urban areas.Because coyotes are smart, they are able to adapt to new places as long as food and shelter are available. Th
48、eir varied diet includes small mammals such as mice, squirrels, and raccoons. They also eat fruits, vegetables and insects. When food is not available in an area, they look for garbage to eat. In most areas, coyotes require only a hidden, protected place for shelter. Another reason coyotes have surv
49、ived is that they have very keen senses of smell, hearing and sight. These senses allow them to easily find new sources of food and to recognize when an enemy is near. Since coyotes can run at a speed of over 40 miles per hour, they can easily escape danger. Finally, coyotes survive because they mul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343065.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
