全国通用2022高考英语二轮复习冲刺第11练阅读+完形+语法填空.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 通用 2022 高考 英语 二轮 复习 冲刺 11 阅读 完形 语法 填空
- 资源描述:
-
1、第11练阅读完形语法填空.阅读理解A体裁:记叙文话题:学会生存词数:290时间:6I have never taken cooking classes in my life.I learned cooking from my mother because she was really interested in teaching me how to cook.The main reason for this was that when my mother got married,she didnt know how to cook anything,not even an egg.My gra
2、ndmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.My mother did not start to cook until she was 25 years old.After she got married,she had to cook for herself and my father.One morning,she cooked two eggs for my father,but she didnt make them cooked.My father had to go to work w
3、ith an empty stomach.My mother felt very sorry for my father and she decided to learn to cook from then on.In the beginning,it was very hard for her.Therefore,she had to take cooking classes to prepare the meals.After having that experience,she decided to teach me how to cook because she didnt want
4、me to have the same experience.I remember when I was seven years old,and my mother was cooking,I was with her in the kitchen enjoying cooking.I always helped her.Sometimes we prepared meals that my mother already knew how to make,and sometimes we prepared them from recipes.Nowadays,I dont need help
5、to cook a meal.I can cook for myself alone or for a group of people;it doesnt matter.All has been done because of my mother.I will do the same with my children when they are young because I dont want them to have the same experience as my mother.If one day I am not with them,I want to be sure that t
6、hey can carry on their lives without me.【语篇解读】作者的妈妈直到结婚后才学会做饭,为了不让自己的经历发生在自己的女儿身上,她在作者很小的时候就教她烹饪。1Why couldnt the authors mother cook before she got married?ABecause she was too lazy to do any cooking.BBecause she was tired of doing that.CBecause she was too busy to do that.DBecause she wasn t permi
7、tted to do that.答案D细节理解题。根据第二段“My grandmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.”可知,作者的妈妈在结婚前不会做饭是因为作者的外婆不允许她去做。2How did the authors mother feel when her husband left for work with an empty stomach?ADisappointed. BAshamed.CWorried. DHelpless.答案B细节理解题。根据第二段“One morning.My
8、father had to go to work with an empty stomach.My mother felt very sorry for my father and she decided to learn to cook from then on.”可知,因为做的鸡蛋不熟,父亲没吃饭就上班去了,作者的妈妈感到很对不起作者的爸爸,她感到很惭愧。3It can be known from the last paragraph that the author _Abecomes a famous cook with the help of her motherBdecides to
9、 teach her children to cook when they grow upCwants to make her children live alone when they are youngDis grateful for her mothers teaching her to cook答案D推理判断题。根据最后一段“Nowadays,I dont need help to cook a meal.I can cook for me alone or for a group of people;it doesnt matter.All has been done because
10、 of my mother.”可知,现在作者做饭不需要帮助。给她自己做饭或者给一群人做饭都没问题。这一切都是因为她的妈妈。由此可推知,作者对妈妈教她做饭这一经历心存感激。B体裁:说明文话题:社会现象词数:390时间:8Its midnight in Taiwan.While some people are slowly walking home through the busy streets,or getting ready to hit the club scene,others are on their way to a more unusual placea bookstore.The
11、 Eslite store in central Taipei opens 24 hours and has more visitors than most Western bookstores could dream of during their daytime hours.Here,young and old sit sidebyside on small steps or around reading tables,deeply absorbed in literary worlds.Others stand and some sit on the floor,all reading
12、in silence as soft classical music flows out from the speakers.The Eslite Group,which runs the fivestory store,opened its first branch in Taipei in 1989.Today,25 years on,the company runs 42 stores in Taiwan,one in Hong Kong and has powerful plans to expand in mainland China.The chains rise comes at
13、 a time when bookstores in the United States and Europe are struggling to survive,with some forced to wind_up due to growing pressure from online competitors like Amazon.In the United Kingdom,a third of all independent bookstores have closed down in the last decade.And the last major book seller in
14、the US.Barnes & Nobleis shutting stores as its management struggles to meet the challenges from its digital competitors.Eslite has hit upon an idea to avoid thismaking the store as much a place for books as it is for design,fashion and home styling,small cafes and restaurants.It reported revenue (收入
15、) of around $425 million in 2022,with books accounting for some 40 percent of sales.The mix of literature and design has made the store a place for bookworms,allowing the company to ignore the challenges of the digital age.“It is our belief that the more digital the society (becomes),the more we tre
16、asure the warmth of the interconnection,”Timothy Wang,the manager,says.“This key idea makes Eslite hardly influenced by the changes of the industry.”Eslites success may seem counterintuitive(反直觉的) especially when it seems most latenight visitors treat it like a library,leaving empty handed after hou
17、rs of free reading.Eslites Timothy Wang says that the business is successful because it creates “a friendly environment” and treats “books as well as the visitors with great enthusiasm.”【语篇解读】文章介绍了为什么台湾图书销售繁荣,因为有很多可以看书的夜店。4According to the passage,we can know that _Apeople in Taipei have no time to
18、read in the daytimeBpeople in Taipei enjoy reading in the Eslite storeCthe Eslite Group is a good place to chat with friendsDthe Eslite store attracts many Western readers答案B细节理解题。根据第一段后三句内容可知,台北诚品书店24小时营业,它拥有的顾客比许多西方国家书店里白天的顾客还多。在这里,老人和小孩挨着坐在小阶梯上或者紧挨着书桌,深深地陷入文学世界。有的站着看,还有的坐在地板上看,柔和的古典音乐从扬声器里流淌出来,所有
19、的人都在只剩音乐的一片寂静中阅读书籍。由此可知,台北的人们喜欢在诚品书店读书。5Whats the meaning of the underlined phrase “wind up” in Paragraph 2?AFind out. BSupport.CDevelop. DShut down.答案D词义猜测题。根据第二段“The chains rise comes at a time when bookstores in the United States and Europe are struggling to survive.In the United Kingdom,a third
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
