2022届高考英语一轮总复习 练案18 必修4 Unit 3 A taste of English humour练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案18 必修4 Unit taste of English humour练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 18 必修 humour 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修四Unit 3A taste of English humour.完形填空(2021河南洛阳市质检)As a young child, I was painfully shy.Id watch other children 1.B in the park, wishing I could join their ranks for a 2.D of tag, hide-and-seek, or jump rope, but I was too 3.A to approach them. 4.C , my mother would come to the rescue.Shed get up
2、from the bench where she was sitting with the other moms, 5.A my hand, and ask the other kids if I could play too.The answer was 6.C yes (Im sure the other children didnt want to get in trouble with their own moms ), and then Id be all set for the rest of the afternoon.until the pattern 7.D itself t
3、he next day. I became 8.B awkward and more outgoing as I grow up, thankfullythough I never 9.A what youd call a social butterfly.Today, I feel 10.D giving public lectures in large halls, and having 11.B in small groups, but I still tend to avoid situations in which Im expected to mingle(使混合) with a
4、roomful of 12.C (Im working on it). The reasons for my aversion (厌恶) could be various.For one, I might be 13.B some residual(残留的) childhood fear of rejection.But beyond that possibility, one 14.A element is that I 15.D to underestimate how much people like me after I meet them. As some authors 16.C
5、, conversations are a great 17.D of happiness in our lives, but they could bring us even greater joy if we only 18.B that others like us more than we know, which is a good thing to keep in mind as you 19.C the awe-inspiring room of strangers at your next cocktail party, mix and mingle reception, or
6、company 20.A hour.I know Ill try to.文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己从一个害羞的孩子转变成一个能够和他人自在沟通甚至进行演讲的人的变化,启迪我们:对他人敞开胸怀,不再害羞会更开心。1A.work Bplay Cwar Dlunch解析:根据下文“tag,hide-and-seek,or jump rope”可推知,作者在公园里看其他小朋友玩各种游戏,与下文“and ask the other kids if I could play too”呼应。故选B。2A.party Bcourse Cpresentation Dgame解析:根据下文中
7、的“tag,hide-and-seek,or jump rope”可知,这是孩子们所玩的游戏。故选D。3A.scared Bthrilled Cashamed Dshocked解析:根据下文“some residual(残留的)childhood fear of rejection”可知,此处表示作者太害怕(scared)了而不敢靠近他们。thrilled“极为激动的;非常兴奋的”。4A.Accidentally BTemporarilyCEventually DAbsolutely解析:根据语境可推知,作者不敢参与小伙伴们的游戏,最终(Eventually)母亲会帮其脱离窘境。故选C。tem
8、porarily“暂时地”。5A.take Bkeep Cpick Dpush解析:此处表示母亲站起来,走过来,拉起作者的手,征求其他小朋友的意见。故选A。6A.yet Bsimply Calways Dalready解析:根据上文的内容可知,作者的母亲会帮其脱离窘境,询问其他小朋友的意见,此处表示得到的答案总是(always)肯定的。7A.consideredBfoundCconcerned Drepeated解析:根据上文“my mother would come to the rescue”及下文“the next day”可推知,此处表示作者在陈述过去通常发生的事情,即:第二天模式依旧
9、,作者依然要依赖母亲才能参与小伙伴们的活动或游戏。8A.worseBless Cquite Drather解析:由空处与下文“more outgoing”呼应可推知,作者不再那么害羞和尴尬了。9A.turned into Bput forwardCjumped at Dpointed out解析:尽管作者已经不再害羞,但是也没有变成(turned into)社交能手。10A.attractive BpopularCserious Dcomfortable解析:根据该句中的“but”可知,句子前后表示转折,此处表示尽管作者在大厅中做演讲感觉很放松,但仍然会避免一些场合。故选D。11A.compo
10、sitions BconversationsCessays Dcomments解析:由空处与下文“conversations are a great 17 of happiness in our lives”呼应可知,作者乐于进行小组谈话。12A.passengers BcustomersCstrangers Dauthors解析:由空处与下文“the awe-inspiring room of strangers at your next cocktail party”呼应可知,此处表示一屋子的陌生人。13A.leading BcarryingCdescribing Devaluating解
11、析:根据语境可推知,作者分析原因,认为可能是自己还带有一些童年残留的恐惧。carry“携带”符合语境。14A.likely Breal Cfull Dcomplete解析:根据上文“beyond that possibility”可推知,此处作者分析了另外一种可能性。故选A。15A.like Bhappen Crefuse Dtend解析:由空处与上文“but I still tend to avoid situations”呼应可推知,此处表示作者趋于低估别人对自己的喜欢程度。故选D。16A.arrange BdemandCstate Ddiscuss解析:此处表示正如一些作家陈述(stat
12、e)的那样。17A.level Breward Cintention Dsource解析: 根据下文“but they could bring us even greater joy”,可推知,谈话是人们生活中快乐的来源。source“来源”。18A.observe Brealize Cconsult Dcontrol解析:根据上文作者趋于低估别人对自己的喜欢程度可推知,如果我们意识到(realize)别人比我们知道的更喜欢我们,我们就会更快乐。故选B。19A.discover Brecognize Csurvey Dacquaint解析:根据语境可知,此处表示调查一屋子的陌生人(对“我”的喜
13、爱程度)。故选C。acquaint“使熟悉”。20A.happy Blast Cproud Dindividual解析:根据上文“cocktail party,mix and mingle reception”可推知,此处表示公司的快乐时光。故选A。individual“个人的”。.阅读理解A(2020昆明市“三诊”一模)Maitreyi Ramakrishnan, 17, remembers the question that took her from the life of a regular high school student to the center of Hollywood.
14、 “Why not me?” she asked herself when she saw an open casting call for Mindy Kalings coming-of-age comedy series Never Have I Ever. It was a good question, and coincidentally, also the name of Kalings 2015 biography. Despite having no professional acting experience, Ramakrishnan got the job. The you
15、ng actress plays a character named Devi whose life story is inspired by Kalings own. Ramakrishnan credits her best friend for helping her stay confident throughout the audition (试演) process. She filmed an audition video and submitted it. About one month later, she got a phone call from Kaling and sc
16、reenwriter Lang Fisher. “They told me that I got the role,” Ramakrishnan said. “I was in complete shock. I just kept saying, My life is completely going to change. ”As a woman of color starring in a Netflix series, Ramakrishnan was honored as a Groundbreaker for International Day of the Girl in 2019
17、. Her personal role models, including her high school drama teacher as well as various women in Hollywood, have played a big role in creating her world view.“My high school drama teacher is always pushing me to try new things,” the teen said. “She encouraged me to try out for plays and take risks, w
18、hich now Im known for.”The surreal experience taught her a life lesson that she thinks applies to anyone. When asked how she hopes her role will influence others, she replied, “I hope it passes this onthe why not me? Why cant I just go out and do what makes me happy? Do what makes me feel great and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347410.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
