河北省衡水中学2020届高三英语上学期二调试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 衡水 中学 2020 届高三 英语 上学 调试 解析
- 资源描述:
-
1、河北省衡水中学2020届高三英语上学期二调试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. Which item will Liam bring to the party?A. Food. B. Games. C. Gifts.2. What doe
2、s Mike want to do?A. Get his schedule. B. Study with Susan. C. Eat lunch with Susan.3. Which material made the man sick?A. The oil. B. The peanuts. C. The walnuts.4. Where does the conversation take place?A. Outside a theater. B. In a bathroom. C. At a snack bar.5. What are the speakers talking abou
3、t?A. Having lunch. B. Borrowing money. C. Taking a part-time job.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where will the woman go for a vacation?A. The desert. B. The ocean. C. Th
4、e green mountains.7. Who did the man travel with last year?A. His family. B. His friends. C. A tourist group.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man like best about the building?A. The art in it. B. The light in it. C. The mood inside it.9. What is a feature of the building?A. Low ceilings.B Colored gl
5、ass windows.C. Grand and peaceful atmosphere.10. What are the speakers doing now?A. Buying gifts. B. visiting a museum. C. walking to a small town.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman want to do to lose weight at first?A. Eat less. B. Do yoga. C. Go swimming.12. How does the man help the woman?A
6、. By providing her with a fitness plan.B. By advising her about the diet.C. By looking for yoga classes for her.13. How does the woman sound at the end?A. Confused. B. Satisfied. C. Disappointed.听第9段材料,回答第14至17题。14. Whats the relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Parent and ch
7、ild. C. Babysitter and kid.15. How many math problems were given to the young man as homework?A. 20. B. 30. C. 40.16. Who probably had to do the most home work?A. Jasmine. B. Andrew. C. Martina.17. What will the young man do right after the talk?A. Help cook dinner.B. Finish his math homework.C. Rea
8、d two chapters.听第10段材料,回答第18至20题。18. According to the talk, what do smart watches look like?A. Classic jewelry. B. Fashionable watches. C. Modern alarm clocks.19. What can smart watches do?A Make phone calls. B Write long messages. C. Record short voice messages.20. What is the main difference betwe
9、en the apple Watch and the Samsung Gear?A. The price. B. The size. C. The popularity.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAt Beaver Creek, The Extraordinary Awaits YouAre no two snowflakes alike? The snowflakes we see in the winter are most likely completely un
10、ique from one other.Beaver Creek is a great place to experience the beauty of the snow, with programs for everyonefrom children, teens, and women-only lessons to small groups and private-guided experiences.First Track, from Beaver Creek Reserve, lets you be the first on the mountain, with an adventu
11、re that begins at 7:30 a.m. when you are met by ski professionals and taken on a private, guided tourbefore the mountain is open to the public. Once you have skied, you are treated to a delicious breakfast at Allies Cabin.If you are looking for a higher level of comfort there is the White Carpet Clu
12、b, from Beaver Creek Reserve. Located in the heart of Beaver Creek Village, it maximizes your time on the mountain by streamlining your access to it. At the club, there are private lockers and boot dryers, along with preferred self-parking and a slope-side ski waiter. A receptionist can assist with
13、lift tickets, pass purchases, dinner reservations, and activity recommendations.Of course, there is more to explore during the winter in Beaver Creek as well. There is ice skating, snowshoeing, shopping, and spasyou name it, Beaver Creek has it. It is the perfect place to take advantage of the snow
14、and be in the moment, in the mountains, together.The extraordinary is a rare combination of one-of-a-kind experiences designed to be shared with service that exceeds expectation. The extraordinary brings you closer to one another and offers a special place to belong together. Belong in The Extraordi
15、nary.1. First Track can offer visitors _.A. an early visitB. an ice skating showC. a tasty lunchD. a free skiing lesson2. What is the White Carpet Club special for?A. Skillful trainers.B. Quiet living experience.C. Thoughtful service.D. Good views over the mountain.3. The passage is written to _.A.
16、attract visitorsB. compare different programsC. appeal for sportsD. introduce training courses【答案】1. A 2. C 3. A【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了Beaver Creek是体验雪景之美的好地方,有许多活动让你享受非凡的体验。【1题详解】细节理解题。根据第三段First Track, from Beaver Creek Reserve, lets you be the first on the mountain, with an adventure that begins at 7
17、:30 a. m. when you are met by ski professionals and taken on a private, guided tourbefore the mountain is open to the public. 可知, First Track让你成为第一个登上山顶的人,早上7:30开始一场冒险, 在这座山对公众开放之前, 你会遇到滑雪专业人士,并进行一次私人的、有导游的旅行。 所以First Track可以让游客提前参观。故选A项。2题详解】细节理解题。根据第四段At the club, there are private lockers and boo
18、t dryers, along with preferred self-parking and a slope-side ski waiter. A receptionist can assist with lift tickets, pass purchases, dinner reservations, and activity recommendations.可知,在俱乐部里,有私人储物柜和干靴机,还有首选的自助停车场和坡面滑雪服务员。接待员可以协助购买电梯票、通行证、晚餐预订和活动建议。所以White Carpet Club的服务特备周到。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据文章的标
19、题At Beaver Creek, The Extraordinary Awaits You可以看出, 这是一个吸引游客的景点,文章主要介绍了Beaver Creek的几个旅游项目,目的是吸引游客去体验。故选A项。BIn beautiful rural Montana lies the town of Livingston. Around half the students in the Livingston School District qualify for free or reduced-price lunches, according to local educator Rachae
20、l Jones, known as “Farmer Jones”. She is the director of the Livingston Farm to School program, which uses the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements (补充) school meals while offering kids hands-on lessons. Jones said, “In many places around the country, if you cant
21、pay for your school meal, you dont eat. Well, here, we dont turn anyone away.”The towns school district and community members started the program eight years ago. It was part of the National Farm to School Network, which aims to increase access to local food and nutrition education across the countr
22、y. Jones, who attended public school in Livingston as a kid, has headed up the local program since 2014. Farm to School enriches curriculums in all of the schools through garden lessons, cafeteria and kitchen lessons, and classroom lessons.Research has shown that healthy school meals can better acad
23、emic performance, including improved test scores. Though the Farm to School program is not aimed only at lower-income students, Jones said, “Such kids are more likely to eat lunch provided by the school.” Eventually she wants to get healthy, affordable meals on the plate of every child in Livingston
24、.It is important for kids to understand where their food comes from. Thats a life-changing experience for them. Jones said, “When I grew up a big force in my life was my grandma Ethel. She taught me from a really early age the value of growing my own food. I worked in her gardens with her and someho
25、w, through all of those experienceseating her tomatoes and canning pickles (泡菜) with herit really built up my trust and knowledge in food systems. Im so thankful to her!”4. Who is “Farmer Jones” according to the text?A. A local farmer.B. A community volunteer.C. A teacher in a local school.D. a stud
26、ent in a local school5. Why is the Livingston Farm to School program set?A. To offer students food and lessons.B. To help local farmers make a living.C. To provide part-time jobs for students.D. To improve local environmental protection.6. What can we know from Paragraph 3?A. The program was short o
27、f money.B. Students were facing health problem.C. The program offered all students free meals.D. Students study performance progresses due to healthy meals.7. What makes Jones so confident in food system?A. Her grandmas suggestions.B. Her childhood experiences.C. Her college education.D. Her healthy
28、 lifestyles.【答案】4. C 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇说明文。Rachael Jones是利文斯顿“农场到学校”项目的负责人,该项目利用这一地区的两个温室和四个花园来种植食物,以补充学校膳食,同时为孩子们提供实践课程。得益于这一项目,利文斯顿学区大约一半的学生有资格享受免费或减价午餐。【4题详解】细节理解题。在第一段中的local educator Rachael Jones, Rachael Jones和 local educator是同位语,local educator 当地的教育工作者,可知,Rachael Jones是学校的老师。选项C当地学校的一位老师
29、。切题,故选C。【5题详解】细节理解题。第一段中的Farm to School program, which uses the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements (补充) school meals while offering kids hands-on lessons. “农场到学校”项目利用这一地区的两个温室和四个花园来种植食物,以补充学校膳食,同时为孩子们提供实践课程。分析句子结构可知,Farm to School program “农场到学校”后面的非限制性定语从句是补充说明
30、这一项目的,选项A为了给学生提供食物和课程。切题,故选A。【6题详解】细节理解题。第三段中的Research has shown that healthy school meals can better academic performance, including improved test scores. 研究表明,健康的学校膳食可以使学习成绩更好,包括提高考试分数。可知,健康膳食可以使学生学习成绩提高。选项D由于健康膳食,学生的学习成绩会提高。切题,故选D。【7题详解】推理判断题。最后一段中的I worked in her gardens with her and somehow, th
31、rough all of those experienceseating her tomatoes and canning pickles (泡菜) with herit really built up my trust and knowledge in food systems. 可知,我和她一起在她的花园里工作,不知何故,通过所有这些经历和她一起吃西红柿和罐头泡菜真正建立了我对食物系统的信任和知识。可推断,她小时候和祖母一起劳作、生活的经历使得她信任粮食系统。题目问:什么使得Jones对食物系统如此信任?选项B她孩童时期的经历。切题,故选B。CCortana, Alexa ,Siri ,T
32、hese are names of robotic voices that are often programmed on electronic tablets. They also become default (默认) identities for people with speech disorders who rely on technology to communicate. Now some speech scientists are developing personalized voices to reflect the broader diversity of the peo
33、ple who use them. To do it, they are tapping into a vast network of volunteers who are donating their voices to share with people who cant speak.The effort to build an international “Human Voicebank” has attracted more than 17,000 volunteers from 110 countries, including Priyanka Pandya, a 16-year-o
34、ld from Columbia, Md., who plans to spend her winter vacation recording a string of sentences into her computer “To be able to give somebody the gift of voice, I think thats really, really powerful,” she said.“Everyone has a voice,” said Rupal Patel, founder of VocaliD, the company that started the
35、voicebank. “Even people who are unable to speak have sounds that are unique to them.” Her company designs personalized voices by recording the unique sounds of the user, and then mixing them with 6 to 10 hours of recordings from a voice donor, matched by age, gender and region. The company is develo
36、ping voices now for its first 100 customers.Also, peoples voices change. The company is looking for donors who are willing to record their voices, and then record them again a few years later, as they get older.Some of the first customers say they are happy with the results, John A. Gregoire was one
37、 of the first customers to receive a personalized voice from Vocalid last December. The voice came eight years after he developed ALS (肌萎缩侧索硬化症) and more than six years have passed since his voice became unintelligible to everyone except his wife and youngest son. “Having a distinctive voice is like
38、 getting something back that was stolen.” John said.8. What can we know about the voicebank?A. It collects all kinds of voices.B. It gains strong public support.C. It helps to recognize special voices.D. It offers people personalized voices free.9. What does the example of John A. Gregoire stress?A.
39、 Customers desire for personalized voices.B. VocaliDs efforts to develop personalized voices.C. Customerssatisfaction with personalized voices.D. VocaliDs success in designing personalized voices.10. What does the underlined word “unintelligible” mean in the last paragraph?A. Unclear.B. Soft.C. Inco
40、mplete.D. Rough.11. What is the main idea of the text?A. Volunteers donate their voices to VocaliD.B. Vocalic is devoted to building a voicebank.C. The Human Voicebank wins fame among people with speech.D. The Human Voicebank helps people with speech problems.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。原来用
41、平板电脑编程的机器人的声音只是固定的几个,现在,一些语音科学家正在开发个性化的声音,让对于依赖技术进行交流的言语障碍患者有更广泛的多样性选择。为了达成这一目标他们正在利用一个庞大的志愿者网络来建成“人类声音银行”,让他们捐出自己的声音,和那些不能说话的人分享他们的声音。【8题详解】推理判断题。根据第二段The effort to build an international “Human Voicebank” has attracted more than 17,000 volunteers from 110 countries, including Priyanka Pandya, a 16
42、-year-old from Columbia, Md., who plans to spend her winter vacation recording a string of sentences into her computer. 建立国际“人类声音银行”的努力吸引了来自110个国家的17,000多名志愿者,包括来自马里兰州哥伦比亚的16岁女孩Priyanka Pandya,她计划利用寒假把一些话录制到电脑里。可知,声音银行得到了很多人的响应,大家的反应很积极,主动去做事来支持它。选项B:它获得了公众的大力支持。切题,故选B。【9题详解】推理判断题。最后一段的Some of the f
43、irst customers say they are happy with the results, John A. Gregoire was one of the first customers to receive a personalized voice from Vocalid last December. “Having a distinctive voice is like getting something back that was stolen.” John said. 第一批客户中的很多人表示他们对结果感到满意,John A. Gregoire是去年12月从Vocalid
44、收到个性化语音的第一批客户之一。“拥有独特的声音就像找回被偷走的东西。” John 说。可知,John A. Gregoire 是声音银行的客户,他的反馈代表了客户的态度,John 的例子是来强调说明客户对个性化的声音很满意,选项C:客户对个性化声音的满意。切题,故选C。【10题详解】词义猜测题。画线词的上文after he developed ALS 在他得了肌萎缩侧索硬化症,可知John A. Gregoire是一位病人,就是文章一开始所说的people with speech disorders有言语障碍的人,可知John A. Gregoire是说话有困难的人,他的声音无法让人听清楚。
45、画线词是来说明his voice的,选项A切题,故选A。【11题详解】主旨大意题。文章的第一段的最后一句To do it, they are tapping into a vast network of volunteers who are donating their voices to share with people who cant speak. 为了做到这一点,他们正在利用一个庞大的志愿者网络,志愿者捐出自己的声音,与不会说话的人分享。接着文章介绍了这个庞大的网络就是Human Voicebank,接着讲了人类声音银行(语音库)所受到的欢迎,如何用声音银行(语音库)为有言语障碍的人
46、提供个性化的帮助,还有得到帮助人的感受。所以文章的中心大意就是人类声音银行(语音库)帮助有言语障碍的人。选项D人类声音银行(语音库)帮助有言语问题的人们。切题,故选D。DPigeons in London have a bad reputation. Some people call them flying rats. And many blame them for causing pollution with their droppings. But now the birds are being used to fight another kind of pollution in this
47、 city of 8.5 million.“The problem for air pollution is that its been largely ignored as an issue for a long time,” says Andrea Lee, who works for the London-based environmental organization Client Earth. “People dont realize how bad it is, and how it actually affects their health.” Londons poor air
48、quality is linked to nearly 10,000 early deaths a year. Lee says, citing(引用)a report released by the city manager last year. If people were better informed about the pollution they re breathing, she says, they could pressure the government to do something about it.Nearby, on a windy hill in Londons
49、Regents Park, an experiment is underway that could helpthe first week of flights by the Pigeon Air Patrol. It all began when Pierre Duquesnoy, the director for DigitasLBi, a marketing firm, won a London Design Festival contest last year to show how a world problem could be solved using Twitter. Duqu
50、esnoy, from France, chose the problem of air pollution.“Basically, I realized how important the problem was,” he says. “But also I realized that most of the people around me didnt know anything about it.” Duquesnoy says he wants to better measure pollution, while at the same time making the results
51、accessible to the public through Twitter.“So”, he wondered, “how could we go across the city quickly collecting as much data as possible?” Drones were his first thought. But its illegal to fly them over London. “But pigeons can fly above London, right?” he says. “They liveactually, they are Londoner
52、s as well. So, yeah, I thought about using pigeons equipped with mobile apps. And we can use not just street pigeons, but racing pigeons, because they fly pretty quickly and pretty low.”So it might be time for Londoners to have more respect for their pigeons. The birds may just be helping to improve
53、 the quality of the citys air.12. What can we infer about Londons air quality from Paragraph 2?A. Londoners are very satisfied with it.B. The government is trying to improve it.C. Londoners should pay more attention to it.D. The government has done a lot to improve it.13. Duquesnoy attended the Lond
54、on Design Festival to _.A. entertain Londoners.B. solve a world problem.C. design a product for sale.D. protect animals like pigeons.14. Why did Duquesnoy give up using drones to fly across London?A. Because they are too expensive.B. Because they fly too quickly.C. Because they are forbidden.D. Beca
55、use they fly too high.15. Which can be the best title for the text?A. Clean air in London.B. Londons dirty secret.C. Londons new pollution fighter.D. Causes of air pollution in London.【答案】12. C 13. B 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一个用鸽子监测伦敦的空气质量的创意。【12题详解】推理判断题。根据第二段 “The problem for air pollution
56、is that its been largely ignored as an issue for a long time,” (空气污染的问题在很大程度上已经被忽视了很久)以及People dont realize how bad it is, and how it actually affects their health.(人们没有意识到它有多糟糕,以及它实际上如何影响他们的健康。)由此推断出,伦敦人应该更关注伦敦的空气质量,故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段It all began when Pierre Duquesnoy, the director for DigitasL
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
