分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:单元素养提升UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:347119
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:37KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:单元素养提升UNIT DELICATE WORLD WORD版含答案 新教
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(五) Unit 5. 单句语法填空1. Could you tell me your flight information, your departure (depart) time or your arrival time? 2. The online shopping has exploded (explode)in recent years. 3. Human behavior did break the ecological (ecology)bal

    2、ance in some areas. 4. He was being mysterious (mystery) about where he was going. 5. Owing(owe) to the small size of this breed, they can be conveniently kept in small homes. 6. Trapped (trap) in traffic jams, she had no choice but to wait. 7. Apparently(apparent), the girls are not at all amused b

    3、y the whole business. 8. They exchanged greetings (greet) and sat down to lunch. 9. The society was set up to preserve endangered (endanger) species from extinction. 10. A variation (vary) of a gene can influence peoples social behavior. . 选词填空on behalf of , break down, beyond comparison, be absorbe

    4、d in, a variety of, have an appetite for, turn out, owe to, on the decrease, rely on1. The analysis shows that plastics, especially those that break down fast are contributing to the climate change. 2. E-book held the advantages that beyond comparison of traditional books. 3. At last , the painting

    5、turned out to be an original of Qi Baishi . 4. He has collected a variety of butterflies. 5. Its strange that his 8-year-old girl should have an appetite for philosophy. 6. The number of people watching TV has been on the decrease sharply. 7. His success does not owe to luck but ability. 8. He prete

    6、nded to be absorbed in the book they were supposed to have read before the class. 9. He was lucky to have the opportunity to participate in the national dancing competition on behalf of our school. 10. Maybe the data is not the solid evidence that you can rely on. . 完成句子1. What I want to stress is t

    7、hat you should make the best of the chance to improve your spoken English. 我想强调的是你应该充分利用这个机会来提高你的英语口语。2. It was his careless driving that cost him his life. (强调结构)是他的粗心驾驶使他付出了生命的代价。3. When asked to help him cheat in the exam, I turned him down without hesitation. (省略句)当被要求在考试中帮他作弊时, 我毫不犹豫地拒绝了他。4. He

    8、 stared at the distance, with a book in his hand(with复合结构). 他手里拿着一本书, 凝视着远方。5. He has made it a habit to help those who are in need of help. (it作形式宾语)他已经把帮助那些需要帮助的人当成了一种习惯。. 阅读理解A(2021成都高二检测)By now its almost common knowledge that spending time in nature is good for you. Areas with more trees tend t

    9、o be less polluted, so spending time there allows you to breathe easier. Spending time outdoors has been linked with reduced blood pressure and stress and seems to motivate people to exercise more. “So itll come as surprise that theres research showing that spending time in nature is good. There are

    10、 dozens of papers showing that, ” University of Exeter Medical School researcher Mathew P. White said. “We get this ideapatients are coming to us and they are asking, Doctor, how long should I spend? And the doctor is saying, I dont really know. ”So White and his team decided to find out by using da

    11、ta collected from nearly 20, 000 people in England through the Monitor of Engagement with the Natural Environment Survey. And their answer? Two hours a week. People who spent at least that much time in nature either all at once or totaled over several shorter visits were more likely to report good h

    12、ealth and psychological well-being than those with no nature exposure. Remarkably, the two-hour standard applied to men and women, to older and younger folks, to people from different ethnic backgrounds, occupational groups, socioeconomic levels, and so on. Even people with long-term illnesses or di

    13、sabilities benefited from time spent in natureas long as it was at least 120 minutes per week. While the findings are based on a vast number of people, White cautions that its really just a correlation. Nobody knows why or how nature has this benefit, or even if the findings will stand up to stricte

    14、r investigation. “I want to be really clear about this. This is in very early stages. Were not saying everybody has to do 120. This is really to start the conversation, saying, what would a threshold look like? What research do we need to take this to the next step before doctors can have the true c

    15、onfidence to work with their patients? But its certainly a starting point. ”【文章大意】这是一篇说明文。主要讲述了一项研究表明每周接触大自然两小时有益身心健康。1. What does White want to figure out in the survey? A. The benefits of being outside. B. How long we should stay in nature. C. The significance of outdoor activities. D. Whether the

    16、 British spend enough time in nature. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后Doctor, how long should I spend? And the doctor is saying, I dont really know. 和第三段第一句“因此怀特和他的团队决定通过监测自然环境调查, 从英格兰近2万人中收集数据来找出答案”可知, 研究想要弄明白的问题是, 我们应在大自然中待多久。选项B符合题意。2. What can we learn from the last two paragraphs? A. The two-hour standard

    17、applies to everyone. B. The reason why nature is beneficial is clear. C. Further study is needed to confirm Whites result. D. The findings of Whites survey have been widely used. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段内容可知, White认为这一研究虽然涉及很多人, 但这一研究结果只表明了相关性, 结果是否能够经得起验证还需要进一步的调查。结合最后一段I want to be really clear about

    18、this. This is in very early stages. 可知, White的研究结论需要进一步研究。3. What does underlined word“threshold”in the last paragraph mean? A. Strict investigation. B. Following step. C. Healthy lifestyle. D. Starting point. 【解析】选D。词义猜测题。根据画线部分前文可知, 研究还处于早期阶段。从位置上判断, 画线部分后的代词this指代threshold, 根据the next step可知, thi

    19、s 是指研究的起始阶段, 再结合最后一句中的its certainly a starting point. 可知, 画线部分意思为“起步阶段”。4. What can be the best title for this text? A. Nature and HealthB. Two-hour Staying in NatureC. Tips to Improve HealthD. The Starting Point【解析】选B。标题归纳题。通读全文尤其是第三段可知, 与那些没有接触自然的人相比, 在自然环境中至少待上两个小时的人无论是一次待够两个小时还是数次合计两个小时更有可能拥有良好的

    20、身体和心理健康。所以文章主要讲述了一项研究表明每周接触大自然两小时有益身心健康, 短文的最佳标题为“在大自然中待两个小时”。B(2021咸阳高二检测) About 97% of the worlds water is salty and is found in our oceans and seas. But, as we cant drink sea water, how can it be important? Every part of our seas and oceans contains an amazing number of animals and fish that live

    21、 at different ocean depths. Most of the different species of animals and fish depend on simple plants for their food. These simple plants called algae (海藻) drift near the surface of the ocean and use sunlight to turn carbon dioxide and water into food and oxygen. In fact, algae produce over half of

    22、the oxygen people breathe. How important sea water is! Each plant or animal in our seas and oceans is an important link in a food chain. The algae are eaten in large amounts by microscopic animals, which are in turn consumed by larger animals. These food chains are delicately (微妙地) balanced. The bad

    23、 news about the food chains in the oceans is that they are under threat because of men. People once thought that the oceans were so big that it didnt matter if we dumped rubbish into them or caught huge quantities of fish and whales for food. But we now know this is not true and fish stocks in the o

    24、ceans have started to drop. Thankfully, the world is taking steps to protect the future of our oceans by introducing international agreements to protect marine habitats. Most countries have introduced fishing restrictions (限制) to protect fish stocks in the oceans and new techniques are being pioneer

    25、ed to cope with pollution. Finally, the importance of protecting oceans is being made known to more people. This is just the beginning of a long process to protect the oceans for our future. We depend on the oceans for fish which are an important part of the human diet. How important sea water is! 【

    26、文章大意】这是一篇说明文。本文主要讲述了海水对人类的重要性, 人们采取了一些措施来保护海洋。5. From the passage, we learn that _. A. most fish and sea animals live at the surface of the seasB. it is very difficult to break the balance of a food chainC. over-fishing has caused the decrease in fish stockD. it wont be long before the problems conc

    27、erning oceans will be solved【解析】选C。细节理解题。根据文章倒数第二段人们曾经认为海洋是如此之大, 我们是否向海洋倾倒垃圾或捕获大量的鱼和鲸鱼作为食物都无关紧要。但我们现在知道这不是真的, 海洋中的鱼类资源已经开始下降。可知, 人类的过度捕捞使鱼类资源减少。6. What does the underlined phrase “cope with” mean in Chinese? A. 处理B. 保护C. 增加D. 检验【解析】选A。词义猜测题。根据画线词所在的句子大多数国家都采取了捕鱼限制措施, 以保护海洋中的鱼类资源, 并正在开创处理污染的新技术。可知, c

    28、ope with意为“处理”。7. Which of the following is NOT a way being used to protect oceans? A. The use of international agreements. B. Forbidding fishing. C. The use of new techniques. D. Raising peoples awareness of the need to protect oceans. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段第一句中introducing international agreements t

    29、o protect marine habitats可知, A选项国际协定的使用是正确的; 根据第二句中new techniques are being pioneered to cope with pollution可知, C选项新技术的使用是正确的; 根据第三句中the importance of protecting oceans is being made known to more people. 可知, D项提高人们需要保护海洋的意识是正确的; B选项禁止捕鱼, 与原文中Most countries have introduced fishing restrictions to pr

    30、otect fish stocks in the oceans表达不一致。8. What would be the best title of the passage? A. The Importance of Sea WaterB. Life in the OceansC. How to Protect Food ChainsD. How to Deal with Seawater Pollution【解析】选A。标题归纳题。文章第一段最后一句和最后一段最后一句How important sea water is! 点明了文章的主题, 所以这篇文章最好的题目是“海水的重要性”。. 应用文写作

    31、(2020北京高二检测)假设你是红星中学高三学生李华, 你的英国好友 Jim 正在准备主题为“保护野生动物”的演讲稿, 发来邮件咨询相关信息, 请你给他回复邮件, 内容包括: 1. 野生动物生存现状; 2. 保护野生动物的措施。注意: 1. 词数80左右; 2. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。Dear Jim, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Jim, Im glad to hear from you. From your email I have learned that you are preparing for the speech about wildlife p

    32、rotection. Id like to share what I know with you. The number of wild animals is becoming smaller and smaller. Some of them are endangered and even dying out because of humans activities. In my opinion, its time that we took immediate measures to change the situation. First, we are supposed to plant

    33、more trees to protect the animals living conditions. At the same time, more nature reserves are expected to be set up. Last but not least, laws to protect wild animals should be made and the people who kill, sell and buy wild animals should be punished seriously. I hope what I said will be of help to you. If you have any questions, please write to me. Im looking forward to your reply. Yours, Li Hua关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:单元素养提升UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347119.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1