2022版高考英语一轮复习 课时提升作业十 必修4 Unit 10 Money(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业十 必修4 Unit 10 Money含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 必修 Money 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、十必修4 Unit 10Money. 阅读理解A(2021安徽模拟)Many children first learn the value of money by receiving an allowance. The purpose is to let children learn from experience at an age when financial mistakes are not very costly. The amount of money that parents give to their children to spend as they wish differs
2、from family to family. Timing is another consideration. Some children get a weekly allowance. Others get a monthly allowance. In any case, parents should make clear what, if anything, the child is expected to pay for with the money. At first, young children may spend all of their allowance soon afte
3、r they receive it. If they do this, they will learn the hard way that spending must be done within a budget. Parents are usually advised not to offer more money until the next allowance. The object is to show young people that a budget demands choices between spending and saving. Older children may
4、be responsible enough to save money for larger costs, like clothing or electronics. Many people who have written on the subject of allowances say it is not a good idea to pay your child for working around the home. These jobs are a normal part of family life. Paying children to do extra work around
5、the house, however, can be useful. It can even provide an understanding of how a business works. Allowances give children a chance to experience the three things they can do with money. They can share it in the form of gifts or giving it to a good cause. They can spend it by buying things they want.
6、 Or they can save it. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了如何教育孩子学会理财。1. What is special about children learning financial management by experience? A. They learn more quickly. B. They are not likely to make mistakes. C. Their mistakes wont matter so much. D. They have plans made by their parents. 【解析】选C。细节理解题。由文章第一
7、段中的“when financial mistakes are not very costly”可知, 通过经验让孩子学习理财的特殊性在于他们的错误影响不大。2. When the writer says some young children “will learn the hard way that. . . ” in Para. 4, he means_. A. they will know how hard it is to learn budgetB. they will have an easy time learning the lessonC. what they will l
8、earn is absolutely trueD. their parents will teach them a hard lesson【解析】选A。句意理解题。由第四段中的“not to offer more money until the next allowance”可知, 如果开始时孩子们很快花完了零用钱, 而父母却不会马上再次给他们钱。由此逻辑关系可知, 他们学习理财的日子肯定很难熬了。故选A。3. Judging from the article, it is all right if a couple give their son an allowance_. A. regul
9、arly twice every monthB. whenever he has run out of moneyC. telling him to ask for permission before spendingD. without telling him what to spend on【解析】选A。推理判断题。根据第二段的内容可推知A项符合题意。4. The writer would agree to encourage the kids to _to deal with a tight budget. A. borrow money from othersB. ask their
10、parents for more moneyC. get paid for their household routinesD. earn money by extra work【解析】选D。推理判断题。由倒数第二段中的“Paying children to do extra work around the house”可知, 当零用钱预算吃紧时, 作者赞成孩子通过干些额外的活的方式来赚些钱。故选D。【知识拓展】难句解读Many people who have written on the subject of allowances say it is not a good idea to p
11、ay your child for working around the home. 分析: 本句为主从复合句。其中who引导定语从句, 修饰先行词people; it is not a good idea to pay your child for working around the home. 为省略that的宾语从句, 含有it is/was+n. (短语)+to do sth. 结构, it为形式主语。翻译: 许多以零用钱为主题的人说, 给孩子做家务活的钱不是一个好主意。BWhen my best friend and I were teenagers, we two had fav
12、ourite past time. Our favourite place to hang out was the Hallmark store. If we had the money, we would choose the perfect card for each other and then share tears or smiles depending on what emotion the words motivated. In those coming of years we developed a friendship built on sincere feelings an
13、d we often found comfort in the words of a Hallmark card. I think it is perhaps because of those years that I have become a greeting card collector. The other day, while cleaning out the storage in our home, I came across the bag that I have kept greeting cards. They are the lasting messages that sp
14、eak the meanings of my life. I pull out a foolish looking card. It has a stick figure on the front that seems to be drawn in my portrait. I giggled as I realized this was exactly how my oldest daughter saw her mum. Opening it up I saw a hand drawn heart with eyes and a big smile. On the other side a
15、re some words “You are the best mum in the world! ” This may be one card that Hallmark cannot compete with for it is a treasure more precious than gold. I cant go back to where Ive been but, from time to time, I can be taken into a welcomed memory trip. These are the Hallmark moments of our lives. W
16、ords from once upon a time that inspire us to appreciate the people in our lives who mean so much. When we sometimes have doubts, or when the world deals us unfair blows, the encouraging words are there in black and white, sometimes drawn as in a homemade stick figure with a heart shaped smiley face
17、 standing out from the rest of the pile. Life is a Hallmark card when you care enough to send the very best. 【文章大意】本文是一篇记叙文。本文通过回忆少年时期和朋友逛Hallmark商店时相互购买问候卡, 然后一起分享卡上那些文字的美好经历, 也因此她们建立了深厚的友谊, 多年之后当作者再次看到这些卡片以及上面的文字时候, 总是深深感动, 尤其女儿那句“你是世界上最好的妈妈”更是让作者回忆满满, 由此作者告诉我们人生就是Hallmark的贺卡, 那儿有着很多美好的回忆和爱意。5. Wh
18、at influence does the Hallmark card have on the author? A. Finding her real hobby. B. Becoming a greeting card collector. C. Getting real friendship and comfort. D. Sharing the experience of life with friends. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第四句“In those coming of years we developed a friendship built on sincere
19、feelings and we often found comfort in the words of a Hallmark card. ”的描述可知, Hallmark贺卡对作者的影响是从那儿她获得了真正的友谊和安慰。故选C。6. The author uses “a welcomed memory trip” in Paragraph 2 to show that_. A. she often remembers her pastB. those cards are very precious for herC. her daughters words move her deeplyD.
20、drawing herself on the cards is very meaningful【解析】选B。词义猜测题。根据前文“ This may be one card that Hallmark cannot compete with for it is a treasure more precious than gold. ”及第三段“Words from once upon a time that inspire us to appreciate the people in our lives who mean so much. ”的描述可知, 作者在段落中使用了“欢迎的记忆之旅”来
21、证明这些卡片对她来说是非常珍贵的。故选B。7. Why does the author think the words on the cards mean a lot? A. Because they make her fill with gratitude. B. Because they are written in different colors. C. Because they can help her overcome doubts. D. Because they always give her encouragement. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段“These ar
22、e the Hallmark moments of our lives. Words from once upon a time that inspire us to appreciate the people in our lives who mean so much. ”的描述可知, 作者认为卡片上的文字意义重大的原因是它们让作者充满感激之情。故选A。8. Which of the following can be the best title of the passage? A. Words on the cardsB. Collect greeting cardsC. Life is
23、a Hallmark CardD. Memory in the childhood【解析】选C。 主旨大意题。根据第三段第一句“These are the Hallmark moments of our lives. ”及最后一段“Life is a Hallmark card when you care enough to send the very best. ”的描述可推知, 这篇文章的主旨是人生就是Hallmark贺卡。故选C。【知识拓展】词汇积累precious adj. 宝贵的; 珍贵的; inspire vt. 激发; 鼓舞; 启示; 使产生灵感; build on 建立于; c
24、ompete with 与竞争. 阅读填句(2021北京模拟)The Buy Nothing MovementSocial media, magazines and shop windows bombard(猛轰)people daily with things to buy, and British consumers are buying more clothes than ever before. The average person spends more than 1, 000 on new clothes a year, which might not sound like muc
25、h. 1 A lot of consumer spending is by means of credit cards. British people currently owe about 670 per adult to credit card companies. Also, people are spending money they havent earned to buy things they dont need. Britain throws away 300, 000 tons of clothing a year, most of which goes into landf
26、ill(垃圾填埋地)sites. 2But charity shops cant sell all those unwanted clothes. A lot of clothes that charities cant sell are sent abroad, causing even more economic and environmental problems. 3The idea originated in Canada in the early 1990s and then moved to the US. On Buy Nothing Day people organise v
27、arious types of protests and cut up their credit cards. Throughout the year, Buy Nothing groups organise the exchange and repair of items they already own. The trend has now reached influencers on social media which now encourage their viewers not to buy anything at all for periods as long as a year
28、. Two friends in Canada spent a year working towards buying only food. For the first three months they learned how to live without buying electrical goods, clothes or things for the house. For the next stage, they gave up services, for example, haircuts, eating out or buying petrol for their cars. 4
29、The changes they made meant two fewer cars on the roads, a reduction in plastic and paper packaging and a positive impact on the environment from all the energy saved. 5But even if you cant manage a full year without going shopping, you can participate in the anti-consumerist movement by refusing to
30、 buy things you dont need. A. In one year, theyd saved $55, 000. B. If everyone followed a similar plan, the results would be impressive. C. Online shopping means it is easy for customers to buy without thinking. D. Second-hand clothes are often of too poor quality to recycle in charity shops. E. Bu
31、t that figure hides two far more worrying trends for society and for the environmentF. However, a different trend arises in opposition to consumerismthe buy nothing trend. G. People might not realise the problems because they donate their unwanted clothes to charities. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明了英国如今消费者购
32、买了比以往更多的衣服, 但是自己并不需要这些衣服的社会现象, 同时这一现象也带来了社会和环境方面的担忧。1. 【解析】选E。根据下文“A lot of consumer spending is by means of credit cards. 和Also, people are spending money they havent earned to buy things they dont need. ”及“Britain throws away 300, 000 tons of clothing a year, most of which goes into landfill sites
33、. ”可知, 人们买衣服时使用信用卡超前消费, 同时每年也会有30万吨的衣服进入垃圾站, 是对E项(但是这个数字背后隐藏了令社会和环境担忧的问题。)提出问题的具体解释说明。故选E项。2. 【解析】选G。根据下文“But charity shops cant sell all those unwanted clothes. A lot of clothes that charities cant sell are sent abroad, causing even more economic and environmental problems. ”可知, 慈善商店把那些不能售卖的服装运到国外,
34、 这会引起更多的经济和环境问题。承接上文, 推出G项(因为人们把不需要的衣服都捐给慈善团体, 并没有意识到那些问题。)切题, 该选项中的the problems对应下文中的economic and environmental problems. 。故选G项。3. 【解析】选F。根据下文“The idea originated in Canada in the early 1990s and then moved to the US. On Buy Nothing Day people organise various types of protests and cut up their cre
35、dit cards. Throughout the year, Buy Nothing groups organise the exchange and repair of items they already own. ”可知整个段落谈论的是关于“Buy Nothing Day”观念的起源和发展方式, 而F项(然而与消费主义相反的另一种趋势“不买”正在凸显。”)提出“Buy Nothing Day”观念。故选F项。4. 【解析】选A。根据上文“Two friends in Canada spent a year working towards buying only food. For th
36、e first three months they learned how to live without buying electrical goods, clothes or things for the house. For the next stage, they gave up services, for example, haircuts, eating out or buying petrol for their cars. ”可知这两个朋友用一年的时间分二个阶段拒绝购买除食物之外的其他商品, 而A项(一年时间, 他们节省了$55, 000)是这两个朋友节约行为产生的结果即节省了
37、$55, 000。故选A项。5. 【解析】选B。根据上文“The changes they made meant two fewer cars on the roads, a reduction in plastic and paper packaging and a positive impact on the environment from all the energy saved. ”可知这两个朋友所做的改变意味着路上车变少、塑料袋和纸袋使用量会下降, 对节约能源有积极的影响。而B项(如果每个人都执行这种方法, 那结局会让人印象深刻)是上文产生的前提条件。故选B项。【知识拓展】词汇积累
38、environmental adj. 环境的, 周围的; 有关环境的; exchange n. 交换; 交流vt. 交换; 交易; 兑换; reduction n. 减少; 下降. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021贵阳模拟)One day I 1. (buy) a pair of leather shoes in a shoe shop. And a seller there told me that he would have “three-guarantee” 2. the shoes. I left the shop happily.
39、But four days 3. (late), the shoes were 4. (complete) worn out. I was so angry that I returned to the shop without hesitation, 5. (hope) to get back my money, I told him 6. had happened to my shoes. After he knew I 7. (keep) the shoes for four days, he refused, which made me surprised and 8. (puzzle
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347989.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
