江苏省天一中学、海门中学、淮阴中学、姜堰中学2021届高三英语下学期4月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 一中 海门 中学 淮阴 姜堰 2021 届高三 英语 下学 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省天一中学、海门中学、淮阴中学、姜堰中学2021届高三英语下学期4月联考试题(含解析)注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1本试卷满分为 150 分,考试时间为 120 分钟。2答卷前,务必将姓名、班级、学号、考场号、座位号、准考证号填写在答题卡上。3请用0.5毫米黑色签字笔按题号在答题卡指定区域作答,在其它位置作答一律无效。第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
2、一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will the man pay for the backpack?A. Two dollars.B. Three dollars.C. Four dollars.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me, can we leave our backpack and suitcase here?W: OK. Thats 4 dollars for the suitcase and 3 dollars for the backpack.M: Fine, thanks. Well come and get them aro
3、und 2 this afternoon.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the speakers go to the beach?A. By car.B. On foot.C. By bike.【答案】C【解析】【原文】W: Its a beautiful day! Why dont we go to the beach?M: OK. We could drive but lets walk. We need the exercise.W: Maybe we should try cycling there.M: That sounds great.3. 【此处可
4、播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of Janes leaving?A. Surprising.B. Not unexpected.C. Disappointing.【答案】B【解析】【原文】W: Chris, have you heard about Janes leaving?M: Really? How do you know that?W: She told me. Actually, Im not as surprised as you are. I dont think she is happy here.4. 【此处可播放相关音频,请
5、去附件查看】Where does this conversation most probably take place?A. In a restaurant.B. In a supermarket.C. In an ice cream shop.【答案】A【解析】【原文】M: Why dont we call the waiter over to order something for dessert?W: I really shouldnt. I am supposed to be on a diet. But Ill have a little ice cream if they have
6、 any.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why cant the woman meet the man?A. She is visiting a customer.B. She has to get her car fixed.C. She has a medical appointment.【答案】B【解析】【原文】W: David, I wont be able to meet you in the afternoon. I have to take my car to the repair shop.M: Thats OK That way Ill have time to
7、see my doctor after visiting a customer.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the speakers mainly talking about?A. A building.B. A designer.C. A p
8、icture.7. Which subject does the woman like best?A. Music.B. History.C. Math.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: You know, Ive never seen the pictures you took of New York.M: No? Didnt I show them to you after I got back? Well, I have them with me. Look at this one.W: Fantastic. Where was this taken?M: From the
9、 top of the World Trade Center. Did you know the Statue of Liberty was designed by a Frenchman?W: Uh-huh. Bartholdi. It was given to the United States by France on the 100th birthday of the U.S. independence.M: You know a lot about history.W: History is my favorite subject after music, that is!M: Oh
10、, I thought you like math best! Well, lets look at another one.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the woman usually have for breakfast?A. Hamburgers.B. Cakes.C. French fries.9. Why doesnt the woman like ice cream?A. It tastes terrible.B. It is not sweet enough.C. It brings a pain in her
11、 teeth.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】M: What do you usually have for breakfast?W: Nothing much. My mum makes breakfast at seven oclock and thats too early for me! I usually get a cake or something on my way to school.M: And then you have French fries or hamburgers for lunch?W: Yes nearly every day. I love th
12、em!M: Theyre not very good for you, are they? I usually eat a lot of salad for lunch. Its healthy. And I drink lots of water. Its better than juice.W: I dont like salad very much, and I dont like water. And I think tea and coffee taste horrible. I prefer lemonade. And I love sweets too. But I dont l
13、ike ice cream very much. It brings a pain in my teeth.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the woman dissatisfied with about the island?A. The food.B. The beach.C. The hotel.11. What do we know about the woman?A. She lost her way several times.B. She met some unfriendly locals.C. She missed
14、 home-cooked meals.12. What does the woman suggest the man do in the end?A. Visit the churches.B. Taste the local food.C. Go to the island of Gozo.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】M: Hi, Maggie. I havent seen you for a long time. Did you do anything nice over the summer?W: Bruce and I went on an amazing
15、 vacation to Malta, which is a small island in the Mediterranean.M: Sounds great!W: Our hotel was only a short distance from the beach. The beach itself, which was small, was not good enough for swimming. However, the boats at the harbor were brightly painted and they were really beautiful. The home
16、-cooked food was fresh and absolutely delicious.M: Youre making me hungry!W: We also explored the whole island, which was full of honey-colored buildings. The capital city, Valletta, has a lot of beautiful churches. We got lost a couple of times, but the friendly locals helped us.M: Mmm that was nic
17、e! I think Ill go there next summer.W: Well, if you do, you must visit the small island of Gozo.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Sister and brother.C. Mother and son.14. What pet does Cathy have?A. A dog.B. A parrot.C. A cat.15. Wh
18、y does the woman refuse to buy rabbits?A. They are ugly.B. They are smelly.C. They are hard to look after.16. What will the speakers do next?A. Have a talk with Robert.B. Buy a snake as a pet.C. Go to the market.【答案】13. B 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W: Max, I want to buy Robert a pet for his birthday.
19、But you know, our brother likes neither cats nor dogs. What do you think I should do?M: His favorite is birds. How about buying a parrot for him?W: Im afraid its not good. Mum hates keeping birds because they make a lot of noise.M: Robert is also interested in little mice. What about buying him a mo
20、use?W: No, its impossible. Dont you know that our sister Cathy has just got a pet cat?M: Then why dont you buy him a rabbit?W: But I think rabbits are smelly. What about a goldfish? Theyre very beautiful and easy to look after.M: No, boys dont usually love goldfish. I suggest you buy him a snake. It
21、s very unusual. Im fond of that.W: No, I dont think its a good idea. You know, Im terribly afraid of snakes.M: Ive got a good idea. Lets ask him and find out what he really likes and then we can go to the market to get one for him.W: That sounds OK.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the pu
22、rpose of the project?A. To help students prepare for the real life.B. To teach students to write application letters.C. To let students know about some typical jobs.18. What is the headmaster expected to do?A. Recommend jobs to students.B Ask the teacher to explain the project.C. Announce the news o
23、f the project clearly.19. Who will help students to write application letters?A. A teacher.B. The headmaster.C. A member of the committee.20. What is the last step of doing the project?A. Gather students opinions.B. Make a list of suitable jobs.C. Ask students to take on responsibility.【答案】17. A 18.
24、 C 19. A 20. A【解析】【原文】W: Welcome to Student Life! Today were going to talk about setting up a project of student jobs in your school. Having students do different jobs around the school is a great way to prepare them for life in the real world. It encourages them to be responsible and also helps the
25、m learn new tasks and gain experience.However, its important to get students excited about the project, so the first thing you should do is let students know this project. Get the headmaster to make an announcement explaining the project. OK?Then decide on the jobs you want and write out the descrip
26、tions of the skills and responsibilities needed for each position. Some typical jobs are Classroom Assistants, Recycling Officers and Computer Assistants.Next, ask students to apply for the jobs. Students should be encouraged to write letters of application for the job they are interested in. This i
27、s a great way to practice letter writing skills! And dont forget, you should make sure that students are guided by a teacher so that they take their responsibilities seriously. A committee then reviews all the applications and gives jobs to the most suitable applicants.Finally, its important to get
28、opinions from the students about the project, to find out which jobs are successful and which dont go so well.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAffectionately known as Temple Town, Siem Reap (暹粒) in Cambodia has been rapidly developing over recent years
29、 to cater to tourists that stream through to witness the wonders of the Angkor Archaeological Park. Aside from these awe-inspiring ancient structures, there are plenty of other things to see and do, as well as countless places to eat and drink, and make the most of your nights out. Most people enjoy
30、 a night on the tiles of Siem Reap without incident, but street theft, scams, and other petty crimes can never be completely discounted in any major tourist destinations in the region. Pick pocketing and bag theft are the most common incidents, but can easily be avoided by simple use of common sense
31、. Be aware that locals are very proud people, and displays of anger or rudeness from a foreigner are never well received. You can guarantee yourself a great night by being cool and smart by following some basic rules: Dont carry more money than you need: there are plenty of ATMs across town, and mos
32、t Siem Reap establishments are relatively accessible. Try to keep to main roads and avoid walking alone, especially if you are lost. Keep wallets, handbags, mobile phones and cameras close to you, and dont leave your belongings unattended anywhere: reducing the opportunities for theft is the best wa
33、y to reduce the likelihood of it happening. Be careful (ladies especially) on motors or tuk-tuks not to leave bags hanging loosely over your shoulder. Keep them out of reach of passers-by the same goes for cameras too. If you hire a motorbike, try to buy your own padlock and never leave it unlocked,
34、 unless its in a ticketed parking place. Be polite and friendly with local people, whatever the situation. Negotiate your fare to avoid problems later.Emergency NumbersRoyal Angkor International Hospital: 012 235 888 or 063 761 888Angkor Childrens Hospital: 063 963 409Ambulance (S.A.M.U): 063 761 11
35、9 or 012 630 399Tourist Police: 012 402 424 or 012 969 991Fire: 012 390 80621. Whats the purpose of the text?A. To introduce Siem Reap.B. To attract more visitors to Siem Reap.C. To warn visitors to stay away from Siem Reap.D. To offer advice about safe night enjoyment in Siem Reap.22. Which of the
36、following is correct?A. Call 012 630 399 in case of any theft.B. Hold your belongings close to your back.C. Bargain over the fees before getting on any transport.D. Walk in the side street and call the police, if youre lost.23. Where is the text probably from?A. A pocket guide.B. A story app.C. A ne
37、ws report.D. A commercial ad.【答案】21. D 22. C 23. A【解析】【分析】这是一篇旅行指南。介绍了来柬埔寨旅行夜间时的注意事项,提醒游客注意当地礼仪和自身安全,并提供了一些紧急求救电话。【详解】推理判断题。由文章第一段的“You can guarantee yourself a great night by being cool and smart by following some basic rules:(你可以通过遵循一些基本的规则来保持冷静和聪明,让自己度过一个美妙的夜晚)”可知,文章主要介绍了几条基本规则来让游客保持冷静和聪明,从而保证游客度
38、过一个美好的夜晚,文章重点是保证游客在柬埔寨暹粒的夜间安全,故D最适合,ABC都未涉及到夜间安全。故选D。推理判断题。由注意事项的最后一点“ Negotiate your fare to avoid problems later.”可知,应该要提前协商车费避免后续问题,negotiate对应C项的bargain,由文章第一段可知,出现盗窃不必着急报警,因为当地人是十分骄傲的,故A错误,由后文的注意事项可知,一些物品最好不要放在背上,B错误,D项无中生有。故选C。推理判断题。由文章第一段的“You can guarantee yourself a great night by being coo
39、l and smart by following some basic rules:(你可以通过遵循一些基本的规则来保持冷静和聪明,让自己度过一个美妙的夜晚)”文章介绍了在柬埔寨暹粒旅行夜间安全的注意事项,是给游客看的,所以这篇文章应该是来自一个便携的小册子,可以让游客随时查看的。故选A。BGlobally, forests are being cleared for development at a horrifying rate. Seeing the destruction of his native land, Omar Tello wanted to take on a missio
40、n of a lifetime. 40 years ago, Omar Tello bought a patch of land near Puyo city in Ecuador. He gave up his job as an accountant to work full time on this land, creating a forest rehabilitation (修复) project.“People thought I was mad, but Ive watched this whole paradise disappear, to the point where s
41、eeing a wild animal alive and free is a luxury. So I said to myself, I have to do something to save the species,” Omar explains.Across Ecuador, deforestation has been increasing. In 2008, scientists warned that Ecuador had the highest deforestation rate in South America.Omar Tellos project, Jardin B
42、otanico Las Orquidias, focuses on planning, implementing and evaluating strategies, guidelines and actions to consolidate a culture of respect for the natural environment, contributing to the protection of the environment through scientific research for the Amazonian flora and fauna (动植物).Over these
43、 40 years, Omar has gleaned (四处搜集) rare seeds and cuttings from the Amazon basin and repopulated these species within his project. The wildlife has slowly been attracted into the area. Snakes, birds, insects, bees and even the endangered “glass frog”, which was thought to be on the brink of extincti
44、on, have been spotted in his forest.The rescue center of the Amazonian flora and fauna is now a benchmark for research on ecosystem restoration. Omar Tello has also become recognized as an expert in the field of long-term forest restoration. His work now is to work with educational institutions, com
45、munity centers and local farmers to give other landowners the power to do the same as him.The wife of Omar states that “(although people) come from far away to see and learn about the project, people around Puyo are not that interested. They dont respect what Omar has done. No one from local governm
46、ent or authorities has shown any interest.24. What does the underlined word “consolidate” in Paragraph 4 mean?A. Contradict.B. Strengthen.C. Boycott.D. Adore.25. What can we infer from the text?A. Omar hopes to do research on ecosystem restoration in the long term.B. The endangered species reappear
47、in Amazon forest because of Omars project.C. Omar is considering buying land and quitting his job for the conservation project.D. Despite some setbacks, Omar longs to work wholeheartedly for rainforest restoration.26. What may best describe the personalities of Omar Tello?A. Selfless & adaptableB. G
48、enerous & optimisticC. Ambitious & capableD. Reliable & independent27. What can we learn from Omar Tellos story?A. It pays to try new things.B. Nothing seek, nothing find.C. Many hands make light work.D. He who laughs last laughs best.【答案】24. B 25. D 26. C 27. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章介绍了奥马尔泰洛在全球森林不断锐减的情
49、况下通过自身不懈的努力帮助恢复亚马逊河生态系统的故事。【24题详解】词义猜测题。文章第四段划线词前半句“Omar Tellos project, Jardin Botanico Las Orquidias, focuses on planning, implementing and evaluating strategies, guidelines and actions(奥马尔泰洛对亚马逊河动植物的科学研究具体采取的方法,实施和评估战略、指导方针和行动)”可知,后面的尊重自然环境的文化是正确的做法,所以他是进一步加强巩固,而非仅仅欣赏。所以consolidate为“加强”之意。故选B。【25
50、题详解】推理判断题。根据第一段“Seeing the destruction of his native land, Omar Tello wanted to take on a mission of a lifetime. 40 years ago, Omar Tello bought a patch of land near Puyo city in Ecuador. He gave up his job as an accountant to work full time on this land, creating a forest rehabilitation (修复) projec
51、t.”奥马尔特洛目睹了自己祖国的毁灭,他想承担一项毕生难忘的使命。40年前,奥马尔特洛(Omar Tello)在厄瓜多尔Puyo市附近买了一块地。他放弃了会计的工作,在这片土地上全职工作,创建了一个森林恢复项目。根据文章最后一段“The wife of Omar states that “(although people) come from far away to see and learn about the project, people around Puyo are not that interested. They dont respect what Omar has done.
52、No one from local government or authorities has shown any interest.( 奥马尔的妻子说:“(尽管人们)从很远的地方来参观和了解这个项目,但普约周围的人并不那么感兴趣。”他们不尊重奥马尔的所作所为。地方政府或有关部门都没有表现出任何兴趣。)”可知,奥马尔的保护雨林的做法并没有得到认可,但是他一直在不断坚持对森林生态系统的恢复的工作。故选D。【26题详解】推理判断题。根据文章第二段“So I said to myself, I have to do something to save the species,(所以我对自己说,我必须
53、做点什么来拯救这个物种,)”可知,在他目睹雨林的消失后他决定必须要做点什么来拯救雨林可见他是有雄心壮志的;根据文章第五段“Over these 40 years, Omar has gleaned (四处搜集) rare seeds and cuttings from the Amazon basin and repopulated these species within his project. The wildlife has slowly been attracted into the area. Snakes, birds, insects, bees and even the en
54、dangered “glass frog”, which was thought to be on the brink of extinction, have been spotted in his forest.”在过去的40年里,奥马尔从亚马逊盆地收集稀有的种子和枝条,并在他的项目中重新繁殖这些物种。野生动物逐渐被吸引到这一地区。在他的森林里发现了蛇、鸟、昆虫、蜜蜂,甚至被认为濒临灭绝的濒危“玻璃蛙”。所以他的做法使雨林的生态系统逐渐恢复可见,他是能干的。故选C。【27题详解】推理判断题。根据第一段“Seeing the destruction of his native land, Om
55、ar Tello wanted to take on a mission of a lifetime. 40 years ago, Omar Tello bought a patch of land near Puyo city in Ecuador. He gave up his job as an accountant to work full time on this land, creating a forest rehabilitation (修复) project.”奥马尔特洛目睹了自己祖国的毁灭,他想承担一项毕生难忘的使命。40年前,奥马尔特洛(Omar Tello)在厄瓜多尔P
56、uyo市附近买了一块地。他放弃了会计的工作,在这片土地上全职工作,创建了一个森林恢复项目。根据文章第五段“Over these 40 years, Omar has gleaned (四处搜集) rare seeds and cuttings from the Amazon basin and repopulated these species within his project. The wildlife has slowly been attracted into the area. Snakes, birds, insects, bees and even the endangered
57、 “glass frog”, which was thought to be on the brink of extinction, have been spotted in his forest.”在过去的40年里,奥马尔从亚马逊盆地收集稀有的种子和枝条,并在他的项目中重新繁殖这些物种。野生动物逐渐被吸引到这一地区。在他的森林里发现了蛇、鸟、昆虫、蜜蜂,甚至被认为濒临灭绝的濒危“玻璃蛙”。所以文章写了主人公奥马尔在目睹雨林的锐减后不断努力做出的保护生态系统的行为,也通过他的行为一些濒危动物被保护了下来,故B最适合,无所求,无所获,ACD明显与文章无关。故选B。CA competition m
58、aking up Versailles literature was launched on Sina Weibo recently. So what is Versailles literature?Actually, the term has nothing to do with the French palace nor with literature. It came from The Rose of Versailles, a Japanese manga series about aristocratic(贵族化的)life at the palace of Versailles
59、in France in the late 18th century, and was coined by a Chinese influencer earlier this year. Known as humblebragging, it is a boast(吹牛)disguised as a complaint. “I have too many houses. How can I decide which one to decorate?” and “I thought I lost weight this morning. So disappointed when I realiz
60、ed it was because I took off the huge diamond ring my boyfriend gave me last night” are some examples of Versailles literature. The intention is to show off - usually things of materialistic values, yet one ought to pretend thats not the point.As the 19th century English author Jane Austen famously
61、wrote, “Nothing is more deceitful(欺诈的)than the appearance of humility(谦逊).” The psychology behind humblebragging is to be recognized for ones successes and be liked by others at the same time, according to scholars. In her article titled Why do people hate humblebragging? published in Psychology Tod
62、ay, psychologist Dr. Susan Krauss Whitbourne at the University of Massachusetts Amherst noted that humblebragging is a “strategy in pursuit of respect” because it draws attention to ones accomplishments in a circuitous way.However, studies on social media users show that humblebragging as a self-pro
63、motion strategy does not work. In the essay Humblebragging: A distinct and ineffective self-presentation strategy, the University of North Carolina researcher Ovul Sezer and Harvard University scholars Francesca Gino and Michael Norton concluded from their research that humblebraggers are perceived
64、more negatively than straight braggers due to the formers insincerity. “The critical factor differentiating the two groups of people is sincerity. People dont like braggers, but they at least see them as more sincere than humblebraggers,” said Francesca Gino.So, how can we annoy humblebraggers back?
65、 “Just pretend you dont get whatever it is they try to show off,” a netizen advised. “And respond with genuine sympathy for their complaints.”28. Which of the following statements is typical of “Versailles literature”?A. You know who my father is? My father is Li Gang.B. Got five offers to date. Im
66、at a loss which to choose.C. Its a headache how to make my son tidy up his room regularly.D. Im fed up with living in the countryside with no shopping malls around.29. What is the psychology behind humblebragging?A. To win others sympathy.B. To earn others admiration.C. To show his/her sincerity.D.
67、To mask his/her complaint.30. What does the underlined world “circuitous” in Paragraph 3 probably mean?A. Roundabout.B. Straightforward.C. Ambiguous.D. Double-edged.31. What cant be inferred from the passage?A. Braggers are relatively more sincere than humblebraggers.B. Humblebragging is an artifici
68、al appearance of being humble.C. To respond with real sympathy will discourage humblebraggers.D. If you want to be perceived positively, avoid using Versailles literature.【答案】28. B 29. B 30. A 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了“凡尔赛文学”。【28题详解】推理判断题。根据文章第二段“Known as humblebragging, it is a boast(吹牛)disguise
69、d as a complaint. “I have too many houses. How can I decide which one to decorate?” and “I thought I lost weight this morning. So disappointed when I realized it was because I took off the huge diamond ring my boyfriend gave me last night” are some examples of Versailles literature. The intention is
70、 to show off - usually things of materialistic values, yet one ought to pretend thats not the point.(这被称为谦虚自夸,是一种伪装成抱怨的自夸。“我的房子太多了。我怎么决定要装饰哪一个呢?和“我以为今天早上我瘦了。”当我意识到是因为我把昨晚男朋友送给我的巨大钻石戒指摘下来的时候,我非常失望。”这些都是凡尔赛文学的例子。其目的是炫耀通常是一些物质价值的东西,但人们应该假装这不是重点。)”可知,“凡尔赛文学”是指谦虚自夸,是一种伪装成抱怨的自夸,其目的是炫耀通常是一些物质价值的东西。B项:(啊呀有五
71、个人排着队想和我约会,我都不知道约哪个好)是教科书式的“凡尔赛文学”。故选B。【29题详解】细节理解题。根据文章第三段“The psychology behind humblebragging is to be recognized for ones successes and be liked by others at the same time, according to scholars.(根据学者们的研究,谦虚自夸背后的心理是为了在获得成功的同时得到别人的认可和喜欢)”可知,谦虚自夸背后的心理是为了赢得别人的钦佩。故选B。【30题详解】词句猜测题。根据上文“that humblebra
72、gging is a “strategy in pursuit of respect”( 谦虚自夸是一种“追求尊重的策略”)”可知,谦虚自夸是用自谦的方式来吹牛,是一种绕弯的方式。由此可推知,“because it draws attention to ones accomplishments in a circuitous way.”意为“因为它以一种迂回的方式将人们的注意力吸引到一个人的成就上。”,circuitous意为“迂回的”。A. roundabout迂回的;B. straightforward直接的;C. ambiguous模棱两可的;D. double-edged也有模棱两可的
73、意思,还有双刃剑的(有利有弊的)意思。故选A。31题详解】推理判断题。注意题目问的是不能cant be inferred,定位到第四段 “People dont like braggers, but they at least see them as more sincere than humblebraggers,”(人们不喜欢吹牛的人,但至少他们觉得这些人比谦虚自夸者更真诚。)”可知,A选项“吹牛的人要比谦虚自夸者更真诚”正确;第三段“nothing is more deceitful than the appearance of humility(没有什么比谦虚的外表更容易骗人的了)”对
74、应B选项的“artificial appearance of being humble(谦虚的假象)”;最后一段“So, how can we annoy humblebraggers back? “Just pretend you dont get whatever it is they try to show off,” a netizen advised. “And respond with genuine sympathy for their complaints.”( 那么,我们该如何回应这些谦虚的吹牛者呢?一位网友建议道:“他们想炫耀的是什么,你就假装什么都不懂吧。”“并对他们的抱
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345849.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023三年级数学上册 八 期末复习 1 两、三位数乘一位数复习课件 苏教版.pptx
