《南方新课堂 金牌学案》2016-2017学年高中英语必修一(人教版)课时训练:第五单元过关检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南方新课堂 金牌学案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第五单元过关检测(时间:90分钟分值:120分).阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(导学号51920057)While some kids dont always like what Mom or Dad is cooking for dinner,they dont have to worry about where to find their next meal.Elizabeth Murray grew up with drug-addic
2、ted parents and often didnt have warm clothes or food.“It would be common for me to go into my kitchen and see my parents shooting drugs into their veins(血管),” Elizabeth said.When Elizabeth was 10 she found out her mother had AIDS.A few years later,while most teenage girls were worried about what to
3、 wear,Elizabeth was looking after her mom.Her mom died at the age of 41 in 1996.At 15 Elizabeth was homeless.Her mom was gone and her dad was on the street.After her moms death she knew things had to change and she knew it was up to her.“I connected the lifestyles that I had witnessed every day with
4、 how my mother ended.And if there was anything I could do about it that would not happen to me.So I went back to school.But mind you,I was homeless,” explained Elizabeth.Her high school didnt know Elizabeth was homeless.She took an extra load of work,studied on the stairs and made excellent grades.W
5、hen she read about a scholarship offered by The New York Times she quickly applied and won.She will receive $12,000 for every year at college.Elizabeth was determined to go to Harvard and the university didnt turn her down.Right now Elizabeth lives with her little sister in New York while she waits
6、to become a full-time student.Shes working at The New York Times right now and they offered her work for the summer.Elizabeth has gone from homeless to Harvard.1.What would be the best title for the passage?A.The terrible life of an AIDS orphanB.AIDS could take ones lifeC.From the streets to success
7、D.Elizabeths dream答案:C提示:因为母亲死于艾滋病,伊丽莎白流落街头,但凭着自己坚强的意志,她最终被哈佛大学录取,因此C项为最佳标题。2.Elizabeth decided to go back to school to .A.learn how to help other AIDS patientsB.avoid her homeless fatherC.find a good job to make money to support her familyD.change the lifestyles she saw every day答案:D提示:由文章第三段可知,伊丽莎
8、白把自己母亲的命运归咎于她的生活方式,由此可推知,伊丽莎白返回学校上学的原因是她想改变生活方式。3.We can learn from the last paragraph that Elizabeth .A.was turned down by the universityB.still lived on the street with her father and sisterC.will go to Harvard as a full-time studentD.has got a job after her graduation from university答案:C提示:从文章最后一
9、段中的“while she waits to become a full-time student”和“Elizabeth has gone from homeless to Harvard.”可知C项正确。4.Which of the following best describes Elizabeth?A.Strong-willed.B.Clever.C.Brave.D.Warm-hearted.答案:A提示:伊丽莎白经历了这么多的苦难,但最终从无家可归的人变成哈佛大学的学生,这表明她意志坚强。B(导学号51920058)It is well said that strength and
10、courage arent always measured in medals and victories.They are also measured in the struggles we overcome.The strongest people arent always the people who win but the people who dont give up when they lose.Its been said that Andrew Jacksons boyhood friends just couldnt understand how he became a fam
11、ous general and then the President of the United States.They knew of others who had greater talent but never succeeded.One of Jacksons friends commented,“Why,Jim Brown,who lived right down the pike(山峰) from Jackson,was not only smarter,but he could throw Andy three times out of four in a wrestling m
12、atch.But look where Andy is now.”Another friend responded,“How did there happen to be a fourth time?Dont they usually say three times and out?”“Sure,they were supposed to,but not Andy.He would never admit he was beathe would never stay thrown.Jim Brown would get tired,and on the fourth try Andy woul
13、d throw him and be the winner.”Andrew Jackson just wouldnt stay “thrown”!And that determination served him well for many years.Life will knock us off our feet again and again.But some people just wont stay “thrown”.They get up again,dust themselves off and go for it one more time.These are people of
14、 courage.They are also people of faith and hope.Maybe you have been knocked off your feet.Will you stay “thrown” or will you rise and give it your best one more time?5.Which of the following is not used to measure strength and courage?A.Struggles.B.Medals.C.Victories.D.Power.答案:D提示:根据第一段的前两句可知,A、B、C
15、三项均可用来衡量一个人的力气和勇气。D项未提及,故选D项。6.According to the passage,what was it that made Jackson successful?A.Being independent.B.Being intelligent.C.Being determined.D.Being confident.答案:C提示:根据倒数第二段中的“And that determination served him well for many years.”可知,这些年是他的意志力一直陪伴着他并使他取得了成功,C项正确。7.What is the best tit
16、le of the passage?A.How You Become a Great ManB.Why You Behave DifferentlyC.Whether You Have Good MemoryD.When Youve Been “Thrown”答案:D提示:本文主要通过Jim Brown与Andy摔跤的例子表明,在一个人多次失败的时候,只有意志坚定、顽强拼搏才会取得最后的胜利,所以D项最能概括文章大意,适合作文章的标题。8.From the last paragraph,we can infer that .A.all good things will come to an e
17、ndB.we should never lose hope for futureC.we all experience different sufferingsD.be careful and keep away from trouble答案:B提示:根据文章最后一段中的“They are also people of faith and hope.”可知,我们会被生活一次次地击倒,但我们不应该失去信念与希望,所以选项B符合题意。C(导学号51920059)Elizabeth Blackwell was born in England in 1821,and moved to New York
18、 City when she was ten years old.One day she decided that she wanted to become a doctor.That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.After writing many letters asking for admission(录取)to medical schools,she was finally accepted by a doctor in Philadelphia.She was so
19、 determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.In 1849,after graduation from medical school,she decided to further her education in Paris.She wanted to be a surgeon(外科医师),but a serious eye problem forced her to give up the idea.Upon returning to the
20、United States,she found it difficult to start her own practice because she was a woman.By 1857 Elizabeth and her sister,also a doctor,along with another woman doctor,managed to open a new hospital,the first for women and children.Besides being the first woman physician and founding her own hospital,
21、she also set up the first medical school for women.9.Why couldnt Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon?A.She couldnt get admitted to medical school.B.She decided to further her education in Paris.C.A serious eye problem stopped her.D.It was difficult for her to start a practice
22、 in the United States.答案:C提示:根据第二段第二句可知答案。10.What main obstacle(障碍)almost destroyed Elizabeths chances for becoming a doctor?A.She was a woman.B.She wrote too many letters.C.She couldnt graduate from medical school.D.She couldnt set up her hospital.答案:A提示:由第一段第三句可知,在当时妇女当医生是不可能的。11.How many years pa
23、ssed between her graduation from medical school and the opening of her hospital?A.Eight years.B.Ten years.C.Nineteen years.D.Thirty-six years.答案:A提示:由第二段第一句和第三段第二句可知答案。12.According to the passage,all of the following are “firsts” in the life of Elizabeth Blackwell except that she .A.became the first
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349268.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
