新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT WILDLIFE PROTECTIONPERIOD WORD版含解析 新教
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 五Unit 2Period 1. 阅读理解ADr Dian Fossey, one of the worlds leading women scientists, had a remarkable career. The work she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas (大猩猩) of Africahas proved highly effective an
2、d has resulted in the steady increase of this most endangered great apes. Fossey made her first trip to Africa in 1963. Three years later, she returned to Africa to begin a long-term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of po
3、litical reasons in 1967. She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967. Fosseys aims were to study gorilla ecology (生态学) and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get use
4、d to her presence (出现). By copying gorillas behaviour and sounds, Fossey began to gain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had named “Peanuts” reached out to touch her hand. Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas trust and bring forth new knowle
5、dge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in National Geographic Magazine and elsewhere. In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year
6、. On December 26, 1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke. Her body was discovered near the research centre. Most probably, Dian Fossey had been killed by the poachers shed fought against. On her tombstone (墓碑): “No one loved gorillas more. . . ”In 1988, the life and the
7、work of Fossey were made into a movie based on her story. 【语篇概述】本文是一篇人物传记。本文主要讲述了世界顶尖女科学家Dian Fossey博士非凡的职业生涯: 她致力于研究和保护非洲山地大猩猩, 使得这种濒危物种的数量稳步增加。1. Why does the author say that Dr Dian Fossey had a remarkable career? A. Because she travelled all over the world. B. Because she liked to play with gori
8、llas. C. Because she studied gorilla ecology. D. Because she made great apes increase steadily. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段The work she devoted her life to. . . great apes. 可知, Dian Fossey博士致力于研究和保护非洲山地大猩猩, 使得这种濒危物种的数量稳步增加, 所以说她的职业生涯是非凡的, 故选D。2. Which of the following shows the right time order of the events
9、 in Fosseys life? a. She established the Digit Fund. b. Her story was shown in a movie. c. She was killed probably by the poachers. d. She established her “Karisoke” centre. A. a. d. c. bB. a. c. d. bC. d. c. b. a D. d. a. c. b【解析】选D。细节理解题。根据第五段In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, . . . in the
10、 same year. 可知, Dian Fossey建立Digit Fund是在1977年; 根据文章最后一句话In 1988, the life. . . on her story可知, 她的故事被拍成电影是在1988年; 根据第六段On December 26, 1985, . . . in Karisoke可知, Dian Fossey被杀害是在1985年; 根据第二段最后一句话可知, 她建立“Karisoke” Research Centre是在1967年, 综上所述, 故选D。3. The underlined word “poachers” in Paragraph 5 prob
11、ably refers to people who _. A. sell drugs against the lawB. hunt animals against the lawC. hate successful peopleD. like to do harm to people【解析】选B。词义猜测题。根据第五段In 1977, one of Fosseys favorite. . . in the same year. 可知, 1977年, Fossey最喜欢的一只大猩猩被杀害了, 捕杀大猩猩的应该是违反法律狩猎动物的人。4. From the words on Fosseys tom
12、bstone, we can infer that _. A. Fossey was the person who loved gorillas mostB. after Fossey died, no one loves gorillasC. Fossey was the first one to study gorillasD. everybody loves gorillas as Fossey did【解析】选A。推理判断题。根据她的墓志铭“No one loved gorillas more ”(没有人比Fossey更爱大猩猩), 也就是说Fossey是最爱大猩猩的人。BIf you
13、 want to travel from Xian to Chengdu by train, it will take about 16 hours. But starting this month, the new Xian-Chengdu high-speed railway will shorten this travel time to three hours. The 643-kilometer line is Chinas first high-speed railway to run through the Qinling Mountains, which form a natu
14、ral boundary (分界线) between Chinas north and south. With a speed of 250 km per hour, its also the first mountain-heavy train line to provide a 4G network. Along the way, the train passes through two areas for rare wild animals one for pandas and the other for crested ibises (朱鹮). To reduce the railwa
15、ys influence on the animals, workers and experts have designed and built the railway to be environmentally friendly. There were 345 wild pandas living in the Qinling Mountains. China currently has 1, 864 wild pandas in total, according to the Xinhua News Agency. To avoid disturbing the pandas, the r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347029.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
