新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册练习:单元素养测评(二)UNIT 1 TEENAGE LIFE WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册练习:单元素养测评二UNIT TEENAGE LIFE WORD版含答案 新教材 2021 2022 学年 英语 人教版 必修 一册 练习 单元 素养
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养测评(二)Unit 1(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:How much are these bags?W:The red ones sell for $5.5 each and the green o
2、nes for $6.8 each.M:Ill take two of the cheaper ones then.1.What is the man going to buy?A.$5.5 for a red one.B.$11 for two red ones.C.$13.6 for two green ones.答案:BText 2M:Mr Chengs briefing seems to go on forever.I was hardly able to stay awake.W:How could you sleep through that? I think it was ver
3、y important for the work we are going to carry out.M:Sorry! I promise Ill listen carefully.2.What was the feeling of the man?A.He was tired of listening.B.He stayed awake.C.The work was important.答案:AText 3W:What do you plan to do on your vacation?M:Im just going to be lazy at home.I will probably d
4、o some gardening,watch TV and work on my stamp collection.However,I once volunteered to protect our plants in the west.3.What is the man going to do for his holiday?A.Stay at home.B.Collect coins.C.Volunteer in the west.答案:AText 4M:Sarah,Ive heard that you want to move into a home-stay family,is it
5、true?W:Yes.Ive been staying with my aunt and now my cousin is arriving from Singapore and my aunt needs to serve a room for him.4.What can we know from the dialogue?A.Sarah will stay with her cousin.B.Sarah will serve a room for her aunt.C.Sarah will move into a homestay family.答案:CText 5W:I had a s
6、trange dream last night.I dreamed of my teeth falling out!M:Then it means you will have good communication with people.Its a good indication that you allowed something out of your mouth.5.What does the man mean?A.The woman must examine her teeth.B.The woman will quarrel with somebody soon.C.The woma
7、n doesnt need to worry about the dream.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Hi,Steven.What are you up to?M:I was just concerned about Jack.He hasnt been himself lately.He took t
8、he civil service exam and failed.W:He must feel depressed.M:Yeah.Hes been sitting in his room every day for the last 4 days.W:Why dont we take him out? We can try to take his mind off it and show him that were there for him.M:Thats a great idea.Why dont you call him,Alice? I have already talked to h
9、im a couple of times and it might be good for him to hear from somebody else.W:OK.Ill call you back after Im done.M:Sounds good.6.What made Jack sad?A.Failing in the exam.B.Staying at home alone.C.Losing contact with Alice.答案:A7.What will the woman do next?A.Take Jack out.B.Give Jack a call.C.Stay w
10、ith Jack.答案:B听第7段材料,回答第810题。Text 7M:I was thinking of starting my own business.I know you wanted me to take over your restaurant business, but I cant stand working in the food industry.W:OK.But what do you really want to do?M:I want to sell skateboards,clothing,and shoes.W:You want to run a clothing
11、 shop?M:No.Its actually a skateboarding shop.W:What would make your shop different from all the others?M:I thought we could make our own T-shirts.Maybe you and dad could lend me some money first.W:Sounds OK to me,but youll have to talk to your dad about this,too.8.What does the woman probably do for
12、 a living?A.She works in a shoe store.B.She runs a clothing shop.C.She owns a restaurant.答案:C9.What does the man want the woman to do?A.Lend him some money.B.Talk to his father for him.C.Buy him some new T-shirts.答案:A10.Whats the relationship between the speakers?A.A couple.B.Mum and son.C.Friends.答
13、案:B听第8段材料,回答第1113题。Text 8W:Hows your first day on the job going?M:Fine.W:Im glad to hear that.Tell me,have you ever used a floor-polishing machine before?M:No,I havent.Could you show me how?W:Certainly. First,spray the wax on the floor.M:I see.W:Then,press here to turn the machine on.Okay so far.M:I
14、 follow you.W:Then,polish the floor with a back-and-forth motion like this.Do you think youve got that?M:Yes,Im sure I wont have any trouble.W:Make sure and let me know if you have any questions.M:OK.Thanks.11.What does the man think of his new job?A.Boring.B.Tiring.C.Nice.答案:C12.What is needed for
15、his job?A.A rag.B.A floor-polishing machine.C.A copying machine.答案:B13.Whats the possible relationship between them?A.Workmates.B.Teacher and student.C.Employer and employee.答案:A听第9段材料,回答第1417题。Text 9W:Hello,Mr Jan Erick Friedman.Youre a frequent traveler.And we also know that you eat out twice a da
16、y.How come you are so fond of eating out?M:When I got my first job back in 1982 and started traveling,I had no other choice but to eat out.I found that I felt different due to what I was eating,so I tried to find places that served food that made me feel good.The secret was the quality of the food a
17、nd how well the food was prepared.I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes.W:How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants?M:I have lived in many cities,andwhen I moved back to Sweden from the United States,people asked me where to go and eat when they went to
18、 cities I knew.I got a lot of ideas.Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine,and someone suggested I gather the information about the restaurants together.Since I had all the facts about the restaurants I had been to,I started to do that.W:How do you find restaurants?M:The best
19、way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself.I never ask a hotel clerk or a taxi driver.I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand.14.What does Jan consider most important when he judges a restaura
20、nt?A.Where the restaurant is.B.Whether the prices are low.C.How well the food is prepared.答案:C15.When did Jan begin to write for a magazine?A.Before he went to the United States.B.After he came back to Sweden.C.As soon as he got his first job in 1982.答案:B16.What may Jan do to find a good restaurant?
21、A.Talk to people in the street.B.Speak to taxi drivers.C.Ask hotel clerks.答案:A17.What do we know about Jan?A.He cooks for a restaurant.B.He travels a lot for his work.C.He prefers American food.答案:B听第10段材料,回答第1820题。Text 10And now for the weather report for the following 72 hours.The national weather
22、 map shows a high-pressure area all along the eastern coastline,which will bring them very pleasant,sunny weather from New York to Florida.But showers and thunderstorms are happening from the Ohio River all the way south to the Gulf coast,pouring down heavy amounts of rain over the Southern states.B
23、y far the worst of the storms has happened in and around Texas.Some Texas stations have reported up to fifteen inches of rain in a 24-hour period with high winds and thunderstorms.Two typhoons were reported along the Gulf coast of Texas,but we havent got the exact information about any damage or inj
24、uries.Heavy amounts of snow were reported in the Rocky Mountain area with record cold temperatures in Denver and Boulder.As much as a foot of snow has fallen in some of the mountain stations.In contrast,temperatures in Arizona and the desert Southwest went over the 100-degree mark again under bright
25、,sunny skies.18.What is the weather like in the Southern states?A.Rainy.B.Snowy.C.Sunny.答案:A19.In which state is the temperature rather high according to the talk?A.Florida. B.Arizona. C.Texas.答案:B20.What can we know about the weather in the USA?A.The weather in the USA is very pleasant now.B.The we
26、ather conditions are very poor in the USA.C.The weather conditions vary greatly in the USA.答案:C第二部分阅读(共两节,满分50 分)第一节(共15小题;每小题2.5 分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AL.Bean Quad backpackIf you need a backpack that can carry large and small objects and is comfortable to wear,this is the backpa
27、ck for you.The reasonable price and customers 100% satisfaction make this a great buy any way you look at it.While its not the most beautiful backpack on the planet,it does look nice at first sight.Kanken 15 backpackThis Kanken bag is a great choice for school kids of grade one to six or adults with
28、 narrow shoulders.Weighing under 450g,its easy and comfortable to carry this bag around.The simple design with a lot of eye-catching colors may have you fall in love with it at once.Timbuk 2 Command backpackIf you want to safely carry your laptop and look stylish,the Timbuk2 Command backpack is the
29、one for you.The soft back is made for a comfortable wearing experience.The clean coloring and lines of the bag may make you more “grown-up”.Amazon Basics backpackWith a lowest price among all these backpacks,the Amazon Basics backpack is a great choice for college students on a tight budget.There ar
30、e tons of storage choices in this backpack,so its easy to forget exactly where you placed a certain object.It is a basic black backpack with a few designs and is never going to appear on a fashion T stage.【语篇概述】本文是应用文,文章主要对四种书包进行了介绍和评价。21.What makes L.Bean Quad backpack attractive?A.The color and th
31、e design.B.The cost and the public praise.C.The style and the quality.D.The lightweight and the simplicity.【解析】选B。细节理解题。由第一段第二句(无论你如何去看待它,合理的价格和客户100%的满意度都使得它很值得购买。)可知该书包吸引人的点在于其价格及顾客满意度,故选B项。22.Which backpack might be the most suitable one for a Grade-3 student?A.L.Bean Quad backpack.B.Kanken 15 ba
32、ckpack.C.Timbuk2 Command backpack.D.Amazon Basics backpack.【解析】选B。细节理解题。由第二段Kanken 15 backpack中的第一句可知Kanken 15 backpack适合1至6年级的学生,故选B项。23.Which of the following is an advantage of Amazon Basics backpack?A.Price. B.Fashion. C.Comfort. D.Storage.【解析】选A。细节理解题。由第四段第一句在所有这些背包中,亚马逊基本款背包的价格最低,对于预算紧张的大学生来说是
33、一个不错的选择。可知价廉为该书包的优势,故选A项。【易错提醒】有的同学对“advantage of Amazon Basics backpack”中的“advantage”一词定位不准确,造成误选。特别是对“There are tons of storage choices in this backpack,so its easy to forget exactly where you placed a certain object.”理解模糊。综合分析看,尽管这个背包中有大量的存储选择,但是你很容易会忘记放置某个物体的确切位置。这一点与advantage 不相符,故排除D。BAfter 7
34、long years since the cute cat named Chebon went missing,there was little hope that it could be found.Robert probably already came to peace with the thought that he would never see his little friend again until he received a life-changing call.Clearly,a kind stranger reached out to tell him that his
35、beloved cat was safe and sound and couldnt wait to see him again!The cat went missing years ago,right before Robert was planning on moving from California to Ohio.The sad owner decided to give up his plans and stayed in California for the whole year looking for his missing friend,but in vain.“I reme
36、mber at one point I was praying and I said,God,Ill do anything,just bring my Chebon back.”,Robert said in a video posted on the Ventura County Animal Services.The cat seemed to have disappeared forever and Robert had no other choice than to move on.Then 7 years later,a woman noticed a cat that looke
37、d ill,so she decided to catch the animal and take him to the vet (兽医).Luckily,the cat she found had a microchip (微型芯片),and in an instant,they knew who the owner of the 19-year-old cat was.Thats when Robert received a call saying that his cat was alive.“I was afraid there was some kind of mistake,” R
38、obert said in the reunion video.The man decided to take a plane and fly all the way from Los Angeles to see his old friend.After finally seeing the cat,Robert immediately recognized his cat and burst into tears.After all these years,the two friends were back together.The touching moment was recorded
39、 by the animal shelter and was quickly spread on the Internet,leaving so many people in tears.【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Robert苦寻其宠物猫Chebon七年并最终得以团聚的感人故事。24.What happened to Chebon 7 years ago?A.It was ill.B.It was hurt in an accident.C.It was lost.D.It was taken to the animal shelter.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段
40、第一句(这只名叫Chebon的可爱猫咪已经走失7年,找到它的希望很渺茫。)”可知,Chebon于七年前走失。故选C。25.What does “in vain” mean in Paragraph 2?A.Without success.B.For no reason.C.In no time.D.At no cost.【解析】选A。词义猜测题。根据文章第二段最后一句(那只猫似乎永远消失了,罗伯特别无选择,只能接受现实。)”可知,Robert苦寻无果,所以“in vain”与“without success”意义相近。故选A。26.How did Robert feel when he rec
41、eived the call?A.Doubtful.B.Worried.C.Peaceful.D.Hopeless.【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段“I was afraid there was some kind of mistake.(我担心会出什么差错。)”可推断,Robert 对该电话持怀疑态度。故选A。27.What is the main idea of the passage?A.A video moved many people.B.A cat was saved by a woman.C.A man reunited with his missing cat.D.A
42、man kept looking for his cat for 7 years.【解析】选C。主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述Robert苦寻其宠物猫Chebon七年并最终得以团聚的感人故事。故选C。CSome students get so nervous before a test.They might even worry about whether the exam is going to prevent them from getting into the college they want.And when they worry,it actually uses up
43、attention and memory resources (资源).Sian Beilock,a professor at the University of Chicago in Illinois,has studied these highly anxious test-takers.Professor Beilock and another researcher,Gerardo Ramirez,have developed a possible solution.Just before an exam,highly anxious test-takers spend ten minu
44、tes writing about their worries about the test.The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students.They gave them two short math tests.After the first one,they asked the students to either sit quietly or write about their feelings about the upcoming second test.Professor Be
45、ilock says those who sat quietly scored an average of 12% worse on the second test.But the students who had written about their fears improved their performance by an average of 5%.Next,the researchers used younger students in a biology class.They told them before final exams either to write about t
46、heir feelings or to think about things unrelated to the test.Professor Beilock says highly anxious students who did the writing got an average grade of B+,compared to a B-for those who did not.“What we showed is that for students who are highly test-anxious,whod done our writing intervention (干预),al
47、l of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance.They were performing just as well as their classmates who dont normally get nervous in these tests.”But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam? Professor Beilock says stu
48、dents can try it themselves at home or in the library and still improve their performance.【语篇概述】本文是说明文。主要介绍考前写出紧张感有助于学生缓解压力,从而获得良好的表现。28.What may happen if students have the problem of test anxiety?A.It can improve students performance to some degree.B.Students attention and memory resources run out
49、 when worried.C.Students may not enter their favorite college if worried.D.It is sure to cause students to fail the test.【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三句可知,当学生紧张的时候,通常会消耗他们的注意力和记忆资源。run out指用完、耗尽。故选B。29.What is the solution developed by researchers?A.Asking the students to ignore the test.B.Asking the students
50、 to focus on the test.C.Asking the students to sit quietly before the test.D.Asking the students to write about their worries before the test.【解析】选D。细节理解题。由第二段第二句可知,在考试前,考试焦虑的学生花十分钟将自己对考试的担心写出来。故选D。30.According to Professor Beilock,those who thought about things unrelated to the test .A.became less
51、nervous before the testB.were better at controlling their feelingsC.did worse than those who wrote about their feelingsD.did better than those who wrote about their feelings【解析】选C。细节理解题。根据第四段最后一句可知,考试前把自己的焦虑写出来的学生平均得分是B+,而不写出来的平均得分是B-。故选C。31.What is the main idea of the passage?A.It is a common prac
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347013.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
