新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册单元提升练:UNIT 3 FIT FOR LIFE WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册单元提升练:UNIT 3FIT FOR LIFE WORD版含答案 新教材 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(三) Unit 3. 用所给词的适当形式填空1. He specializes(special) in translation from Danish into English. 2. She was held in deep affection(affect) by all her students. 3. Passengers were asked to identify(identity) their own suitcases before they
2、 were put on the plane. 4. The answer depends on what kind of system is ultimately(ultimate) adopted. 5. There has been a lot of resistance(resist) to this new law. 6. The equipment(equip) of the photographic studio was expensive. 7. The gym can be used by both able-bodied and disabled(disable) peop
3、le. 8. She went through a period of emotional adjustment(adjust) after her marriage broke up. 9. The new fridges will have the same features and usable space as conventional(convention) units. 10. They are demanding that all troops should be withdrawn(withdraw). . 选词填空full of, play a role in, relate
4、 to, in the near future, lead to, wrestle with, figure out, make great progress, without doubt, hold on to1. One of the positive effects it has on our lives, I think, is our ability to relate to others through the Internet. 2. A poor diet will ultimately lead to illness. 3. The team hopes to make it
5、 to market in the near future. 4. Their future was full of promise. 5. We sincerely hope that WWF can play a role in protecting this endangered species. 6. If we keep on, we will make great progress. 7. Without doubt, she is one of the best teachers in the school. 8. You have to wrestle with your un
6、conscious fears. 9. Hold on to your dreams and one day they may come true. 10. She was trying to figure out what would happen next. . 完成句子1. Scientists have been making great progress in robotic technology in recent years. 近年来, 科学家在机器人技术方面取得了很大的进展。2. I have been trying to help other people whenever
7、I can all these years. 这些年来, 我一直在尽我所能帮助别人。3. I have been cooking for my family again since I got my new hand. 自从我有了新手, 我就又开始为家人做饭了。4. I have been waiting for this chance ever since the accident. 自从那次事故以来, 我一直在等待这个机会。. 阅读理解A(2021南京高二检测)The next time you need to get somewhere, you may be able to follo
8、w your nose. A study has found that a strong sense of smell is associated with a strong sense of direction. Researchers conducted an experiment at McGill University in Canada. Fifty-seven adults were invited to participate in a virtual “way-finding task” in which they had to make their way around a
9、virtual environment. They were given 20 minutes to learn about the virtual city. After having passed by each of eight landmarks at least twice, the participants were placed in front of one of the landmarks and asked to find the most direct route to one assigned by the researchers. The participants a
10、lso smelled 40 scented(有香气的) pens one at a time. After a brief sniff, the participants chose one word that best identified the smell from four words on a screen. An additional exercise used a virtual maze(迷宫) to determine if the participants were more likely to rely on landmarks to find the way or i
11、f they used a more habit-based method built over time as people traveled the same route over and over again. What the researchers found was that those with the ability to correctly identify the smells of the pens also had the easiest time performing the way-finding task by way of landmarks. A strong
12、 sense of smell was not identified in the participants who used the more habit-based method. The connection between the sense of smell and way-finding likely came about as a result of the evolution of the nervous system. The original function of the sense of smell in humans may have been intended to
13、 support our spatial memory. Keep that in mind the next time you get lost going to the dentist. It wont prevent you from getting horribly lost, but its good food for thought along the way. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了一项研究, 这项研究发现强烈的嗅觉与强烈的方向感有关。1. How does the author support his argument? A. By examining diff
14、erences. B. By doing virtual experiment. C. By providing examples. D. By analyzing cause. 【解析】选C。推理判断题。由第二段中“Fifty-seven adults. . . around a virtual environment. ”及第三段“The participants also smelled 40. . . from four words on a screen. ”和第四段中“An additional exercise used. . . over and over again. ”可知
15、, 为了支持强烈的嗅觉与强烈的方向感有关的论点, 作者通过举例说明的方式来验证观点。故选C项。2. What were the participants asked to do after smelling a scented pen? A. Decide whether they liked the smell. B. Use a sentence to describe the smell. C. Choose a suitable word for the smell. D. Find the landmark that featured the smell. 【解析】选C。细节理解题。
16、由第三段“The participants also smelled 40 scented pens one at a time. After a brief sniff, the participants chose one word that best identified the smell from four words on a screen. ”可知, 参与者每闻到一支有香味的钢笔后就被要求选出一个最能辨别这种气味的单词, 即为气味选择一个合适的词。故选C项。3. Which of the following factors is related to a strong sense
17、 of direction? A. The way of using landmarks. B. More experience in describing things. C. Quick adjustment to the virtual world. D. A more habit-based way-finding method. 【解析】选A。细节理解题。由倒数第三段中的“What the researchers found was that those with the ability to correctly identify the smells of the pens als
18、o had the easiest time performing the way-finding task by way of landmarks. ”可知, 拥有强烈的嗅觉的人也最容易通过路标来完成寻路任务, 说明使用路标的方式与强烈的方向感有关。故选A项。B(2021枣庄高二检测)When a leafy plant is under attack, it doesnt sit quietly. Back in 1983, two scientists, Jack Schultz and Ian Baldwin, reported that young maple trees getti
19、ng bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm. What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds, VOCs for short. Scientists have foun
20、d that all kinds of plants give out VOCs when being attacked . Its a plants way of crying out. But is anyone listening? Apparently. Because we can watch the neighbors react. Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away. But others do double duty. They pump out perfumes designed to attr
21、act different insects who are natural enemies to the attackers. Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch. In study after study, it appears that these chemical conversations help the neighbors . The damage is usually more serious on the first plant, but
22、 the neighbors, relatively speaking, stay safer because they heard the alarm and knew what to do. Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itself.
23、 Perhaps the neighbors just happened to “overhear” the cry. So information was exchanged, but it wasnt a true, intentional back and forth. Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a
24、 whole lot going on. 【文章大意】本文是一篇说明文。研究发现, 当多叶植物受到攻击时, 它们不会坐以待毙, 会发出VOCs, 以此来保护自己或者与周围的植物通过化学物质进行交流。4. What does a plant do when it is under attack? A. It makes noises. B. It gets help from other plants. C. It stands quietly. D. It sends out certain chemicals. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中“reported that young
25、maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm. ”可知, 当植物受到伤害时, 会分泌一种特殊的化学物质。故选D。5. What does the author mean by “the tables are turned” in Paragraph 3? A. The attacker
26、s get attacked. B. The insects gather under the table. C. The plants get ready to fight back. D. The perfumes attract natural enemies. 【解析】选A。词义猜测题。根据第三段中“Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch. ”可知一旦它们到达这里, 局面就扭转过来了。这些(之前的)攻击者现在就会成为(它们天敌的)午餐。故选A。6.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347402.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
