2022届高考英语一轮总复习 练案4 必修1 Unit 4 Earthquakes练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案4 必修1 Unit Earthquakes练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 Earthquakes 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修一Unit 4Earthquakes.阅读理解A(2020成都市高中毕业班三诊)“Like a monster, it destroys everything.” Thats how one school girl described a tsunami (海啸)On Dec. 26, 2004, a magnitude-9.1 earthquake in Indonesia set off a massive tsunami. It killed more than 290,000 people across a dozen countries and cost an estimated
2、 $10 billion in damage.Nov. 5 is World Tsunami Awareness Day and at the United Nations, disaster risk reduction was high on the agenda.“What I can tell you is that the tsunami wave cannot be stopped,” said Bulgarians U. N. Ambassador Georgi Velikov Panayotov. He was on vacation in Thailand in 2004 a
3、nd survived the tsunami. “What we can do is build early warning systems and, of course, educate the population about the damaging power of the tsunami wave,” he said.On March 11, 2011, a magnitude-9 earthquake rocked northeastern Japan triggering a fierce tsunami that also damaged the Fukushima Daii
4、chi nuclear plant, south of Sendai.“When the big earthquake hit Japan in 2011, people thought that we were prepared for it,” said Japans U. N. Ambassador Koro Bessho. “It caused severe damage. We had dams; we had drills. However, we had been counting on something that hits every 100 years and the ea
5、rthquake was of the size of possibly every 500 years or thousand years,” he said. These two events sent the countries of the region into overdrive to review and improve disaster preparedness. In 2015 the Sendai Framework for Disaster Risk Reduction was born. It aims to help create a better understan
6、ding of disaster risk and improve preparedness for an effective response.Indonesia is made up of thousands of islands which are disaster-prone (灾害频发的). Willem Rampangilei, head of Indonesia National Board for Disaster Management, said his government now has plans for every disaster-prone city.Countr
7、ies at risk are also expanding their education programs. Children from an early age are taught how to react in case of a tsunami and then go with their classmates to higher ground away from coastal areas to avoid the walls of water the tsunami triggers.文章大意:本文是一篇记叙文。主要介绍了两次海啸带来的灾难及人们面对海啸应该做什么,并说明一些国
8、家已在改进灾害防范准备工作以减少损害。1What does Georgi Velikov Panayotov mainly talk about? B A. The general features of a tsunami.BWays for humans to face a tsunami.CHis suffering in the 2004 tsunami.DThe loss caused by the 2004 tsunami.解析:细节理解题。根据题干中的“Georgi Velikov Panayotov”定位到第四段,根据Georgi Velikov Panayotov所说的话“W
9、hat I can tell you is that the tsunami wave cannot be stopped”“What we can do is build early warning systems and,of course,educate the population about the damaging power of the tsunami wave”可知,他主要谈论的是人类面对海啸的方式。故B项正确。2In Koro Besshos opinion, why did the 2011 earthquake cause severe damage? C AIt ca
10、used a fierce tsunami.BIt destroyed a nuclear plant.CThe size was beyond expectation.DThere was no effective defense system.解析:细节理解题。根据题干中的“Koro Bessho”定位到第六段,根据该段中的“We had dams;we had drills.However,we had been counting on something that hits every 100 years and the earthquake was of the size of po
11、ssibly every 500 years or thousand years”可知,Koro Bessho认为地震规模超出了预期,造成了严重破坏。故C项正确。3What common belief pushed different countries to take action to face a coming tsunami? B AChildren should be protected by all means.BThe improvement of preparedness can reduce damage.CProper response in case of a tsuna
12、mi can save ones life.D. Stronger measures should be taken in disaster-prone areas.解析:细节理解题。根据第七段第一句“These two events sent the countries of the region into overdrive to review and improve disaster preparedness.”可知,这些地区的国家都认为改进防灾准备工作可以减少损害。故B项正确。4Which can be the best title of the text? D A World Tsu
13、nami Awareness DayBNations Attacked by a Massive TsunamiCThe Unpredictable and Destructive DisasterDLearn from Disasters to Prevent Future Ones解析:标题判断题。本文主要介绍了两次海啸带来的灾难及人们面对海啸应该做什么,并说明一些国家已在改进防灾准备工作以减少损害。故D项“从灾难中学习以预防未来的灾难”最适合作本文标题。B(2020郑州市高中毕业年级第三次质检)Fires sweeping across the Amazon rainforest are
14、 a hot topic as scientists and environmental groups are worried that they will worsen climate change crisis and endanger biodiversity (生物多样性)As the largest rainforest in the world, the Amazon rainforest is often called“the lungs of the world”. It is also home to about three million species of plants
15、 and animals, and one million local people. The vast area of the rainforest plays an important role in the worlds ecosystem because it absorbs heat instead of reflecting heat back into the atmosphere. It also stores carbon dioxide and produces oxygen, ensuring that less carbon dioxide is released, r
16、educing the effects of climate change.“Any forest destroyed is a danger to biodiversity and the people who use that biodiversity,” Thomas Lovejoy, an ecologist at George Mason University told National Geographic. “The great danger is that a lot of carbon dioxide goes into the atmosphere,” he stresse
17、d. “In the midst of the global climate crisis, we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity. The Amazon rainforest must be protected,” UN Secretary General Antnio Guterres said.Data from the National Institute for Space Research (INPE) show that the number of forest fire
18、s in Brazil quickly increased by 82 percent from January to August a year ago. A total of 71,497 forest fires were registered in the country in the first eight months of 2019, up from 39,194 in the same period in 2018, INPE said. “We estimate that the forest areas in the Brazilian Amazon rainforest
19、have decreased by between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,” Carlos Nobre, a researcher at the University of Sao Paulo, told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest, whose degradation (恶化)could have severe consequences for global climat
20、e and rainfall. The extent of the area ruined by fires has yet to be determined, but the emergency has gone beyond Brazils borders.文章大意:本文是一篇说明文。科学家和环保组织担心席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,危及生物多样性。而在2019年,位于巴西的部分亚马逊雨林火灾数量显著增加。5What is the second paragraph mainly about? A AThe great role of the Amazon rainforest.B
21、The effects of consistent climate change.CThe causes of the decreasing biodiversity.DThe results of the Amazon rainforest fires.解析:段落大意题。根据第二段中的“As the largest rainforest in the world,the Amazon rainforest is often calledthe lungs of the worldIt is also home to about three million species of plants
22、and animals,and one million local people.The vast area of the rainforest plays an important role in the worlds ecosystem”可以判断,第二段主要讲述的是亚马逊雨林的重要作用。故A项正确。6Why does the author mention the figures in the fourth paragraph? D A. To explain the process of the research.BTo present the bad influence of fores
23、t fires.CTo prove the great importance of the rainforest.DTo show the urgency of protecting the rainforest.解析:推理判断题。根据第四段的数据可知,亚马逊雨林地区森林火灾数量激增,而森林面积则在减少,故D项“为了说明保护亚马逊雨林的迫切性”。正确。7What does the author want to tell us in the passage? C AThe dry weather leads to the rainforest fires.BThe biodiversity ma
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347440.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
