分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期第一次月考试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350277
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:25
  • 大小:99KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 烟台市 中英文 学校 2021 届高三 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
    资源描述:

    1、山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期第一次月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,每小题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does the conversation take place?A. At a store. B. At a gym. C. A

    2、t home.2. How will David get to the club?A. By car. B. By train. C. By bike.3. What is Jane studying?A. Biology. B. Chemistry. C. Calligraphy.4. What is the man doing?A. Buying an air conditioner.B. Returning an air conditioner.C. Fixing an air conditioner.5. How does the woman probably feel?A. Exci

    3、ted. B. Annoyed. C. Puzzled.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many people will be travelling?A. Four. B. Three. C. Two.7. When will the man leave for Seattle?A. This Wed

    4、nesday. B. Next Monday. C. Next Wednesday.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers mainly talking about?A. Buying a present. B. Attending a concert. C. Planing a birthday party.9. What will the speakers do later?A. See a movie. B. Read a novel. C. Meet up with Jane.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is Lisa?

    5、A. Liverpool. B. London. C. Paris.11. What kind of people does London Week need?A. Reporters. B. Sales representatives. C. Advertisers.12. How much did Lisa earn monthly in her last job?A. 3,500 pounds. B. 3,000 pounds. C. 2,500 pounds.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the relationship between the speakers

    6、?A. Good friends. B. Fellow students. C. Roommates.14. When did Sarah start college?A. A year ago. B. Three months ago. C. A week ago.15. Why does Ricky want to move?A. He wants younger company .B. He wants to be nearer college.C. He doesnt get along with the host family.16. What will Ricky probably

    7、 do next?A. Visit a teacher.B. Hang out with friends.C. Give John a phone call.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker?A. A guide. B. A teacher. C. A coach.18. When will the students leave for the museum?A. 6.30. B. 7:45. C. 8:00.19. What will the students do at 1:15?A. See a film. B. Meet at a caf

    8、e. C. Visit a gallery.20. Where can the students find more information?A. From teachers. B. From a website. C. From a book.第二部分阅读理解(共20小题,每小题2.5分,满分50分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA Guide to the UniversityFoodThe TWU Cafeteria is open 7am to 8pm. It serves snacks, drinks, ice cr

    9、eam bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.If you are on campus in the evening or lat at night, you c

    10、an buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Caf located in the bottom level of the Gouglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching.RelaxationThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying , cooking,

    11、and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.HealthLocated on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health. A doctor and nurse is available if you have health quest

    12、ions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9am to noon and 1;00 to 4;30pm.Academic SupportAll students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall. Here, qualified volunteers wil

    13、l work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30-minute appointments per week maximum. This service is free.TransportationThe TWU Express is a shuttle service. The shuttle transports stude

    14、nts between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 8am and 3pm. Saturdays only. Round trip fare is $1.1. The Guide tells us that the Wellness Centre _.A. is open six days a weekB. offers services free of chargeC. trains students in medical careD.

    15、 gives advice on mental health2. How can you seek help from the Writing Centre?A. By applying onlineB. By calling the centreC. By filling in a sign-up formD. By going to the centre directly3. What is the function of TWU Express?A. To carry students to the lecture halls.B. To provide students with ca

    16、mpus toursC. To take students to the Mattson Centre.D. To transport students to and from the stores.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章是一则大学指南,就就餐、放松娱乐、医疗、学术帮助和交通方式几个方面情况进行了说明。【1题详解】细节理解题。根据Health部分中“A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal

    17、 advice.(如果你有健康问题或需要立即的医疗帮助或个人建议,可以联系医生和护士)”可知,健康中心提供心理健康方面的建议。故选D。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30-minute appointments per week maximum.( 您可以在门外的报名表上报名预约,每周最多两次30分钟的预约)”可知,你可以通过填写报名表向Writing Centre寻求帮助,故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“The T

    18、WU Express is a shuttle service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre.(TWU特快是一种班车服务。班车从马特森中心出发,接送学生往返校园和购物中心)”可知,TWU班车主要接送学生往来于学校与商场之间,故选D。BOne morning, Anns neighbor Tracy found a lost dog wandering around the local elementary schoo

    19、l. She asked Ann if she could keep an eye on the dog. Ann said that she could watch it only for the day. Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers (传单), and put them in mailboxes. Meanwhile, Ann went to the dollar store and bought some pet supplies, warning her two sons not to fa

    20、ll in love with the dog. At the time, Anns son Thomas was 10 years old, and Jack, who was recovering from a heart operation, was 21 years old.Four days later Ann was still looking after the dog, whom they had started to call Riley. When she arrived home from work, the dog threw itself against the sc

    21、reen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys room where Ann found Jack suffering from a heart attack. Riley ran over to Jack, but as soon as Ann bent over to help him the dog went silent. “If it hadnt come to get me, the doctor said Jack would have di

    22、ed,” Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to claim the dog, so Ann decided to keep it. The next morning Tracy got a call. A man named Peter recognized his lost dog and called the number on the flier. Tracy started crying, and told him, “That dog saved my friends son.”

    23、Peter drove to Anns house to pick up his dog and saw Thomas and Jack crying in the window. After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”4. What did Tracy do after finding the dog?A. She looked for its owner.B. She gave it to Ann as a gift.C. She sol

    24、d it to the dollar store.D. She bought some food for it.5. How did the dog help save Jack?A. By breaking the door for Ann.B. By leading Ann to Jacks room.C. By dragging Jack out of the room.D. By attending Jack when Ann was out.6. What was Anns attitude to the dog according to Paragraph 4?A. Sympath

    25、etic.B. Doubtful.C. Tolerant.D. Grateful.7. What can we infer about the dog from the last paragraph?A. It would be given to Odie.B. It would be kept by Anns family.C. It would be returned to Peter.D. It would be taken away by Tracy.【答案】4. A 5. B 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。一天,Tracy在当地学校附近捡到一只流浪狗,把它交代给邻居Ann

    26、照顾,自己去找狗的主人。Ann答应只照顾这只狗一天。结果在没找到狗主人之前Ann和她的两个儿子一直照顾这只狗而且很快喜欢上了它。Ann的大儿子有心脏病,多亏了这只狗帮Ann及时救了她儿子,所以当狗主人来认领狗时全家人都舍不得它走。最终,狗留在了Ann家里,成为家庭一员。【4题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers(传单), and put them in mailboxes.(Tracy给狗拍照,印了400份找狗的传单并把它们放在网上。)”可知, Tracy在找狗的主人,故选

    27、A。【5题详解】细节理解题。根据第三段句子“When she arrived home from work, the dog threw itself against the screen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys room where Ann found Jack suffering from a heart attack.”可知,当她下班回家时,那只狗扑到纱门上,对着她疯狂地吠叫。Riley一开门就冲进了男孩们的房间,安发现杰克心脏病发作了

    28、。由此可知狗Riley是通过向Ann狂叫并领Ann进入Jack的房间让Ann发现Jack犯了心脏病从而及时救了Jack的。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第四段Ann跟报社说的话“If it hadnt come to get me, the doctor said Jack would have died,” Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to claim the dog”可知,如果不是狗领着Ann找到Jack,Jack可能就死了。也就是狗救了Jack的命,所以可以推断Ann对狗很感

    29、激,感激它救了她儿子的命。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”可知,过了一会儿,彼得说:“也许Odie应该去找你,也许你应该养着它。由此判断出,狗最终是留在了Ann的家里。故选B。CThe kids in this village wear dirty, ragged clothes. They sleep beside cows and sheep in huts made of sticks

    30、 and mud. They have no school. Yet they all can chant the English alphabet, and some can make words.The key to their success: 20 tablet computers(平板电脑) dropped off in their Ethiopian village in February by a U.S. group called One Laptop Per Child.The goal is to find out whether kids using todays new

    31、 technology can teach themselves to read in places where no schools or teachers exist. The Massachusetts Institute of Technology researchers analyzing the project data say theyre already amazed. “What I think has already happened is that the kids have already learned more than they would have in one

    32、 year of kindergarten,” said Matt Keller, who runs the Ethiopia program.The fastest learnerand the first to turn on one of the tabletsis 8-year-old Kelbesa Negusse. The devices camera was disabled to save memory, yet within weeks Kelbesa had figured out its workings and made the camera work. He call

    33、ed himself a lion, a marker of accomplishment in Ethiopia.With his tablet, Kelbasa rearranged the letters HSROE into one of the many English animal names he knows. Then he spelled words on his own. “Seven months ago he didnt know any English. Thats unbelievable,” said Keller.The project aims to get

    34、kids to a stage called “deep reading,” where they can read to learn. It wont be in Amharic, Ethiopias first language, but in English, which is widely seen as the ticket to higher paying jobs.8. How does the Ethiopia program benefit the kids in the village?A. It trains teachers for them.B. It contrib

    35、utes to their self-study.C. It helps raise their living standards.D. It provides funds for building schools.9. What can we infer from Kellers words in Paragraph 3?A. They need more time to analyze data.B. More children are needed for the research.C. He is confident about the future of the project.D.

    36、 The research should be carried out in kindergartens.10. It amazed Keller that with the tablet Kelbesa could _.A. learn English words quickly.B. draw pictures of animals.C. write letters to researchers.D. make phone calls to his friends.11. What is the aim of the project?A. To offer Ethiopians highe

    37、r paying jobs.B. To make Amharic widely used in the world.C To help Ethiopian kids read to learn in English.D To assist Ethiopians in learning their first language.【答案】8. B 9. C 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。讲述的是美国一个团体在俄塞俄比亚没有学校和老师的地方,通过给孩子们20台平板电脑的方式看使用新技术的孩子是否能够教会自己阅读。这个计划的目的是让孩子到达一个“深读”的阶段,他们能通过阅读来学习。不是

    38、学习埃塞俄比亚的官方语言阿姆哈拉语,而是被广泛认为是获得高薪工作的“敲门砖”的英语。【8题详解】细节理解题。根据第三段第一句“The goal is to find out whether kids using todays new technology can teach themselves to read in places where no schools or teachers exist.”可知,这个项目目标是看一看在没有学校和老师的地方,使用新技术的孩子是否能够通过自学学会阅读。故B项正确。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段中凯勒的话“What I think has alr

    39、eady happened is that the kids have already learned more than they would have in one year of kindergarten,”可知,事实证明,通过这个项目,孩子们学到的知识比他们在幼儿园待一年学到的还多。因此他对这个项目的前景是充满信心的。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段第二句“Then he spelled words on his own.”和其末尾凯勒所说的“Seven months ago he didnt know any English.Thats unbelievable.”

    40、可知,七个月前Kelbesa不懂英语,而现在可以重新排列字母HSROE,把它们重新组合成自己所知道的一种动物的名字,然后自己拼写单词。所以有了这台平板电脑,凯尔贝萨就能很快地学会英语单词,这让凯勒感到惊讶。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“The project aims to get kids to a stage called “deep reading,” where they can read to learn.”这个项目旨在让孩子们进入一个叫做“深度阅读”的阶段,在那里他们可以通过阅读来学习。 由此判断出这个项目旨在让埃塞俄比亚的孩子们通过深度阅读达到学习英语的目的,

    41、故选C项。DHow fit are your teeth? Are you lazy about brushing them? Never fear: An inventor is on the case. An electric toothbrush senses how long and how well you brush, and it lets you track your performance on your phone.The Kolibree toothbrush was exhibited at the International Consumer Electronics

    42、Show in Las Vegas this week. It senses how it is moved and can send the information to an Android phone or iPhone via a Bluetooth wireless connection.The toothbrush will be able to teach you to brush right (dont forget the insides of the teeth!) and make sure youre brushing long enough. “Its kind of

    43、 like having a doctor actually watch your brushing on a day-to-day basis,” says Thomas Serval, the French inventor.The toothbrush will also be able to talk to other applications(应用) on your phone, so developers could, for example, create a game controlled by your toothbrush. You could score points f

    44、or beating monsters(怪物) among your teeth. “We try to make it smart but also fun,” Serval says.Serval says he was inspired by his experience as a father. He would come home from work and ask his kids if they had brushed their teeth. They said “yes,” but Serval would find their toothbrush heads dry. H

    45、e decided he needed a brush that really told him how well his children brushed.The company says the Kolibree will go on sale this summer, for $99 to $199, depending on features. The U.S. is the first target market.Serval says that one day, itll be possible to replace the brush on the handle with a b

    46、rushing unit that also has a camera. The camera can even examine holes in your teeth while you brush.12. Which is one of the features of the Kolibree toothbrush?A. It can sense how users brush their teeth.B. It can track users school performance.C. It can cause users fear of seeing a doctor.D. It ca

    47、n help users find their phones.13. What can we learn from Servals words in Paragraph 3?A. You will find it enjoyable to see a doctor.B. You should see your doctor on a day-to-day basis.C. You can brush with the Kolibree as if guided by a doctor.D. Youd like a doctor to watch you brush your teeth eve

    48、ry day.14. What is Paragraph 5 mainly about?A. How Serval found out his kids lied to him.B. Why Serval thought brushing teeth was necessary.C. How Serval taught his kids to brush their teeth.D. What inspired Serval to invent the toothbrush.15. What can we learn about the future development of the Ko

    49、libree?A. The brush handle will be removed.B. A mobile phone will be built into it.C. It will be used to fill holes in teeth.D. It will be able to check users teeth.【答案】12. A 13. C 14. D 15. D【解析】本文介绍了一种新的科技发明-智能牙刷。这款智能牙刷可以像医生一样感应出你刷牙的时长和你是否刷的干净彻底。【12题详解】考查细节理解。由文章中第一段第二行“An electric toothbrush sens

    50、es how long and how well you brush”可知电动牙刷可以感应出你刷牙的时长和你是否刷的干净彻底。故答案选A。【13题详解】考查推理判断。由第三段“Its kind of like having a dentist actually watch your brushing on a day-to-day basis”可知,有了这种牙刷,实际上真有点像医生看着你刷牙一样。故选C.【14题详解】考查主旨大意。第五段的首句即为主题句。本段主要讲了发明者亲身经历自己孩子不愿意刷牙而萌生的发明念头。A项:如何发现孩子撒谎的;B项:为什么刷牙时必要的;C项:如何教给孩子刷牙。均

    51、不符合文意。故答案选D.【15题详解】考查推理判断。文中最后一段:one day,itll be possible to replace the brush on the handle with a brushing unit that also has a camera. The camera can even examine holes in your teeth while you brush.可知,这种牙刷的前景是非常乐观的,而且还有照相机来检查你的牙洞。故答案选D。(它将会检查使用者的牙齿) 第二节:根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    52、Many people are stuck in a life they dont want, and are held in places by everything from financial restrictions to social pressures. If you are looking to pursue your dreams, it can be discouraging to change everything at once. _16_Write down your goals to get them out of your head and into reality

    53、. Be honest with yourself about what you want, no matter how impossible it seems and ignore what you “should” do based on the views of your friends, family or society. _17_ Dont leave anything out, no matter how small or silly it sounds. Look at the themes of your list to get an idea of what your dr

    54、eam life will look like._18_ choose one that is relatively easy to accomplish, one that is doable but will require work and one that seems impossible based on your current circumstances and lifestyle. List the steps you will need to take to get to each goal, getting down to the little details.Start

    55、with your smallest goal and work through the steps until you achieve it. Each time you complete one of the steps, cross it off so you can celebrate the process in addition to the end result. _19_Figure out how you can work your second two goals into your life. _20_ If your big dream is to quit your

    56、job and travel the world, start a savings account that is dedicated to travel money and set aside a small amount each week for three years. Plan your steps according to the time you set and they will be doable and fit smoothly into your life.A. Seek support from your friends and family.B. You will n

    57、eed to have courage to make changes.C. Identify the top three things that will get you closer to your dream life.D. When you achieve the goal, find a way to continue integrating it into your life.E. Choose a deadline for each goal, whether it is one year down the road or five.F. List the things you

    58、want to accomplish in your life, both personal and professional.G. Instead, making small, gradual changes to prepare the way to dream tries to make the process easier.【答案】16. G 17. F 18. C 19. D 20. E【解析】这是一篇说明文。许多人被困在他们不想要的生活中,被从经济限制到社会压力的一切所束缚。文章主要就如何实现梦想提出了一些建议。【16题详解】根据上文Many people are stuck in

    59、 a life they dont want, and are held in places by everything from financial restrictions to social pressures. If you are looking to pursue your dreams, it can be discouraging to change everything at once.可知许多人被困在他们不想要的生活中,被从经济限制到社会压力的一切所束缚。如果你想追求你的梦想,一下子改变一切会让你沮丧。由此可知,上文提出了不要做大的改变,那么本句应当是建议从小的改变做起会比

    60、较容易。故G选项“相反,做一些小的,渐进的改变,为梦想的道路做准备,会使这个过程更容易”符合上下文语境,故选G。【17题详解】根据本段第一句Write down your goals to get them out of your head and into reality.可知写下你的目标,让它们从你的脑海中消失,变成现实。以及后文Dont leave anything out, no matter how small or silly it sounds. Look at the themes of your list to get an idea of what your dream l

    61、ife will look like.可知不要漏掉任何东西,不管它听起来多么小或愚蠢。看看你清单上的主题,了解一下你的梦想生活是什么样子的。由此可知,本句应当是在说明列出生活中想要完成的事情,不要遗漏。故F选项“列出你在生活中想要完成的事情,包括个人的和专业的”符合上下文语境,故选F。【18题详解】根据后文choose one that is relatively easy to accomplish, one that is doable but will require work and one that seems impossible based on your current cir

    62、cumstances and lifestyle.可知选择一个相对容易完成的,一个是可行的,但需要努力,一个似乎不可能基于你目前的情况和生活方式。由此可知,本句应当是在说明找出最能让你接近梦想生活的三件事。故C选项“找出最能让你接近梦想生活的三件事”符合上下文语境,故选C。【19题详解】根据上文Start with your smallest goal and work through the steps until you achieve it. Each time you complete one of the steps, cross it off so you can celebrat

    63、e the process in addition to the end result.可知从最小的目标开始,循序渐进直到你实现它。每完成一个步骤,把它划掉,这样你就可以庆祝这个过程以及最终的结果。由此可知,本句承接上文说明,实现了这些目标之后应该想办法把目标融入生活。故D选项“当你实现了目标,想办法继续把它融入你的生活”符合上下文语境,故选D。【20题详解】根据后文If your big dream is to quit your job and travel the world, start a savings account that is dedicated to travel mon

    64、ey and set aside a small amount each week for three years. Plan your steps according to the time you set and they will be doable and fit smoothly into your life.可知如果你的梦想是辞职去环游世界,那就开设一个专门用于旅行的储蓄账户,每周存一小笔钱,持续三年。根据你设定的时间计划你的步骤,它们将是可行的,并顺利地融入你的生活。由此可知,本句是在说明为目标设定一个时间期限。故E选项“为每个目标设定一个期限,无论是一年还是五年”符合上下文语境

    65、,故选E。第二部分语言运用(共两节, 满分 30 分)第一节(共 15 小题, 每小题 1 分, 满分 15 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题上将该项涂黑。Recently, a man showed up at Dennys restaurant in Utah with a special request. And as it turns out, the reason behind his particular _21_ is a proof that kindness makes all things work togethe

    66、r forever! The man asked if he could be _22_ by a waitress who was a single mother. Though it seemed a bit strange , the restaurant owner was _23_ to meet his request and seated him in the service section belonging to a waitress named Crystal. He ate there, _24_ those who came in to dine. He was _25

    67、_ looking for family customers. He spent over two hours at the restaurants and even _26_ those families. The bills added up to $1,000 in food.When asked why he would do that for those strangers, his response was _27_, but beautiful at the same time. With _28_ shining through in his eyes, the man rep

    68、lied, “Family is everything, but Ive lost all my family.”You see, it was an angel who _29_ at Dennys restaurant that day. But thats not all. Just as the man _30_, the waitress who served him, Crystal, was a single mother. What he didnt know was that Crystal was really _31_. She and her son were livi

    69、ng in a shelter until she was able to save enough money to get a _32_ for them.Finally, the man was nowhere to be seen. He must have _33_ the restaurant before Crystal came back to pick up his _34_. Besides the $21.34 to cover his own _35_, the extra $1,500 tip was for Crystal. And because of it, sh

    70、e and her son will get their new living place next week.21. A. demandB. identityC. surveyD. power22. A. determinedB. servedC. judgedD. selected23. A. happyB. unfortunateC. confidentD. unwilling24. A. consultingB. ignoringC. watchingD. reminding25. A. particularlyB. hardlyC. accidentallyD. finally26.

    71、 A. laughed atB. thankedC. paid forD. rejected27. A. absent-mindedB. absurdC. heartbreakingD. funny28. A. joyB. refusalC. painD. fear29. A. showed upB. hid awayC. cheered upD. calmed down30. A. agreedB. requestedC. promisedD. responded31. A. modestB. changingC. proudD. struggling32. A. planB. servic

    72、eC. restaurantD. place33. A. leftB. decoratedC. enteredD. booked34. A. fileB. bagC. billD. phone35. A. lossB. mealC. debtD. tip【答案】21. A 22. B 23. A 24. C 25. A 26. C 27. C 28. C 29. A 30. B 31. D 32. D 33. A 34. C 35. B【解析】【分析】本文是记叙文。最近名男子带着一个特殊的要求出现在一家餐馆,他这种特殊要求背后的原因是证明善意的作用。【详解】1.考查名词词义辨析。句意:事实证明

    73、,他这种特殊要求背后的原因证明了善良能让所有的事情永远在一起!A. demand要求;B. identity身份;C. survey调查;D. power力量。根据上文“Recently, a man showed up at Dennys restaurant in Utah with a special request.(最近,一名男子出现在犹他州的丹尼餐厅,提出了一个特殊要求。)”可知此题可根据同义词复现原则。request和demand都是“请求”的意思。此句意为“事实证明,他这种特殊要求(demand)背后的原因证明了善意能让所有的东西永远在一起”。故选A项。2.考查动词词义辨析。句

    74、意:这个男人问他是否可以由一个单身母亲的女服务员为他服务。A. determined决定;B. served服务;C. judged判断;D. selected挑选。此男子进来餐厅就餐,可知提出的要求是能否让一位女服务员并且还是单亲妈妈为其服务(served)。故选B项。3.考查形容词词义辨析。句意:虽然这看起来有点奇怪,但餐厅老板很高兴地满足了他的要求,并让他坐在服务区里,这个服务区由一名名叫Crystal的女服务员提供服务。A. happy快乐的; B. unfortunate不幸的; C. confident自信的; D. unwilling不愿意的。根据though表示的让步关系,结合

    75、后文to meet his request可知虽然这看起来有点奇怪,餐馆老板还是很高兴(happy)满足他的要求。故选A项。4.考查动词词义辨析。句意:他在那里吃饭,看着那些进来吃饭的人。A. consulting咨询;B. ignoring忽略;C. watching观察,看;D. reminding提醒。根据下文“those who came in to dine.(来吃饭的人)”可知,此男子一边吃,一边看着(watching)进来就餐的人。故选C项。5.考查副词词义辨析。句意:他特别寻找家庭顾客。A. particularly尤其;B. hardly几乎不;C. accidentally

    76、意外地;D. finally最后。根据下文“He spent over two hours at the restaurants and even 6 those families.(他在餐馆里呆了两个多小时,甚至还为那些家庭买单。)”可知,此男子特别(particularly)想寻找全家就餐的顾客。故选A项。6.考查动词短语辨析。句意:他在餐馆里呆了两个多小时,甚至还为那些家庭买单。A. laughed at嘲笑;B. thanked感谢;C. paid for支付;D. rejected拒绝。结合后文“The bills added up to $1,000 in food.(食品帐单总计

    77、达一千美元。)”可知他为这些家庭付了账单。故选C项。7.考查形容词词义辨析。句意:当被问及为什么要为这些陌生人做这些时,他的回答令人心碎,但同时也很美。A. absent-minded心不在焉的;B. absurd荒谬的;C. heartbreaking令人心碎的;D. funny有趣的。根据下文“With 8 shining through in his eyes, the man replied, “Family is everything, but Ive lost all my family.”(痛苦在他的眼睛里闪现,男人回答说:“家人就是一切,但我失去了我所有的家人。”)”可知,此男

    78、子失去了所有的家人,所以他的回应令人心碎(heartbreaking)。故选C项。8.考查名词词义辨析。句意:他眼中闪烁着痛苦的光芒,回答道:“家人就是一切,但我失去了我所有的家人。”A. joy快乐;B. refusal拒绝;C. pain痛苦;D. fear害怕。由句意可知此男人失去了所有家人,所以可知他的眼里闪着痛苦(pain)。故选C项。9.考查动词短语辨析。句意:你看,那天出现在丹尼餐馆的是一个天使。A. showed up出现;B. hid away隐藏;C. cheered up使高兴;D. calmed down冷静。由上文提到的内容可知,此男子做好事,为一些家庭买单,所以此处

    79、说那天是一个天使出现(showed up)在餐馆里。故选A项。10.考查动词词义辨析。句意:正如这位男士所要求的那样,为他服务的女服务员Crystal是一位单身母亲。A. agreed同意;B. requested要求;C. promised承诺;D. responded回答。根据第二小题句意可知,正如此男子要求(requested)的那样,为其服务的就是一位单亲妈妈。故选B项。11.考查形容词词义辨析。句意:他不知道的是Crystal确实在生活中挣扎。A. modest谦虚的;B. changing变化的;C. proud自豪的;D. struggling挣扎的。根据下文“She and h

    80、er son were living in a shelter until she was able to save enough money to get a 12 for them.(她和她的儿子一直住在避难所,直到她攒够了钱给他们找个地方住。)”可知他们母子无家可归,只能住在避难所,由此可知此男子不知道的是这位单亲妈妈确实在生活中挣扎(struggling)。故选D项。12.考查名词词义辨析。句意:她和她的儿子一直住在避难所,直到她攒够了钱给他们找个地方住。A. plan计划;B. service服务;C. restaurant餐厅;D. place地方。根据句意可知他们母子一直住在避难

    81、所,所以可知这位单亲妈妈直到攒够了钱才能找到一个地方(place)居住。故选D项。13.考查动词词义辨析。句意:他一定是在Crystal回来取账单之前就离开了餐馆。A. left离开;B. decorated装饰;C. entered进入;D. booked预订。根据下文“Besides the $21.34 to cover his own 15, the extra $1,500 tip was for Crystal. (除了21.34美元的餐费,额外的1500美元小费是给Crystal的。)”可知男子留给了Crystal小费,所以他是在Crystal回来之前离开了餐厅的。故选A项。14

    82、.考查名词词义辨析。句意:他一定是在Crystal回来取账单之前就离开了餐馆。A. file文件;B. bag包;C. bill账单;D. phone电话。结合上文内容可知Crystal是餐厅服务员,因此她是来取餐费账单的。故选C项。15.考查名词词义辨析。句意:除了21.34美元的餐费,额外的1500美元小费是给Crystal的。A. loss损失;B. meal餐;C. debt债务;D. tip建议。根据句意可知,此男子除了餐费21.34美元还给了crystal1500美元的小费,所以这21.34美元是付他本人的饭(meal)钱。故选B项。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分, 满

    83、分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。We live in a world of plastic. Shopping bags, drink bottles, your toothbrush and even your clothes are among the everyday items _36_ (make) from plastic. But plastic isnt fantastic, and neither is the current state of our environment.Humans _37_ (produce) plastic

    84、 on a large scale (大规模地) since the 1950s. We produce hundreds of millions of tons of plastic every year and production is only increasing. _38_ (fortunately), most of it is used only once and then thrown away. Only a small part of plastic _39_ (recycle). The majority ends up in our oceans.A Plastic

    85、Oceanis a documentary film directed by the Australian journalist Craig Leeson. It investigates the serious harm plastic has done _40_ our oceans. What starts off as an adventure to film the blue whale, the _41_ (large) animal on the planet, leads to the shocking discovery of a thick layer (层) of pla

    86、stic _42_ (float) in the middle of the Indian Ocean. The film sends the message that our actions and choices can severely influence the planet.Plastic is so widely used because it is durable (耐用的) and cheap. However, this durability is the same quality that makes it so _43_ (harm) to the environment

    87、. Most plastics do not break down chemically. Instead, they break into smaller pieces _44_ can remain in the environment for _45_ long time.【答案】36. made 37. have produced 38. Unfortunately 39. is recycled 40. to 41. largest 42. floating 43. harmful 44. that / which 45. a【解析】本文是说明文。自20世纪50年代以来,人类就开始大

    88、规模生产塑料。我们每年生产数亿吨塑料,而且产量还在不断增加。不幸的是,其中大部分只用了一次就被扔掉了。只有一小部分塑料被回收。大部分都进入了我们的海洋。文章主要介绍了塑料对海洋的严重污染问题。【36题详解】考查非谓语动词。句意:购物袋、饮料瓶、牙刷,甚至你的衣服都是由塑料制成的日常用品。分析句子结构可知make在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语items构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填made。【37题详解】考查动词时态。句意:自20世纪50年代以来,人类就开始大规模生产塑料。由时间状语since the 1950s可知应用现在完成时,主语为humans,助动词用have。故填hav

    89、e produced。【38题详解】考查副词。句意:不幸的是,其中大部分只用了一次就被扔掉了。设空处修饰整个句子,表示“不幸地”应用副词unfortunately,句首单词首字母要大写。故填Unfortunately。【39题详解】考查动词时态语态。句意:只有一小部分塑料被回收。陈述客观事实应用一般现在时,主语与谓语动词构成被动关系,用一般现在时的被动语态,主语为a small part of plastic,谓语动词用单数。故填is recycled。【40题详解】考查固定短语。句意:它调查塑料对我们的海洋造成的严重危害。结合句意表示“对造成危害”短语为do harm to。故填to。【41

    90、题详解】考查形容词最高级。句意:影片一开始是为了拍摄地球上最大的动物蓝鲸的冒险,结果却令人震惊地发现印度洋中部漂浮着一层厚厚的塑料。由定冠词the以及表示范围的on the planet可知,此处表示“最大的”,应用large的最高级形式largest。故填largest。【42题详解】考查非谓语动词。句意:影片一开始是为了拍摄地球上最大的动物蓝鲸的冒险,结果却令人震惊地发现印度洋中部漂浮着一层厚厚的塑料。分析句子结构可知float在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语plastic构成主动关系,故应用现在分词。故填floating。【43题详解】考查形容词。句意:然而,正是这种耐久性使得它对环

    91、境如此有害。此处为“make+宾语+宾补”结构,表示“有害的”应用形容词harmful作宾补。故填harmful。【44题详解】考查定语从句。句意:相反,它们会分解成更小的碎片,在环境中停留很长一段时间。设空处引导限定性定语从句修饰先行词pieces,且在从句中作主语,指物,故应用关系代词that或which引导。故填that / which。【45题详解】考查冠词。句意:相反,它们会分解成更小的碎片,在环境中停留很长一段时间。结合句意表示“很长一段时间”可知短语为for a long time。故填a。第三部分写作(共两节,满分40分)第一节:(满分 15 分)46. 假定你是李华, 你们学

    92、校下周将要举行全校英语演讲比赛, 学校安排外教 Jay 选拔一名主持人, 请你给 Jay 写一封推荐信,推荐你的同班同学王明。内容包括:1. 写信目的; 2. 推荐理由; 3. 希望给予考虑。注意: 1.词数 80 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jay,_YoursLi Hua【答案】Dear Jay,I am writing to recommend Wang Ming as the host of the coming English Speech Contest.Humorous and outgoing, he never fails to make us fee

    93、l at ease. Besides, he can speak English fluently and accurately. Moreover, he has the experience of being a host in the New Year party, which left us a great impression. He knows exactly what makes a good host.I sincerely hope you can consider my recommendation because he is the right person you ar

    94、e looking for.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生按题目要求给外教Jay写封邮件,推荐同班同学王明为下周全校英语演讲比赛的主持人。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 写信目的; 2. 推荐理由; 3. 希望给予考虑。第二步:列提纲(重点词汇)recommend; host; English Speech Contest; humorous; outgoing;fail to do; at ease; besides;

    95、fluently; accurately; moreover; experience; leave sb an impression; exactly; sincerely; consider; recommendation; look for.第三步:连词成句1.I am writing to recommend Wang Ming as the host of the coming English Speech Contest.2.Humorous and outgoing, he never fails to make us feel at ease. 3.Moreover, he ha

    96、s the experience of being a host in the New Year party, which left us a great impression. 4.He knows exactly what makes a good host.5.I sincerely hope you can consider my recommendation because he is the right person you are looking for.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,主语主谓一致与时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:Besides, m

    97、oreover 2.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing(供参考)3.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last(供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子间的衔接与过渡,书写一定要规范。【点睛】高分句型1Moreover, he has the experience of being a host in the New Year p

    98、arty, which left us a great impression. He knows exactly what makes a good host.(由which引导非限定性定语从句。)高分句型2He knows exactly what makes a good host.(由what引导宾语从句。)高分句型3I sincerely hope you can consider my recommendation because he is the right person you are looking for.(由because引导原因状语从句。)第二节读后续写 (满分25分)

    99、47. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was summer, and my dad wanted to treat me to a vacation like never before. He decided to take me on a trip to the Wild West.We took a plane to Albuquerque, a big city in the state of New Mexico. We reached Albuquerque in the late afternoon. Uncle Paul, my dads fr

    100、iend, picked us up from the airport and drove us up to his farm in Pecos.His wife Tina cooked us a delicious dinner and we got to know his sons Ryan and Kyle. My dad and I spent the night in the guestroom of the farm house listening to the frogs and water rolling down the river nearby. Very early in

    101、 the morning, Uncle Paul woke us up to have breakfast. “The day starts at dawn on my farm,” he said. After breakfast, I went to help Aunt Tina feed the chickens, while my dad went with Uncle Paul to take the sheep out to graze. I was impressed to see my dad and Uncle Paul riding horses. They looked

    102、really cool.In the afternoon, I asked U ncle Paul if I could take a horse ride, and he said yes, as long as my dad went with me. I wasnt going to take a horse ride by myself anyway. So, my dad and I put on our new cowboy hats, got on our horses, and headed slowly towards the mountains. “Dont be late

    103、 for supper,” Uncle Paul cried, “and keep to the track so that you dont get lost!” “OK!” my dad cried back. After a while Uncle Paul and his farm house were out of sight. It was so peaceful and quiet and the colors of the brown rocks, the deep green pine trees, and the late afternoon sun mixed to cr

    104、eate a magic scene. It looked like a beautiful woven blanket spread out upon the ground just for us.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1: Suddenly a little rabbit jumped out in front of my horse. _Paragraph 2: We had no idea where we were and it was getting dark._【答案】Paragraph 1:

    105、Suddenly a little rabbit jumped out in front of my horse. Dad and I found it was so cute that we decided to chase it. After a while, we were completely lost in the forest. There was nothing left in our sight but the trees. “We may not be able to make it back to the farm house in time for supper.” I

    106、thought to myself. After a series of fruitless attempts to find a way out, we felt hungry and tired.Paragraph 2:We had no idea where we were and it was getting dark. We got stuck in the forest. And an unexpected shower added to the difficulty of us in finding a way home, for all the tracks we had ma

    107、de disappeared because of the rain. I was almost on the edge of breaking down when my father said, “Dont worry, my son. I remember there is a river near the farm house. Find the river and we will be back home.” Finally, we found the river and got back to the house along it. Needless to say, we ate a

    108、 late dinner.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了父亲带儿子去“西部荒野”,喂鸡牧羊,体验农场生活;见父亲和叔叔骑马很是潇洒,儿子心生向往,于是亲身上马体验。后来和父亲为了追兔子,儿子和父亲在森林里迷路了,被困在森林里。最后是父亲找到了河流,沿着河流回到了家里。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“突然,一只小兔子跳出来挡在我的马前面。”可知,第一段可描写作者和父亲为了追兔子在森林里迷了路,以及他们在森林里的所见所闻。由第二段首句内容“我们不知道自己身在何处,天也越来越黑了。”可知,第二段可描写作者和父亲是如何找到了路回到家里的。2.续写线索:追兔子迷路被困找到河沿着河回

    109、家吃晚餐3.词汇激活行为类决定:decide to/ determine to回家:find a way home / be back home / get back to the house /return home能够:be able to/ be capable of情绪类不成功:fruitless / unsuccessful担心:worry / be worried【点睛】高分句型1 Dad and I found it was so cute that we decided to chase it. (运用了结果状语从句)高分句型2 And an unexpected shower added to the difficulty of us in finding a way home, for all the tracks we had made disappeared because of the rain. (运用了for引导原因状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350277.html
    相关资源 更多
  • 吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 句子分类课件 新人教版必修1.ppt吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 句子分类课件 新人教版必修1.ppt
  • 吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 Grammar语法课件 新人教版必修1.ppt吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 Grammar语法课件 新人教版必修1.ppt
  • 吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 Good Qualities课件 新人教版必修1.ppt吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1 Good Qualities课件 新人教版必修1.ppt
  • 吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1Friendship课件 新人教版必修1.ppt吉林省舒兰市第一中学高中英语 unit1Friendship课件 新人教版必修1.ppt
  • 吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高中必修五《UNIT 2 THE UNITED KINGDOM》.ppt吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高中必修五《UNIT 2 THE UNITED KINGDOM》.ppt
  • 吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高中必修2《UNIT 5 MUSIC》.ppt吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高中必修2《UNIT 5 MUSIC》.ppt
  • 吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高三:高考英语单项选择题中陷阱的判定与解析.ppt吉林省吉林市第五十五中学英语课件 高三:高考英语单项选择题中陷阱的判定与解析.ppt
  • 吉林省吉林市第五十五中学2017届高三英语复习:语法填空课件.ppt吉林省吉林市第五十五中学2017届高三英语复习:语法填空课件.ppt
  • 2022版高考英语(外研版)总复习课件:语法必备 专题一 句子成分 .pptx2022版高考英语(外研版)总复习课件:语法必备 专题一 句子成分 .pptx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习课件:必修一 MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN .pptx2022版高考英语(外研版)总复习课件:必修一 MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN .pptx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:语法必备 专题二 长难句突破 WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:语法必备 专题二 长难句突破 WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:语法必备 专题一 句子成分 WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:语法必备 专题一 句子成分 WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 6 FILMS AND TV PROGRAMMES WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 6 FILMS AND TV PROGRAMMES WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 5 NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 5 NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 3 MUSIC WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 3 MUSIC WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修二 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 4 A SOCIAL SURVEY—MY NEIGHBOURHOOD WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 4 A SOCIAL SURVEY—MY NEIGHBOURHOOD WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:词句通关 必修一 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修二 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修二 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修一 MODULE 4 A SOCIAL SURVEY WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修一 MODULE 4 A SOCIAL SURVEY WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(外研版)总复习文档:写作导练 第1练 灵活实用的基本句型 WORD版含答案.docx2022版高考英语(外研版)总复习文档:写作导练 第1练 灵活实用的基本句型 WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(北师大版)总复习文档:必修模块1 UNIT 1 LIFESTYLES WORD版含答案.docx2022版高考英语(北师大版)总复习文档:必修模块1 UNIT 1 LIFESTYLES WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(北师大版)总复习文档:写作导练 第1练 灵活实用的基本句型 WORD版含答案.docx2022版高考英语(北师大版)总复习文档:写作导练 第1练 灵活实用的基本句型 WORD版含答案.docx
  • 2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题六 形容词和副词 .pptx2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题六 形容词和副词 .pptx
  • 2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题五 代词 .pptx2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题五 代词 .pptx
  • 2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题九 并列连词和状语从句 .pptx2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第二部分 专题九 并列连词和状语从句 .pptx
  • 2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第三部分 题型五 短文改错 .pptx2022版高考英语(全国版)大一轮备考课件:第三部分 题型五 短文改错 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1