《南方新课堂》2017高考(新课标)英语二轮专题复习 -组合练2阅读理解 “七选五” WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南方新课堂
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家组合练2阅读理解“七选五”.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(导学号59430083)Imagine youve had a fight with your best friend.Its a stupid fight,something you will both get over.But right now you are upset.When you walk in the door,your mum asks whats wrong.How are you mostly likely to respond?
2、 Have a long,comforting talk about it with her.Or head to the fridge for the ice cream.But can that really help you feel betteror just make you feel sickeningly full?Emotional eating is when people use food as a way to deal with feelings instead of to satisfy hunger.Weve all been there,finishing a w
3、hole bag of chips or eating cookie after cookie while preparing for a coming exam.But when done a lotespecially without realizing itemotional eating can affect weight,health,and wellbeing.One of the biggest beliefs about emotional eating is that its caused by negative feelings.Yes,people often turn
4、to food when theyre stressed out,lonely,sad,anxious,or bored.Nevertheless,emotional eating can be linked to positive feelings too,like the romance of sharing dessert on Valentines Day or the celebration of a holiday feast.More often,though,its the countless little daily stresses that cause someone t
5、o seek comfort or relaxation in food.We all have our own comfort foods.Amazingly,they may vary according to moods and sex.One study found that happy people seem to want to eat things like pizza,while sad people prefer ice cream and cookies.Bored people desire salty,fragile things,like chips.Girls go
6、 for chocolate and ice cream.This brings up a curious question: Does no one take comfort in carrots and cabbages?Researchers are looking into that,too.What theyre finding is that highfat foods,like ice cream,may activate certain chemicals in the body that create a sense of contentment and fulfillmen
7、t,which may actually make you reach for these foods again when feeling upset.Were all emotional eaters to some extent.But for some people,emotional eating can be a real problem,causing serious problems such as weight gain.Managing emotional eating means finding other ways to deal with the situations
8、 and feelings that make someone turn to food.For example,do you come home from school each day and automatically head to the kitchen? Stop and ask yourself,“Am I really hungry?” Are you having difficulty concentrating? If these signs point to hunger,choose something light and healthy to take the edg
9、e off until dinner.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了情绪化饮食及其带来的问题和解决办法。 1The first two paragraphs are designed to _Aoffer advice on how to comfort an annoyed childBput forward the idea of emotional eatingCexplain the function of eating an ice creamDstress the importance of friendship解析:推理判断题。文章第一段通过描写与朋友吵架后用情绪化饮食
10、来调解情绪的例子,旨在引出话题情绪化饮食。故选B项。答案:B2People turn to emotional eating because _Athey suffer from weight problemsBthey have a strong desire for foodCthey benefit a lot from eatingDthey want to seek comfort or relaxation解析:细节理解题。根据文章第二段第一句“Emotional eating is when people use food as a way to deal with feelin
11、gs instead of to satisfy hunger.”和第三段最后一句“More often,though,its the countless little daily stresses that cause someone to seek comfort or relaxation in food.”可知,人们通过情绪化饮食来寻求安慰和放松。故选D项。答案:D3Which of the following may not serve as comfort food?ACarrots.BPizzas.CChips. DCookies.解析:细节理解题。根据文章第四段中提到的食物及第
12、五段内容可知,胡萝卜不作为获得安慰的食物。故选A项。答案:A4Whats the main idea of the last paragraph?AEat whenever you cant concentrate.BIt is natural to feel hungry after school.CThere are ways to break the cycle of emotional eating.DIts hard to tell physical hunger from mental hunger.解析:段落大意题。文章最后一段主要介绍了解决情绪化饮食的办法。故选C项。答案:CB
13、(2016陕西西安高三一模).Things Your Pilot Wont Tell YouYou may not be getting the airline you paid for.You may go to an airline website and buy a ticket,and get onto an airplane that has a similar name painted on it,but half the time,youre really on a regional (地方的) airline.The regionals arent held to the sa
14、me safety standards as the majors:their pilots arent required to have as much training and experience,and the public doesnt know that.Captain at a major airlineIf youre a nervous flier,book a morning flight.The heating of the ground later causes bumpier (颠簸的) air,and its much more likely to thunders
15、torm in the afternoon.Jerry Johnson,pilot,Los AngelesThe smoothest place is often over or near the wing.The bumpiest place on the plane is in the back.If youre in the middle,you dont move as much.Patrick Smith,pilot and author of Cockpit ConfidentialSit in the front if you want fresher air.The gener
16、al flow of air on any airplane is from front to back.So if youre really concerned about breathing the freshest possible air or not getting too hot,sit as close to the front as you can.Planes are generally warm in the back.Tech pilot at a regional airline,TexasYou never know where the safest seat is.
17、There is no safest place.In one accident,the people in the back are dead ;in the next,its the people up front.John Nance,aviation safety analyst and retired airline captain,SeattleIve been struck by lightning twice.Most pilots have.Airplanes are built to take it.You hear a big boom and see a big fla
18、sh and thats it.Youre not going to fall out of the sky.Charlotte,pilot for a regional carrier,North CarolinaPeople dont understand why they cant use their cellphones.Well,what can happen is 12 people will decide to call someone just before landing,and I can get a false reading on my instruments sayi
19、ng that we are higher than we really are.Jim Tilmon,retired American Airlines pilot,Phoenix【语篇解读】本篇文章为应用文,通过引用飞行员的话来说明坐飞机时几方面可能不为乘客所知的事。 5Jerry Johnson advises nervous fliers to _.Asit in the backBfly in the morningCfly with major airlinesDavoid flying in bad weather解析:事实细节题。根据文章第二部分的黑体字“If youre a
20、nervous flier,book a morning flight.”可知本题应选择B项。答案:B6The best seats for those who need fresh air are _Ain the frontBin the middleCin the back Dnear the wing解析:事实细节题。根据文章第四部分的黑体字“Sit in the front if you want fresher air.”可知本题应选择A项。答案:A7Passengers use of cellphones before landing is likely to _Aincreas
21、e the risk of being struck by lightningBmake it difficult for pilots to control the planeCcause the instruments of the plane to break downDaffect pilots judgment about the height of the plane解析:推理判断题。根据文章最后一段中“.I can get a false reading on my instruments saying that we are higher than we really are.
22、”可以推断出乘客在飞机着陆之前使用手机很有可能影响飞行员对飞机高度的判断,故本题选择D项。答案:DCIn New York,Ma witnessed the Alibaba Group opening on the New York stock exchange with the largest initial public offering (IPO,新股发行) in American history.“Alibaba,the worlds largest Internet commerce company makes China equal to the US in the rapidly
23、 increasing global competition for technological innovation (创新) and economic transformation,” commented the South China Morning Post.It has also made Ma Chinas richest man with a fortune of around $25 billion (153 billion yuan),reported Reuters.Its reported that Mas ragstoriches journey is just as
24、spectacular as his Internet empire.Ma failed the national college entrance exams twice before he was finally in Hangzhou Normal University on his third attempt and failed in finding a suitable job several times.Aslo,Mr Ma is a big believer in perseverance,which was proved in his English study experi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349498.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
