江苏省徐州市邳州市运河中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题(含听力)(实验班) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省徐州市邳州市运河中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题含听力实验班 WORD版含解析 江苏省 徐州市 邳州市 运河 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题
- 资源描述:
-
1、20202021学年第二学期高一期中考试英语试卷(实验班)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都
2、有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers?A. Doctor and patient.B. Teacher and student.C. Parent and child.【答案】A【解析】【原文】M: Good morning. What seems to be the problem?W: Good morning. I feel terrible. Ive got a cold and I have a pain h
3、ere on my neck. Im not sleeping well either.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why didnt David show up?A. He forgot the date.B. It was raining.C. He was ill.【答案】C【解析】【原文】W: Hi, David. What happened yesterday? I waited for you in the rain for an hour. You forgot our date, didnt you ?M: No, I remembered. But I had
4、a bad cold, so I decided to stay home. Im terribly sorry.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What sport does the man play most now?A. Tennis.B. Football.C. Swimming.【答案】C【解析】【原文】W: What kinds of sports do you like?M: I used to play tennis and football a lot, but I like swimming most now, because it is fun and keep
5、s me fit.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the womans attitude?A. Angry.B. Impatient.C. Pleased.【答案】B【解析】【原文】M: Good morning, madam! Id like to take a few minutes to show you how much better your life will be with the help of our newest PC.W: Now, Im too busy washing clothes to talk about computers.5. 【此处可
6、播放相关音频,请去附件查看】Where should the woman look for the book?A. On the top shelf.B. On the second shelf.C. On the bottom shelf.【答案】C【解析】【原文】W: Do you have any books for children?M: Yeah, we do. Over there. There are mysteries on the top shelf, science books on the second shelf, and books about animals on
7、the bottom.W: Thanks. Im looking for a book about horses.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the woman want the man to do?A. Wash dishes.B. Do the drying u
8、p.C. Clean the dining room.7. Why were there some leftovers?A. The woman had no appetite.B. She made too much food.C. There were many guests.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Is there anything I can help you with?W: Yes. Would you please clean the dining room? Ive almost finished washing the dishes. Im going
9、to do the drying up when I finish.M: OK. That was a great meal, by the way.W: Actually, it was just some leftovers from yesterday. I made far too much food to eat alone. I am glad you could come over to help me finish it.M: My pleasure!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the woman doing th
10、ere?A. Throwing a party.B. Buying a present.C. Meeting her brother.9. What does her son probably enjoy?A. Reading a book.B. Writing a book.C. Playing PC games.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】M: How can I help you?W: My son is going to have his 16th birthday party at home. Id like to get him a gift.M: What pric
11、e of gift are you interested in? Well need to know that before we introduce them to you.W: Well, I usually spend about twenty dollars on a gift. Do you have anything nice for that price?M: How about a pencil-box?W: No, my brother gave him one for his birthday last year.M: Well, would he enjoy a book
12、 on how to play PC games?W: No, he is good enough to write a book himself. He loves playing PC games.M: Then you can get him this magic car. He must be interested in that.W: Good idea. Ill take it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. When will the woman have an interview?A. A few hours later.B. Ne
13、xt week.C. Two weeks later.11. What is the hardest thing for getting a visa?A. Going for an interview.B. Filling the application forms.C. Getting all the necessary documents.12. Why did the woman present some papers for her education?A. She wants a student visa.B. She wants a travel visa.C. She want
14、s a work visa.【答案】10. B 11. C 12. A【解析】【原文】M: Have you applied for your visa to go to study in the United States yet?W: Yes, I have. I handed in my application form two weeks ago, and Im going for an interview next week.M: Good luck! Ive heard its very difficult to get a visa to go to the United Sta
15、tes.W: The application forms are quite complicated. It took me a few hours to fill them out. The hardest thing was getting all the necessary documents. That took almost two weeks.M: What kind of documents did you need to present?W: I had to show documents relating to my financial status and of cours
16、e my education, because I want a student visa.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13 Why could the man buy a cheaper ticket?A. He is really badly off.B. He has a student discount card.C. Tickets are cheaper on weekends.14. How much did the man save?A. 4.B. 12,50.C. 16,50.15. When will the man return?
17、A. On Friday morning at 9:00.B. On Sunday morning at 6:00.C. On Sunday evening at 6:15.16. How does the man feel about the travel schedule?A. Satisfied.B. Terrible.C. Excited.【答案】13. B 14. A 15. C 16. A【解析】【原文】M: Hello. I would like some information about trains to Edinburgh.W: OK. When do you want
18、to travel?M: Next weekend. Friday or Saturday.W: Do you want a return ticket?M: Yes, please. Can you find the cheapest fare, please?W: Let me see. Unfortunately, traveling on Friday or Saturday is quite expensive. The cheapest return fare is 16.50.M: That is a bit too expensive.W: Do you have a stud
19、ent discount card? That way it would be cheaper.M: Oh, yes. Of course. Here you are.W: Well, with the discount, it would cost 12.50 for the return ticket. Does that suit you?M: Yes. Thats much better.W: Good. Which day do you want to travel, Friday or Saturday?M: I think Friday morning would be perf
20、ect, if possible.W: OK. And when do you want to return?M: Sunday evening. Around 6 p.m.W: Fine. Here is your ticket. Your train leaves on Friday morning at 9:30 a.m. And on Sunday it leaves Edinburgh at 6:15 p.m. Is that OK?M: Thats perfect for me. Thank you.W: Youre welcome.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音
21、频,请去附件查看】17. Who might be the speaker?A. A new employee.B. A director.C. A teacher.18. How often do the employees have a department meeting?A. Every week.B. Every two weeks.C. Every three weeks.19. How are salaries paid?A. By cheque.B. In cash.C. Through the bank account.20. What do you think of the
22、 companys management?A. Casual.B. Flexible.C. Strict.【答案】17. B 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W: Welcome to ABC electronics. First, let me go over what we do in the department during a typical workday. We basically work from 8:30 to 5:30 with an hour-long lunch break from 12 to 1, although we do expect yo
23、u to do a little overtime if theres something important to do. The lunch break is flexible. You can go a little earlier or a little later if you prefer. The main thing is that all our work must be completed on schedule. We even allow our employees to go home early if they finish their work early. Yo
24、u should attend a department meeting every Monday morning. There are other meetings for people working together on certain projects. Department heads also attend an interdepartmental meeting every two weeks. At first, youll be responsible to me. Later, youll be working more independently. Salaries a
25、re paid directly into your bank account, so make sure you give the accounts department all your bank account details as soon as possible.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWe all like fantasy stories, and grow up reading and listening to fantasies. Thes
26、e tales fuel our imaginations, and satisfy our longings for adventures. The most interesting thing about fantasies is that their plots involve magical beasts and heroes,animal creatures talking like humans,and other things we cant see in real life. Also, fantasies have a distinguished writing style,
27、 with freedom of expression.Toy FantasyIn toy fantasy stories, narrators(叙述者)bring their beloved toys to life that can live, talk, think,breathe and behave like human beings. You would see modern toy fantasies in a picture book format. Representative works are A. A. Milnes Winnie the Pooh and Carlo
28、Collodis The Adventures of Pinocchio.Animal FantasyThe animal fantasy tells tales about animals behaving like human beings, experiencing emotions, and having the ability to talk. However, animals in fantasies hold their various animal characteristics, too. Examples include The Wind in the Willows by
29、 Kenneth Grahame, Charlottes Web by E. B. White, and The Tale of Peter Rabbit by Beatrix Potter which influences children around the world.Magical FantasyIn a magical fantasy, you see a character having magical powers, or a strange magical object becomes the subject of the story. Stories of this typ
30、e began widely spreading long ago, including Roald Dahls Charlie and the Chocolate Factory and William Steigs Sylvester and the Magic Pebble.Modern FolktalesModern folktales are types of fantasy that narrators tell in a traditional tale accompanying some typical parts, such as strong conflict, littl
31、e description of characters, and sometimes magical elements. These tales come before all others and are popular, as authors throughout history, have written them. Hans Christian Andersen has written several tales of this category including The Nightingale, The Emperors New Clothes and Thumbelina.21.
32、 What is the common feature of the fantasies?A. Their characters are highly popular.B. Their events occur in the unreal world.C. Their writing styles show desires for freedom.D. Their plots encourage people to have adventures.22. Who made a great contribution to the animal fantasy?A. Carlo Collodi.B
33、. Beatrix Potter.C. William Steig.D. Hans Christian Andersen.23. Which type of fantasy has the longest history?A. The toy fantasy.B. The animal fantasy.C. The magical fantasy.D. The modern folktales.【答案】21. B 22. B 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章作者介绍了四种类型的幻想小说。【21题详解】推理判断题。根据文章第一段The most interesting thing
34、about fantasies is that their plots involve magical beasts and heroes,animal creatures talking like humans,and other things we cant see in real life(关于幻想最有趣的事情是,它们的情节包括神奇的野兽和英雄,像人类一样说话的动物,以及其他我们在现实生活中看不到的东西)可知,幻想是我们现实生活中看不到的东西,不存在于真实的生活中。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据文章第三段可知,第三段整段主要在讲“动物幻想”。第三段提到了三位人物和他们的作品。分
35、别是The Wind in the Willows by Kenneth Grahame;Charlottes Web by E. B. White和The Tale of Peter Rabbit by Beatrix Potter。综合分析,故选B项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段These tales come before all others and are popular, as authors throughout history, have written them(这些故事比其他所有的故事都来得早,而且很受欢迎,因为历史上的作家都写过这些故事)可知,句中的“这些故事”
36、指的就是前文提及的“现代民间故事”。根据作者的看法,民间故事比其他故事来的都早,因此可以判断民间故事的历史最长。故选D项。BSelf-driving cars are just around the corner. Such vehicles will make getting from one place to another safer and less stressful. They also could cut down on traffic, reduce pollution and limit accidents. But how should driverless cars ha
37、ndle emergencies (突发情况)? People disagree on the answer. And that might put the brakes on this technology, a new study concludes.To understand the challenge, imagine a car that suddenly meets some pedestrians in the road. Even with braking, its too late to avoid a crash. So the cars artificial intell
38、igence must decide whether to swerve (急转弯). To save the pedestrians, should the car swerve off the road or swerve into oncoming traffic? What if such options would likely kill the cars passengers?Researchers used online surveys to study peoples attitudes about such situations with driverless cars. S
39、urvey participants mostly agreed that driverless cars should be designed to protect the most people. That included swerving into walls (or otherwise sacrificing their passengers) to save a larger number of pedestrians. But there is a hitch (困境). Those same surveyed people want to ride in cars that p
40、rotect passengers at all costseven if the pedestrians would now end up dying. Jean Bonnefon is a psychologist at the Toulouse School of Economics in France. He and his colleagues reported their findings in Science.“Autonomous cars can completely change transportation”, says study coauthor Iyad Rahwa
41、n. But, he adds, this new technology creates a moral dilemma (道德两难) that could slow its acceptance.Makers of driverless cars are in a tough spot, Bonnefons group warns. Most buyers would want their car to be programmed to protect them in preference to other people. However, regulations might one day
42、 instruct that cars must act for the greater good. That would mean saving the most people. But the scientists think rules like this could drive away buyers. If so, all the potential benefits of driverless cars would be lost.Compromises might be possible, Kurt Gray says. He is a psychologist at the U
43、niversity of North Carolina. He thinks that even if all driverless cars are programmed to protect their passengers in emergencies, traffic accidents will decrease. Those vehicles might be dangerous to pedestrians on rare occasions. But they “wont speed, wont drive drunk and wont text while driving,
44、which would be a win for society.”24. The underlined word “challenge” in paragraph 2 refers to_.A. peoples negative attitudes towards self-driving carsB. how self-driving cars reduce traffic accidentsC. the technical problems that self-driving cars haveD. how self-driving cars handle emergencies25.
45、According to the text, online surveys show that_.A. self-driving cars artificial intelligence needs improvementB. the busy traffic may be a problem for self-driving carsC. people are in a moral dilemma about driverless carsD. self-driving cars should be designed to protect drivers26. What can we lea
46、rn from the fifth paragraph?A. Regulations are in favour of drivers.B. Most people dislike self-driving cars now.C. Self-driving car makers are in a difficult situation.D. The potential benefits of driverless cars are ignored.27. What is Kurt Grays attitude toward self-driving cars?A. Favorable.B. D
47、oubtful.C. Critical.D. Disapproving.【答案】24. D 25. C 26. C 27. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。这篇文章主要讲了在遇到紧急情况时,对于无人驾驶汽车是先保护行人还是先保护乘客的问题,道德的难题可能会限制无人驾驶汽车的吸引力。【24题详解】词义猜测题。由第一段“But how should driverless cars handle emergencies? People disagree on the answer.(但是无人驾驶汽车应该如何处理紧急情况呢?人们对此有不同意见)”及划线词后的“imagine a car that
48、suddenly meets some pedestrians in the road.(想象一辆汽车突然在路上遇到一些行人)”可推知,“challenge”指的是无人驾驶汽车如何处理紧急事件。故选D。【25题详解】细节理解题。由第三段“Survey participants mostly agreed that driverless cars should be designed to protect the most people. That included swerving into walls (or otherwise sacrificing their passengers) t
49、o save a larger number of pedestrians. But there is a hitch (困境). Those same surveyed people want to ride in cars that protect passengers at all costs even if the pedestrians would now end up dying.(调查参与者大多同意无人驾驶汽车的设计应该保护大多数人。这包括为了拯救更多的行人而撞向墙壁(或者牺牲乘客)。但有一个问题。同样是这些被调查者,他们希望乘坐不惜一切代价保护乘客的汽车,即使行人会因此丧命)”
50、可知,网上调查表明人们关心在遇到紧急情况时,对于无人驾驶汽车是先保护行人还是先保护乘客的问题上陷入了道德困境。故选C。【26题详解】细节理解题。由第五段“Makers of driverless cars are in a tough spot, Bonnefons group warns.(Bonnefon的团队警告称,无人驾驶汽车制造商处境艰难)”可知,无人驾驶汽车的制造者处于艰难的处境。故选C。【27题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Those vehicles might be dangerous to pedestrians on rare occasions. But they
51、 “wont speed, wont drive drunk and wont text while driving, which would be a win for society.(这些车辆在极少数情况下可能会对行人造成危险。但他们不会超速,不会酒后驾车,也不会边开车边发短信,这对社会来说是一种胜利)”可推知,作者对无人驾驶的汽车的态度是支持和赞成的。故选A。CMaple syrup (枫糖浆) is a sweetener from maple tree sap (树汁). Many people use it in baking in place of sugar or other
52、sweeteners, some use it in tea instead of honey and it is frequently used as a topping for pancakes, waffles, and other breakfast foods. Since true maple syrup is rather expensive, a wide range of false maple syrup exist.This sweetener originated in the northeast region of North America, and it is i
53、n this region that most of the worlds maple syrup is still produced. Vermont, New Hampshire Maine, and the eastern portion of Canada are all known for their fine syrup, each with slightly different flavor qualities.This sweetener is produced by tapping maple trees to release and collect their sap. A
54、 trees sap is the liquid that, much like blood in animals, carries water and food to different parts of the tree to keep it nourished. A mature maple produces about ten gallons of sap in a given season, after which the tree will wall off the channel that has been tapped, so that a new tap has to be
55、drilled the next season. Maples are not tapped for syrup until they are at least 40 years old and have reached a certain size, to ensure that no harm comes to the tree through the tapping process .An immense amount of sap is required to produce maple syrup because the watery sap must be reduced to a
56、chieve the proper thickness and taste. Although the exact amount depends on the sweetness of the sap, in general it takes about 40 times as much maple sap to produce a portion of syrup. This may be further reduced to create thicker delicacies, such as maple butter, maple cream , and maple sugar.In t
57、he Us, there are grade A and Grade B syrups, with three sub-divisions of Grade A: light amber, medium amber, and dark amber. Grade B is even darker than Grade A dark amber. Many people assume that the grading system is also indicative of quality, but in reality, it only helps to differentiate the co
58、lor and taste of the syrup, which is a matter of personal preference. The tastes are different, but to say one is objectively “better” than another would be incorrect.28. What do we know about the maple syrup from the first two paragraphs?A. It can be a substitute of sugar and honey.B. It varies gre
59、atly in flavor qualities.C. It is produced in the northeast of the US.D. It is too expensive to gain popularity.29. The underlined word nourished in paragraph 3 can be replaced by “_”.A. warm.B. healthy.C. complete.D. mature.30. Why is a large amount of sap needed?A. Because it is widely used in mos
60、t delicacies.B. Because it helps to protect old trees from harm.C. Because it needs to be concentrated to make maple syrup.D. Because the more sap is used, the better maple syrup tastes.31. Whats the main purpose of writing the text?A. To teach people how to make maple syrup.B. To attract more peopl
61、e to buy maple syrup.C. To introduce basic knowledge of maple syrup.D. To help people choose maple syrup of good quality.【答案】28. A 29. B 30. C 31. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了在人们日常生活中广泛使用的枫糖浆。枫糖浆起源于北美的东北部地区,将枫树汁液浓缩后提取,各产地的枫糖浆风味不同,分为A级和B级。【28题详解】细节理解题。根据第一段Many people use it in baking in place of sugar or o
62、ther sweeteners, some use it in tea instead of honey可知,人们烘焙时用它来代替糖或其他甜味剂,也有些人用它来代替蜂蜜用于泡茶,枫糖浆是糖和蜂蜜的替代品。故选A项。【29题详解】词义猜测题。根据第3段A trees sap is the liquid that, much like blood in animals, carries water and food to different parts of the tree to keep it nourished(树的汁液就像动物的血液一样,把水和食物输送到树的不同部分,以保证它的营养)可知,
63、树的汁液的主要作用是保证树木有营养,能够存活。 故选B项。【30题详解】推理判断题。根据第4段An immense amount of sap is required to produce maple syrup because the watery sap must be reduced to achieve the proper thickness and taste 和it takes about 40 times as much maple sap to produce a portion of syrup可知,生产枫糖浆需要大量的树汁,因为必须减少汁液中的水分才能达到适度的浓度和味道
64、,需要将汁液浓缩。一般需要40倍的汁液才能生产一份枫糖浆。故选C项。【31题详解】推理判断题。文章介绍了在人们日常生活中广泛使用的枫糖浆如何从枫树汁液中提取,枫糖浆有不同的风味,分不同的级别。因此 本文是介绍有关枫糖浆的一些基本知识。故选C 项。DAt 88, I remain a competitive runner. The finish line of my life is drawing close, and I hope to reach it having given the best of myself along the way. Ive been training my bo
65、dy to meet the demands of this final stretch. But, I wonder, should I have asked more of my mind?If I didnt exercise, I would release the hungry beasts that seek their elderly prey on couches, but not in the gym. The more I sweated, the more likely it was my doctor would continue to say, “Keep doing
66、 what youre doing, and Ill see you next year.” My mind, on the other hand, seems less willing to give in to discipline. I have tried Internet “brain games”, solving algebraic problems flashing past and changing the route of virtual trains to avoid crashes. But these never approach my determination t
67、o remain physically fit as I move deeper into old age. Though I have many friends in their 70s, 80s and 90s, Ive been far too slow to realize that how we respond to aging is a choice made in the mind, not in the gym. Some of my healthiest friends carry themselves as victims abused by time. Other fri
68、ends, many, whose aching knees and hips are the least of their physical problems, find comfort in their ability to accept old age as just another stage of life to deal with. I would use the world “heroic” to describe the way they cope with aging. One such friend recently called from a hospital to te
69、ll me a sudden brain disease had made him legally blind. He interrupted me as I began telling him how terribly sorry I was: “Bob, it could have been worse. I could have become dead instead of blind.”In spite of all the time I spend lifting weights and exercising, I realized I lack the strength to ha
70、ve said those words. It suddenly struck me that Ive paid a price for being a “gym rat”. If there is one characteristic common to friends who are aging with a graceful acceptance of lifes attacks, it is contentment. Aging had to be more than what I saw in a mirror. But rather than undertaking a funda
71、mental change in the way I face aging. I felt the place to begin would be to start small. A recent lunch provided a perfect example. Ive always found it extremely difficult to concentrate when Im in a noisy setting. At this lunch with a friend in an outdoor restaurant, a landscaper began blowing lea
72、ves from underneath the bushes surrounding our table. Typically, after such a noisy interruption, I would have snapped, “lets wait until hes finished!. ”, then fallen silent. When the roar(吼叫)eventually faded, my roar would have drained(消耗)the conversation of any warmth. It troubled me that even a p
73、assing distraction(分心)could so easily take me from enjoying lunch with a good friend to a place that gave me no pleasure at all. I wanted this meal to be different. My years in gyms had taught me to shake off pains and other distractions, never permitting them to stop my workout or run. I decided to
74、 treat the noise this way. I continued talking with my friend, challenging myself to hear the noise, but to hold it at a distance. The discipline was so familiar to me in the gymthis time applied to my mind proved equally effective in the restaurant. It was as though I had taken my brain to a mental
75、 fitness center. Learning to ignore a leaf blowers roar hardly equips me to find contentment during my passage into ever-deeper old age. But I left the lunch feeling I had at least taken a small first step in changing behavior that stood in the way of that contentment.Could I employ that same discip
76、line to accept with dignity the unavoidable decline awaiting me like the finish line? Hoping that contentment will guide me as I make my way along the path yet to be travelled.32. The authors question in Paragraph 1 implies that _.A. he feels unsatisfied with the result of the brain games.B. he has
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345332.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
