《2015春走向高考》高三英语一轮(人教版)复习练习:选修7 UNIT 1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015春走向高考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分选修七Unit 1.阅读理解(2014湖北省八市三月调考)I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a goods yard in Atlantic City and landing on my head. Now I can dimly remember the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but a calamity(大
2、灾难) can do strange things to people. It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadnt been blind. I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwise. I dont mean that I would prefer to go without my eyes. I simply m
3、ean that the loss of them made me appreciate the more what I had left.Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. In spite of the fact the adjustment is never easy, I had my parents and teachers to help. The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. If I hadnt
4、been able to do that, I would have collapsed and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life. When I say belief in myself I am not talking about simply the kind of selfconfidence that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger th
5、an that: an assurance that I am, despite imperfections, a real, positive person; that there is a special place where I can make myself fit.It took me years to discover and strengthen this assurance. It had to start with the most elementary things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he
6、was laughing at me and I was hurt. “I cant use this.” I said. “Take it with you,” he urged me, “and roll it around.” The words stuck in my head. “Roll it around!” By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball. Al
7、l my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my limitations. It was no good to try for something that I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. I would fail sometimes anyway but o
8、n the average I made progress.文章大意:本文讲述一位盲人因一次意外事故失明后如何克服困难,重新定位自己,取得人生价值的故事。1We can learn from the beginning of the passage that _.Athe author lost his sight because of a car crashBthe author wouldnt love life if the calamity didnt happenCthe calamity made the author appreciate what he hadDthe cala
9、mity strengthened the authors desire to see答案:C细节理解题。第一段最后一句指出“所失去的让我更懂得珍惜现在拥有的”,故选C。作者失明是因为他从一辆货车(box car)上摔下来,而不是因为汽车事故,故排除A;B的推断没有原文依据;文中提到他渴望重见光明。D的表述与原文有出入。2Whats the most difficult thing for the author?AHow to adjust himself to reality.BBuilding up assurance that he can find his place in life.
10、CLearning to manage his life alone.DTo find a special work that suits him.答案:B细节理解题。the most difficult thing是The hardest lesson的同义改写,故可定位到第二段。该段首句指出最困难的事情是“相信自己”,故选B。3For the author, the baseball and encouragement offered by the man _.Ahurt the authors feelingBmade the author puzzledCdirectly led to
11、 the change of the authors careerDinspired the author答案:D细节理解题。根据baseball定位到倒数第二段。从该段最后两句可知棒球和那个男人的鼓励给作者以启示和鼓舞故选D。4According to the passage, the author _.Aset goals for himself but only invited failure most of the timeBthought that nothing was impossible for himCwas discouraged from trying something
12、 out of reach for fear of failureDsuggested not trying something beyond ones ability at the beginning答案:D推理判断题。最后一段第二、三句表明我们要意识到自己的局限性,在开始时尝试那些遥不可及的东西只会徒劳无益,故D正确。.完形填空(2013新课标)I went to a group activity, “Sensitivity Sunday”, which was to make us more _1_ the problems faced by disabled people. We we
13、re asked to “ _2_ a disability” for several hours one Sunday. Some members,_3_ chose to use wheelchairs. Others wore soundblocking earplugs(耳塞)or blindfolds(眼罩)Just sitting in the wheelchair was a _4_ experience. I had never considered before how _5_ it would be to use one. As soon as I sat down, my
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年高考语文大一轮复习(课件):专题六 选用、仿用、变换句式(含修辞)突破三掌握变换句式4大题型 .ppt
