全国通用2022高考英语二轮复习冲刺第2练阅读+七选五+短文改错+书面表达.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 通用 2022 高考 英语 二轮 复习 冲刺 阅读 七选五 短文 改错 书面 表达
- 资源描述:
-
1、第2练阅读七选五短文改错书面表达.阅读理解A体裁:应用文话题:儿童读物词数:335时间:5There are a number of childrens books that are designed to help children learn the difference among many wonderful colors that are in the world,and all of these books are designed to make it easy for children.PinkaliciousIt is a story about a girl who eat
2、s many pink cupcakes one evening.The next morning,she wakes up and finds that she has not only pink hair,but pink skin!This fun story not only helps children to learn about many different shades(色度) and colors that are in the world and in their foods,but it also helps them to understand that,while s
3、weets are a great pleasure,they have to eat healthy food regularly in order to stay healthy.One Fish Two Fish Red Fish Blue FishThe book is a series of vignettes(小片段) told through Dr.Seuss rhymes,making them fun for parents to read and fun for children to hear.As it is related to colors,the book sho
4、ws some of the classic colors,including,of course,red and blue!Once children learn about red and blue,they can then learn how to make purple.Mouse PaintIn this tale,three mice learn a lot about colors and how much fun you can have with them.They dont settle for just painting with the colors,however,
5、but insist on dipping their toes (脚趾) into the colors and creating new combinations from them,showing children what happens when they mix red and blue or yellow and red together.How Do Dinosaurs Learn Their Colors?This seemingly simplistic tale shows us how dinosaurs learn all about the different co
6、lors in the world through the items around them.Simple things teach the dinosaurs in the book what each color is.For instance,a purple towel that has been left on the floor shows both children and the dinosaurs what the color purple is.【语篇解读】本文主要介绍了4本适合儿童阅读的书籍。1The childrens books mentioned in the p
7、assage are designed to _Amake children interested in readingBimprove childrens reading abilityCdeepen the understanding of colorsDattract children s attention to books答案C细节理解题。根据第一段的叙述可知,这些书是为了帮助孩子学习颜色的差别,深入了解颜色而设计的。2Whats the inspiration of the book Pinkalicious?AHow to make your skin pink?BOnly pr
8、oper eating can make you healthy.CEating too many cupcakes is bad for your health.DPink cupcakes are girls favorite food.答案B细节理解题。根据第二段“but it also helps them to understand that,while sweets are a great pleasure,they have to eat healthy food regularly in order to stay healthy.”可知,这本书还告诫我们,合理的健康饮食才会保
9、持健康。3Which book is very fun for its rhymes when heard?APinkalicious.BOne Fish Two Fish Red Fish Blue Fish.CHow Do Dinosaurs Learn Their Colors?DMouse Paint.答案B细节理解题。根据第三段“The book is a series of vignettes told through Dr.Seuss rhymes,making them fun for parents to read and fun for children to hear.”
10、可知,One Fish Two Fish Red Fish Blue Fish这本书是一系列的以押韵形式讲述的小片段。4We can learn from the passage that _Amost little girls like pink very much in PinkaliciousBchildren who want to learn painting should read Mouse PaintCchildren can learn how to make purple from How Do Dinosaurs Learn Their Colors?Ddinosaurs
11、 learn colors through simple things around them in How Do Dinosaurs Learn Their Colors?答案D细节理解题。根据最后一段“dinosaurs learn all about the different colors in the world through the items around them.Simple things teach the dinosaurs in the book what each color is”可知,在How Do Dinosaurs Learn Their Colors?这本
12、书里,恐龙通过自己周围简单的事物来认识颜色。B体裁:研究报告话题:网络生活词数:297时间:7Facebook(脸谱网) friends cannot replace the real thing,say psychologists(心理学家)People are happier and laugh 50% more when they talk face to face with friends or via webcam(web camera) than when they use social networking sites,a study has found.Dr.Roberts,a
13、 famous lecturer at the University of Chester,said such websites dont appear to help people make true friendships.Based on two questionnaires(调查表),he found there was no link between Facebook use and people with larger groups of friends.Dr.Roberts,whose work will be presented at the British Psycholog
14、ical Society conference in Harrogate,said,“The bottom line conclusion is that our relationships are not dependent on the quantity of our communication.They depend on quality,and even Skype(一种网络即时语音沟通工具) is better at increasing the quality of our communication than time spent on Facebook.”Even talkin
15、g on the phone or texting does not make people feel as good as sharing a smile,the research says.The studies suggest quality,not quantity,of communication is the most important for keeping friends for life.People find the most satisfying relationships come from a small number of close friends,with a
16、n outer “ring” of 10 significant others.With these people,it doesnt matter what type of social media you use for communication.But people who want to “contact the world at large” using Facebook can be disappointed because they_spread_themselves_too_thinly,claim researchers.In a third study,Dr.Robert
17、s asked people to communicate with friends face to face or via Skype and keep a 14day diary.This was compared with communicating via phone,text messages or social networking sites.People communicating face to face or on Skype were 50% more likely to laugh,and they rated themselves as significantly h
18、appier.【语篇解读】本文是一篇研究报告。随着科技的发展,脸谱网也走进了人们的生活,人们更多地使用网络媒体进行交友,但专家认为我们的友谊取决于交流的质量而非数量。另一份调查研究也发现:面对面地或用网络即时语音沟通工具与朋友交谈的人会比用社交网站的人更加快乐,且笑容也会比他们多出50%。5Dr.Robertss finding that there was no connection between Facebook use and people with many friends was _Abased on questionnairesBbased on conversationsCth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344967.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋六年级语文上册 第六单元 19 只有一个地球习题课件 新人教版.ppt
