山西省临汾市乡宁一中2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省临汾市乡宁一中2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 山西省 临汾市 乡宁 一中 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、乡宁一中2020-2021学年第二学期期中考试高一英语试题考试时间:120分钟 分值:150分第I卷 客观题测试第一部分:阅读理解(共两小节,满分60分)第一节 :(共15小题;每小题3分,共45分)阅读下列短文,从每篇短文后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car: Follow brown signs an A590 from JB6, M6. Approximate travel times: Windermere-20 min
2、utes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-1 hour 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday-Friday (closed on Saturday)11:00 am-4:00pm,30 March-2nd November.Admi
3、ssion ChargesHall & GardensGardensAdults:12.008.00Groups95.5Special EventsProducers: Market 13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival 30th MayThe event celebrate its 22nd anniversary with a great
4、 show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day 28th AugustHolker once again opens is gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market 8th NovemberThis is an event for
5、 all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.1. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A. 20 minutes.B. 25 minutes.C. 45 minutes.D. 90 minutes.2. How much should a member of a tour gr
6、oup pay to visit to Hall & Cardens?A. 12.00.B. 9.00.C. 8.0D. 5.503. Which event will you go to if you want to see a live music show?A. Producers Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】文章为旅游指南。文章主要介绍了去Holker Hall& Garden旅游的相关信息,如:出行方式,开放时间,旅
7、行费用以及主要活动等。【1题详解】细节理解题。根据第一段How to Get to Holker中By car里Approximate travel times后面内容可知,从Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分钟,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Admission Charges可知,团体中的一员去Hall & Gardens 需要支付9英镑。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段Winter Market中最后一句Wander among a variety of shops selling gifts while enjoyin
8、g a live music show and nice street entertainment.可知,如果想去看现场表演需要去Winter Market。故选D。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的三题全为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信
9、息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,1 hour and 30 minutes,即90分钟。第二题和第三题则为简单的一一对应型,只要找到信息句即可得出答案。BYou should always support your kids and their natural talents. And if you nurture them, great things will happen. Thats what 9-year-old Joe Whales parents thought when they encouraged their son to keep drawing
10、, even though he got into trouble for doodling (涂鸦) during class.They sent Joe to an after-school art class and his artistic abilities were quickly noticed by those around him. In fact, Joe was invited to decorate the dining room of the “Number 4” restaurant in Shrewsbury, England. Now, Joe is known
11、 as The Doodle Boy and has his own website, as well as social media pages showing off his awesome art.According to Greg, Joes dad, his son has always loved drawing and was added to the Gifted register in primary school aged 4”. Greg also revealed how long it took Joe to finish his drawings on the di
12、ning room walls in the restaurant. Joe spent about 12 hours illustrating the wall.”Whats more, Greg had some proposals for parents who want to encourage their kids to develop their talent: I would advise parents to encourage their children to always follow their passion and dreams - research local w
13、orkshops or groups within your local community ”Joes teacher recognized his talent and posted his work on Instagram. His drawings caught the eye of the “Number 4 restaurant which asked him to come over and decorate their walls with his doodles. Now, his dad drives him there so he can draw his heart
14、out. Who knew that drawing in an after-class program would lead Joe to get his first job at barely 9 years old?4. What did Joe do in his class?A. Supported other naughty children.B. Left school to find his parents.C. Drew pictures in the class.D. Decorated the wall.5. What is Gregs suggestion?A. To
15、send the children to the local restaurant.B. To talk with the childrens teacher actively.C. To offer enough support for the childrens dream.D. To force the children to stay at school all day long.6. How did the Number 4 restaurant find Joe?A. Joe was famous in the community.B. Joes works were displa
16、yed on the InternetC. Joes teacher recommended Joe to the restaurant.D. Joe has his own website looked through by the restaurant.7. Who is the text mainly intended for?A. Parents.B. ChildrenC. Teachers.D. Restaurant owners.【答案】4. C 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要以年少成名的Joe为例告诉家长一个道理应该永远支持你的孩子和他们的
17、天赋。【4题详解】细节理解题。根据第一段“even though he got into trouble for doodling (涂鸦) during class.”(尽管他因为在课堂上涂鸦而惹上了麻烦。)可知,Joe在课堂里画画。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Greg had some proposals for parents who want to encourage their kids to develop their talent: I would advise parents to encourage their children to always fo
18、llow their passion and dreams - research local workshops or groups within your local community ”(Greg还为那些希望鼓励孩子发展才能的家长们提出了一些建议:“我建议家长们鼓励孩子们追随自己的激情和梦想研究当地社区的工作坊或团体。”)可知,Greg建议家长们支持孩子的梦想。故选C项。6题详解】细节理解题。根据最后一段“Joes teacher recognized his talent and posted his work on Instagram. His drawings caught the
19、 eye of the “Number 4 restaurant which asked him to come over and decorate their walls with his doodles.”(Joe的老师发现了他的天赋,并将他的作品发布到了Instagram上。他的画引起了“4号”餐厅的注意,餐厅请他过去用他的涂鸦来装饰餐厅的墙壁。)可知,是因为Joe挂在网络的画引起了“4号”餐厅的注意。故选B项。7题详解】推理判断题。根据第一段“You should always support your kids and their natural talents. And if yo
20、u nurture them, great things will happen.”(你应该永远支持你的孩子和他们的天赋。如果你培养他们,伟大的事情将会发生。)可推测,本文是写给家长的。故选A项。CThe march of technology may seem unstoppable, but all digital things may have a way to go before they replace the traditional bedtime book the paper one. A new study shows that paper books arc better t
21、han e-books for bedtime reading. The study suggests that the good old printed book, with real pages that you turn with your fingers, makes parents and children interact more than they do when reading with an electronic book. Researchers from the University of Michigan studied how 37 pairs of parents
22、 and children interacted with e-books and paper books. The researchers found that with electronic books, parents asked their children fewer questions and shared fewer opinions about the story.The study involved observing parents and children (aged two or three) reading from three different book form
23、ats. These were printed books, basic e-books, and advanced e-books with pictures and sound effects. The researchers discovered that the parents and children interacted with each other less with both types of e-books than they did with the printed books. A researcher said that when they did speak, th
24、ey preferred to talk about the device and the technology rather than focus on the story. More often, children would say things like, “Dont push that button (按钮) or “Dont change the volume (音量)” instead of asking questions or making observations about the story.8. What book can make parents and child
25、ren know each other better?A. Printed books.B. Basic e-books.C. Advanced e-books.D. Bedtime books.9. Whats the meaning of the underlined word “interact in Paragraph 1?A. communicate.B. compete.C. disagree.D. agree.10. What can be inferred from the second paragraph?A. E-books are better than paper bo
26、oks.B. The researchers have read various books.C. There are three different kinds of books in the world.D. Printed books help people better understand the contents.11. What might a child say if he or she is reading e-books?A. Please turn off the light.B. Please color the button.C. Dont turn down the
27、 volume.D. Dont pass the book to me.【答案】8. A 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,纸质书更适合做睡前读物 ,它可以让父母与孩子之间拥有更多的沟通与交流,虽然技术的进步看起来不可阻挡,但是电子书取代传统的纸质书可能还有很长的路要走。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“The study suggests that the good old printed book, with real pages that you turn with your fingers, makes parents and ch
28、ildren interact more than they do when reading with an electronic book.”可知,一本好的纸质书给父母和孩子带来的互动比使用电子书阅读时带来的互动更多。因此,纸质书可以使父母和孩子更好地了解彼此。故选A项。【9题详解】词句猜测题。根据第一段中的“The researchers found that with electronic books, parents asked their children fewer questions and shared fewer opinions about the story.”可知,研究
29、人员发现,有了电子书,父母对孩子的提问减少了,对故事发表的看法减少了。这意味着在孩子使用电子书阅读时父母和孩子的沟通互动变少了,因此interact这个词意为“沟通、交流”。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第二段中的“The researchers discovered that the parents and children interacted with each other less with both types of e-books than they did with the printed books.” 和 “children would say things lik
30、e, “Dont push that button (按钮) or “Dont change the volume (音量)” instead of asking questions or making observations about the story”可知,与纸质书相比,使用电子书进行阅读,父母和孩子之间的互动比阅读纸质书时要少,即便在交流时,说的往往不是阅读的内容,而是将注意力放在了设备之上。因此纸质书可以帮助人们更好地理解书的内容。故选D项。【11题详解】细节理解题。根据第二段中的“More often, children would say things like, “Dont
31、 push that button (按钮) or “Dont change the volume (音量)” instead of asking questions or making observations about the story.”可知,孩子们更喜欢谈论设备和技术,而不再关注阅读内容。孩子们通常会说诸如“不要按那个按钮”或“不要改变音量”之类的东西,而不是问有关于阅读内容的问题。所以如果一个孩子在看电子书,他或她会说不要把音量调小。故选C项。DAlthough it has been shown in recent years that plants can see, hear
32、 and smell, they are still usually thought of as silent. But now, for the first time, they have been recorded making ultrasonic(超声的)cries when stressed, which researchers say could open up a new field of agriculture where farmers listen for water-hungry crops.Itzhak Khait and his colleagues at Tel A
33、viv University in Israel found that tomato and tobacco plants made cries that humans cannot hear when stressed by not having enough water or when their stem is cut.Microphones placed 10 centimeters from the plants picked up sounds in the ultrasonic range of 20 to 100 kilohertz which the team says in
34、sects and some mammals would be able to hear and respond to from as far as 5 meters away. A moth may refuse to lay eggs on a plant that sounds water-stressed, the researchers suggest. Plants could even hear that other plants are short of water and react accordingly, they infer.On average, drought-st
35、ressed tomato plants made 35 sounds an hour, while tobacco plants made 11. When plant stems were cut, tomato plants made an average of 25 sounds in the following hour, and tobacco plants 15. Unstressed plants produced fewer than one sound per hour, on average.Enabling farmers to listen for water-str
36、essed plants could “open a new direction in the field of agriculture”, the researchers suggest. They add that such an ability will be increasingly important as climate change make more areas dry.“According to the new research, it seems possible that the sounds that drought-stressed plants make could
37、 be used in agriculture if it is not too costly to set up the recording in a field situation. says Anne Visscher at the royal Botanic Gardens, Kew, in the UK.She warns that the results cant yet be broadened out to other stresses, such as salt or temperature, because these may not cause sounds. Besid
38、es, there have been no experiments to show whether moths or any other animal can hear and respond to the sounds the plants make, so that idea is still based on guesses for now, she says.12. What does the experiment by researchers at Tel Aviv University show?A. Humans can hear water-hungry plants cry
39、ing clearly.B. Plant sounds can be heard by plants quite for away.C. Tomato plants cry more often than tobacco when hurt.D. Moths like laying eggs on stressed plants.13. What can farmers do if they taking advantage of the new research finding?A. Harvest crops in time.B. Reduce greenhouse effects.C.
40、Observe and remove insects easily.D. Identify plant condition faster.14. What is Anne Visschers attitude towards the finding of the experiment?A. Careful.B. Disappointed.C. Appreciative.D. Optimistic.15. Which of the following would be the best title for the passage?A. Plants Get Stressed Just Like
41、UsB. Sounds of Plants Heard Far AwayC. Plants Scream in the Presence of StressD. Cries of Plants Break Farmers Hearts【答案】12. C 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍研究表明植物在遇到外界压力时会发出声音。【12题详解】细节理解题。根据第四段“When plant stems were cut, tomato plants made an average of 25 sounds in the following hour, an
42、d tobacco plants 15.”(当植物的根茎被切断时,番茄植株在接下来的一小时内平均发出25次声音,烟草植株发出15次声音。)可知,特拉维夫大学的实验研究表明:当受伤的时候,番茄植株叫的次数比烟草植株更频繁,故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第五段“Enabling farmers to listen for water-stressed plants could “open a new direction in the field of agriculture”,the researchers suggest. They add that such an ability w
43、ill be increasingly important as climate change make more areas dry.”(这项能够使农民听到缺水植物声音的研究打开了农业领域的新方向。他们补充道:当天气的变化使更多的地区干燥时,这种能力将会越来越重要)可知,利用新研究,农民可以根据植物的叫声,了解植物的需要,更快地识别植物的情况,故选D项。【14题详解】观点态度题。根据最后一段“She warns that the results cant yet be broadened out to other stresses, such as salt or temperature,
44、because these may not cause sounds. Besides, there have been no experiments to show whether moths or any other animal can hear and respond to the sounds the plants make, so that idea is still based on guesses for now, she says.”(她警告我们:这个结果还没有扩大到其他压力领域,例如盐和温度。因为这些或许不会使植物发声。除此之外,还没有实验证明是否蛾子或其他动物能听到并回应
45、植物发出的声音。所以这个观点目前仍处于猜想阶段)可知,Anne Visscher对于实验的发现持谨慎的态度,故选A项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“But now, for the first time, they have been recorded making ultrasonic cries when stressed, which researchers say could open up a new field of agriculture where farmers listen for water-hungry crops.”(但是现在,当遇到压力时,植物第一次被记录了
46、超声波的叫声。研究员说这项研究打开了新的农业领域,农民们基于这项研究可以听到缺水农作物的叫声)可知,文章主要介绍的是研究表明植物在遇到外界压力时会发出声音,故选C项。第二节:七选五(共5 个 小题,每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Getting your children to study can be a little like getting them to eat their vegetables._16_ Make a study time and have it at the same time every d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349171.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
