湖北省孝感高级中学2020-2021学年高二年级下学期2月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省孝感高级中学2020-2021学年高二年级下学期2月调研考试英语试题 WORD版含解析 湖北省 孝感 高级中学 2020 2021 学年 年级 下学 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、孝感高中2019级高二年级2月调研考试英语试题第I卷(共 95 分)第一部分 听力(共两节,每题 1.5 分,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the man want to leave?A. The service is too slow. B.The music is too loud. C.The food is bad.2. What does t
2、he woman do?A.A nurse. B. A teacher. C. A shop assistant.3. What has the man decided to do?A.Check the schedule. B.Go to see an engineer. C.Continue his talk with Mr. Black.4. Where does the conversation most probably take place?A.On a bus. B. In a library. C. In a shop.5. How did the man feel about
3、 his jump in the end?A.Terrified. B. Excited. C. Disappointed.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers talking about?A. An accident. B. A restaurant. C. A
4、magazine.7. Why is The Sunflower closed now?A. It is under repair. B. The workers are on holiday. C.It will move to another town.听第7段材料,回答第8、9题。8. What do we know about Mr. Bannister?A. He is a new member of the company.B. He worked on a trade deal last year.C. He lacks experience.9. Who do the spea
5、kers think is suitable for the position in the end?A. Amelia. B. Mr. Duncan. C. Mrs. Templeton.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the speakers doing?A. Cooking. B. Doing shopping. C. Watching TV.11. What does the man like best?A. Cheese. B. Milk. C. Ice cream.12. When does the conversation take place?A.
6、At noon. B. In the late afternoon. C. At night.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who gave the woman her first mountain bike?A. Her uncle. B. Her father. C. Her brother.14. Why did the woman slow down at one point in the Regional Championship?A. The road was full of rocks.B. She was too tired to speed up.C. Someo
7、ne appeared on the road suddenly.15. What does the woman think is the most important before a race?A. Doing sports to keep fit.B. Looking at the route in advance.C. Making sure the bike is in good condition.16. What does the woman say about the clothes for a race?A. Theyre tight. B. Theyre pretty. C
8、. Theyre comfortable.听第10段材料,回答第17至20题。17. When does the Business Studies course start?A. On June 5th. B. On June 12th. C. On July 11th.18. What can the students bring with them during the course?A. Notebook computers. B. Business videos. C. Mobile phones.19. Where is the Business Studies Department
9、?A. On the left side of the Science Center.B. Next to the staff car park.C. Beside the main entrance to the college.20. What language classes are provided this summer?A. Japanese and German. B. French and Chinese. C. Italian and Spanish.第二部分:阅读(满分 50 分)第一节 阅读理解(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题
10、所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AHiring NowCopy EditorLocation:Beijing, ChinaContract Length: Minimum 12-month commitmentCGTN Digital is seeking an experienced copy editor to join its growing team of devoted, passionate journalists in Beijing. The ideal candidate will have experience working accurately a
11、nd carefully, in a fast-paced news environment. They will be positive, energetic and totally committed to the highest journalistic standards. They will also have the ability to read and edit scripts (讲稿)critically; make edits consistent with CGTNs one and accuracy; and spot spelling, punctuation, gr
12、ammar, and syntax(句法)mistakes consistently.Edit existing news contentRepurpose existing content for various online platformsWork together with other journalistsHave an interest in international and Chinese newsMinimum QualificationsAt least 3+ years of relevant experience in editing and fact-checkin
13、gNative-level knowledge of the English languageAn eye for detail and ability to produce spotless copyAbility to multitask and work as a team playerUniversity degreeApply by sending a CV and a detailed cover letter, including your current and expected salary, along with any relevant work samples by e
14、-mail to: cgtndigital .1. What aspects does CGTN Digital focus on while choosing a copy editor?A. Individualism and interest.B. Nationality and ability.C. Age and gender.D. Experience and competence.2. Which of the following basic requirements should job applicants meet?A. Little experience in corre
15、cting mistakes.B. Native-level fluency in the English language.C. Ability to spot mistaken details in the copy.D. Competence to perform a single task independently.3. What should an applicant offer when applying for this job?A. A brief cover letter.B. A self-introduction video.C. Work samples relate
16、d to this job.D. Current and expected bonus.【答案】1. D 2. C 3. C【解析】这是一篇应用文。这是一则CGTN Digital招聘文字编辑的启事,其中包括招聘的时间、工作地点以及招聘要求等内容。【1题详解】细节理解题。根据文中“CGTN Digital is seeking an experienced copy editor to join its growing team of devoted, passionate journalists in Beijing.”“CGTN Digital正在寻找一位经验丰富的文字编辑来加入在北京不断
17、壮大的敬业、热情的记者队伍。”以及“They will also have the ability to read and edit scripts critically”“他们还将具有批判性阅读和编辑脚本的能力”可知,CGTN Digital在选择文字编辑时关注经验和能力。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文中“spot spelling, punctuation, grammar, and syntax mistakes consistently.”“能始终如一地发现拼写、标点,语法和句法错误。”以及Minimum Qualifications表格中的“An eye for detai
18、l and ability to produce spotless copy”“对细节有敏锐的洞察力,能够制作出毫无瑕疵的作品”可知,求职者应该满足能够发现稿件中错误细节的基本要求。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一句“Apply by sending a CV and a detailed cover letter, including your current and expected salary, along with any relevant work samples by e-mail to: cgtndigital .”“通过邮件cgtndigital 发送简历和详
19、细的求职信,包括你目前和预期的薪水,以及任何相关的工作样本”可知,求职者在申请这份工作时应该提供与这项工作相关的工作样本。故选C项。BVeronica Vorobet learned about caring in her home country of Romania by nursing her grandparents. In 2013, after their deaths, she moved to England to find a job using the freedom provided by EU (European Union)membership.Vorobet, 36
20、, is one of a quarter of a million care workers who are not UK citizens, a rising percentage of whom have come from the EU in recent years.They have become an essential part of a low-paid workforce that is constantly understaffed(人手不足的),with about 120,000 unoccupied positions.Yesterday, she expresse
21、d disappointment with the announcement that there would be no special treatment for carers coming into the UK after Brexit -British exit from the EU.“I want to see people treated the way I want to be treated and to make a difference in peoples lives, making a feeling of home for everyone,” she told
22、the Guardian. “The foreign workers are important in this. They are able to work under a lot of stress and long hours. In my country we are very close to our elderly people and that is what we show here. We try to be close to them and respect their wishes.She said her approach was to treat residents
23、as if they were her own grandparents and provide similar levels of “support and love.” When she arrived in the UK, Vorobet started as a junior care worker on minimum wage in a home for older people in Petersfield, Hampshire. Seven years on and having studied for an NVQ in health and social care, she
24、 is a deputy(副的) care manager at St Anthonys residential care home in Watford, part of RMD Care. There she works alongside other Romanian people, and care workers from Indian, Sri Lanka and Kenya.Her most recent trial has been keeping coronavirus(冠状病毒)out of the home, so far successfully. She said t
25、hat given the difficulty of taking on care workers, European workers have helped create stability in the workforce. Staff turnover rates in adult social care currently stand at about 30% a year.“The government should do their research and find out who does these jobs and understand the risk of takin
26、g this decision. The risk is that there wont be enough staff to look after the people in need, she said.4. Why does the author mention “with about 120,000 unoccupied positions in Paragraph 2?A. To predict the future workforce in the UK.B. To highlight the current situation of the UK.C. To show the i
27、mportance of foreign carers in the UK.D. To reveal foreign carers determination to stay in the UK.5. What does Vorobet think of foreign carers in the UK?A. They are hardworking and considerate.B. They are unwilling to work with a low pay.C. They work at the risk of being physically abused.D. They ha
28、ve to leave their countries to seek a fortune.6. The underlined part “this decision” in the last paragraph refers to the decision that.A. European workers must be fired soonB. foreign carers will be treated with a low payC. foreign carers in the UK will be given no particular treatmentD. the British
29、 government bans European workers from finding jobs in England7. Whats the main purpose of this passage?A. To introduce Vorobet, a woman from UK.B. To present the current situation of the EU carers.C. To reveal the problems of the UK after Brexit.D. To predict the future workforce in the UK.【答案】4. C
30、 5. A 6. C 7. B【解析】这是一篇说明文。通过一位女护工经历以及介绍,向我们描述了从欧盟到英国的护工的现实情况。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“Vorobet, 36, is one of a quarter of a million care workers who are not UK citizens, a rising percentage of whom have come from the EU in recent years.They have become an essential part of a low-paid workforce that is co
31、nstantly understaffed, with about 120,000 unoccupied positions.”(36岁的Vorobet是25万非英国居民的职业护工中的一位,来自欧盟的职业护工所占百分比最近一直在上升。他们已经成为长期人手不足且低工资劳动力中必不可少的部分,目前仍有120,000个职位,无人从事。)可推知,作者通过列举这些数据说明了来自国外的职业护工的重要性,再通过列举“with about 120,000 unoccupied positions”,这么多无人从事的职位,说明了虽然这些职业护工比重很大,但是还有这么多职位空缺,进一步强调了国外护工的重要性。故选
32、C项。【5题详解】细节理解题。根据第四段Vorobet所说的话“They are able to work under a lot of stress and long hours. In my country we are very close to our elderly people and that is what we show here. We try to be close to them and respect their wishes.”(他们能够在强压下工作很长时间。在他们自己的国家,他们亲近老人,在这里也是一样。他们努力地亲近老人并且尊重他们的意愿。)可知,Vorobet
33、认为这些护工非常努力工作并且很体贴。故选A项。【6题详解】词句猜测题。根据第三段“Yesterday, she expressed disappointment with the announcement that there would be no special treatment for carers coming into the UK after Brexit -British exit from the EU.”(昨天,她表达了对这个公告的失望,公告指出,在英国退出欧盟后,对于来到英国的护工,不会有特殊的待遇。)和最后一段中“The government should do the
34、ir research and find out who does these jobs and understand the risk of taking this decision. The risk is that there wont be enough staff to look after the people in need”(政府应当研究一下,搞清楚是谁做了这些工作,并且要知道这个决定的风险。风险就是,将没有足够的人员来照看那些需要照顾的人。)可知,这个决定是由政府作出的,并且这个决定会造成劳动力缺失。由此可知,this decision就是上文政府发出的公告,即外来护工不会有
35、特殊待遇。故选C项。【7题详解】推理判断题。本文第二段通过列举数据表明了来自欧盟的护工的重要地位。第三段通过政府公告表述了这些护工的待遇。第四,五,六段描述了这些护工的工作情况以及贡献。综上可知,本文主要目的是向我们展示了这些欧盟护工目前的情况。故选B项。CWe have to make certain our limited money is well spent. But what should we spend our money on? A 20-year study conducted by Dr. Gilovich, a professor at Cornell Universit
36、y, reached a powerful and straightforward conclusion: dont spend your money on things.The trouble with things is that the happiness they provide peters out. We get used to new possessions, and what once seemed exciting quickly becomes the norm. We keep raising the bar and always look for an even bet
37、ter one. Possessions, by their nature, cause comparisons. We buy a new car and are thrilled with it until a friend buys a better one and theres always someone with a better one. Most of us usually assume that the happiness we get from buying something will last as long as the thing itself. It seems
38、intuitive (直觉的) that investing in something we can see, hear, and touch on a permanent basis delivers the best value. But its not the case at all.Gilovich has found that experiences deliver more-lasting happiness than things. Experiences become a part of our identity. Everyones experience is unique.
39、 We are not our possessions, but we are the accumulation of everything weve seen, the things weve done, and the places weve been to. “Our experiences are a bigger part of ourselves than our material goods,” said Gilovich. “You can really like your material stuff. You can even think that part of your
40、 identity is connected to those things, but they remain separate from you. In contrast, your experiences really are part of you. We are the sum total of our experiences.”Besides, we dont compare experiences in the same way that we compare things. Its hard to quantify the relative value of any two ex
41、periences, which makes them that much more enjoyable. And expectation of an experience causes excitement and enjoyment, while expectation of obtaining a possession causes impatience. Experiences are enjoyable from the very first moments of planning, all the way through to the memories you keep forev
42、er. The temporary happiness achieved by buying things can be regarded as “puddles of pleasure”. In other words, that kind of happiness evaporates quickly and leaves us wanting more. Things may last longer than experiences, but the memories that remain are what matter most.8. Which one can replace th
43、e underlined words in paragraph 2?A. Dies away.B. Is too little.C. Is not realD. Costs too much.9. What does Gilovich think of experiences?A. Experiences deliver less-lasting happiness than things.B. Experiences can exist in our memory forever.C. Our experiences take up all parts of ourselves.D. Our
44、 experiences are what separate us from others.10. What can be inferred from the passage?A. Spiritual wealth is of great value to us.B. Experiences can be compared with each otherC. Expecting an experience increases our feeling of anxiety.D. People are more likely to be impatient when buying things.1
45、1. Which is the main idea of the passage?A. How can we gain happiness with money?B. How can we make happiness last long?C. Why should we spend money on experiences instead of things?D. Why do experiences achieve permanent happiness than things?【答案】8. A 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。作者论证说明了一个道理“为什
46、么要把钱花在经历上,而不是事物上”。【8题详解】词句猜测题。根据划线短语所在句后一句“We get used to new possessions, and what once seemed exciting quickly becomes the norm.(我们习惯了新拥有的东西,曾经令人兴奋的东西很快就变成了常态)”可推知,新拥有的东西,能够带来的快乐是短暂的 ,很快就会“消失”,peters out对应的同义词应是“die away”。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段提到“Gilovich has found that experiences deliver more-las
47、ting happiness than things. Experiences become a part of our identity. Everyones experience is unique.(吉洛维奇发现,体验比物质更能带来持久的幸福。经历成为我们身份的一部分。每个人的经历都是独一无二的)”可知,吉洛维奇(Gilovich)认为经历是个人身份的象征,个人的经历形成与他人的区别,因此我们的经历让我们与他人不同。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第二段首句提到“The trouble with things is that the happiness they provide p
48、eters out.(问题是,事物所带来的快乐会逐渐消失)”及第三段首句提到“Gilovich has found that experiences deliver more-lasting happiness than things.(吉洛维奇发现,体验比物质更能带来持久的幸福)”及最后一段最后一句提到“Things may last longer than experiences, but the memories that remain are what matter most.(事物可能比经历更持久,但留下的记忆才是最重要的)”可推知,作者认为,事物可能留存的时间比经历更久,但是并不能
49、带来长久的幸福,而经历留下的精神财富才是最重要的。故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文内容特别是最后一段的“In other words, that kind of happiness evaporates quickly and leaves us wanting more. Things may last longer than experiences, but the memories that remain are what matter most.(换句话说,这种幸福很快就蒸发了,让我们想要更多。事情可能比经历更长,但留下的记忆是最重要的)”可知,本文主要讲述了事物能够带来的幸
50、福是短暂,经历留下来的精神财富才是最重要的;再根据第一段首句,引出文章主题“We have to make certain our limited money is well spent. But what should we spend our money on?(我们必须确保有限的钱花得值。但是我们应该把钱花在什么地方呢?)”可知,本文主要想表达的主题是“为什么要把钱花在经历上,而不是事物上呢?”故选C。DWorld No Tobacco Day is celebrated each 31st of May. The aim is to bring attention to the gro
51、wing use of tobacco and its deadly effects. The World Health Assembly established the event in 1987. This year, special attention is being given to the harmful effects of tobacco marketing to women and girls.The WHO says the tobacco industry has increasingly directed its marketing campaigns at women
52、 and girls. Study shows that women currently represent about twenty percent of smokers while tobacco use among girls is increasing. Data collected from 151 countries show that about seven percent of young girls now smoke. That compares with twelve percent of boys. In some countries, however, the rat
53、es are almost equal.Almost 170 countries have signed an agreement called the Framework Convention on Tobacco Control which calls on those governments to ban tobacco advertising to the fullest to protect women. The agreement seeks to reduce the demand and supply of tobacco products. This year marks t
54、he fifth anniversary since the treaty went into effect. Up to now, eighty percent of the signers have banned the sale of tobacco products to young people. Seventy percent have required health warnings on tobacco products.Events are planned in a number of countries to mark World No Tobacco Day. Many
55、of the events are aimed at persuading people, especially the young, not to start smoking. Others aim to educate people about the many health benefits of giving up smoking.The World Health Organization says tobacco kills nearly five and a half million people a year and has become a top cause of death
56、 worldwide. It is estimated that so far in the world one billion people smoke. More than eighty percent of tobacco users live in low and middle income countries. The WHO estimates that tobacco use caused one hundred million deaths in the twentieth century. If current rates continue, that number coul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343122.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
