江苏省泰州中学2021-2022学年高一上学期第一次月度检测英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省泰州中学2021-2022学年高一上学期第一次月度检测英语试题含听力 WORD版含解析 江苏省 泰州 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月度 检测 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省泰州中学2021-2022学年度第一学期第一次月度检测高一英语试卷(考试时间:120分钟 总分:150分)第一部分:听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the man like his new room?A. It is near h
2、is friends flats.B. It is larger than the old one.C. It is close to the school.【答案】B【解析】【原文】W: Do you like your new room?M: Its nice to have enough space for all my things, so Im glad I moved. But I miss my friends and neighbors. I especially miss living so close to the school.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】H
3、ow much will the man pay for two general tickets and two student tickets?A. $40.B. $20.C. $30.【答案】C【解析】【原文】M:How much are the tickets?W: Theyre ten dollars each for the general public, but student tickets are half price.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we learn about Jack?A. He spoke to the boss.B. He g
4、ave orders like a boss.C. He worked there as a boss.【答案】B【解析】【原文】W:Do you get along well with Jack at the office?M:He ordered everyone about as if he were the boss there.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest?A. The radio batteries (电池) have been replaced.B. They should get a new radio.C.
5、They dont really need to listen to the radio.【答案】B【解析】【原文】M: We really need to replace the batteries in that radio.W: Why not the whole radio?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we learn about the woman?A. She cant afford any dictionary.B. She has a better dictionary.C. She will plan for a good dictionary.
6、【答案】C【解析】【原文】W:I think I should buy a better dictionary. But I spent too much money on my new dress.M: You should plan first. Good dictionaries do cost a lot of money nowadays.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听
7、下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What kind of color TV set was the man going to buy?A. A small one.B. A big one.C. A cheap one.7. What kind of color TV set does the woman suggest the man should buy?A A small one.B. A big one.C. A cheap one.8. Why does the woman give the man such a suggestion?A.
8、It would be a waste of money.B. He might have to change it in a few years time.C. His sitting room is not very big.【答案】6. B 7. A 8. C【解析】【原文】M:Weve just moved into a house.W:Really?Congratulations!M: Thank you, and we want to buy a new television set.W:What kind of television set do you want to buy?
9、M: A color TV set, of course, but Im not sure about the size. Maybe we should buy a big one.If we buy a small one, we might have to change it in a few years time for a bigger one. That would be a waste of money. Whats your opinion?W: In my opinion,I dont think its necessary to buy a very big one.M:A
10、ny reason?W:Yes.As I know,your sitting room isnt very big. If you put in a very big television, it will be bad for your eyes, and a small TV set can still pick up good programme s.M:Mm,thats quite sure. Ill think about it.W:Youd better make a quick decision because the price may go up soon.听下面一段较长对话
11、,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. Which language is beautiful and popular, according to the speaker?A. English.B. French.C. Portuguese(葡萄牙语).10. Whats true about Spanish?A. It is popular in European countries.B. It is popular in Central Africa.C. It is popular in South America.11. What determines the imp
12、ortance of a language?A. The number of the people who speak the language.B. The power of the country whose people speak the language.C. The words and the structures of the language.【答案】9. B 10. C 11. B【解析】【原文】M:Today, lets talk about certain countries of the world and about the languages which the p
13、eople of these countries speak. First of ail, in what countries of the world is English spoken?W: English is spoken in Britain, the United States,Canada, and Australia.M:Where is Spanish spoken?W: Spanish is spoken in all the important countries of South America except Brazil.What language is spoken
14、 in Brazil?M: Portuguese is spoken in Brazil.W:What language is spoken in France, Germany, and Russia?M:In France, the people speak French, in Germany they speak German, in Russia,Russian.W:These are all important languages.Of course,there are also Italian,Japanese,and Chinese. English is perhaps th
15、e most popular language in the world today and people in schools everywhere study English. Spanish is almost equally spoken everywhere without Central and South America. French is a beautiful and popular language. Languages change, of course and their importance changes with the importance of the na
16、tions they represent. When a nation becomes more important and more powerful, its languages grow in importance. When a action becomes less powerful, its language naturally decreases in importance.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. What is the weather probably like at the weekend?A. Sunny.B. Rain
17、y.C. Windy.13. Where will they go?A. Mountains.B. Desert.C. Seashore.14. What does the man ask the woman to take with her?A. A hat.B. A cat.C. A bat.【答案】12. A 13. C 14. A【解析】原文】M:Sue, what are your plans for the weekend?W:I do not know for sure. I am thinking of seeing a film.M: Oh, no. Thats too bo
18、ring, sitting there still and watching for hours.W: Do you have any good suggestions?M: What about joining us in going to the seashore? We have planned it for quite a while. We can have a lot of fun there. Say swim, surf, play volleyball, barbecue, enjoy the sunshine, etc. Wow, I cant wait any longe
19、r.W: Sounds great! It looks like a sunny weekend. It could be fun going there.M:Absolutely. Come and join us.W:Okay. Should I bring anything?M:Take your hat with you so you wont get burnt.W:Got it!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. Why is the woman moving?A. To find a nicer place to live in.B. T
20、o live together with her parents.C. To have a better job in a new place.16. Where do her parents live?A. In a big city.B. In a small village.C. In a nearby country.17. Why doesnt the woman take her dog with her?A. She cant take care of it.B. Her parents dont want her to take it.C. She thinks the dog
21、 might not be happy there.【答案】15. C 16. B 17. C【解析】【原文】M: Hi, Jenny. Is it true you are moving to London?W:Yes, it is.M:What made you decide to do that?W: Work, mainly. Im sure Ill be able to find a job there.M:You are probably right. But where are you going to live?W: I hope I will find a flat to s
22、hare with somebody. That Il be cheaper.M: Yes, thats a good idea. Are you taking your dog with you?W: No, I dont think so. My parents have offered to take care of him, and I dont think hed be happy in the city.M: You are probably right. But arent you afraid of moving to such a big place, especially
23、after living in a small village?W: Not really. I think Ill enjoy myself. Theres so much to do there. I expect I wont miss the countryside much and I can always come back and visit.M: Well, I just hope youll invite me to stay when you get settled.W:Of course I will.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18
24、. What is the total number of students at Deep Springs College?A. 17,000.B. 24.C. 9,000.19. Which of the following is TRUE of the Deep Springs College?A. It is located in a college town.B. Its library is often crowded with students.C. Its school buildings are old.20. What can students at Deep Spring
25、s do in their spare time?A. Take a walk in the desert.B. Watch TV.C. Go to the cinema.【答案】18. B 19. C 20. A【解析】【原文】Deep Springs is an American college. It is an unusual college. It is high in the white mountains in California not in a college town. The campus is a collection of old buildings with no
26、 beautiful classrooms. The only college- like thing about Deep Springs is its library. Students can borrow from the 17,000 books 24 hours a day. The library is never crowded as there are only 24 excellent boy students at the college. And there are only 5 professors. These teachers believe in the ide
27、a of the college. They are not well paid. In fact, their salaries are only about 9,000 dollars a year. The college gives the teachers and students something more important than money. There is no place like Deep Springs. Students are there to learn and they cannot run away from problems because ther
28、e is no place to escape to. At most colleges, students can close their books and go to a film. They can go out to restaurants or to parties, but the students in Deep Springs have completely different activities. They can talk to each other or to their teachers. They might go out for a walk in the de
29、sert. Deep Springs is far from the world of restaurants and cinemas. There is not even a television set on the campus.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共11小题:每小题2.5分满分27.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALOUDOUN COUNTRY DAY SCHOOL Grades: Preschool-Grade 8LCDS.org 703-777-3841Award-winning sc
30、hool features a low student-teacher ratio (比率). Courses include art, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), computer programming, languages, athletics, instruments. BYOT (Bring Your Own Technology), one-to-one program in fourth through eighth grades. Its famous for its unique field tr
31、ips.NYSMITH SCHOOLGrades: 3 years-Grade 8N 703-552-2912Top 10 in the world, fun, award-winning program, up to 4 grade levels of diversification (多样化) in reading and math classes, daily science, computers, logic, foreign languages, much more. 1:9 ratio. Minimal (最少的) homework. Hands-on experimental l
32、earning, a great attraction for students across the country. 2014 Tommy Award from TJ for the special achievement of Nysmith Alumni.FUSION ACADEMY TYSONSGrades: 6-12FusionTysonsC 866-461-8039Fusion Academy is a private middle and high school where all classes are one-to-one: one student and one teac
33、her per classroom. Here, positive relationships unlock students potential. Scheduling is personalized, and no homework goes home. Come soon to Tysons, Virginia, and achieve school & life balance.RANDOLPH-MACON ACADEMYGrades: 6-12, Postgraduate rma.edu 540-636-5484R-MA is a college-prep boarding scho
34、ol with Air Force JROTC, devoted to developing students of academic achievement, leadership, and responsible citizenship. With smaller classes on average, 14-17 students per class students at R-MA find themselves building their confidence because our teachers care about each student. Graduating clas
35、ses have a 100% college acceptance rate and average over $56.6 million in college scholarships offers each year.21. How does LOUDOUN COUNTRY DAY SCHOOL differ from the others?A. It offers field trips.B. It has a variety of courses.C. It provides one-to-one classes.D. It has award-winning programs.22
36、. Why does NYSMITH SCHOOL attract students?A. It has no homework.B. It is the worlds best school.C. It is a frequent winner of the Tommy Award.D. It gives them a chance to learn from experience.23. Which school specializes in personalized education?A. NYSMITH SCHOOL.B. FUSION ACADEMY TYSONS.C. RANDO
37、LPH-MACON ACADEMY.D. LOUDOUN COUNTRY DAY SCHOOL.【答案】21. A 22. D 23. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四所学校的情况,包括年级、电话和学校特色等信息。【21题详解】细节理解题。根据LOUDOUN COUNTRY DAY SCHOOL部分中Its famous for its unique field trips.可知它以独特的实地考察旅行而闻名。由此可知,LOUDOUN乡村走读学校与其他学校的不同之处在于它提供实地考察旅行。故选A。【22题详解】细节理解题。根据NYSMITH SCHOOL部分中Hands-on
38、experimental learning, a great attraction for students across the country.可知动手实验学习,对全国各地的学生有很大的吸引力。由此可知,NYSMITH学校吸引学生,因为这给了他们一个从经验中学习的机会。故选D。【23题详解】细节理解题。根据FUSION ACADEMY TYSONS部分中Fusion Academy is a private middle and high school where all classes are one-to-one: one student and one teacher per cla
39、ssroom. Here, positive relationships unlock students potential. Scheduling is personalized, and no homework goes home.可知Fusion Academy是一所私立中学和高中,所有班级都是一对一的:每个教室一个学生和一个老师。在这里,积极的关系释放学生的潜力。日程安排是个性化的,回家没有家庭作业。由此可知,FUSION ACADEMY TYSONS学校擅长个性化教育。故选B。BKyle Cassidy and three other members of the Annenberg
40、 Running Group were stretching on the grounds of the University of Pennsylvania, waiting for a few latecomers. The Penn colleagues and other community members meet three days a week for a roughly 30-minute jog and an occasional lecture. Thats right during some runs, one of them delivers a talk. Topi
41、cs range from the brain to Bitcoin.But on this day last January, it would not be their normal run. The first clue that something was off was the man who sprinted past them. Running at an amazing pace, Cassidy told Runners World admiringly. Cassidy discovered why the sprinter was so fleet of foot whe
42、n another man ran by, yelling, “Help! He took my phone and laptop!At that, the group did what running clubs do: They ran, trailing the suspect down the streets of Philadelphia until he ducked into a construction site. The runners split up. Cassidy ran around to the far side of the site to cut the th
43、ief off while the others wandered the neighborhood hoping he had dumped the loot (赃物)in a backyard.No luck. So they decided to ask residents whether theyd seen the guy. When they knocked on the door of one row house, they were in for a surprise. Unknown to them, he had already emerged from the const
44、ruction siteand was hiding behind a bush by that very house. As the owner opened the door, the suspect darted out from behind the bush . and right into the arms of campus police, whod joined the chase shortly behind the runners.The members of this running group are not hard-core athletes. But they d
45、o understand the benefit of a little exercise. Running is typically a useless sport where you turn fat cells into heat, Cassidy told The Philadelphia Inquirer. But occasionally it can be useful, and here was one of those opportunities.24. Why do the group members gather together?A. To do some stretc
46、hing.B. To have a regular run.C. To deliver a lecture.D. To cover some topics.25. What does the underlined word sprinted in Paragraph 2 probably mean?A. Dashed.B. Pushed.C. Jumped.D. Escaped.26. We can infer that the success of the chase is mainly due to_ .A. the assistance of the runnersB. the owne
47、r of the row houseC. the campus police on patrolD. the joint efforts of the people27. Which of the following best describes Cassidy?A. Athletic and generous.B. Courageous and ambitious.C. Helpful and humorous.D. Thoughtful and demanding.【答案】24. B 25. A 26. D 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了跑步俱乐部成员和校园警察等众人合
48、力将抢了别人电话和笔记本电脑的嫌犯抓获的故事。【24题详解】细节理解题。根据第一段中的“The Penn colleagues and other community members meet three days a week for a roughly 30-minute jog and an occasional lecture.”可知,宾州大学的同事和其他社区成员每周集结三天,进行大约30分钟的慢跑,由此可知,小组成员聚在一起是为了进行常规的跑步,故B项正确。【25题详解】词义猜测题。根据画线词后的“Running at an amazing pace,”可知,这个人跑的速度非常快,应
49、该是从他们的身边疾驰而过,由此可知画线词词义为“猛冲”,故A项正确。【26题详解】推理判断题。根据第三段中的“At that, the group did what running clubs do: They ran, trailing the suspect down the streets of Philadelphia until he ducked into a construction site.”及第四段中的“As the owner opened the door, the suspect darted out from behind the bush . and right
50、into the arms of campus police, whod joined the chase shortly behind the runners.”等细节描写可知,众人(跑步俱乐部成员和校园警察等)合力将抢了别人电话和笔记本电脑的嫌犯抓获,故D项正确。【27题详解】推理判断题。根据第三段中的“Cassidy ran around to the far side of the site to cut the thief off”可知,劫案发生后,卡西迪马上投入到对嫌犯的追捕之中,这说明他乐于助人;再根据最后一段中的“Running is typically a useless s
51、port where you turn fat cells into heat, Cassidy told The Philadelphia Inquirer. But occasionally it can be useful, and here was one of those opportunities.”可知,卡西迪对记者说“跑步通常是一项无用的运动,你可以将脂肪细胞转化为热量,但偶尔也会有用,这就是其中一个机会”,这是一种诙谐的说法,说明他很幽默,由此可知,卡西迪既乐于助人又有幽默感,故C项正确。CPeople from East Asia tend to have more dif
52、ficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions and a new report published online in Current Biology explains why.Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes.
53、We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions, Jack said. Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human
54、communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations.The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expres
55、sions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions u
56、sing their particular eye movement strategies.It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners. The cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions
57、 Jack said. Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less.In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified these basic
58、 social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.28. The discovery shows that Westerners _.A. pay equal attention to the eyes and the mouthB. consider fa
59、cial expressions universally reliableC. observe the eyes and the mouth in different waysD. have more difficulty in recognizing facial expressions29. What were the people asked to do in the study?A. To make a face at each other.B. To get their faces impressive.C. To classify some face pictures.D. To
60、observe the researchers faces.30. In comparison with Westerners, Easterners are likely to_ .A. do translation more successfullyB. study the mouth more frequentlyC. examine the eyes more attentivelyD. read facial expressions more correctly31. What can be the best title for the passage?A. The Eye as t
61、he Window to the SoulB. Cultural Differences in Reading EmotionsC. Effective Methods to Develop Social SkillsD. How to Increase Cross-cultural Understanding【答案】28. A 29. C 30. C 31. B【解析】【分析】本文是说明文。短文介绍了在解读情感方面的文化差异。【28题详解】细节理解题。根据第三段“Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, where
62、as Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth” 西方人对眼睛和嘴的重视程度是一样的,而东方人对眼睛的重视程度是一样的,而忽视了了嘴。可知西方人对眼睛和嘴巴同样重视。故选A项。【29题详解】推理判断题。根据第五段“The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian pe
63、ople while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies.”研究人员通过记录13名西高加索和13名东亚人的眼球运动来研究面部表情
64、识别的文化差异,同时观察表情图片,并将其分为:高兴、悲伤、惊讶、恐惧、厌恶、愤怒或中性。他们比较了参与者使用他们特定的眼动策略阅读面部表情的准确程度。由此判断出这些人被要求去分类一些人脸图片。故选C项。【30题详解】细节理解题。根据第六段“It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners” 事实证明,东方人比西方人更注重眼睛,犯的错误也更多。可知与西方人相比,东方人更注意观察眼睛,故选C项。
65、【31题详解】主旨大意题。通读全文,且根据最后一段“From here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.”从现在开
66、始,研究文化因素如何使这些基本的社会技能多样化,将有助于我们理解人类的情感。否则,当涉及到跨文化的情感交流时,东方人和西方人会发现自己迷失在翻译中。最后一段通过前文做过的研究得出,需要去研究文化差异,以便于更好的理解人类情感。所以短文的最佳标题为“在解读情感方面的文化差异”。故选B项。第二节 七选五阅读填空(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every kid wishes to be an adult. Do you remember playing house as a child-pretendin
67、g to be a grownup like your parents? Did you imagine you were a doctor, a soldier or a teacher? At that time, anything seemed more exciting than being young. But now some grownups become “kidults”(kid+adult), who participate in the culture and activities traditionally intended for children. _32_Some
68、 kidults collect toys they once played with. _33_It is not unusual to see a 20- something woman with a big, Snoopy-shaped cushion(坐垫)on her sofa or a Hello Kitty mobile phone accessory(配件)。_34_ For example, Bloomsbury even published the Harry Potter novels with an adult cover. That way, no one else
69、on the subway will know that an adult is actually reading a childrens book!“Kidults can be like vitamins to society. Adults who value their childhood and hold on to pure, childlike emotion may be needed in such a rough and dry society,”said Lee Sojung, professor of Foreign Studies at Hankuk Universi
70、ty. _35_It could give children and their parents books; movies, and cartoon shows to enjoy together. He may be right.Tim Greenhalgh, a professor in London explained that some kidults just refused to grow up._36_ Kidults would like to forget their age and openly show their fear of society and adultho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344120.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2022春七年级英语下册 Unit 3 Welcome to Sunshine Town中考考点专练课件(新版)牛津版.ppt
