2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit 2 Working the land单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit Working the land单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 必修 land 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分必修4 Unit 2.完形填空(2021年山东省潍坊五县开学联考)Melbourne Girls College is getting rid of all dustbins and asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste.Starting next Monday, the college will gradually _1_ all the rubbish bins in five weeks in classrooms and the yard,_
2、2_1400 students and 140 staff to find their own home for chip packets and juice boxes.Volunteer students will_3_daily non-compulsory food inspections in which children bringing “zero waste” lunch boxes will be_4_.Students using only_5_packaging will receive a token (礼券)to win prizes such as keepcups
3、.The rubbish that students take home may still go to landfill(废物填埋场)via their home bins,_6_the new policy will help persuade_7_to buy fewer packaged items and reuse containers.Most issues around carrying rubbish home, such as smell and mess, can be solved._8_tuna (金枪鱼)in a tin, for example, can_9_th
4、e schools compost(堆肥)bin and the tin can be_10_before its taken home.The college principal Karen Money acknowledges that some parents may not have the time or means to avoid_11_in single-use packaging, “but its_12_to get as many people as we can to avoid it.We talk a lot,as _13_, about the bad probl
5、ems the world_14_, and if we dont start putting some _15_ behind that beautiful idea, then its just empty.”()1.AreplaceBwashCclean Dremove()2.Aproving BleavingCpromising Dallowing()3.Areceive BforbidCadmit Dconduct()4.Arewarded BadvisedCchanged Dprotected()5.Acreative BusualCreusable Dplastic()6.Aso
6、 BbutCthen Dthough()7.Ateachers BstaffCfamilies Dclassmates()8.AUneaten BUncookedCUncovered DUnbroken()9.Abreak down Bbreak throughCget through Dgo into()10.Areturned BwashedCreused Dspared()11.Afoods BclothesCdrinks Dtools()12.Akeeping BdreamingCstopping Dtrying()13.Afunction BloanCeducators Dthund
7、er()14.Asolves BshowsCfaces Dfollows()15.Aterritory BactionsCcrew Dlength【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了墨尔本女子学院正在清理所有垃圾箱,并要求学生们把垃圾带回家,以鼓励他们朝着零浪费的方向发展。1D由上文“asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste”可知,此处指清除垃圾。故选D项。2B由上文内容可知,此处用leave。故选B项。3D由后面的inspections可知,此处指进行
8、检查。故选D项。4A由后面的“win prizes”可知,此处指奖励。故选A项。5C由下文“buy fewer packaged items and reuse containers”可知,此处指可重复使用的包装。故选C项。6B根据句意可知,此处两个分句之间是转折关系,应用连词but。故选B项。7C由前面的“take home”和“via their home bins”可知,此处指说服家庭。故选C项。8A根据常识可知,罐头里的金枪鱼是还未食用的。故选A项。9D根据语境可知,此处指放进堆肥箱。故选D项。10B由语境及常识可知,罐头里的未食用金枪鱼,放进堆肥箱后,罐头要清洗干净。故选B项。11A
9、由语境可知,此处指一次性包装的食品。故选A项。12D由前面的“may not have the time or means to avoid”可知,此处指试图让尽可能多的人来避免。故选D项。13C由上文“The college principal”及语境可知,此处指作为教育工作者。故选C项。14C由前面的“the bad problems the world”可知,此处用face,意为“世界面临的坏问题”。故选C项。15B由句意及语境常识可知,提出某种想法之后采取一些行动。故选B项。.阅读理解A(2020年海南省海口6月大联考)According to a new study, running
10、 50 minutes a week, at a pace between 10-minute mile and 7.5-minute mile, helped lower the risk of cancer, cardiovascular disease and other causes. Working out more than that didnt mean more health benefits, say the researchers, based on a review of a number of studies.Because running is a popular f
11、orm of physical activity, study coauthor Zeljko Pedisic and his workmates chose to take a birds eye view of what past studies of running and the risk of death had concluded. The team collected 14 papers that collectively studied 230,000 people for the effects of running on cardiovascular, cancer and
12、 other causes. Most participants were from the US and Europe.Pooling the results from these 14 studies showed that running led to lowering the risk of cancer-related death by 23%, the risk of cardiovascular-related death by 30%, and the risk of death from all other causes by 27%. Those benefits appe
13、ared even when people ran relatively slowly and for under an hour a week less time than the World Health Organization recently suggests.There are warnings to the research, though. Among other things, possibly these benefits were found because all the 14 studies of running and the cause of death only
14、 included healthy people from the get-go, the authors write. Also, only two of the papers recorded how peoples running habits over the years, and how often people ran was self-reported in other papers.Though the results suggest that people might need less of a workout than the WHO might suggest, tha
15、t doesnt mean its time to change these standards, Pedisic says. There are other health factors than need to be examined besides the risk of death, he says, and people need other ways to keep fit, too.()1.Whats the new study mainly about?ARunning as slowly as possible could keep you healthy.BRunning
16、led to lower risk of death than other diseases.CRunning more than 50 minutes a week was bad for health.DRunning less than an hour a week could lower risks of death.()2.What does the underlined word “that” refer to in Paragraph 1?ARunning 50 minutes a month.BRunning 10 miles a week.CRunning 50 minute
17、s a week.DRunning 7.5 miles a week.()3.It can be learned from the 14 studies “_”A12 of the studies self-reported how often people ranBmost of the studies recorded peoples running habitsConly people from America and Europe were includedDrunning lowered the risk of death from cancer by 30%()4.What can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347007.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020人教版高考语文总复习课件:专题十二实用类文本阅读非连续性文本 12-1 .ppt
