新疆新和县实验中学2020-2021学年高二下学期英语期末试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆新和县实验中学2020-2021学年高二下学期英语期末试卷 WORD版含解析 新疆 新和县 实验 中学 2020 2021 学年 下学 英语 期末试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新和县实验中学2020-2021学年第二学期期末考试试卷高二年级一、阅读理解(共15题,每小题2分,共30分)AWhy do we like drinking water form plastic bottles? Some people think it is healthy and clean. Others drink bottled water because its easy you can carry it around with you. In hot countries, like Greece, they often buy bottles of cold water in
2、summer.However, making lots of plastic is not a good idea for many reasons. First of all, we need a lot of oil for plastic products. We usually use oil as a source (资源) of energy. If we reduced the number of bottles we made, we wouldnt need so much oil. Plastic bottles also pollute the environment.
3、If we recycled all our plastic bottles, we wouldnt need so much space for rubbish dumps. But in Greece, they dont recycle much of the plastic they use. In 2006, Greeks recycled only about 10% of plastic waste. The rest became rubbish on land and in rivers and seas.So next time you want to throw away
4、 a plastic bottle in the litter bin, stop and think. If you recycled it, you would help the environment. But what can you do when there isnt a recycling bin near you? Well, there are lots of useful ways that you can use your bottles again. For example, an empty bottle makes a great piggy bank for yo
5、ur pocket money, and if you cut a bottle in halves, you will have a plant pot. Go green! You can make a difference.1. What is not mentioned about bottled water in this passage? Its _.A. expensiveB. healthyC. cleanD. easy2. Plastic products are made from _.A. energyB. oilC. soilD. plants3 _ of plasti
6、c waste became rubbish in Greece in 2006.A. 10%B. 50%C. 80%D. 90%4. Which is the best way to deal with used plastic bottles?A. To drop them into the river.B. To make a plant pot.C. To make a piggy bank.D. To recycle them.【答案】1. A 2. B 3. D 4. D【解析】【分析】这是一篇说明文。短文从瓶装水开始引入,谈到塑料的制作需要石油,消耗了大量的能源,再到塑料瓶的处理
7、,如果处理不好,有污染环境,最后倡议为绿色环保都行动起来。【1题详解】细节理解题。根据第一段第二句Some people think it is healthy and cleanOthers drink bottled water because its easy可知关于瓶装水提到了healthy and clean,easy三项内容,而没有提到瓶装水 expensive(贵)。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二段第二句we need a lot of oil for plastic products可知塑料产品是由石油( oil )制成的,故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段倒
8、数第二句In 2006,Greeks recycled only about 10% of plastic waste可知在2006年,希腊人只回收了大约塑料废物的10%,所以有90%的成了垃圾。故选D。【4题详解】细节理解题。根据第三段第二句If you recycled it,you would help the environment可知如果你回收了使用过的塑料瓶,那你就帮着保护了环境。故选D。【点睛】细节理解题解题方法细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节
9、或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。经常有新技术对将来人们工作和生活不良影响的预测,但事实证明结果并不是那样,我们有必要否定预测,以减少人们的恐惧。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内
10、容,直至找到答案。如第三小题,根据第二段倒数第二句In 2006,Greeks recycled only about 10% of plastic waste可知在2006年,希腊人只回收了大约塑料废物的10%,所以有90%的成了垃圾。故选D。BEnglish clubEnglish training in four skills: listening, speaking, reading and writing.4-month (800 yuan), 6-month (1, 400 yuan) and one year (2, 500 yuan) courses.Choice of mor
11、ning or evening classes, 3 hours per day, Mon. Fri.All native teachers from Canada and Australia.Tel: 8872806Add: 306 Xinhua RoadBody-building ClubAll facilities(设备) supplied.On the top floor of Sunny Hotel.Every evening from 6:00 to 9:00, Mon. Sun.Drinks and fruits ready for you during breaks.Tel:
12、6353188Add: 369 Zhuanghan RoadPiano ClubOne-to-one training on Sat. & Sun. From 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour)Experienced teachers.Pianos supplied (提供) for free.Convenient transportation.Tel: 8756038Add: 808 Park Road5. In English training class you will have _ teachers.A. CanadianB. FrenchC
13、. ChineseD. Italian6. How much do you need to pay for one-to-one piano training for two hours?A. 150 yuanB. 300 yuanC. 450 yuanD. 800 yuan7. If you want to improve your English, you will _.A. dial 6353188B. have classes either in the morning or in the eveningC. go to 808 Park RoadD. have classes onl
14、y in the evening【答案】5. A 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个俱乐部的一些情况。【5题详解】细节理解题。根据English club部分中All native teachers from Canada and USA可知在英语培训班你会有加拿大老师。故选A。【6题详解】细节理解题。根据Piano Club部分中One-to-one training on Sat& SunFrom 2:00pm to 5:00pm (150 yuan per hour)可知一对一的钢琴培训每小时收费150元,一次需要3个小时,因此一次训练需要450元。故
15、选C。【7题详解】细节理解题。根据English club部分中Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. Fri.可知如果你想提高你的英语水平,可以选择上午或晚上上课,每天3小时,星期一至五。故选B。Mom and dad theyre two of the most important people in your life. You probably see at least one of them every day and over your lifetime, they influence you more
16、 than anyone else you meet.Moms and dads need to care for their kids from the minute theyre born. Its a parents job to love and help kids and most parents will do this as possible as they can, even when the “kids” grow up and have children of their own. That means you have many years ahead to share
17、with your mom and dad. Here are some ways you can stay close, get along, and build a strong relationship (关系):Spend time together. Dont play a computer game or watch TV by yourself. Ask your mom and dad to play with you, go outside together, play a game, or read a book out loud. Try to spend more ti
18、me together.Share your feelings and ask for help. Many kids say theyd like their parents to help them when theyre unhappy. Tell them if youre sad or have a problem. Theyll be happy to help you.Be kind and caring. Little things might mean a lot to your mom or dad. You can brighten a parents day with
19、a hug, a card, or a joke. Its also lovely when a kid cleans up his or her room without being asked. Its important to show that you care for each other. Kids and parents show their love by respecting (尊重) each other, and being caring, polite and thoughtful.Do your best at whatever you do. You dont ha
20、ve to be perfect, but when you do your best, you make your parents proud. It makes them happy to see how youre turning into such a great kid. Why? Because it lets them know youre doing a good job.8. Your parents are two of the most important people in your life because they _.A. seldom see youB. hav
21、e duty to care for youC. need your helpD. influence you more than anyone else9. What should kids do when theyre unhappy?A. Watch TV by themselves.B. Play a game alone.C. Tell their parents and ask for help.D. Say nothing to their parents.10. The underlined word “brighten” in the fifth paragraph mean
22、s “_” in ChineseA. 使紧张B. 使悲伤C. 使愉快D. 使忙碌【答案】8. D 9. C 10. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要就孩子与父母相处提出了几点建议。【8题详解】细节理解题。由文中第一段第二句You probably see at least one of them every day and,over your lifetime,they influence you more than anyone else you meet可知你每天至少可以看到其中的一个,在你的一生中,他们影响你比你遇到的任何人都多,故选D。【9题详解】细节理解题。由文中第四段前两句S
23、hare your feelings and ask for help,Many kids say theyd like their parents to help them when theyre unhappy可知分享你的感情,并要求帮助。许多孩子说,他们希望他们的父母在他们不高兴的时候帮助他们,故选C。【10题详解】词义猜测题。根据下文with a hug,a card,or a joke 可知你能通过一个拥抱,一个卡片,或一个笑话,这些都是孩子传递给父母快乐的方式,故可推测划线部分单词意思为“使愉快”。故选C。第二节,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。(五选五)
24、Every year in my birthday, from the time I turned 12, a white gardenia was delivered to my house. _11_ Calls to the flower-shop were not helpful at all. After a while I stopped trying to discover the senders name and just delighted in the beautiful white flower in soft pink paper._12_ Some of my hap
25、piest moments were spent daydreaming about the sender. My mother encouraged these imaginings. Shed ask me if there was someone for whom I had done a special kindness. Perhaps it was the old man across the street whose mail I had delivered during the winter. _13_One month before my graduation, my fat
26、her died. I felt so sad that I became uninterested in my upcoming graduation dance, and I didnt care if had a new dress or not. But my mother in her own sadness, would not let me miss any of those things. _14_ In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenialovely, st
27、rong and perfect with perhaps a bit of mystery.My mother died ten days after I was married. I was 22. _15_A. As a girl, though, I had more fun imagining that it might be a boy I had run into.B. That was the year the gardenia stopped coming.C. No card came with it.D. But I never stopped imagining who
28、 the giver might be.E. She wanted her children to feel loved and lovable.【答案】11. C 12. D 13. A 14. E 15. B【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了作者的母亲从她12岁起,每年生日那天都会送她一株白色的栀子花,祝愿女儿像栀子花一样可爱。【11题详解】根据上文“Every year in my birthday, from the time I turned 12, a white gardenia was delivered to my house. (从我12岁起,每年我生日那天,都会有一
29、株白色的栀子花送到我家。)”可知,我从12岁起,每年生日都会收到一株白色的栀子花,C项意为“花没有随附卡片。”句中的“it”代指上文提到的“a white gardenia”,能够承接上文,且能够引起下文“Calls to the flower-shop were not helpful at all. (打电话到花店一点帮助都没有。)”,正是因为花没有随附卡片,所以我才打电话去花店,问是谁送的。故选C。【12题详解】根据下文“Some of my happiest moments were spent daydreaming about the sender. (我最快乐的时候就是做白日梦想
30、着那个寄件人到底是谁。)”可知,作者还在想送她花的人到底是谁,D项意为“但我从未停止想象谁可能是给予者。”选项能够引起下文,且与第一段最后一句中“I stopped trying to discover the senders name (我不再试图找出发件人的名字)”形成转折关系,虽然我不再试图找出发件人的名字,但我从未停止想象谁可能是给予者。故选D。【13题详解】根据上文“Perhaps it was the old man across the street whose mail I had delivered during the winter. (也许是街对面的那位老人,我在冬天给他
31、寄了邮件。)”可知,这里作者在猜想到底谁是送花的人,A项意为“不过,作为一个女孩,我更乐于想象我遇到的可能是一个男孩。”选项内容能够承接上文,也是对送花的人的猜测,希望对方是一个男孩子。故选A。【14题详解】根据后文“In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenialovely, strong and perfect with perhaps a bit of mystery. (事实上,我母亲希望她的孩子们像栀子花一样可爱、强壮、完美,也许还有点神秘。)”可知,母亲希望作者像栀子花
32、一样可爱和完美,E项意为“她希望她的孩子们感到被爱和讨人喜欢。”选项能够引起下文,都是母亲对孩子们美好的期望。故选E。【15题详解】根据上文“My mother died ten days after I was married. I was 22. (我母亲在我结婚十天后去世了。我当时22岁。)”可知,母亲去世了,结合上文内容可知,栀子花其实是母亲送给我的,因为她希望我像栀子花一样可爱和完美,B项意为“那一年栀子花停止了到来。”选项符合文章内容,栀子花是母亲送的,母亲去世后,栀子花停止了到来。故选B。二、完形填空(共20小题,每题1.5分,共30分)December 24 arrived a
33、long with a heavy snow. It was my first Christmas Eve without my mother, and the days usual _16_ had disappeared.The telephone rang. I _17_ it and went to my bedroom to bury the continuous _18_ , knowing it must be my friend Rebecca calling. How could I be _19_ ? I wanted to be left _20_ .My heart f
34、elt as _21_ as the falling snow. _22_ can I stop missing my mother? I _23_ the window. Seeing Rebeccas car parked out front, I went back to my bed and drew the covers over my head.“Lucy!” she shouted. “I know youre in there. Answer the door!”“Leave me alone!” I _24_ back. I heard paper rustling (沙沙作
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346741.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
