《名校推荐》湖北省黄冈市黄冈中学2015届高三英语一轮复习试卷BOOK3 UNIT4-5单元测试题 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 名校推荐 名校推荐湖北省黄冈市黄冈中学2015届高三英语一轮复习试卷BOOK3 UNIT4-5单元测试题 WORD版含
- 资源描述:
-
1、湖北省黄冈中学2015届高三年级英语一轮复习试卷(Book 3 Unit4-Unit5)命题人: 第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. At a library.B
2、. At a bookstore.C. At an exhibition. 2. What would the man probably order next?A. Some chocolate.B. A cake.C. A coffee. 3. What should the woman do first? A. Go to the second turning.B. Turn right immediately.C. Go by Central building. 4. What do we learn from the conversation? A. Tommy failed a ga
3、me.B. Tommy broke his glasses.C. The window was broken. 5. What party will the speakers probably hold? A. A going-away party.B. A birthday party. C. A wedding party. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你都有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每
4、段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. At what time will the soccer game begin?A. 6:50.B. 7:00C. 8:00 7. What would the man probably do at eight?A. Wash the dishesB. See a soap opera.C. See a soccer game.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where is the new teacher from?A. America.B. Britain.C. Canada.9. What can we learn about
5、the woman?A. She wishes the teacher to be strict.B. She thinks teachers should be old.C. She knows the new teacher well.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman need to do first?A. Show her ID card.B. Apply for a passport. C. Fill a form.11. How much more does the woman deposit than needed to open a
6、n account?A. $1,000.B. $900. C. $100.12. How soon will the account be ready according to the man?A. In 2 minutes.B. In 5 minutes.C. In 10 minutes.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the conversation mainly about?A. Pressure of city lifeB. Education of children.C. Relationship between neighbors.14. Which ide
7、a would the man support?A. The woman shouldnt control herself too muchB. The woman can try saying hello to neighbors. C. The woman should get more sleep.15. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Colleagues.C. Neighbors.16. How can the woman turn the talk to he
8、r trouble according to the man?A. By introducing her house chores.B. By appreciating the neighbors rare.C. By asking about the neighbors children.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the purpose of mentioning the French and the Germans at the beginning?A. To bring about drinks popular with Americans.B. To
9、show different hobbies in different countries.C. To compare the advantages of several drinks.18. Who invented soft drinks?A. An American.B. An Englishman.C. A Frenchman.19. How many bottles of soft drinks did the average American drink a year in 1900?A. 40B. 19C. 1220. What is the purpose of the tal
10、k?A. To speak out a feeling towards drinks.B. To introduce some facts about soft drinks.C. To call on people to drink less soft drinks.第二部分:词汇知识运用(共两节,满分30分)第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. To our relief, theyve made full preparations for the exploration. Theyll
11、 set up _ or mobile eating place in case of an emergency. A. arbitrary B. profitable C. temporary D. permanent答案:C 考查知识点:词法(形容词词义辨析) 难度系数:1解析:句意为:使我们欣慰的是他们为探险作好了充分准备,他们将建立临时流动的就餐地点以应付紧急情况。A,随意的;B,有利可图的;D,永久的。22. Children will perform better than adults _ their command of the grammar and the structur
12、al components of language. A. in charge of B. in spite of C. in terms of D. in favor of答案: C 考查知识点:词法(介词词义辨析) 难度系数:1解析:句意为:在语法和语言结构方面,孩子比成年人学得好。A,负责;B,虽然,尽管;C,在方面;D,支持。23Seen from space,the earth looks like a blue ball,with _ 75% of its surface covered with water.Aentirely Bexactly Cslightly Dapprox
13、imately答案: D 考查知识点:词法(副词词义辨析) 难度系数:1解析:句意为:从太空看,地球像一个蓝色的球体;几乎75%的表面被水覆盖。A,完全地;B,恰好;C,轻微地;D,大约,几乎。24. Could you give us some advice about this competition?If you want to win first prize,your design for the museum must be_.Acareful Bobvious Cclear Dnovel答案:D 考查知识点:词法(形容词词义辨析) 难度系数:2解析:句意为:如果你想获得一等奖,博物
14、馆的设计必须新颖。B,显而易见的;D,新颖的。25. The two parties are holding the talk in a friendly _at present. Hopefully,they will reach an agreement.Aatmosphere Bcondition Csituation Dphenomenon答案:A 考查知识点:词法(名词词义辨析) 难度系数:1解析:句意为:目前两党派在友好的氛围中进行交谈。他们有望达成共识。A,氛围;D,现象。26. If the suns rays were entirely _, there would be d
15、ramatic changes in the climate on the earth, and the result could be disastrous to the human race. A. covered out B. broken out C. blocked out D. left out答案:C 考查知识点:词法(动词短语辨析) 难度系数:2解析:句意为:如果阳光被完全遮挡地话,全球气候就会发生戏剧性变化,结果对人类是灾难性的。B,爆发;D,省去。27. I called the airline to_ my flight reservation a week before
16、 I left for Toronto.AconstructBconsult CconfirmD. contradict答案:C 考查知识点:词法(动词词义辨析) 难度系数:2解析:句意为:我给航空公司打电话确认提前一周去多伦多的机票预订。A,建设;B,咨询;C,确认;D,相互矛盾。28. Prices of the basic necessities of life have been going up sharply since word came that war would _between the two countries soon.Awatch out Bbreak out Cd
17、ie out Dgive out答案:B 考查知识点:词法(动词短语辨析) 难度系数:2解析:句意为:两国之间战争即将爆发的消息传来,生活基本必需品的价格一直在飞涨。A,当心;C,灭绝;D,用光,耗尽,分发。29. After the financial crisis,new measures taken by the government brought new development opportunities and helped the industry back to rapid growth path. Now,trade is_ again.Asending up Bpickin
18、g up Csetting up Dmaking up答案:B 考查知识点:词法(动词短语辨析) 难度系数:2解析:句意为:危机之后,政府采取的新举措带来了新的发展机会,帮助工业快速重新发展。贸易又在好转中,A,发射;B,好转;C,建立;D,弥补,化妆,组成30. When someone _,he or she starts living a quiet life in one place,especially when he or she gets married or buys a house.Asets down Bsettles down Cmoves down Dputs down
19、答案:B 考查知识点:词法(动词短语辨析) 难度系数:2解析:句意为:当人们安顿下来特别是当他/她结婚,买房之后,她/他就开始在某一地方过着安宁的生活。A和D写下,记下;B,定居。第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Most people experience some degree of shyness from time to time in certain situations. Avoiding other people in social situ
20、ations is a technique that is frequently used by those who suffer from extreme shyness. They 31 turn down social invitations where they might have to 32 to other people. They turn down invitations to 33 , turn down promotions at work, and they might cross the street just to 34 talking to someone the
21、y know, even when they like that person.This sort of 35 probably makes no sense to persons who are not extremely shy. 36 , to persons who feel anxious when they are around others, avoiding others may seem to be the 37 solution they can think of. As soon as they rush away from a social 38 they feel a
22、n inner sense of 39 . No longer do they need to worry. 40 avoiding others is a very common technique used by many shy people, this social avoidance will actually make their problem 41 . Not only is their fear of being around other people likely to 42 if they keep avoiding others, but people who are
23、shy will feel even more lonely and less 43 the longer they avoid social interactions. Doctors who specialize in treating 44 often recommend the exact 45 approach. Instead of 46 the shy person to continue to run away from social situations they will encourage the shy person to 47 take part in the typ
24、e of social situations he fears most.So, 48 you are an extremely shy person who has been avoiding social situations as a way to cope with your shyness, keep in 49 that this avoidance will not make your shyness get better.Shyness is something you can reduce and overcome. This isnt permanent; over tim
25、e as you gain more experience and 50 different things your confidence will increase and then one day you will find yourself looking back on how shy you used to be.32. A. talkB. comeC. tendD. turn33. A. meetingsB. partiesC. lecturesD. classes34. A. stop B. appreciateC. keepD. avoid35. A. purpose B. m
26、ethodC. behaviorD. result36. A. ThereforeB. HoweverC. BesidesD. Thus37. A. practicalB. lastC. badD. perfect38. A. situationB. conditionC. customD. practice39. A. dutyB. humorC. comfortD. joy40. A. BecauseB. AlthoughC. BeforeD. When41. A. deeperB. simplerC. clearerD. worse42. A. growB. appearC. riseD
27、. spread43. A. safeB. activeC. confidentD. realistic44. A. carelessnessB. anxietyC. lonelinessD. shyness45. A. otherB. oppositeC. sameD. similar46. A. allowingB. forcingC. suggestingD. reminding47. A. neverB. finallyC. graduallyD. willingly48. A. unlessB. onceC. thoughD. if49. A. habitB. mindC. memo
28、ryD. heart50. A. tryB. loveC. thinkD. want解析:考点:说明文难度系数:2【文章大意】 本文是一篇害羞的人往往逃避社交场合,避免跟人说话,但医生认为这样做会加剧羞涩,使问题更加糟糕。他们建议害羞的人应该多参加社交活动,克服自己的羞涩。31.答案:C 考点:副词词义辨析及上下文串联解析:由前文的“Avoiding other people in social situations可知,拒绝参加社交场合是害羞的人经常做的事情。32.答案:A考点:动词词义辨析及上下文串联解析:由空格前的turn down social invitations可知,这些人不肯接
29、受社交邀请,是因为他们不愿意跟人说话。33. 答案:B考点:名词词义辨析及上下文串联解析:结合空格前的turn down invitations可知,害羞的人不愿意参加社交场合,只有B项能涵盖这个含义。34. 答案:D考点:动词词义辨析及上下文串联解析:根据常理可知,害羞的人不愿意跟人交谈,因此他们有可能穿过街道,避免跟人交谈。35. 答案:C考点:名词词义辨析及上下文串联解析:从上文叙述的害羞的人不愿意跟人打交道可知,此处指这一行为。36.答案:B考点:副词词义辨析及上下文串联解析:由上文的persons who are not extremely shy和下文persons who fee
30、l anxious.可知,前后构成转折关系。37. 答案:D考点:形容词词义辨析及上下文串联解析:从空格前的to persons who feel anxious when they are around others可知,对于害羞的人来说,避免跟人打交道似乎是最佳的解决办法。38. 答案:A考点:名词词义辨析及上下文串联解析:根据后文的the shy person to continue to run away from social situations提示可知,害羞的人会尽量避免参与到社交场合中。39. 答案:C考点:名词词义辨析及上下文串联解析:根据后文的No longer do th
31、ey need to worry.可知,害羞的人逃避了社交场合会感到内心的宽慰。40.答案:B考点:连词词义辨析及上下文串联解析:结合全句的信息我们知道,这里表达转折之意。41. 答案:D考点:形容词词义辨析及上下文串联解析:由下文可知,逃避只会让他们的羞涩程度加剧。42. 答案:A考点:动词词义辨析及上下文串联解析:害羞的人越是逃避,他们的恐惧感就会越强,grow“增长”,符合语境。43. 答案:C考点:形容词词义辨析及上下文串联解析:害羞的人越逃避,当然会越孤独,也就越来越不自信。44. 答案:D考点:名词词义辨析及上下文串联解析:本文谈论的是如何消除羞涩感,因此D项符合文意。45. 答案
32、:B考点:形容词词义辨析及上下文串联解析:从下文的Instead of.the shy person to continue to run away from social situations, they will encourage the shy person to.下文医生鼓励害羞的人积极参与到社交场合中可知,医生建议用相反的方法来“以毒攻毒”,消除人们的羞涩感。46. 答案:A考点:动词词义辨析及上下文串联解析:根据语境判断,此处是医生的做法,他们不允许害羞的人逃避社交场合,A项符合题意。47. 答案:C考点:副词词义辨析及上下文串联解析:根据语境和常识判断,医生鼓励害羞的人逐渐参与
33、到社交场合中。48. 答案:D考点:连词词义辨析及上下文串联解析:此处是条件状语从句,因此用if来引导。49. 答案:B考点:名词词义辨析及上下文串联解析:联系空格后的内容,作者要我们记住,逃避不会让我们的害羞好转。此处是固定的表达方式,表示“牢记”,用keep in mind,其他选项不合搭配。50. 答案:A考点:动词词义辨析及上下文串联解析:由后文的your confidence will increase可知,这里指尝试不同的事物,只有这样才能增强你的信心。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题分2分,满分40分)阅读下列短文, 从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,
34、并在答题卡上将该项涂黑。AYoung people are now much more likely to prefer to read on a computer screen rather than a printed book or magazine, according to a UK survey.The National Literary Trust studied almost 35,000 18 to 16-year-olds. The study suggests high levels of access to mobile phones, computers and ta
35、blet devices (平板设备) now mean that reading is an activity more likely to be on screen than on the printed page. Of those surveyed, 52% preferred to read on screen compared with 32% who preferred print, with the remainder having no opinion or preferring not to read at all.Researchers found that 39% of
36、 the young people read every day on computers and screens, compared with 28% who read each day using printed materials. Technology is central to the lives of these youngsters-97% reported having access to a computer and the internet at home, 77% said they had their own computer.Much of these electro
37、nic devices will be used for activities such as social networking websites, but there were also signs of a switch to the screen for other types of reading, such as fiction, news and information.About a third were reading fiction on screen, with higher levels for those using tablet computers or e-rea
38、ders. And 23% of the youngsters read fiction on their smartphones. But there has so far not been a complete change to reading on screen, with 53% still reading novels in printed form.The girls were more likely to read printed books than the boys-with both having similar levels of reading on screen.
39、Younger children who read printed books as well as used computers were more likely to have higher reading levels than those who only read on screen, the study said.National Literacy Trust director Jonathan Douglas said: Our research confirms that technology is playing a central role in young peoples
40、 literacy(读写能力) development and reading choice. While we welcome the positive impact which technology has on bringing further reading opportunities to young people, its important that reading in print is not cast aside. 51. The National Literary Trust study shows that most young people surveyed _.A.
41、 like reading on screen B. dont like reading at allC. dont have clear opinionD. like reading printed books52. How many young people surveyed read printed novels?A. About a half. B. About a third.C. About two thirds. D. About one fourth.53.According to Jonathan Douglas, _.A. reading in print is bette
42、rB. reading on screen is betterC. printed books will disappear soonD. printed books shouldnt be given up54.What do we learn from the passage?A. Those who read on screen read most.B. Boys like printed books better than girls.C. It is technology that gives us more reading choice.D. Most young people r
43、ead fiction on their smartphones.解析:考点:社会文化类说明文难度系数:2【文章大意】英国的一项调查表明,越来越多的年轻人更倾向于通过电脑、手机、电纸书等电子设备来阅读,而非纸质书。51答案:A解析:细节理解题。由第二段可知,该调查显示,52%的年轻人喜欢通过电子屏幕阅读,32%的人喜欢阅读纸质书,剩下的人没有明确观点或根本不喜欢阅读,故A项正确。52.答案:A解析:细节理解题。由第五段的with 530/0 still reading novels in printed form可知,还有53 010的年轻人仍然读纸质小说,故A项正确。53.答案:D解析:推理
44、判断题。根据最后一段中的While we welcome the positive impact which technology has on bringing further reading opportunities to young people, its important that reading in print is not cast aside可知,Jonathan Douglas认为我们在奇迹新科技带来的好处时,也不能放弃纸质阅读。54.答案:C解析:细节理解题。由最后一段的Our research confirms that technology is playing a
45、 central role in young peoples literacy development and reading choice可知,该研究证实,科技不但促进了人们读写能力的提高,而且给人们提供了更多的阅读选择,故C项正确。BThe influence of the King James Bible, which was published 400 years ago, is still being felt in the way we speak and write.No other book, or indeed any piece of culture, seems to h
46、ave influenced the English language as much as the King James Bible. Its expressions have permeated the everyday language of English speakers, whether or not theyve ever opened a copy.The Sun says Aston Villa refused to give up the ghost. Wendy Richard calls her EastEnders character Pauline Fowler t
47、he salt of the earth. The England cricket coach tells reporters, You cant put words in my mouth. Daily Mirror fashion pages call Tilda Swinton a law onto herself.Readers absorbed its language both directly and through other reading. Tennyson considered Bible reading an education in itself , while Di
48、ckens called the New Testament the very best book that ever was or ever will be known in the world. The US statesman Daniel Webster said: If there is anything in my thoughts or style to praise, its due to my parents for instilling in me an early love of the Bible. TB Macaulay, a British orator, said
49、 that the translation showed the beauty and power of the English language.Why has its influence been so marked? Alister McGrath, professor at Kings College, London, points to several reasons. The Bible was a very public text , he says. It would have been read aloud in churches very extensively, whic
50、h would have imprinted it on peoples minds.Another reason was that the time was ripe. English was in a particularly changeable state. Both the works of Shakespeare and the King James Bible appeared around this time and affected the newer forms of the language.Perhaps the most interesting reason for
51、the influence of the King James Bible is that it ignored what today would be considered good translation. The translators seem to have taken the view that the best translation was a literal (字面意义的) one, so instead of adapting Hebrew and Greek to English forms of speaking they simply translated it li
52、terally.55. The underlined word permeated in Paragraph 2 probably means _.A. filled B. changedC. replaced D. improved56. The writer gives some examples of phrases in Paragraph 3 to show _.A. the beauty of the English languageB. the great number of phrases in EnglishC. how English phrases are used in
53、 real lifeD. the great influence of the King James Bible57. How many reasons does the writer give for the King James Bible being influential?A. One. B. Two.C. Three. D. Four.58. What do we learn about the King James Bible?A. It was written by King James.B. It has a history of nearly 300 years.C. It
54、was first written in British English.D. It was translated from Hebrew and Greek.解析:考点:社会文化类说明文难度系数:2【文章大意】钦定版圣经(the King James Bible)是根据英王詹姆斯一世的命令翻译的, 它对英语语言产生了巨大而又深远的影响。它也被认为是现代英语的基石,并从它诞生以来一直是被最广泛阅读的文献之一。55. 答案:A解析:词义猜测题。根据第二段中的No other book, or indeed any piece of culture, seems to have influence
55、d the English language as much as the King James Bible可知,钦定版圣经对英语的影响很大,由此可猜测这里指“它的表达方式已渗入到人们的日常语言中”。permeated“渗入;充满”。56. 答案:D解析:主旨大意题。第二段讲了钦定版圣经对后世英语的巨大影响,本段接着举例说明该书中的短语至今在现实生活中被大量使用,由此可知D项正确。57. 答案:C解析:细节理解题。结合文章最后三段可知,作者共提到了三个原因来说明钦定版圣经为什么具有巨大的影响力。58. 答案:D解析:推理判断题。由文章最后一句so instead of adapting Heb
56、rew and Greek to English forms of speaking they simply translated it literally可判断,钦定版圣经由希伯来文和希腊文(Hebrew and Greek)两种语言翻译而来,它最早并非英文写就。文章也没有提及该书是国王詹姆斯写的,它的历史大约是400年。CCan we make ourselves happier? According to studies from all over the globe collected by the World Happiness Database (数据库) in Rotterdam
57、, we can. But the path to happiness may not be where we are looking for it.Prof Ruut Veenhoven, says his own study found a slight negative correlation (相互关联) between the number of times people in a study mentioned goals and their happiness.Though it is generally believed that you need goals to lead
58、a happy life, evidence is mixed. The reason seems to be that unhappy people are more aware of their goals, because they seek to change their life for the better. Although there is some positive correlation between seeing meaning in life and being happy, studies suggest this is not a necessary condit
59、ion for happiness. In fact, studies suggest leading an active life has the strongest correlation with happiness.But the best news on file at the World Happiness Database is that we can make ourselves happier, and not just through external (外部的) changes like having more money.Research has shown that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348941.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
