全国通用2022高考英语二轮复习冲刺第1练阅读+完形+语法填空.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 通用 2022 高考 英语 二轮 复习 冲刺 阅读 完形 语法 填空
- 资源描述:
-
1、第1练阅读完形语法填空.阅读理解A体裁:记叙文话题:教育词数:298时间:5Ebola(埃博拉病毒) has struck hard in Sierra Leone (塞拉利昂共和国)More than one million children have been unable to attend school because the spread of the disease is so fast.But classes are now broadcast on 41 radio stations.The educational programs are airing three hours
2、 daily,five days a week.In the countrys capital,Freetown,17yearold student Doris Ansumana says radio broadcasts have made a big change from her usual days at school.She says life has become tiresomenot interesting.She misses the social life.She misses going to school and seeing other students.She no
3、tes,however,that others do not have the chance to study because they have to work.Her father expresses concern about other young students because many are being forced into labor instead of study.He says some students are selling things because they do not have money to go to school.Brima Michael Tu
4、ray,director for the Ministry of Education,Science and Technology,says the ideal(理想的) goal is to have the broadcasts take place from eleven in the morning until five in the afternoon.He says the ministry worked hard to get teachers opinions and advice for the broadcasts.He says parents must understa
5、nd that the ministry cannot continually protect their children.“This has to be one of their greatest responsibilities.”The broadcasts teach and comfort children.They tell children that they are not alone in the Ebola crisis(危机)Mr.Turay says the broadcasts also advise children on how to protect thems
6、elves and others.“Wash your hands.Do this and do that,so you dont end up losing your life or losing a family member and all of that.”The Education,Science and Technology Ministry will continue to present more programs.It has also planned to bring solarpowered radios to areas of Sierra Leone without
7、electricity.【语篇解读】因为埃博拉病毒的传播,塞拉利昂共和国的孩子们现在开始通过无线广播学习。1What is the reason why so many children in Sierra Leone cant attend school?AThey cant afford the school fees.BEbola spreads in the country.CThere are not enough schools.DThey have to work on the farms.答案B细节理解题。根据第一段“Ebola has struck hard in Sierr
8、a Leone.More than one million children have been unable to attend school.”可知,塞拉利昂共和国的孩子们不能上学是因为埃博拉病毒在国内的传播。2How do children in Sierra Leone get knowledge now?AThrough radio broadcasts.BBy teaching themselves at home.CBy learning from their parents.DThrough televisions and the Internet.答案A细节理解题。根据第一段
9、“But classes are now broadcast on 41 radio stations.”可知,现在孩子们通过无线广播上课。3What does Doris Ansumana feel about her life nowadays?AWorried. BCheerful.CHappy. DBored.答案D细节理解题。根据第二段“She says life has become tiresomenot interesting.”可知,Doris Ansumana觉得现在的生活很无聊。4According to Brima Michael Turay,_Athe broadca
10、sts dont need teachers helpBthe ministry cant protect the children any longerCthe broadcasts are expected to last 6 hours every dayDthe broadcasts do better than teachers in some subjects答案C细节理解题。根据第三段“Brima Michael Turay.says the ideal goal is to have the broadcasts take place from eleven in the mo
11、rning until five in the afternoon.”可知,Brima Michael Turay说理想目标是每天从上午十一点到下午五点进行广播,也就是每天广播六个小时。B体裁:说明文话题:保护环境词数:369时间:6Imagine being told not to drink,shower,or brush your teeth with tap water.Thats what happened to people of Toledo,Ohio,and parts of Michigan after tap water coming from Lake Erie was
12、found to be unsafe.Hundreds of thousands of people were affected.As a temporary solution,bottled water was trucked into the area and the Ohio National Guard was purifying(净化) water for people.But by Monday morning,the ban had been removed.“Our water is safe,” said Toledo mayor DMichael Collins.“Fami
13、lies can return to normal life.”To reassure people,he took a sip from a glass of the citys tap water.Toledo is Ohios fourth largest city.News about the water ban came after tests at one watertreatment plant showed high levels of the toxin microcystin(微囊藻毒素)Algae(藻类) caused the toxin.Following the wa
14、rning,Ohio Governor John Kasich declared a state of emergency.Drinking the contaminated water could cause vomiting,cramps,and rashes(呕吐、腹部绞痛和疹)To try to solve the problem,city officials added carbon and chlorine(氯) to the water.Test results on Sunday showed that the toxins had probably reached a saf
15、e level,but Mayor Collins said two tests had come back “too close for comfort”It wasnt until Monday that the mayor announced that six new water samples had come back clean and safe to drink.Tap water accounts for twothirds of the drinking water consumed in homes across the US.Officials test the qual
16、ity of the water to make sure it is healthy for people to drink.During the emergency in Ohio and Michigan,officials began to talk about how to stop pollutants from polluting Lake Erie.The lake supplies drinking water to 11 million people and the toxins that polluted the regions drinking water didnt
17、just suddenly appear.Toledo mayor DMichael Collins said that,going forward,scientists and political leaders need to come together and figure out how to solve the algae problem in Lake Erie.【语篇解读】由于伊利湖受到污染,周边城市居民饮用水的安全受到了影响。5How many states were affected by water from Lake Erie?ATwo. BThree.CFour. DF
18、ive.答案A细节理解题。根据第一段“Thats what happened to people of Toledo,Ohio,and parts of Michigan after tap water coming from Lake Erie was found to be unsafe.”可知,俄亥俄州托莱多城和密歇根州的部分地区都因为伊利湖水不安全而受到影响。6D.Michael Collins drank the citys tap water just to _Acompare it with purified waterBshow it was dangerous to drin
19、kCact as a temporary solutionDshow it was safe to drink答案D推理判断题。根据第二段“Families can return to normal life.To reassure people,he took a sip from a glass of the citys tap water.”可推知,柯林斯市长之所以喝自来水,是为了证明自来水已经可以安全饮用,以此来打消人们的顾虑。7What does the underlined word “contaminated” in Paragraph 3 mean?APolluted. BCl
20、ean.CDirty. DImproved.答案A词义猜测题。根据画线词上文“News about the water ban came after tests at one watertreatment plant showed high levels of the toxin microcystin.”可知,禁水令开始于一水处理厂的测试显示水中超标的微囊藻毒素。再根据画线词下文“cause vomiting,cramps,and rashes”可知,饮用后会导致呕吐、腹部绞痛和疹。由此可猜出画线词的含义。8What does Paragraph 4 mainly tell us?AThe
21、tests on adding chlorine to the water.BThe measures the city officials took.CThe bans the city officials made.DMayor Collins opinion on solving the pollution problem.答案B段落大意题。第四段谈到:为了解决问题,市政官员向水中加碳和氯。接下来又谈到了几次水的检测。由此可知,本段主要谈论了市政官员处理水危机而采取的措施。.完形填空体裁:记叙文话题:励志教育词数:300时间:18One October morning,the sky w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022新教材部编版语文选择性必修中册课件:第一单元 第4课 篇目(一) 修辞立其诚 .pptx
