广西防城港市防城中学2019-2020学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西防城港市防城中学2019-2020学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 广西 防城港市 中学 2019 2020 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试卷第I卷 (选择题部分,共95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卷上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the two speakers?A. In the street. B. In the bank. C. On the playground.2 .How long
2、did Jack study for the testA. 3 hours. B. 7 hours. C. 4 hours3. How will the man go there?A. By train. B. By plane. C. By ship4.When will the speakers meet?A. This Monday. B. Next Monday C. On Sunday.5. Why does the man feel sad?A Because he hasnt seen his wife for a long time.B. Because he had a fi
3、ght with his wife. C. Because his wife will talk to him. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What are the two speakers talking about?A. New Year wishes. B. Food. C. Examinati
4、on.7. What is the woman?A. A senior middle school teacher. B. A junior middle school student. C. A senior middle school student.8. According to the conversation, which statement is TRUE?A. The woman wants to lose weight.B. Visiting Beijing is the womans most important wish. C. The man believes that
5、the woman will lose weight.听第7段材料,回答第9至11题。9. Where does the conversation most probably take place?A. In the chemistry lab. B. In the sound lab C. In the classroom.10. What should be done there?A. Put on the earphones as soon as coming to the lab.B. Take the parts off if there is anything wrong with
6、 the machine.C. Make sure that everything is in order.11. What is the relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Mother and son. C. Friends.听第8段材料,回答第12至14题。12. The man locked_ yesterday.A. the front door. B. the little window in the hall. C. the windows downstairs.13. What is
7、the woman most likely to be?A. The mans wife. B. A policewoman. C. The mans neighbor. 14. What is the woman most probably going to do?A. Look around. B. Talk to others. C. Ask more questions.听第9段材料,回答第15至17题。15. What does the woman think of Franks plan? A. She thinks Frank could learn a lot. B. She
8、is not sure if it is a good plan.C. Its costly.16. How long is Frank going to stay in Europe?A. Six weeks. B. Two months. C. Six weeks to eight weeks.17. According to the conversation, which statement is TRUE?A. Frank is 14 years old. B. the youth hostel is quite expensive. C. Frank will travel alon
9、e听第10段材料,回答第18至20题。 18. What does the speaker think of watching his friends making decisions?A. Strange. B. amusing. C. Surprising.19. Why can the children of the speakers sister make decisions quickly?A. They have a quick mind.B. They make decisions without thinking.C. They were given responsibilit
10、y when they were little.20 What can we learn from the passage?A. The children always ask their mothers voice.B. The speakers friends make decisions very quickly.C. Some of the speakers friends cant make a decision on their own.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最
11、佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhile smartphones stand accused of a variety of crimes, these pocket computers can certainly be a force for good. Your phone is always with you, making it the perfect device to push you into a more beneficial way of living. Here are some of the best apps that can help.HabiticaHabiti
12、ca turns the goal of forming good habits into a game, with its own characters and scoring. Its a lot of fun, and the app also lets you build habits with friends and family. In addition to regular repeating habits, you can add a more general to-do list, and the rewards you get can be customized too-y
13、ou could treat yourself to a meal out or an extra hour of games.Smoke FreeIf you ve got a specific habit in mind, then youll usually find specific apps to help, like Smoke Free. If youre determined to give up smoking, then this is one of the most comprehensive apps for giving you that extra push you
14、 need to make a permanent change. The app offers a host of useful features to people wanting to go smoke-free: the ability to see your progress over time, charts showing how your health is improving, day-by-day encouragement, and some advice on techniques for giving up smoking.My Fitness PalYou can
15、find tons of health and fitness apps for your phone but My Fitness Pal stands out not just because it is easy to use, but because it makes practical suggestions for you. It can take in a host of data, from the calories(卡路里) youre taking in to the number of swims youre doing per week, and offer repor
16、ts on calorie consumption and macronutrient(大量营养素) breakdown.1. What can Habitica help you to do?A. Win a tough game.B. Start a lasting friendship.C. Find a fancy restaurant.D. Develop a pleasant habit.2. Which of the following can Smoke Free provide?A. Charts showing the improvement of health.B. Th
17、e ability to make progress.C. Advice on how to continue smoking.D. Charts about your excellent health.3. If you want to know your calories consumption, which app should you choose?A. HabiticaB. Smoke FreeC. My Fitness PalD. All of the above4. What can we learn about the three apps mentioned in the t
18、ext?A. Theyre cheap.B. Theyre practical.C. Theyre free.D. Theyre interesting.【答案】1. D 2. A 3. C 4. B【解析】本文是应用文,文章介绍了三款在日常生活中很实用的手机软件。【1题详解】细节理解题。根据Habitica软件的介绍中“Habitica turns the goal of forming good habits into a game, with its own characters and scoring.” Habitica可以将培养好习惯的目标变成一种游戏,该软件有自己的角色和得分,很
19、有趣。由此可知,Habitica可以帮助手机用户培养好习惯。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Smoke Free软件的介绍中“The app offers a host of useful features to people wanting to go smoke-free: the ability to see your progress over time, charts showing how your health is improving, day-by-day encouragement, and some advice on techniques for giving u
20、p smoking.”可知, 这款应用为想要戒烟的人提供了很多有用的功能:可以看到你的进步,有图表显示你健康状况是如何在改善的,每天的鼓励,以及一些戒烟技巧建议。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据My Fitness Pal软件的介绍中“offer reports on calorie consumption and macronutrient(大量营养素) breakdown.”(提供关于卡路里消耗和大量营养素的报告)可知,如果你想了解你的卡路里消耗情况,你可以选择My Fitness Pal应用。故选C项。【4题详解】推理判断题。通读全文,文章介绍了三款手机软件,它们可以帮助手机用户养
21、成好习惯、帮助戒烟和帮助他们健身。由此可以推断,这些软件在日常生活中的都是很实用的。故选B项。BA simple project to help a family in need stopped Luck Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other, after learning there were local children who slept on the floor. Shock
22、ed to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need. Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41, had a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river.
23、 But when he met children who were sleeping on the floor, his peaceful life changed course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays.
24、As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded-along with Mickelsons bunk bed output. That first project, we built 11 bunk beds in my garage, he said. The next year, we did 15. Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.”With the motto No kid sle
25、eps on the floor in our town”, the nonprofit and its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America. But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice: advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from
26、 making great money to zero money. Hes never looked back. I found that the need I have isnt financial, he said. “The need I have is seeing the joy on kids faces, knowing that I can make a difference.”5. Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?A. To get more donations.B. To make a big fortun
27、e.C. To inspire his community.D. To donate beds to kids in need.6. What do we know about Luke Mickelson?A. He originally had a very good career.B. He changed his career from time to time.C. He used to sleep on the floor when he was a kid.D. He had his own fish farm.7. How did other people react to M
28、ickelsons project?A. They showed little interest in it.B. They were supportive and involved in it.C. They were doubtful about the safety of the bunk bed.D. They volunteered to buy beds with their own money.8 What is Mickelsons attitude to the nonprofit?A. AmbiguousB. Defensive.C. PositiveD. Cautious
29、【答案】5. D 6. A 7. B 8. C【解析】本文是一篇记叙文。为了让自己社区无床可睡的孩子们能够有床睡觉,Mickelson成立的一个公益组织Sleep in Heavenly Peace。受到他的影响,其他人也纷纷来帮助这些孩子。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句中“a nonprofit that builds and delivers beds to children in need”可知,Mickelson创建这个非营利组织是为了帮助无床可睡的贫困儿童,做床并捐赠给他们。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第二段中“Mickelson, now 41, had
30、a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river.( 现年41岁的Mickelson事业蒸蒸日上。他曾在孩子们的运动队担任教练,还在附近的河里钓鱼。)”可知,他原本有着很好的事业,过着轻松的生活。 故选A。【7题详解】细节理解题。根据第三段中“As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded”可知,随着这个消息的传播,来自他的社区和其他社区的感兴趣的人和参与的人越
31、来越多。即,其他人支持并参与Mickelson的项目。故选B。【8题详解】推理判断题。根据文章最后一段Mickelson 所说的话“The need I have is seeing the joy on kids faces, knowing that I can make a difference.” Mickelson放弃了自己的事业,选择从事非营利组织的活动,因为他想要看到孩子们脸上的喜悦,他知道他在做一些有影响的事情。由此可以推断,他对这个组织持积极的态度。故选C。CWould a faster reading speed mean that we could learn more?
32、 Some people claim that its possible. In July last year,the six-time speed reading champion Anne Jones sat down to read Harper Lees Go Seta Watchman. Just 25 minutes and 31 seconds later, she finished it- which equals a reading rate of around 3100 words per minute. Jones runs training courses teachi
33、ng speed reading, recall and concentration techniques and there are numerous speed reading apps that have appeared on the market over the past few years. But do they actually work?First, we need to understand how we read. The human eye movement system is central to our reading ability. Read over tha
34、t sentence again, and think about how your eyes scan across the words. They dont move smoothly over them. Instead, they make a series of short, sharp jumps, skipping over a few characters before briefly landing on a word. The movements are known as saccades(扫视)and the pauses are called fixations.Rea
35、ding isnt just about seeing the words-you need to comprehend them to build up a picture about what the text means. People are able to get through a block of text faster, but at the cost of accuracy and understanding. In other words, you use a speed reading app, then youll probably get the gist(主旨) o
36、f a piece of text, but youll struggle to recall details about what youve just read.So, does speed reading work? Well, yes and no. It really depends on what youre reading and why you need to read it. As yet, there isnt a trick that enables you to read a piece of text both quickly and accurately-there
37、s always going to be a trade-off.9. Whats the main idea of the passage?A. Speed reading is bad at times.B. Speed reading is a waste of time.C. Speed reading can work sometimes.D. Speed reading is always enjoyable.10. What can we know from the passage?A. Reading apps ensure we read much faster.B. Fas
38、t reading makes us learn more knowledge.C. Reading ability is not related to the eye movement system.D. You probably get the main idea of a passage by using a speed reading App.11. What do we know about Anne Jones?A. She runs training courses teaching only speed reading technique.B. She is a running
39、 champion.C. She can read very fast.D. She creates some speed reading apps.12. What might the writer continue to talk about?A. The advantages of faster or slower reading.B. The reasons why to do faster or slower reading.C. The methods for making use of faster or slower reading.D. The cases where to
40、do faster and slower reading.【答案】9. C 10. D 11. C 12. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了快速阅读有一定作用。 快速阅读虽然能把握文章的主旨,但是回忆细节还需要时间。【9题详解】主旨大意题。根据第一段尾句“But do they actually work?( 但是,这些真的有用吗)” 可知,文章第一段对快速阅读是否有用提出疑问;接着第二段介绍了阅读能力与眼睛运动系统有关; 结合最后一段“So, does speed reading work? Well, yes and no. It really depends on what your
41、e reading and why you need to read it(那么,速读有效吗?好吧,是的,也不是,这取决于你在读什么以及你为什么要读)”可知,本文的主旨是:速读只是在有些时候是有效的。 C项“Speed reading can work sometimes(速读有些时候是有效的)”,符合题意。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段最后一句“ In other words, you use a speed reading app, then youll probably get the gist(主旨) of a piece of text, but youll str
42、uggle to recall details about what youve just read.”可知,如果你使用了快速阅读软件,那么你可能会明白一篇文章的主旨,但是你很难回忆起你刚刚读过的内容的细节。由此可知,你可能会通过快速阅读应用程序了解一篇文章的大意。故选D。【11题详解】细节理解题。根据第一段“Just 25 minutes and 31 seconds later, she finished it- which equals a reading rate of around 3100 words per minute. ”可知,仅仅25分31秒后,她就读完了Go Seta W
43、atchman.,这相当于她的阅读速度达到了每分钟3100字。由此可知,Anne Jones的阅读速度很快。故选C。【12题详解】推理判断题。根据最后一段尾句“As yet, there isnt a trick that enables you to read a piece of text both quickly and accurately theres always going to be a trade-off (到目前为止,还没有一种技巧可以让你快速准确地阅读一段文字总有一个平衡)” 可推知,文章接下来可能阐述在什么情况下进行速读以及在什么情况下进行慢读,D项“The cases
44、 where to do faster and slower reading(在哪些情况下快读及慢读)”符合题意,故选D。DThere is an English saying: “Laughter is best medicine.” Until recently, few people took the saying seriously. Now, however, doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body. They have found that laughter
45、really can improve peoples health.Tests were carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercises. It increases blood pressur
46、e, the heart beating and breathing. It also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet. If laughter exercises the body, it must be beneficial.Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body. In one experiment doctors p
47、roduced pain in groups of students who listened to different radio programs. The group that tolerated(忍受) the pain for the longest time was the groups which listened to a funny program. The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemicals in the brain whic
48、h diminish both stress and pain.As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics, in which they help to improve their patients condition by encouraging them to laugh. They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making the
49、m smile is enough to produce beneficial(有益的) effects similar to those who are caused by laughter.13. The main idea of the passage is _.A. laughter and physical exercises have similar effects.B. smile can produce the same effects as laughterC. pain can be reduced by laughterD. laughter is best medici
50、ne14. The underlined word “diminish” is similar to _.A. testB. stopC. decreaseD. increase15. Doctors hold laughter clinics _.A. to give better condition to their patientsB. in order to improve patients healthC. to make patients smile all the timeD. to prove smile and laughter have the same effect【答案
51、】13. D 14. C 15. B【解析】本文是说明文。俗话说“笑是最好的药”。研究表明,笑有助于改善健康。【13题详解】主旨大意题。文章第一段提出“There is an English saying: “Laughter is best medicine.”笑是最好的药;第二段说明研究表明笑能起到锻炼身体的作用;第三段说明研究表明笑能够减少减轻压力和痛苦;由于这些研究发现,美国的医生还开设了微笑诊所,鼓励人们多笑来帮助改善他们的病情。因此文章的主旨是“笑是最好的药”。故选D项。【14题详解】词句猜测题。画线词前一句提到“The reason why laughter can reduce
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352388.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
