全国通用2022高考英语二轮复习冲刺第5练阅读+七选五+完形+书面表达.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 通用 2022 高考 英语 二轮 复习 冲刺 阅读 七选五 完形 书面 表达
- 资源描述:
-
1、第5练阅读七选五完形书面表达.阅读理解体裁:科普文话题:科学世界词数:360时间:7Sir John,a British scientist who won last years Nobel Prize for medicine,said he had predicted at the time of his frog experiments that the successful cloning of a mammal would happen within 50 years,and that “maybe the same answer is appropriate” for the st
2、ep to human cloning.Parents who lose children in accidents may be able to clone “copies” to replace them then.Although any attempt to clone an entire human would raise complex moral issues,the biologist claimed people would soon overcome their concerns if the technique became medically useful.Clonin
3、g was regarded with extreme doubts when it was first developed but became widely accepted after the birth of Louise Brown,the first “test tube baby”He said,“When my first frog experiments were done,an American reporter asked how long it will be before these things can be done in mammals or humans.I
4、said,Well,it could be anywhere between 10 years and 100 yearshow about 50 years?It turned out that it wasnt far off the mark as far as Dolly was concerned.Maybe the same answer is appropriate.” Sir John added that cloning a human being effectively means making an identical twin,and doctors would the
5、refore simply be “copying what nature has already produced”The average vote on allowing parents of deceased children,who are no longer fertile(能生育的),to create another using the mothers eggs and skin cells from the first child,thinking the technique was safe and effective,is 60 per cent in favor.The
6、reasons for “no” are usually that the new child would feel they were some sort of a replacement for something.【语篇解读】本文是一篇科普说明文。主要介绍了克隆人类或在未来50年内变成现实。1Sir John predicted the human cloning would be a reality in _ at most.A100 years B60 yearsC50 years D10 years答案C细节理解题。根据第一段中的“the successful cloning of
7、 a mammal would happen within 50 years,and that maybe the same answer is appropriate for the step to human cloning”可知,克隆人类或在未来50年内变成现实。故选C。2According to the text,which statement is NOT true?ALouise Brown is the first “test tube baby”BHuman cloning is still a controversial topic.CSir John is positive
8、 about the future of human cloning.DHuman cloning is creating something that didnt exist before.答案D细节理解题。根据第二段第二句中的“became widely accepted after the birth of Louise Brown,the first test tube baby”可知,Louise Brown是第一个试管婴儿,所以A项正确;根据第二段第一句中的“Although any attempt to clone an entire human would raise comp
9、lex moral issues”可知,克隆人类仍然是一个存在争议的话题,所以B项正确;根据第二段Sir John所说的话“Well,it could be anywhere between.how about 50 years?”可知,他对未来克隆人类的发展是肯定的,所以C项正确。根据第二段最后一句“.doctors would therefore simply be copying what nature has already produced”可知,克隆人类是复制已存在的人类,所以D项不正确。故选D。3The underlined word “identical” probably m
10、eans _Asame Bspecial Cnew Dclear答案A词义猜测题。根据本句中的“copying what nature has already produced”可知,identical意为“相同的,完全同样的”。故选A。4What does the text mainly talk about?AThe life of Sir John.BPrediction on human cloning.CViews on human cloning.DAchievements in human cloning.答案B主旨大意题。纵观全文可知,Sir John预测克隆人类或在未来50年
11、内变成现实,所以整篇文章在说明对克隆人类的预测。故选B。.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What is the purpose of reading or studying?If you cant remember what you read or study,it will be a waste of time._5_ One useful aid that does help you remember what you study is to have a specific purpose or reason for reading.Wh
12、y does a clerk in a store go away when your reply to her offer to help is,“No,thank you.Im just looking.”?Both you and she know that if you arent sure what you want,you are not likely to find it.But suppose you say instead,“Yes,thank you.I want a pair of sunglasses.”She says,“Right,this way,please”I
13、ts quite the same with your studying.If you choose a book,“just looking” for nothing in particular,you are likely to get just thatnothing._6_Your reasons will vary and they will include reading or studying “to find out more about”,“to understand the reasons for” and “to find out how”_7_Before you st
14、art to study,you say to yourself something like this,“I want to know why Stephen Vincent Benet happened to write about America”Because you know why you are reading or studying,you relate the information to your purpose and remember it better.Reading is not one single activity._8_As you read,you take
15、 in ideas rapidly and accurately.But at the same time you express your own ideas to yourself as you react to what you read.You have a kind of mental conversation with the author.This additional process of thinking about what you read includes evaluating it,relating it to what you already know,and us
16、ing it for your own purposes._9_One part of critical reading,as you have discovered,is distinguishing between facts and opinions.Facts can be checked by evidence.Opinions are ones own personal reactions.Another part of critical reading is judging sources.Still another part is drawing accurate infere
17、nces.AThis is an effective studying way.BIn other words,a good reader is a critical reader.CYou remember better when you know what youre speaking.DAt least two important processes go on at the same time.EIt is important for students to have a positive attitude to their study.FBut if you do know what
18、 you want,you are almost sure to get it.GPerhaps you have already discovered some good ways of keeping yourself from forgetting.答案5.G6.F7.A8.D9.B.完形填空体裁:夹叙夹议文话题:学习方法词数:296时间:16Everybody knows how to learn.Learning is a natural thing.It begins the _10_ we are born.Our first teachers are our families.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
