昆明2015高考英语阅读理解、完形填空四月自练(10)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 昆明 2015 高考 英语 阅读 理解 填空 四月 10 答案
- 资源描述:
-
1、昆明2015高考英语阅读理解、完形填空四月自练(10)答案阅读理解。For high school leavers starting out in the working world, it is very important to learn particular skills and practice how to behave in an interview or how to find an internship(实习). In some countries, schools have programs to help students onto the path to work. I
2、n the United States, however, such programs are still few and far behind. Research shows that if high schools provide career-related courses, students are likely to get higher earnings in later years. The students are more likely to stay in school, graduate and go on to higher education. In Germany,
3、 students as young as 13 and 14 are expected to do internships. German companies work with schools to make sure that young people get the education they need for future employment. But in America, education reform programs focus on how well students do in exams instead of bringing them into contact
4、with the working world. Harvard Education school professor Robert Schwartz has criticized education reformers for trying to place all graduates directly on the four-year college track. Schwartz argued that this approach leaves the countrys most vulnerable(易受影响的)kids with no jobs and no skills. Schwa
5、rtz believed that the best career programs encourage kids to go for higher education while also teach them valuable practical skills at high school. James Madison High School in New York, for example, encourages students to choose classes on career-based courses. The school then helps them gain on-t
6、he-job experience in those fields while theyre still at high school. However, even for teens whose schools encourage them to connect with work, the job market is daunting. In the US, unemployment rates for 16-to-19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row. “The risk is that if te
7、enagers miss out on the summer job experience, they will become part of this generation of teens who had trouble in landing a job, ”said Michael, a researcher in the US. 【文章大意】文章通过与德国中学情况的比较, 说明在美国中学里很缺乏有关职业生涯的基本课程。1. In the authors opinion, American high school leavers. A. have enough career-relate
8、d coursesB. need more career advice from their schoolsC. perform better in exams than German studentsD. can get higher earnings in later years【解析】选B。作者观点题。根据第四段内容可知。2. What can be inferred from the text? A. Unemployment rates for US teenagers remain high at the moment. B. Students with career-based
9、courses never have problems finding a job. C. US companies work with schools to prepare young people for future employment. D. High school leavers with no practical skills cant find a job absolutely. 【解析】选A。推理判断题。根据第六段的In the US, unemployment rates for 16-to-19-year-olds are above 20 percent for the
10、 third summer in a row. 推出答案。3. Whats the main idea of the text? A. Arguments about recent US education reform. B. Tips on finding jobs for high school leavers. C. The lack of career-based courses in US high schools. D. Advice for American high school leavers. 【解析】选C。主旨大意题。文章第一段的In some countries, s
11、chools have programs to help students onto the path to work. In the United States, however, such programs are still few and far behind. 点出了主题。4. The underlined word“daunting”in Paragraph 6 most probably means“”. A. discouragingB. interestingC. creativeD. unbearable【解析】选A。词义猜测题。从下文的In the US, unemplo
12、yment rates for 16-to-19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row. 可猜出词义。阅读理解。An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at
13、 the same time.In addition to encouraging reading as a pursuit(追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl
14、 who launched(发起) the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayo
15、r(市长) appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and
16、 strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unit
17、y can be achieved. Or it may show that New Yorkers rather missed the point, putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Ultimately, as Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how man
18、y people are enriched by the process, or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.11. What is the purpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community se
19、rvice.D. To promote the friendship between cities.12. Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgrounds.D. They lacked support from the local government.13. According
20、to the passage, where would the project be more easily carried out?A. In large communities with little sense of unity.B. In large cities where libraries are far from home.C. In medium-sized cities with a diverse population.D. In large towns where agreement can be quickly reached.14. The underlined w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
