2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit 1 A land of diversity单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit land of diversity单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 diversity 单元 训练 解析
- 资源描述:
-
1、第一部分选修8Unit 1.完形填空(2021年山东省新高考质量测评联盟5月联考)Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.I _1_ how I would get home.The 12mile route took me up and down steep hills and around _2_ turns.I whispered a prayer for _3_.My old green Blazer SUV was doing wonderfully
2、over the _4_ roadway.But as I climbed one of the _5_ and scariest hills, I noticed the tires were slipping, and I decided it was time to _6_ to fourwheel drive.Slowly the tires _7_ the road, and the top came into _8_.Unfortunately, I had just made it when the _9_ stopped.I pushed and pulled the leve
3、r (档杆) nothing happened.I was _10_ with snow and ice balls around.Even though I had met no one on this lonely road, I hoped someone might come to _11_.After a few minutes, I _12_ an old pickup truck.A smiling young man Id never seen before rolled down his window, asking if I needed help.I ensured hi
4、m I did.Then he showed me how to operate the fourwheeldrive shifting gear (齿轮), locking it into _13_._14_, I got the Blazer starting.When I thanked the stranger and asked if he lived around the area, he just said, “Oh, over there.” Do I believe in angels? You _15_!()1A.wonderedBrealizedCassumedDstat
5、ed()2A.smoothBsharpCsimpleDslight()3A.libertyBpriorityCsafetyDrecovery()4A.icecoveredBfloodruinedCbadlybuiltDwellequipped()5A.steepestBhappiestCnoblestDdecentest()6A.attendBappealCswitchDlead()7A.lost control ofBtook charge ofCgot along withDheld on to()8A.sightBheightCweightDflight()9A.windBsnowCve
6、hicleDdriver()10A.hurtBstuckCengagedDpanicked()11A.lifeBpowerChelpDmind()12A.boardedBmissedCcalledDspied()13A.comfortBsceneCactionDplace()14A.By no meansBIn no timeCIn some wayDIn the meanwhile()15A.failBapproveCcountDbet【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个好心人帮助了作者,使得作者认为好心人就像天使一样。1A根据前文“Ice and snow were beati
7、ng the window and the wind almost swept everything away outside(冰雪拍打着窗户,风几乎把外面的一切都吹走了)”可知,户外环境很恶劣,作者认为“回家”成为了一个问题,不知道该怎么办。故选A项。2B根据前文“steep hills”可知山坡很陡峭,因此会有急转弯(sharp turns)。故选B项。3C根据前文“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.”“The 12mile route took me
8、 up and down steep hills and around _2_ turns.”可知,天气状况恶劣,路况恶劣,因此可知作者希望能够“安全”到家。故选C项。4A根据前文“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.”可知,冰雪拍打着窗户,风几乎把外面的一切都吹走了,在这样的天气下,道路应是结冰了。故选A项。5A分析全文,根据后面的“scariest hills”可知,这里是描写当时的环境,只有A项符合文意,“最陡峭的”,指当时爬的山路特别陡。故选A项。6
9、C根据前文 I noticed the tires were slipping(我注意到轮胎在打滑)”可知,轮胎开始打滑,作为司机,作者应是采取措施避免打滑,开启四轮驱动。switch to,“切换到;转到;转变成”,符合语境表达。故选C项。7D根据前文“as I climbed one of the steepest and scariest hills, I noticed the tires were slipping, and I decided it was time to _6_ to fourwheel drive.”可知作者注意到轮胎在打滑,开启了四轮驱动,因此可知,汽车不再打
10、滑,车轮贴在地面上了。故选D项。8Acome into sight,固定结构,意为“出现在眼前;可以望见”。故选A项。9C根据后文“I pushed and pulled the lever nothing happened( 我推了一下然后又拉了控制杆什么也没发生)”可知,作者推拉控制杆应该是因为车停了下来。故选C项。10B根据前文背景句“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.”以及“I had just made it when the _9_ stopp
11、ed.”可知,雪下的很大,风也很强烈,且作者的车行不了了,应是卡住了。be stuck with“无法摆脱;陷在”。故选B项。11C结合句子“Even though I had met no one on this lonely road, I hoped someone might come to _11_.”句意可知,作者希望在这条孤单的路上能有人出现帮忙。故选C项。12D根据后文“an old pickup truck”可知,作者应是看到了一辆小货车。故选D项。13D结合句子“Then he showed me how to operate the fourwheeldrive shif
12、ting gear, locking it into_13_”可知,这个年轻人教给作者如何操作四轮驱动换挡装置,且,需要将其锁住在恰当的位置。故选D项。14B根据前文“Then he showed me how to operate the fourwheeldrive shifting gear, locking it into_13_”可知,这个年轻人教给作者如何操作四轮驱动换挡装置以及如何锁住到恰当的位置,因此作者的车又可以发动起来了,B项“In no time”可表达作者当时的急切且激动的心情。故选B项。15D结合句子“When I thanked the stranger and a
13、sked if he lived around the area, he just said, Oh, over there. Do I believe in angels?”可知,作者认为帮助他的这个陌生人像天使一样,因此本句应是非常肯定的回答。“You bet!”用在句子表达“当然;肯定地”含义,符合语境和作者的心境。故选D项。.阅读理解(2021年浙江省高考选考科目联考)Water keeps us alive.When it runs out, we have a problem.About one out of four people on the planet are facing
14、 a shortage of water.Seventeen countries around the world are dealing with highwater stress.This means they are using almost all the water they have access to.Many are dry countries.Some waste much of their water.Some may currently use too much of their groundwater that they should be saving.Several
15、 big cities face acute shortages.These include Sao Paulo, Brazil; Chennai, India; and Cape Town, South Africa.A year ago, Cape Town faced nay Zero the day when all its dams would be dry.Climate change adds to the risk of water shortages.Rainfall is less steady.The water supply becomes less reliable.
16、The days grow hotter.More water evaporates(蒸发) from lakes and rivers even as demand for water increases.By 2030, the number of cities in the highstress category may have risen to 45 and include almost 470 million people.All over the world, farmers compete with city residents for water.Rich urban pla
17、ces, such as Los Angeles, use too much water for pools and golf courses.But the worst problem is the growth of cities.Bangalore, India, for example, had a few years with little rain.It built over its many lakes or filled them with city waste.The lakes are no longer the rain water storage tanks they
18、once were.Bangalore now imports water.A lot of the imported water, however, gets lost on the way to Bangalore.To address this issue, what can be done? First, cities can plug leaks in their water distribution system.Wastewater can be recycled.Rain can be harvested and saved for hard times.Lakes and w
19、etlands can be cleaned up and old wells can be restored.And farmers can switch from waterintensive crops like rice to lessthirsty crops like millet(小米)Experts are looking at ways to reduce the number of people on the planet.They are looking at ways to reduce the size of cities.They are looking for w
20、ays to encourage people, factories and farmers to use less water.()1What can we know from Paragraph 2?AA quarter of the worlds population is living with water shortages.BNearly all countries are facing acute water shortages now.CUnderground water should be used to meet the water demand.DMeasures hav
21、e been taken to deal with the water shortage in India.()2What is the main idea of the third paragraph?ARainfall is not as steady as before.BClimate change may lead to water shortages.CThe water supply relies more on rainfall.DHotter weather changes the water demand.()3What can farmers do to deal wit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347041.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
