分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修8 UNIT 3 INVENTORS AND INVENTIONS WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:348982
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:49.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修8 UNIT 3INVENTORS AND INVENTIONS WORD版含解析 2021 高考 英
    资源描述:

    1、Unit 3Inventors and inventions.阅读AA research has shown that nearly 90 percent of traffic accidents are caused by human errors.So our aim is a fully autonomous (自动的) car that gets rid of the cause of most accidents:the driver.Researcher Hodgson points out, “For safety,the faster you can remove humans

    2、,the better,even if there are unfortunately a few accidents from new causes.Its a question of balancing the number injured or killed by autonomous vehicles with the people whose lives are potentially saved.”Its an idea that Elon Musk, chief executive of electric car company Tesla Motors,has long bel

    3、ieved.His company is determined to be the first to deliver a fully autonomous vehicle to consumers.Last year, Musk announced that Teslas 2017 goal was “to do an example drive of full autonomy all the way from L.A.to New York.and have the car park itself”.However, even Tesla admits that there are pro

    4、blems to overcomethe software needs further validation (批准生效) and the appropriate regulatory approval needs to be in place.Indeed, recent crashes of Tesla vehicles and Google cars confirm that the software isnt ready yet.The U.K. government appears committed to encouraging the development of autonom

    5、ous vehicles.Its supporting four city trials, publishing the Modern Transport Bill to reduce red tape around their introduction and adapting the legal system to take into account problems such as insurance liability when a human isnt in control of a vehicle.The insurance industry is similarly eager

    6、to help increase autonomy in cars.As the Association of British Insurers (ABI) points out,“Nearly 90 percent of road accidents are caused by human errors.” This costs motor insurers a shocking 20 million per day in claims.1.What difficulty does the company Tesla Motors have?A.New inventions may caus

    7、e more injuries and deaths.B.The company lacks confidence to make new creations.C.The software should be made officially acceptable.D.The traffic regulation has proved unreasonable.2.What is the U.K.governments attitude to autonomous cars?A.Ambiguous.B.Positive.C.Cautious.D.Disapproving.3.What is th

    8、e main idea of the last paragraph?A.Insurance companies would like to support autonomous cars.B.Human mistakes may be the key cause of traffic accidents.C.Traffic accidents waste insurance companies quite a lot.D.Motorists are surprised to hear about autonomous cars.4.What is the authors purpose in

    9、writing the text?A.To show his deep love for autonomous cars.B.To introduce a new development in technology.C.To amuse readers with funny examples.D.To provide a persuasive argument against autonomy.语篇解读:研究表明近90%的交通事故主要是人为失误造成的。所以很多公司(如特斯拉)和政府开始制造或支持制造自动驾驶汽车,希望借此来减少交通事故。答案及剖析:1.C细节理解题。从第三段中的.Tesla a

    10、dmits that there are problems to overcomethe software needs further validation(批准生效) and the appropriate regulatory approval needs to be in place.可知,特斯拉公司的问题是,他们的软件需要批准,即需要得到官方的认可与接受。2.B细节理解题。根据第四段中的The U.K.government appears committed to encouraging the development of autonomous vehicles.可知,英国政府鼓励自

    11、动驾驶汽车的发展。3.A主旨大意题。从最后一段可知,保险业也在急切地帮助提升汽车驾驶的自动性,因为人为失误造成大量的交通事故,机动车投保人需要向保险公司大量索赔。4.B主旨大意题。本文主要介绍了自动驾驶汽车的发展以及政府对这一技术的支持等,因此本文的写作目的是介绍一项新的技术。B(2019湖北黄冈中学、襄阳四中、荆州中学等八校联考)Every year from March to October,Christian Moullec,also known as “Birdman”, takes to the skies aboard his adapted light aircraft.Howe

    12、ver,the 58-year-old Frenchmans daily 30-minute flight is not just to enjoy the impressive views,but to guide flocks (鸟群) of lesser white-fronted geese (小白额雁) through safe migration paths which the birds can teach future generations.His deed began in 1995 when he noticed their declining population in

    13、 the wilds of Lapland,Sweden.To prevent their numbers from dropping further,Moullec tried to get the threatened species to follow him along migration routes that would protect them from bird hunters.However,getting grown geese to follow his lead proved challenging.As young geese imitate and follow w

    14、homever they view as their parents,Moullec decided to raise the geese from birth.To help raise funds and awareness of his job to protect not just the geese but birds worldwide,Moullec often allows paying tourists to join him on the 30-minute-long flights aboard his aircraft.In addition to the traine

    15、d birds flying alongside them,visitors,who come from as far as a 15-hour plane flight away,are treated to a variety of crane and geese species as well as breathtaking views of castles and cities.He often brings his camera along for the flights,capturing photos not just for their beauty,but for what

    16、they describe.Moullec believes the use of agricultural chemicals has done harm to wild European birds,with more than a third disappearing in the last 30 years.“Its a disaster,” he said.“My beautiful images with flying birds should be used to tell this story.”5.Why does “Birdman” always fly to the sk

    17、y on his aircraft?A.To observe geese along their migration routes.B.To follow geese through safe migration paths.C.To take visitors to operate his adapted aircraft.D.To guide geese fly safely during the migration.6.What do we know about “Birdman”?A.He is a nature lover. B.He is a bird watcher.C.He i

    18、s a volunteer pilot.D.He is a bird hunter.7.What does Moullec often take photos in his flights for?A.Recording the use of agricultural chemicals.B.Showing serious damage caused by chemicals.C.Describing his experiences with flying birds.D.Capturing the beautiful views of birds and cities.8.What can

    19、be a suitable title for the text?A.Birdman Guides Flocks to Learn to FlyB.Birdman Finds Birds DisappearingC.Birdman Helps Flocks Safely MigrateD.Birdman Protects Birds From Hunters语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了法国的“鸟叔”驾驶轻型飞机引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,他还带着游客一起体验这样的旅行,目的是让人们意识到人类活动对鸟类生存产生了巨大的影响,致使鸟类数量锐减,希望人们共同来保护鸟类。答案及剖析:

    20、5.D细节理解题。根据第一段“but to guide flocks of lesser white-fronted geese through safe migration paths which the birds can teach future generations”可知,“鸟叔”是为了引领小白额雁安全迁徙,故D项正确。6.A推理判断题。根据文章内容可知,“鸟叔”驾驶轻型飞机引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,他还带着游客一起体验这样的旅行,目的是希望人们共同来保护鸟类,由此可知,“鸟叔”是一个热爱自然的人,故A项正确。7.B细节理解题。根据第五段“He often brings h

    21、is camera along for the flights,capturing photos not just for their beauty,but for what they describe.”可知,“鸟叔”拍照是为了呈现这些照片反映的问题,也就是后面提到的农药加速了鸟类的数量减少,故B项正确。8.C主旨大意题。根据第一段“However,the 58-year-old Frenchmans daily 30-minute flight is not just to enjoy the impressive views,but to guide flocks of lesser w

    22、hite-fronted geese through safe migration paths which the birds can teach future generations.”可知,本文主要讲述了“鸟叔”驾驶轻型飞机飞行不是为了欣赏美景,而是引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,故C项正确。.语法填空(2019湖南雅礼中学高三模拟)A critical factor that plays a part in peoples susceptibility(敏感性)to colds is age.In the past four years,the University of the M

    23、ichigan School of Public Health 1. (do)a study,revealing some general 2.(rule) for the public.It says that babies are most likely 3. (catch)a cold.Babies will catch more than six colds during their first year on average.Besides,boys have more colds than girls when they are under the age of three.Whe

    24、n they grow older than three years old,4. is easier for girls to catch colds than boys.Girls might catch three colds,while boys catch two 5. (annual).Generally speaking,the incidents of colds continue to decline while people are growing older.Elderly people who are in good 6. (healthy)have as few as

    25、 one or two colds every year.One exception is found among people in their 7. (twenty),especially women,who show a rise in cold infections.This is 8. people in this age group have young babies to bring up.Adults who delay 9. (have)children until they are more than thirty experience 10. same sudden in

    26、crease in cold infections.语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述的是年龄是引起感冒的关键因素。答案及剖析:1.has done考查时态。根据In the past four years,可知句子用现在完成时,故答案为has done。2.rules考查名词复数。rule的复数形式rules。3.to catch考查固定结构。be likely to do sth.“很可能做某事”,故答案为to catch。4.it考查it的用法。此处it是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式。故答案为it。5.annually考查副词。副词修饰动词,故答案为annually。6.health考查不可数名词。in good health“健康状况良好”,此处用名词health“健康”,故答案为health。7.twenties考查固定用法。in ones +逢10的基数词的复数形式,“在某人几十几岁时”,故答案为twenties。8.because考查表语从句。结合句意可知此处是because引导的表语从句,故答案为because。9.having考查固定搭配。动词delay后面用动名词作宾语,故答案为having。10.the考查定冠词the。结合句意可知答案为the。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修8 UNIT 3 INVENTORS AND INVENTIONS WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348982.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1