2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修2 Unit 2 The Olympic Games单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修2 Unit The Olympic Games单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 必修 Games 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分必修2Unit 2阅读理解A(2021年山东省高三开学质量检测)When Emanuel received an email from Professor Richard English Queens ProVice Chancellor at the School of History, Anthropology,Philosophy and Politics, encouraging him to apply for a PhD in Politics in Belfast, it was a pinchme moment Emanual never thought would b
2、e possible. After all, just a few short years ago, he was living on the streets couch surfing at friends houses and weeding gardens to make ends meet. Now, one of the worlds leading political academics was preparing to welcome him to Queens University over 4,000 miles away. Emanuel never knew who hi
3、s father was and his mom was mentally ill when she gave birth to him, so the hospital took him off her and he was unofficially adopted for the first few years of his life. What followed was a childhood with uncertainty as Emanuel was passed between the adoption system and family members. Through his
4、 high school and community college years, he moved from house to house, living with friends at times and living on the streets at others. Determined to change all that despite his rocky start in life, Emanuel involved himself in school doing everything he could to earn extra tuition (学费) money in hi
5、s spare time. But getting accepted into university was scarcely possible because a person like him couldnt get a regular student loan. Fortunately, the government backed him, having created a policy allowing disadvantaged persons to access funding for higher education. He graduated from the Universi
6、ty of the West Indies with a 1st Class Honors degree and went on to do his Masters. Emanuel knows that his story could have been very different. “I discovered Professor Richard English online and sent him an email honestly, not thinking he would reply and to my surprise, he did. I applied for the hi
7、ghly competitive Commonwealth Shared Scholarship Scheme in order to fund my research at Queens. When I was told I was successful, my whole world changed. ”( )1What does the underlined word “pinchme” in Paragraph 1 probably mean?AExpected. BUnbelievable. CAwkward. DAnxious. ( )2What happened to Emanu
8、el in his childhood?AHis father was mentally ill. BHe was abandoned by his mother. CHe was once adopted by his relatives. DHe lived with his friends now and then. ( )3How did Emanuel afford his university education?ABy receiving a regular student loan. BBy earning the tuition all by himself. CBy bor
9、rowing the money from friends. DBy getting support from the government. ( )4What can we learn from Emanuels story?AWell begun is half done. BIts never too old to learn. CYou are the master of your life. DLost time is never found again. 【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了伊曼纽尔在童年时期就失去了父母,在收养单位和家庭成员之间度过了一个不确定的童年。1B
10、词义猜测题。根据下文“Emanual never thought would be possible”可知,皇后区历史、人类学、哲学和政治学院的名誉副校长鼓励他申请贝尔法斯特的政治博士学位,这是一个让人难以置信的时刻。pinchme意为“难以置信的”。故选B项。2C细节理解题。根据文章第二段“What followed was a childhood with uncertainty as Emanuel was passed between the adoption system and family members(伊曼纽尔在收养单位和家庭成员之间度过了一个不确定的童年)”可知,他在童年时
11、期曾经被亲戚们收养。故选C项。3D细节理解题。根据文章第五段“Fortunately, the government backed him, having created a policy allowing disadvantaged persons to access funding for higher education(幸运的是,政府支持他,制定了一项政策,允许弱势群体获得高等教育资金)”可知,伊曼纽尔通过获得政府的资助来支付他的大学学费。故选D项。4C推理判断题。文章主要讲述了伊曼纽尔用自己的努力完成了人生的逆袭。因此文章的主要目的是为了告诉我们:你就是你生命的主人。故选C项。B(2
12、020年海南省天一联考第三次模拟)Changing weather patterns, stronger storms, longer droughts these are just a few signs that our climate is changing rapidly. Recently, lawmakers in New Zealand signed the Zero Carbon Bill, which lays out a path for the country to reduce its carbon emissions to zero by 2050Netzero is
13、 the balance between the amount of greenhouse gases a country releases into the atmosphere and how much is removed from the atmosphere. A reasonable way to achieve netzero is to divide the goal into two parts. To reduce emissions, countries can gradually adapt their economies to be less carbon depen
14、dent. This can be done by developing renewable energy, improving transportation and food production, stopping deforestation and restoring lands, reducing food wastage, and consuming less meat. Countries can then address remaining emissions with carbon removal, a process that removes greenhouse gases
15、 directly from the atmosphere. This can be done by planting more trees and developing technologies that capture and store carbon. New Zealands Zero Carbon Bill aims to reduce fossil fuel usage and replace it with renewable energy sources. The government has also focused on promoting electric vehicle
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346985.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
