2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit 4 Journey Across A Vast Land提能训练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit Journey Across Vast Land提能训练 2025 高考 英语 一轮 复习 选择性 必修 第二 Land 训练
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Journey Across A Vast Land.阅读理解A(2024浙江省普高高三适应性模拟检测)New big pack from Sierra DesignsThe latest pack from Sierra Designs is the Gigawatt 60L.The pack has an adjustable back system that fits back lengths from 40cm to 53cm.Its made from durable 300D polyester.Features include a zipped top and si
2、de access, oversized side and front pockets.The Gigawatt 60L weighs 1.84kg and costs 130.Scarpa upgrades its Maestrale bootsMaestrale Re-Made ski boots are made from Polymer taken from around three tons of leftover materials.Creating a Re-Made boot from Polymer emits 27% less carbon dioxide than cre
3、ating a “classic” boot from plant-based Pebax Rnew, which emits 32% less carbon dioxide than Fossil-based Plastics.The design and manufacturing process behind the Re-Made boot were developed by Scarpas Green Lab, the production department dedicated to sustainable solutions.A pair costs 500.scarpa.co
4、.uk/ellis-Vasque Breeze gets sustainable updateThe well-established Vasque Breeze hiking boot has been modernised with environmentally friendly materials.Its now made with recycled polyester and is the first boot to have a VasqueDry Waterproof membrane, which is made from 25% recycled materials.The
5、Breeze is also comfortable to wear with its soft footbed.The Breeze weighs 1120 grams and comes in two widths.It costs 140.The North Face launches new ski touring clothingThe Dawn Turn clothing provides a layering system for ski touring designed to keep you warm, dry and freely moving.It includes a
6、shell jacket, midlayers, trousers and accessories.The Dawn Turn 2.0 jacket won the innovation award at ISPO for its breathable layer.The cost is 350.The Dawn Turn 1.0 Jacket is made from waterproof DryVent.It features a windproof hood and oversized front pockets, and costs 325.thenorthface.co.uk语篇导读
7、:本文是应用文。文章主要介绍4款商品。1If you you want to buy a pair of Maestrale Re-Made ski boots and a waterproof jacket, what is the total cost? B A500 B825C850 D840解析:细节理解题。根据Scarpa upgrades its Maestrale boots部分“A pair costs 500.(一双售价500英镑)”和The North Face launches new ski touring clothing部分“The Dawn Turn 1.0 Ja
8、cket is made from waterproof DryVent.It features a windproof hood and oversized front pockets, and costs 325.(Dawn Turn 1.0夹克由防水DryVent制成。它配有防风风帽和超大前口袋,售价325英镑。)”可知,一双Maestrale Re-Made滑雪靴和一件防水夹克,总费用是:500英镑325英镑825英镑。故选B。2According to the passage, what information can we get? A The back system of the
9、 Gigawatt 60L can adjust itself to suit any back length.The layering system of The Dawn Turn clothing ensures you to be flexible when skiing.The Vasque Breeze boots have been updated with high-end materials that are environmentally friendly.The manufacturing process of Maestrale Re-Made ski boots is
10、 more sustainable than that of classic ones from plant-based Pebax Rnew.A B C D解析:细节理解题。根据The North Face launches new ski touring clothing部分“The Dawn Turn clothing provides a layering system for ski touring designed to keep you warm, dry and freely moving.(Dawn Turn服装为滑雪旅行提供了分层系统,旨在让你保持温暖、干燥和自由活动。)”
11、可知,The Dawn Turn服装的分层系统确保在滑雪时保持灵活性,所以是正确的。根据Scarpa upgrades its Maestrale boots部分“Maestrale Re-Made ski boots are made from Polymer taken from around three tons of leftover materials.Creating a Re-Made boot from Polymer emits 27% less carbon dioxide than creating a classic boot from plant-based Peba
12、x Rnew, which emits 32% less carbon dioxide than Fossil-based Plastics.The design and manufacturing process behind the Re-Made boot were developed by Scarpas Green Lab, the production department dedicated to sustainable solutions.(Maestrale Re-Made滑雪靴由聚合物制成,聚合物取自大约三吨的边角料。用聚合物制造一只重新制造的靴子比用植物基Pebax Rn
13、ew制造一只经典靴子少排放27%的二氧化碳,后者比化石基塑料少排放32%的二氧化碳。Re-Made靴子背后的设计和制造流程由Scarpa的绿色实验室开发,该实验室是致力于可持续解决方案的生产部门。)”可知,Maestrale Re-Made滑雪靴的制造工艺比植物Pebax Rnew的经典滑雪靴更具可持续性,所以是正确的。故选A。3Where can you probably find the text? D AIn a book reviewBIn the newspaperCIn a science magazineDIn a magazine解析:推理判断题。根据New big pack
14、from Sierra Designs部分“The Gigawatt 60L weighs 1.84kg and costs 130.(千兆瓦60L重1.84公斤,售价130英镑。)”, Scarpa upgrades its Maestrale boots部分“A pair costs 500.(一双售价500英镑)”, Vasque Breeze gets sustainable update部分“The Breeze weighs 1,120 grams and comes in two widths.It costs 140.(微风重1 120克,有两种宽度。它的价格是140英镑。)”
15、和“The North Face launches new ski touring clothing”部分“The Dawn Turn 1.0 Jacket is made from waterproof DryVent.It features a windproof hood and oversized front pockets, and costs 325.(Dawn Turn 1.0夹克由防水DryVent制成。它配有防风风帽和超大前口袋,售价325英镑。)”可知,本文主要介绍4款商品,号召大家购买,所以应该是出现在杂志上。故选D。B(2023豫北各校联考)Traveling alon
16、e can be daunting(使人畏缩的)I have traveled by myself many times but, on every occasion, there was someone to meet me at the other end of the bus, train or plane journey.This time was different.Last week I had a holiday from work, but none of my friends had the same week off.I decided that I still wante
17、d to do something, so I booked a train ride to Toronto and reserved a bed in a hostel for one week.One week by myself.Would I be lonely?Would I be bored?Quite the opposite.In fact, there are many benefits that come from traveling alone.Firstly, I was able to do whatever I wanted.I spent hours in mus
18、eums that would have seemed boring and dull to some of my friends.I walked all around the city which some people may have found too exhausting(使人疲惫不堪的)Instead of relying on someone else to remember directions or to suggest activities that I can do.I discovered my independence and developed map-readi
19、ng skills.I could get up and go to sleep when I wanted and I didnt have to wait for anyone else to shower and get ready every morning.Being in the safe environment of a hostel with like-minded travelers also gives a great opportunity to meet new people from all over the world, which can help combat
20、loneliness.In spite of the benefits, I found that there were also some disadvantages of traveling alone.I missed having someone to talk to and to bounce ideas off.Experiences are often more enjoyable if they are shared, and part of the fun of traveling is the memories you have afterwards.Without a t
21、ravel partner, I wont be able to laugh about and remember my Toronto adventure with a friend or family member in years to come.In addition, eating in a restaurant or cooking in the hostel was less fun on my own.I am very proud of myself for traveling alone, and I had a fantastic time in Toronto.Howe
22、ver, in the future, I think I will always prefer to travel with another person or a small group.Though, maybe it depends on who you travel withI would rather be by myself than with someone who is lazy, difficult and argumentative(好争论的)语篇导读:作者在文中记录了自己利用休假日独自去多伦多旅行的经历及在独自旅行中体会到的好处和缺点。4What happened to
23、 the author last week? C AShe lost her way during a trip to Toronto.BShe booked a group tour to Toronto with her friends.CShe traveled alone to Toronto during a vacation.DShe felt lonely away from home and missed her family.解析:细节理解题。根据第二段“Last week I had a holiday from work.in a hostel for one week.
24、”可知,上周作者放假了,但作者的朋友都没有放假。作者还是决定做点什么,所以订了去多伦多的火车,并在青年旅社订了一张住一周的床。由此可知,作者上周在放假期间独自去了多伦多旅行。故选C。5What can we learn from the article? D AThe author finds it boring and dull to visit museums.BThe author has always had great map-reading skills.CThe author believes she could benefit by traveling alone more.D
25、The author enjoys sharing traveling stories with family and friends.解析:细节理解题。根据第三段中的“I spent hours in museums.of my friends.”可知,是作者认为自己的一些朋友可能会觉得参观博物馆很无聊,不是作者觉得无聊。A错误;根据第三段中的“I discovered my independence and developed map-reading skills.”可知,作者在此次独自旅行时培养了看地图的能力,因此作者看地图的能力一直很强的说法是错误的。 B错误;文中并未提及作者认为自己
26、从独自旅行中受益更多。 C错误;根据第四段中的“Experiences are often.years to come.”可知,作者喜欢与家人和朋友分享旅行故事。 D正确。故选D。6What does the underlined word “combat” in Paragraph 3 probably mean? B ALearn about. BFight against. CAdapt to. DLive with.解析:词义猜测题。根据画线词前的“Being in the safe environment of a.which can help”以及画线词后的“loneliness”
27、可知,作者觉得和志趣相投的旅行者住在一个安全的旅社环境里,也会给她一个很好的机会去认识来自世界各地的新朋友,这可以帮助她与孤独对抗。由此推知,画线词意思与B项Fight against.“对抗”的意思相近。故选B。7Which of the following words can best describe the author? D AOptimistic and talkative. BHumorous and generous.CAmbitious and imaginative. DEnthusiastic and independent.解析:推理判断题。根据第三段中的“Instea
28、d of relying on someone else.map-reading skills.”可知,作者不再依赖别人来记住方向或建议自己去做什么,作者发现了自己的独立性,并培养了看地图的能力,由此看出作者是独立的。再结合最后一段中的“However, in the future.or a small group.”可知,然而,在未来,作者认为自己会更喜欢与他人或与一个小团队一起旅行,由此可推知,作者更热衷于与他人同行。故选D。C(2024浙江省浙南名校联考)Cathy Brennan calmly paddled her bright yellow kayak(皮艇)down the Po
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346136.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
