2022届高考英语一轮总复习 练案40 选修8 Unit 5 Meeting your ancestors练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案40 选修8 Unit Meeting your ancestors练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 40 选修 ancestors 练习 解析
- 资源描述:
-
1、选修八Unit 5Meeting your ancestors.阅读理解A(2020成都市三诊)Archaeology (考古学) isnt the dusty science it was a generation ago. New technologies that once seemed out of science fiction are now locating buried traces of buildings and revealing the ruins of cities.For more than a decade, Sarah Parcak and her team h
2、ave been in the front line of this revolution. They use satellite images to find and explore ancient sites around the globe. Now theyre about to take on a new challenge as they focus the GlobalXplorer citizen-science project on India.In 2017, Parcak launched an online platform, called GlobalXplorer,
3、 to crowdsource (众包) the initial assessment of satellite images for signs of cultures from long ago. Anyone in the world with a computer and Internet access could help discover and protect remains of Perus rich cultural heritage. The results have been surprising. About 80,000 participants from a hun
4、dred countries have identified 19,000 sites that were not in Perus database. The platform for Peru is still running.If all goes well, the work in India could last for years. “India has had relatively little archaeological work done,” Parcak said. Also, the full extent of Indias archaeological work h
5、as never been mapped completely. Parcak expects her project to make up that. “Wherever we end up going, the crowds going to be able to see extraordinary things,” Parcak said.Thirty-six Indias cultural heritage relics are already listed as UNESCO World Heritage Sites. Parcak thinks there could be ten
6、s of thousands of as yet unknown sites mapped as part of this project. The discoveries promise to be amazing across the land that has seen a parade of cultures come and go.In the future, she hopes other countries will contact her to launch their own satellite surveys. The possibilities are huge. Par
7、cak estimates that there are at least 12 million potential archaeological sites yet to be discovered. That means the sky is the limit for her project now that it has got off the ground successfully.文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了Sarah Parcak和她的团队在2017年启动了一个名为GlobalXplorer的在线平台,以众包的形式对卫星图像进行初步评估,从而在全球各地寻找和探索古代遗址
8、。现在他们将在印度进行他们的考古项目。1Whats the purpose of Parcaks project? D ATo interview citizens via the Internet.BTo make more remains be World Heritage Sites.CTo build databases for unknown cultural heritage.DTo identify unknown ancient sites through joint efforts.解析:细节理解题。根据第三段中的“to crowdsource (众包) the initia
9、l assessment of satellite images for signs of cultures from long ago”可知,这个项目的目的是通过共同努力发现未知的古代遗址。故D项正确。2What do we know about the participants in Peru project? A A. They are Internet-equipped volunteers.BThey are well-trained voluntary scholars.CThey are mostly fans of archaeology in Peru.DThey are a
10、ll archaeologists all over the world.解析:细节理解题。根据第三段中的“Anyone in the world with a computer and Internet access could help discover and protect remains of Perus rich cultural heritage.”可知,世界上任何一个有电脑和互联网接入的人都可以帮助发现和保护秘鲁丰富的文化遗产遗迹。故A项正确。3Why is Parcaks project important to India? A A. India lacks thoroug
11、h archaeological work.BIndians call for the protection of their rich culture.CTheres no amazing archaeological discovery in India.DIndia needs more relics listed as World Heritage Sites.解析:推理判断题。根据第四段的内容可知,印度已完成的考古工作相对较少,且印度的考古工作的全部范围从未被完全绘制出来,而Parcak期望她的项目能弥补这一点,因此该项目对印度是重要的。故A项正确。4What does the un
12、derlined sentence “The possibilities are huge” in Paragraph 6 mean? D AParcaks project will become successful.BFew countries will start satellite surveys.CThere will be amazing discoveries in India.DMore archaeological sites will be identified.解析:句意理解题。画线句上一句提到“未来,Parcak希望其他国家能联系她,发起他们自己的卫星调查”;后一句提到
13、“Farcak估计至少还有1 200万处潜在的考古遗址有待发现”。由此可推知,画线句“可能性是巨大的”言外之意是“更多的考古遗址将被发现”,故D项正确。B(2020山东高考信息卷)The ruins of a Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR. This lost city envelops sites like Tikal, Holmul, and Witzna, but shows that these famous areas ar
14、e a small part of this lost urban network.Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve site, more than 60, 000 human-made featureshomes, canals, highways, and morehave been identified in aerial (从飞机上的) images collected by some international researchers headed by the PACUNAM Foundation, a M
15、aya cultural and natural heritage organization. Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya Empire.These ancient peoples obviously created these imaginative cultures based on their known relics (遗迹), but the new research has suggested that the size of this lost society is f
16、ar beyond what experts imagined. The findings will be explored in a one-hour documentary called “Lost Treasures of the Maya Snake Kings”, to be broadcast on the National Geographic Channel.This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors, which can survey lands in 3D by bouncing pulses off the
17、 ground from unmanned air vehicles and others. LiDAR is exceptionally useful for detecting archeological (考古的) sites, as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground. The technique has made many discoveries become a reality in recent years. For instance, major fi
18、nds at Angkor, Cambodia and Caracol, Belize can explain what it did. The final goal is to survey Guatemalas lowlands with it.“There are entire cities we didnt know about now showing up in the survey data,” Francisco Estrada-Belli, one of the lead archeologists on the project, said in Nat Geos coming
19、 documentary. “There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities about the mysterious people who built this urban network there that we dont know about, and we will push back the frontiers with the technology,” he added. 文章大意:本文是文明文。在LiDAR技术的帮助下,考古学家
20、在危地马拉发现了一座巨大的玛雅城的废墟。5What does the underlined word “Those” in paragraph 2 refer to? B AJungles.BHuman-made features.CResearchers.DAerial images.解析:代词指代题。根据画线词上文内容可知,隐藏在玛雅生物圈保护区丛林下的人造景观,包括房屋、运河、公路等,让专家们重新思考玛雅帝国的轮廓和复杂性,故Those指Human-made features。6What does the author want to convey in paragraph 4? D A
21、The working principle of LiDAR sensors.BThe process of researching Maya civilization.CGreat importance of Guatemalas lowlands.DLiDARs contribution to discovering the relics.解析:段落大意题。根据该段中的“This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors”“The technique has made many discoveries become a realit
22、y in recent years.”可知,作者在本段主要介绍了LiDAR技术在发现遗址方面起到的重大作用,旨在突出这一技术的贡献和重要性。故选D项。7Which words can best describe the lost Maya city? C ASmall and hidden.BFamous and high-tech.CVast and complex. DFully-explored and imaginative.解析:推理判断题。根据首段中的“This lost city envelops sites like Tikal,Holmul,and Witzna,but sh
23、ows that these famous areas are a small part of this lost urban network.”和第三段中的“thesize of this lost society is far beyond what experts imagined”及最后一段中的 “There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities about the mysterious people who built this urb
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347441.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
