《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第13单元过关检测 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 金牌学案 金牌学案2016秋英语北师大版必修5练习:第13单元过关检测 WORD版含答案 金牌 2016 英语 北师大 必修 练习 13 单元 过关 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第13单元过关检测(时间:90分钟满分:120分).阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AHandball is a hugely popular sport in Europe and Asia,and it is one of the fastest and most exciting sports in the world.It combines basketball and soccer with the attracting saves of water polo.Handball is played
2、 on an indoor court (the size of two basketball courts) and there are goals at each end.There are twelve players on each team,two goalkeepers and ten field players,but there is a maximum of one goalkeeper and six field players from each team allowed on the court at any one time.The idea is simple:sc
3、ore more goals than the other team.The ball is made of leather or a synthetic material and it must be round.The surface must not be shiny or slippery.The size and weight of the ball varies for male and female teams,and adult and junior team.Handball has the same free ranging play as basketball,with
4、all players except the goalkeeper constantly moving from attack to defence.The goalkeeper uses hands,feet,head and body to keep out the other teams shots.The origins of handball are unclear.Many people believe that it developed as a training game for soccer,to be played in the off season,or when it
5、was snowing.Now,in countries where handball is popular,players can earn large sums of money,and indoor stadiums seating over ten thousand people sell out regularly.Handball has been played at the Olympics since 1972.1.The passage states that handball was most probably developed .A.as a replacement f
6、or basketballB.by supporters of water polo C.as a training gameD.for the 1972 Olympics 答案:C提示:细节理解题。根据最后一段第四句话“Many people believe that it developed as a training game for soccer,to be played in the off season,or when it was snowing.”可知。2.The statement,“The idea is simple” emphasizes that in handbal
7、l the .A.game has only one purposeB.court is clearly markedC.players can change positionsD.goalkeeper is the last defense答案:A提示:推理判断题。由画线词后的“score more goals than the other team(比另一队多进球)”可推知,手球运动的唯一目的是比赛时多进球。3.It is clear that the writer believes the sport of handball .A.is more popular for men than
8、 for womenB.is great fun for the audienceC.requires an unusually shaped ballD.should only be played in winter 答案:B提示:推理判断题。根据最后一段倒数第二句“Now,in countries where handball is popular,players can earn large sums of money,and indoor stadiums seating over ten thousand people sell out regularly.”可知。4.In whic
9、h order does the information appear in the passage?a.type of ball b.court sizec.beginning of the sportd.team members A.c-a-b-dB.b-a-d-cC.c-d-a-bD.b-d-a-c答案:D提示:篇章结构题。由文章层次可推知。B(导学号52040017)Eating chips,chocolate and cake may be damaging to a childs intelligence,according to researchers at Bristol Un
10、iversity.Their study suggests a link between a diet high in processed foods(加工的食品)and a slightly lower IQ.Writing in the Journal(杂志)of Epidemiology & Community Health,they suggest poor nutrition(营养)may affect brain development.The British Dietetic Association said more young parents needed to be edu
11、cated about healthy eating.The eating habits of 3,966 children taking part in the study were recorded at the ages of three,four,seven and eight and a half.The researchers said three types of diet found:Processed diets which were high in fat,sugar and convenience foods,traditional diets of meat,potat
12、o and vegetables,and health conscious diets of salads,fruit and fish.The children all took IQ tests when they were eight and a half.The researchers found a link between IQ and diet.A diet high in processed food at the age of three was linked to a slightly lower IQ at the age of eight and a half,sugg
13、esting early eating habits have a long-term effect.Dr Pauline Emmett,who carried out the study at Bristol University,said,“Brain development is much faster in early life;its when it does most of its growing.It seems that what happens afterwards is less important.”Although the relationship between di
14、et and IQ was very strong,the impact was quite small.Processed foods were linked with IQs only a few points lower.Experts in the field said the results had confirmed common sense.A dietician(营养学家)said,“Most people know what they should do;some people dont like to cook good meals.Im all in favour of
15、a little bit of what you fancy,but when youre doing it every week its a problem.”5.What conclusion can we draw from the study?A.Traditional diets are better than processed diets.B.Diet makes a great difference to ones IQ.C.A persons IQ mainly depends on nutrition.D.Processed diets lead to a slightly
16、 lower IQ.答案:D提示:推理判断题。根据文章第一段最后所得出的结论可知加工的食品和稍微较低的IQ之间存在一定的联系。6.It can be inferred that the brain develops fastest at the age of .A.threeB.fourC.sevenD.eight and a half答案:A提示:推理判断题。第三段说明对三、四、七岁及八岁半的孩子进行研究,而第五段说明早期的饮食习惯有着长期的影响。由此推断大脑发育最快的年龄应为三岁。7.According to the dietician in the last paragraph,.A.w
17、e should eat what we likeB.eating a little processed food is OKC.most people dont like traditional foodsD.most people dont know what are healthy foods答案:B提示:推理判断题。根据最后一段中“Im all in favour of a little bit of what you fancy.”不难看出,根据营养学家的观点,人们如果喜欢吃什么,吃一点是无碍大体的,当然包括吃少许加工的食品。8.What can we learn about the
18、 study?A.It focused on the relationship between childrens eating habits and their IQ.B.It was conducted by the British Dietetic Association.C.The childrens eating habits were recorded every year.D.Many young parents were educated about healthy eating at Bristol University.答案:A提示:推理判断题。从文章中可以看出这项研究重点
19、是关注儿童饮食习惯和他们IQ之间的关系。C(导学号52040018)Beer,opera,books,horse racing.UK festivals have something for everyone.The Hay Festival(of Literature & Arts) is a book festival.It takes place in Hay-on-Wye,a small town in Wales.Hay-on-Wye is known as “the town of books” because it has over thirty bookshops,many o
20、f them selling second-hand books.The festival is held every year,and lasts for 10 days between May and June.It attracts over 80,000 visitors and many important writers give readings or discuss their works.The festival started in 1988 and is sponsored by The Daily Telegraph newspaper.Glyndebourne is
21、a festival of opera.Its organised in a private house:Glyndebourne,which is on the south coast of England near the town of Brighton.The house is the home of the Christie family,and the festival is held there every summer from May to August.The operas are performed in a specially-designed theatre in t
22、he gardens.The festival specialises(专注于) in the works of Mozart.Visitors to the festival listen to operas in the afternoon.Then,they have picnics in Glyndebournes beautiful gardens.Cheltenham is a horse racing festival.Its a National Hunt meeting,which means that the horses have to jump over fences.
23、One of the days traditionally falls on St.Patricks Day(on 17th March)Irelands national day.As a result,the festival often attracts horses from Ireland.The biggest race of the four-day event is the Cheltenham Gold Cup,one of the most important races in the horse racing calendar.During the festival,hu
24、ndreds of millions of pounds are gambled(赌) on the 28 races.Finally,theres the Great British Beer Festival.Its held in Olympia(an exhibition centre in London) for a week every August.Over 1,000 different British and foreign beers are served.There are lots of unusual drinks to taste.But the festival
25、isnt only about beer.Theres live music,book signings and even tutorials(专题报告) on how to taste beer.See you there!9.What can we learn about the Hay Festival?A.It is a Scottish festival.B.It is held every other year.C.A newspaper company funds the festival.D.Most books sold at the festival are newly p
26、ublished.答案:C提示:细节理解题。由文章第二段中的“The festival.is sponsored by The Daily Telegraph newspaper.”可知C项正确。其他选项均不符合文意。10.We can learn from Paragraph 4 that .A.Cheltenham is held in AugustB.gambling is forbidden at CheltenhamC.nearly 30 races are held at CheltenhamD.most of the horses at Cheltenham are from I
27、reland答案:C提示:细节理解题。由第四段最后一句“During the festival,hundreds of millions of pounds are gambled on the 28 races.”可知C项正确。11.Which festival lasts the longest according to the text?A.Cheltenham.B.Glyndebourne.C.The Hay Festival.D.The Great British Beer Festival.答案:B提示:细节理解题。由文章可知:the Hay Festival持续10天,Glynd
28、ebourne持续一个夏天,Cheltenham持续4天,the Great British Beer Festival持续一周。故Glyndebourne持续时间最长。12.Which of the following might be the best title for the text?A.Life in the UKB.Welcome to the UKC.Festival fun in the UKD.Scenic spots in the UK答案:C提示:主旨大意题。通过文章第一段中的“UK festivals have something for everyone.”及全文可
29、知,本文主要介绍了英国的四个节日,故C项正确。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(导学号52040019)Getting your children to study can be a little like getting them to eat their vegetables.13Make a study time and have it at the same time every day.This will help your kids to learn to schedule their d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345260.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
