湖北省巴东一中2021届高三下学期高考模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省巴东一中2021届高三下学期高考模拟英语试题 WORD版含解析 湖北省 巴东 一中 2021 届高三 下学 高考 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年湖北省巴东一中高三(下)英语高考模拟题英语试题注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮檫干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在打题卡上,写在试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个
2、选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does this conversation probably take place?A. In a bookstore.B. In a classroomC. In a library.2. At what time will the film begin?A. 7:20.B. 7:15.C. 7:00.3. What are the two speakers
3、mainly talking about?A. Their friend Jane.B. A weekend trip.C. A radio programme.4 What will the woman probably do?A. Catch a train.B. See the man off.C. Go shopping.5. Why did the woman apologize?A. She made a late delivery.B. ben went to the wrong place.C. She couldnt take the cake back.第二节(共15小题:
4、每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A. B. C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6. 7题。6.Whose CD is broken?A. Kathys.B. Mums.C. Jacks.7: What does the boy promise to do for the girl?A. Buy her a new CD.B. Do some cleaning.C. Give her 10 dollars.听第
5、7段材料,回答第8、9题。8. What did the man think of the meal?A. Just so-soB. Quite satisfactory.C. A bit disappointing.9. What was the 15% on the bill paid for?A. The food.B. The drinks.D. The service.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the man at the shop?A. To order a camera for his wifeB. To have a camera repaired
6、C. To get a camera changed.11. What colour does the man want?A. Pink.B. Black.C. Orange.12. What will the man do afterwards?A. Make a phone call.B. Wait until further notice.C. Come again the next day.听第9段材料,回答第13至16题。13. What would Joe probably do during the Thanksgiving holiday?A. Go to a play.B.
7、Stay at home.C. Visit Kingston.14. What is Ariel going to do in Toronto?A. Attend a party.B. Meet her aunt.C. See a car show.15. Why is Ariel in a hurry to leave?A. To call up Betty.B. To buy some DVDs.C. To pick up Daniel.16. What might be the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Fell
8、ow workers.C. Guide and tourist.听第10段材料,回答第17至39题。17. Where does Thomas Manning work?A. In the Guinness Company.B. At a radio station.C. In a museum.18. Where did the idea of a book of records come from?A A bird-shooting trip.B. A visit to Europe.C. A television talk show.19. When did Sir Hughs firs
9、t book of records appear?A. In 1875.B. In 1950.C. In 1955.20. What are the two speakers going to talk about next?A. More records of unusual facts.B. The founder of the company.C. The oldest person in the world.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGloveliesUs
10、ing a phone or palmtop computer with touch screens while wearing gloves has always been difficult. Well, with Glovelies, you no longer have to write text messages with frozen fingers. Glovelies are stylish gloves with special pads(垫块) in the fingertips to help you type or scroll(滚屏) without difficul
11、ty. They come in a range of sizes and colors. Price: 15.00Mini VaxIt is a tiny cleaner that you plug into (插入) your computers USB port. Although its small enough to fit into your pocket, the Mini Vax is very powerful and youll be amazed at how much dust and dirt it manages to suck up (吸取) from your
12、computer keyboard. Your Mini Vax comes with three attachments of different sizes to help you reach all those difficult places. Color: gray / black. Price: 8.00Cheeky ClockCheeky Clock might look like a normal digital alarm clock, but the difference is that Cheeky Clock is a clock with wheels. When t
13、he alarm goes off in the morning, Cheeky Clock jumps down from your bedside table and starts running around the floor looking for a place to hide. The alarm wont stop until you find your Cheeky Clock and switch it off. By this point, youll be wide awake. It needs three AAA batteries (not included).
14、Price: 40.00Piano MagicHave you ever wanted to learn to play the piano but thought that pianos were too expensive and took up too much room? Then Piano Magic is for you. Piano Magic is a real four-octave (八度) (forty-nine-key) keyboard which runs from the USB port on your computer. It sounds as good
15、as a real piano and yet fits into a small backpack. It comes with a free “Master The Piano” program which teaches you the piano as you play along. Price: 60.001. How can you properly use Glovelies?A. By wearing them.B. By knocking on them slightly.C. By touching the screens on them.D. By connecting
16、them with your computer.2. Which of the following can best describe Cheeky Clock?A. Annoying but effective.B. Fashionable but inaccurate.C. Fast-moving and power-saving.D. Clock-shaped and solar-powered.3. Whats the characteristic of Piano Magic?A. It runs on batteries.B. It is convenient to carry.C
17、. It looks like a real piano.D. It can be played without a keyboard.【答案】1. A 2. A 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,文章主要向读者推销了四种实用的小设备。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段“Glovelies are stylish gloves with special pads in the fingertips to help you type or scroll without difficulty.( Glovelies是一种时尚的手套,指尖有特殊的垫块,可以帮助你轻松地打字或滚动屏幕)”可
18、知,Glovelies在指尖处有个特殊的垫块,即使用者将Glovelies直接戴在手上就可以使用了。那么A项By wearing them. (通过戴它们)满足题意。故选A。【2题详解】推理判断题。根据文章第三段“When the alarm goes off in the morning, Cheeky Clock jumps down from your bedside table and starts running around the floor looking for a place to hide. The alarm wont stop until you find your
19、Cheeky Clock and switch it off. By this point, youll be wide awake.(早上闹钟响的时候,Cheeky Clock从床头柜上跳下来,开始在地板上跑来跑去,找个地方躲起来。直到你找到你那Cheeky Clock并把它关掉,闹钟才会停)”可知,Cheeky Clock可以在早上成功把你叫醒,由此推测出Cheeky Clock会很吵闹,但是很有效。那么A项Annoying but effective (令人生气但是十分有效)满足题意。故选A。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一段“It sounds as good as a real
20、 piano and yet fits into a small backpack.(它听起来像一架真正的钢琴,但适合放在一个小背包)”可知,这种钢琴的特点之一是可以被装在背包里,由此推测出它便于携带。那么B项It is convenient to carry.(它便于携带)满足题意。故选B。BComputer programmer David Jones earns 35 000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card. Instead
21、, he has been told to wait another two years, until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. Davids firm releases two new games for the fast growing computer market each month.But Davids biggest headache is wha
22、t to do with his money. Even though he earns a lot, he cannot drive a car, take out a mortgage (抵押贷款), or get credit cards. David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. “I got the job beca
23、use the people who run the firm knew I had already written some programs,” he said. David spends some of his money on records and clothes,and gives his mother 50 pounds a week. But most of his spare time is spent working.“Unfortunately, computing was not part of our studies at school,” he said. “But
24、 I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway.” David added, “I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility.
25、You never know when the market might disappear.”4. In what way is David different from people of his age?A. He has a handsome job.B. He cannot have a credit card.C. He graduated with six O-levels.D. He often goes out with friends.5. What is one of the problems that David is facing now?A. How to get
26、more spare time.B. Buying a car suitable for him.C. How to deal with his income.D. Releasing two new games each month.6. Why did David decide to leave school and start working?A. He received lots of job offers.B. He lost interest in school studies.C. He was eager to help his mother.D. He wanted to e
27、arn his own living.7. What was Davids attitude towards the computer market in the future?A. PositiveB. CriticalC. WorriedD. Hopeless【答案】4. A 5. C 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,David Jones年纪轻轻就成为一名程序员的经历,他早早离开学校,通过设计程序获得巨大成功。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“Computer programmer David Jones earns 35 000 a year desi
28、gning new computer games”(电脑程序员David Jones设计新的电脑游戏,年收入3.5万英镑)和“The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job.”(这个16岁的少年为利物浦的一家小公司工作,在利物浦大多数他那个年龄段的年轻人的问题是找到一份工作),可知David Jones同龄人不同的地方是他有一份很好的工作。故选A项。【5题详解】细节理解题。由第二段中的“But David
29、s biggest headache is what to do with his money.”(但David最头疼的是怎么处理他的钱。),可知David现在面临的问题是如何处理他的收入。故选C项。【6题详解】推理判断题。由最后一段中的“Unfortunately, computing was not part of our studies at school,” he said. “But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted t
30、o do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway.”(他说:“不幸的是,计算机并不是我们学校学习的一部分。但我在业余时间已经在书刊上研究了四年。我知道我想做什么,从来没有想过留在学校。”),可知学校不开设电脑课程,他自己研究了四年,说明他对学校的学习失去了兴趣,所以决定离开学校开始工作了。故选B项。【7题详解】推理判断题。由最后一段中的“David added, “I would like to earn a million and I su
31、ppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear.”(David补充说,“我想挣一百万,我想提前退休是可能的。你永远不知道市场什么时候会消失。”),可知David认为人无法知道(电脑)市场什么时候会消失,由此推知,David对未来电脑市场很担心。故选C项。CRenewable energy projects, including onshore and offshore wind and solar farms, have so far been subsidized
32、(资助) by government support schemes. This has led to some to complain that clean energy is pushing up bills.However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with negative subsidies paying money back to the government. The money will go towards reducing household ene
33、rgy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid-2020s.This is the conclusion of an analysis by an international team led by Imperial College London researchers published today in Nature Energy.Lead researcher Dr Malte Jansen, from the Centre for Environmental Policy at Imperial
34、, said: “Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil-fueled power stations and may be the cheapest form of energy for the UK. Energy subsidies used to push up energy bills, but within a few years cheap renewable energy will see them brought down for the first ti
35、me. This is an astonishing development.”The analysis for five countries in Europe, including the UK, focused on a series of government auctions (拍卖) for offshore wind farms between February 2015 and September 2019. Companies that want to build wind farms bid in the auctions by stating the price at w
36、hich they will sell the energy they produce to the government.These are known as contracts for difference or CfDs. If a companys bid is higher than the wholesale electricity price on the UK market once the wind farm is up and running, then the company will receive a subsidy from the government to to
37、p up the price.However, if the stated price (规定价格) is less than the wholesale price, then the company will pay the government back the difference. This payback is then passed through to consumers energy bills, reducing the amount that homes and businesses will pay for electricity.The winning compani
38、es said they could build new offshore wind farms for around 40 per megawatt hour (MWh) of power. This was a new record set by these wind farms with bids 30 percent lower than just two years earlier.8. What does the passage mainly talk about?A. Offshore wind farms to be built in the UK could reduce h
39、ousehold energy bills by producing electricity very cheaply.B. Offshore wind farms will not be subsidized by government in the near future.C. The importance of CfDs.D. The operation of negative subsidies.9. According to Paragraph 2, offshore wind farms _.A. will stop producing power in the mid-2020s
40、B. are paying money back to the governmentC. will help reduce household energy billsD. will all operate with negative subsidies10. The underlined words “top up” in Paragraph 6 probably mean _.A make upB. take upC. coverD. fill up11. What can be inferred from the passage?A. The renewable energy proje
41、cts will lead to some to complain that clean energy is pushing up bills.B. The company whose bid is less than the wholesale electricity price will receive a subsidy.C. The stated electricity price is now higher than the wholesale electricity price.D. Fossil-fueled power will be soon produced cheaply
42、.【答案】8. A 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了可再生能源项目,包括陆上和海上的风力和太阳能发电场,迄今一直受到政府支持计划的补贴。这导致一些人抱怨说,清洁能源正在推高账单,政府推出了一系列补贴政策来解决这个问题。8题详解】主旨大意题。根据文章第二段“However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with negative subsidies paying money back to the government. The m
43、oney will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid-2020s.(然而,最近获得批准的海上风电项目很可能会以“负补贴”的方式运营将资金返还给政府。随着海上风力发电场在本世纪20年代中期开始发电,这笔钱将用于减少家庭能源账单。)”和第四段“Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil-fueled power
44、 stations and may be the cheapest form of energy for the UK.(海上风力发电很快就会变得非常便宜,它将比化石燃料发电便宜,可能成为英国最便宜的能源形式)”可知,文章主要是讲将在英国建造的海上风力发电场能够以非常低廉的价格发电,从而降低家庭能源账单。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with negative subsidies paying money b
45、ack to the government. The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid-2020s.(然而,最近获得批准的海上风电项目很可能会以“负补贴”的方式运营将资金返还给政府。随着海上风力发电场在本世纪20年代中期开始发电,这笔钱将用于减少家庭能源账单。)”可知,海上风力发电场将有助于减少家庭能源账单。故选C项。【10题详解】短语猜测题。根据画线词前文“subsidized (资助)”可知,名词s
46、ubsidy意为“资助”,所以“the company will receive a subsidy from the government(这家公司会从政府得到资助)”是指这家公司会从政府那里得到资助,再根据上文“If a companys bid is higher than the wholesale electricity price on the UK market once the wind farm is up and running(如果一家公司的出价高于英国市场上的批发电价,一旦风电场建成并运行)”可知,此处是指这家公司会从政府得到资助来弥补价格。由此可知top up意为“弥
47、补”,和make up含义相同。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据文章第五段 “Companies that want to build wind farms bid in the auctions by stating the price at which they will sell the energy they produce to the government.”(想要建设风力发电场的公司在拍卖中通过说出他们把生产的能源出售给政府的价格来竞标。)”可知,风力发电公司想把生产的能源卖给政府。由此推知,目前国家规定的电价高于批发电价。故选C项。DGrowing up, we are
48、 constantly reminded that young people are heavily affected by technology. We are the “antisocial club”, those who prefer to text our friends in the same room rather than make eye contact with them. And even though never-ending studies reveal to us the extent of our social media addiction, we should
49、 at least consider that its not only our young peoples problem any more.Theres the rise of the Instagram mums, who like to post an abundance of cute baby pictures, share their mom feelings along the way and show their wonderful lifestyles. They are the so-called “Facebook mum generation”, a growing
50、group of parents that like to overshare.While all of this might be fine, and even a little humorous, new research suggests that parents technology addiction is negatively affecting their childrens behavior. According to the study, 40% of mothers and 32% of fathers have admitted having some sort of p
51、hone addiction. This has led to a significant fall in verbal interactions within families and even a decline in mothers encouraging their children.There is no denying that I get annoyed when receiving the words “Ill be with you soon” from a parent, when all I want to do is ask one question. But, at
52、the same time, every day leaving the room to wait until my father is finished with his “serious business” (Farmville), has now become the norm. Whether you want to escape your disturbing children for a bit, or want to stay up late flicking through Twitter, know that wanting to do all of these is nor
53、mal. We, your children, know how addictive it can be and how difficult it is to switch off. But before telling us to put our phones away at the table or even worse, listing statistics of how damaging social media can be for us, maybe lead by example, considering how much time you spend on the phone
54、and how this is impacting your children and your relationship with us. Maybe in this way we can work on our addiction together.12. From Paragraph 1, we can know that teenagers nowadays _.A. enjoy socializing with their friendsB. send messages to their friends every dayC. hate to make eye contact wit
55、h their friendsD. are heavily addicted to their mobile phones13. What does the author think of mums oversharing?A. Boring.B. Selfish.C. Funny.D. Meaningful.14. The underlined word “norm” in Paragraph 4 probably means _.A. securityB. standardC. routineD. custom15. Whats the main purpose of the articl
56、e?A. To share the authors own experience with the readers.B. To call on parents to get rid of their own media addiction.C. To reveal that parents are always addicted to mobile phones.D. To show the authors dissatisfaction with parents phone use.【答案】12. D 13. C 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇议论文。如今青少年有严重沉迷手机
57、的现象,但新的研究表明,父母对科技产品的沉迷会对孩子的行为产生负面影响。这导致家庭内部语言交流的显著减少,甚至母亲鼓励孩子的次数也减少了。因此作者呼吁家长们摆脱对手机的沉迷。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Growing up, we are constantly reminded that young people are heavily affected by technology. We are the antisocial club, those who prefer to text our friends in the same room rather than make ey
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
