2022届高考英语一轮复习 Unit 22 人与环境、人与动植物训练(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 Unit 22 人与环境、人与动植物训练含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 环境 动植物 训练 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、人与环境、人与动植物课时练(一)一、主题语基拓展练 (一)主题词汇盘查 (已会词汇,在内打“”;欠熟练词汇,多翻阅识记)pollutionradiationrubbish litter damage smelly disappearance destruction environment expectation endangered forbid protect punish severe surroundings emission haze noisy consume (二)主题词汇训练.选词填空1Waste water from the factory is the main cause
2、of the pollution (pollute)2The disappearance (disappear) of dinosaurs is not necessarily caused by astronomical incidents.3It will cause the destruction (destroy) of our seas and oceans.4Please give him lots of love instead of high expectations (expect); otherwise he will be loaded with great pressu
3、re.5Hes devoted his whole life to the protection (protect) of the rare animals.6A good judge will try to make the punishment (punish) fit the crime.7Everyone should realize the importance of wildlife protection, because some animals are endangered (endanger)8The soldier who disobeyed the commander h
4、as been severely (severe) punished.写出下列句中加蓝词的汉语意思1The news of the radiation leak caused widespread public alarm. 辐射2Dont leave any rubbish, and dont forget that the ecology of Antarctica is very delicate. 垃圾3Our teacher told us not to drop litter carelessly anywhere. 垃圾4Once the damage is done, it w
5、ill take many years for the farmland to recover. 损害5The once beautiful rivers have turned into smelly and dirty dustbins. 难闻的6Nowadays people are more concerned about the environment where they live. 环境7Some began to reform their legal systems and forbade research into human cloning. 禁止8Some insects
6、 take on the color of their surroundings to protect themselves. 环境9Some of the most efficient refrigerators consume 70 percent less electricity than traditional models. 消耗10The emission of gases such as carbon dioxide should be stabilised at their present level. 排放二、主题语篇押题练.阅读理解More and more rare sp
7、ecies are being threatened by tourism on the Galapagos Islands. Among them are lizards (蜥蜴), birds and other animals that live on the islands. Most of them are killed by the growing number of cars and buses that cross the highlands. Especially finches (雀类), birds that helped Charles Darwin prove the
8、 theory of evolution, are in danger of dying out completely.The Galapagos, volcanic islands in the Pacific, about a thousand kilometers off the coast of Ecuador, represent a whole ecosystem with animals and plants that cannot be found elsewhere on Earth. UNESCO made the islands a World Heritage Site
9、.However, the islands are being ruined by environmental changes. Coastlines and harbors show signs of oily water as boatloads of tourists arrive there.Towns have hotels that are only halffinished.The Galapagos Islands have witnessed an economic boom over the past years. About 40,000 people live in t
10、he richest place in Ecuador, where wages are almost 70% higher than the wages in most of the country. Although Ecuadorian authorities restrict immigration to the islands, many go there in search of a new life. With them arrive new species of ants and insects. They also bring along dogs, cats, rats a
11、nd other animals that destroy the natural ecosystem of the islands.What started out as ecotourism with only a few thousand people visiting the Galapagos Islands every year has turned into mass tourism. Today almost 200,000 tourists come to the islands annually. However, they are not so much interest
12、ed in biology or wildlife but in spending a nice vacation.The fight to save the endangered islands has long been underway. Even though the Galapagos Islands are being helped with money from environmental organizations, local people do not always know how to use it. The government has also realized t
13、hat they need to protect the islands, because tourism is a big source of income to the poor Latin American country.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲了旅游业对加拉帕戈斯群岛上的生态造成了极大的破坏。1What makes the Galapagos become a World Heritage Site?AThere exists unique wildlife.BTheir economy develops quickly.CA large number of touri
14、sts pour in every year.DThey are the origin of the theory of evolution.解析:选A细节理解题。根据第二段的“represent a whole ecosystem with animals and plants that cannot be found elsewhere on Earth”可知,加拉帕戈斯群岛因其独特的动植物被联合国教科文组织选为世界文化遗址。2Whats the main reason why immigration to the islands is restricted?AIt brings comp
15、etition to the local labor force.BIt widens the gap between rich and poor.CIt makes the islands very crowded.DIt threatens the ecosystem of the islands.解析:选D细节理解题。根据第四段可知,厄瓜多尔当局限制移民,主要原因是他们带来的外来生物对岛上的生态造成了威胁。3What do we know about the ecotourism carried out on the islands?AIt has destroyed the touri
16、sm on the islands.BIt has brought real benefits for the locals.CIt has gone into the wrong way.DIt has proved to be a success.解析:选C推理判断题。根据最后两段可知,原本加拉帕戈斯群岛进行的环保旅游结果却变成了大规模旅游,破坏了岛上的生态。4What can be a suitable title for the text?AThe Galapagos Islands begin to appear on UNESCOs listBMass tourism endang
17、ers the ecology of the Galapagos IslandsCThe Galapagos Islands get help from environmental organizationDThe Galapagos Islands are experiencing a period of economic boom解析:选B标题归纳题。本文主要讲了旅游业对加拉帕戈斯群岛上的生态造成了极大的破坏。.完形填空(2021天津模拟)Some of the greatest problems we face today are concerned with the gradual d
18、estruction of our environment.Brown clouds; wildlife _1_; polluted water.These _2_ all seem so huge.So my family does what we can.We take cloth bags to stores instead of using plastic bags.We walk where we dont have to _3_.But does it do any good?I recently learned something about flamingos (火烈鸟)The
19、se beautiful birds gather in _4_ groups of a thousand or more.Every year, when the time _5_ for migration, a few flamingos start the process by taking off from the lake.But _6_ of the others seem to notice, so the tiny group returns.However, the next day they _7_ again.This time a few more struggle
20、along with them, but the vast majority still _8_ no attention, so these pioneers come back.The _9_ continues for several more days.Every time a few more birds join in but, _10_ the thousands of others still take no _11_, the great migration plan is once again _12_.Then one day something _13_.The sam
21、e small group of birds takes wing and a tiny number more join in, just as before.And this time their total number, though still quite _14_, is enough to tip the balance.As one, the whole group takes flight and the migration _15_.What a _16_ sight it must be thousands of flamingos taking to the sky a
22、t once!A few can make a _17_.Its true that all of the great problems of the world have been solved because of the _18_ efforts of a few.If you believe in a cause (事业), dont _19_! Others will someday take notice and together we will _20_ even our greatest problems.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者从那些准备迁徙的火烈鸟先行者身上认识
23、到少数人也可以产生大影响,最终会带领大多数人行动起来解决与环境破坏有关的大问题。1A.protectionBextinctionCmigration Dseparation解析:选B此处与“Brown clouds”和“polluted water”并列,表示三个严重的问题,指的是野生动物灭绝(extinction),故选B。2A.questions BcostsCexamples Dproblems解析:选D根据第一句中的“problems”可知,这些问题看起来都很严重,故选D。3A.drive BrunCcycle Dstand解析:选A根据本空前的“We walk where we do
24、nt have to”可知,作者和家人步行去不需要开车(drive)去的地方,故选A。4A.tiny BdifferentChuge Dsimilar解析:选C根据空后的“groups of a thousand or more”可知,一个鸟群有很多只火烈鸟,规模非常大(huge),故选C。5A.comes BpassesCvaries Dmoves解析:选Athe time comes for .表示“到的时候了”,故选A。6A.all BanyCnone Dmost解析:选C根据空后的“so the tiny group returns”可知,其他的火烈鸟中没有谁(none)注意到它们,于
25、是这一小群火烈鸟又飞回到湖面上,故选C。7A.gather BtryCsing Dappear解析:选B根据空后的“This time a few more struggle along with them”可知,第二天,这些少数的先行者会继续尝试(try)起飞(准备迁徙),故选B。8A.attract BrequireCescape Dpay解析:选Dpay no attention to表示“不理会”,故选D。9A.plan BtrendCactivity Dmovement解析:选B此处指火烈鸟起飞准备迁徙的尝试趋势(trend),故选B。10A.since BthoughCunless
26、 Dwhile解析:选A因为(since)成千上万的火烈鸟仍然没有注意到它们,所以大迁徙计划再次被推迟,故选A。11A.responsibility BnoticeCchance Dmeasure解析:选B“take no notice”与上文“pay no attention to”意思相近,表示“没注意到”,故选B。12A.put off Bcut offCcarried out Dworked out解析:选A根据上文先行者又飞回来可知,迁徙计划又被推迟了(put off),故选A。13A.approaches BworksCchanges Ddisappears解析:选C根据空后的“T
27、he same small group of birds takes wing and a tiny number more join in”可知,情况发生了改变(changes),又有一些火烈鸟加入,故选C。14A.significant BreasonableCadequate Dsmall解析:选D根据空前的“though”及空后的“is enough to tip the balance”可知,尽管总数仍然很小(small),但足以扭转局面,故选D。15A.continues BdelaysCfinishes Dbegins解析:选D经过多次尝试后,大迁徙终于开始了(begins),故
28、选D。16A.familiar BstrangeCmagnificent Dunrealistic解析:选C根据空后的“thousands of flamingos taking to the sky at once”可知,成千上万只火烈鸟同时飞上天空,场面一定非常壮观(magnificent),故选C。17A.point BdecisionCdifference Dmistake解析:选Cmake a difference表示“有意义,有影响”,故选C。18A.useless BtirelessCextra Dspecial解析:选B根据上文可知,正是因为那些少数先行者一次又一次的尝试,最后
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346934.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
