2022年新教材高中英语 Unit 1 Face values Section Ⅲ Developing ideas基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit Face values Section Developing ideas基础训练含解析外研版选择性必修第三册 2022 新教材 高中英语 ideas 基础训练 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Face values Section Developing ideas. 语境填词1.Eventually, a traffic jam outside our gate allowed us to “ kidnap (绑架)” two officers.2.Liu Hulan was cruelly beaten and tortured (折磨), but she stood as firm as a rock.3.“Oh, I was so frightened. Whats the matter, dear?” she exclaimed (惊叫).4.I have o
2、ften wondered who first uttered that simple but profound (深切的)truth.5.When the boy began to walk by himself and even to move more quickly it was an immense (巨大的)relief. 同义替换motive, psychology, welfare, findings, make big savings,assumptions, accent, frightful, comprehension, novelists1.Most of the f
3、amilies in this neighbourhood are on social support. welfare 2.The answers we give will reflect our own scientific study of the mind. psychology 3.The police could not find a reason for the murder. motive 4.Your argument is based on a set of questionable statements that are assumed to be true. assum
4、ptions 5.We can save a large amount of money on fuel through greater efficiency. make big savings 6.The committee reported its results after a thorough investigation. findings 7.A terrible traffic disaster was avoided. frightful 8.He speaks in his broad speech pattern. accent 9.A test of the ability
5、 to understand was given at the start of the term. comprehension 10.The man is one of the countrys leading contemporary writers who write novels. novelists . 完成句子1.在关于水污染的实验成功之前, 我们决不罢休。(倒装) Never will we stop until the experiment about the water pollution succeeds.2.他目不转睛地看着那个姑娘, 像是第一次见到她。(as if do
6、ing)He stared at the girl as if seeing her for the first time.3.他承认自己缺乏动力, 感觉懒散。(motivation) He admitted a lack of motivation and a feeling of sloth.4.为追求我们自己的幸福和梦想而努力奋斗是很值得的。(in pursuit of)It is well worthy to struggle with effort in pursuit of our own happiness and dream .5.我觉得这个理解肯定是最直接的, 也是对的。(c
7、omprehension)I think this must be the most immediate comprehension and the right one.素养综合练. 阅读理解(2020安徽合肥六校高一上学期期末)There was a man playing the piano in a bar. He was a good piano player and always performed in this bar. People came in just to hear him play. But one night, a customer told him that he
8、 didnt want to hear him just play the piano any more. He wanted him to sing a song.The man said, “I dont sing.”But the customer was persistent (执着的). He told the bar manager, “Im tired of listening to the piano. I want that man to sing!”The manager shouted across the room, “If you want to get paid,
9、sing a song. Our customer is asking you to sing!”So he did. He sang a song. A piano player who had never sung in public did so for the first time. And everyone was surprised by his song Mona Lisa. He got lots of applause(掌声) that night.He had such a talent for singing, but he just had been sitting o
10、n his talent for the past years! If without such a chance, he may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. However, now he has become one of the best-known singers in America.You, too, have skills and abilities. Maybe your “talent” is not as great as the singer abo
11、ve, but it may be better than you think! And with effort, most skills can be improved. So, in your life, you should be brave enough to try doing different things and find out what talents you really have!1.Why did the man start to sing?A.Because he wanted to make more money.B.Because the bar manager
12、 said he liked his song.C.Because he wanted to show everyone that he had a talent for singing.D.Because the manager asked him to sing at the request of a customer.2.What do you think of the bar manager?A.Strict.B.Kind.C.Patient.D.Rude.3.Which of the following is TRUE about the piano player?A.He hate
13、d singing in a no-name bar.B.He didnt discover his talent until a customer asked him to sing.C.He became very famous as a pianist and singer in America.D.He lived the rest of his life as a no-name piano player.4.What would be the best title for the text?A.How to Have Great AbilityB.A Nice Song-Mona
14、LisaC.A Singer in a No-Name BarD.Make Full Use of Your Talent答案:1.D解析:1.语篇解读 本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了一个人的钢琴弹得很好, 后因一位顾客想听他唱歌, 他发现自己有歌唱的天赋, 后来成为美国最著名的歌手之一。就此作者向读者传递一个信息:要相信自己, 寻找并充分发挥自己的长处。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“Our customer is asking you to sing!”可知那人开始唱歌的原因是经理让他应顾客的要求唱歌。故选D。答案:2.D解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】
15、根据第四段中的shouted可以看出, 经理对待这个钢琴手是无礼的。strict严格的; kind善良的; patient耐心的; rude无礼的。故选D。答案:3.B解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第五段中的If without such a chance, he may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. 可知, 直到这位顾客要求他唱歌, 他才发现自己的歌唱天赋。故选B。答案:4.D解析:4.【命题立意】标题判断题。【解题思路】作者通过讲述这位钢琴手的经历向
16、读者传递一个信息:要相信自己, 寻找并充分发挥自己的长处。因此D项(充分发挥你的才能)作为这篇文章的标题最佳。故选D。. 七选五(2020江苏连云港东海第二中学月考)Some people are so rude. Who sends an e-mail or a text message that just says “Thank you”? Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on the Internet? 1 Maybe Im the rude o
17、ne for not appreciating lifes little courtesies(礼节). But many social norms(规范) just dont make sense to people drowning in digital communication.Take the thank-you note. Daniel Post Senning, a coauthor of Emily Posts Etiquette, asked, “At what point does showing appreciation outweigh the cost?” 2 Thi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349586.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
