分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练2 Teenage Life 青少年生活试题 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350521
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:19.32KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练2 Teenage Life 青少年生活试题 新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 考点 规范 青少年 生活 试题 新人
    资源描述:

    1、考点规范练2Teenage Life 青少年生活.单句语法填空1.There is an (argue) about whether teenagers should date.2.Rather than wait here, I prefer (go) to find out what on earth has happened.3.She is not content her present life and wishes to take steps to improve it.4.Your price should be based on the (actually) situation

    2、 of our customers.5.Ive been looking for a (suit) place since I got here six months ago.6.She had to sign for physics to be an engineer in the future.7.The sense of (responsible) for our country makes teenagers study harder than before.8. is obvious that we dont have to spend too much time and money

    3、 on it.9.(obvious), a good learning habit can help us to speed up to reach our destination.10.You must quit (smoke). Most important of all, you should start taking exercise.选词填空sign up forhand outkeep up withbe prepared forget used togive a speechget addicted tobehave oneselfbe attracted tofocus on1

    4、.More people would cycling if conditions were right.2.Students should be encouraged to develop good habits and better.3.The room is intended for the professor who to us tomorrow.4.Only be correcting our mistakes can we better ourselves in writing.5.Some adolescents playing games or chatting online,

    5、which destroys their own health.6.If you are interested in experiments, you may this course this term.7.Would you please help me the papers, please?8.Good luck is when an opportunity comes along and you it.9.I have to study even harder to my classmates.10.You will the climate here and come to like l

    6、iving here.金句默写1.我得非常认真地考虑自己选什么课程。I had to think very carefully about I wanted to take.2.我的导师建议我选修高级文学, 因为我喜欢英语而且成绩不错。My adviser recommended that I advanced literature because I like English and Im it.3.我知道作为高中生我得更加努力地学习, 学会习惯承担更多的责任。I know Ill have to study harder as a senior high school student an

    7、d a lot more.4.努力学习并不总是那么有趣, 但我会为未来上大学或是任何其他的事情做好充分准备。isnt always fun, but Ill university or comes in the future.5.我希望我的导师能帮我做出好的决定。I hope that my adviser can help me .七选五阅读理解ChopsticksWhen were chopsticks invented? In fact, before the invention of chopsticks, Chinese ancestors actually used hands t

    8、o eat, but how did they eat porridge? 1 Chinese started to use chopsticks about 3,000 years ago in the Shang Dynasty. Who invented chopsticks? The records of using chopsticks have been found in many written books but lack physical evidence. However, many stories are about the invention of chopsticks

    9、. One says that Jiang Ziya, an ancient wise man, created chopsticks. 2 But there is no exact history record about the invention. We can only say that smart ancient Chinese invented chopsticks. How to use Chinese chopsticks? Using two slim sticks to pick up food is actually not difficult. You can do

    10、it if you practise it for some time, even if you are a foreigner. The key to managing chopsticks is keeping one chopstick in position while moving the other to pick up food. 3Chopsticks mannersChopsticks are usually held in the right hand, and left-handed chopstick use is considered as improper in C

    11、hina. Playing with chopsticks is thought to be impolite. 4The philosophy of Chinese chopsticksChinese philosopher Confucius advised people to use chopsticks instead of knives because the metal knives remind people of cold weapons, which mean killing and violence. A chopsticks-themed museum can be fo

    12、und in Shanghai. If you are truly interested in chopsticks, you can pay a visit to the Shanghai Chopsticks Museum. The museum gathered more than 2,000 pairs of chopsticks. 5A.Chopsticks were introduced to many other neighbour countries due to their lightness and convenience.B.It is considered to be

    13、polite and thoughtful to pick up food for the elderly and children.C.Bamboo chopsticks are most frequently used in Chinese daily life.D.The oldest one was from the Tang Dynasty.E.There also go around some other stories.F.Remember to practise with patience.G.They had to use sticks to eat them.完形填空Ive

    14、 never been the kind of person to say,“Its the thought that 1.” when it comes to gifts. That was until a couple of weeks ago, when my kids gave me a(n) 2 that blew me away.For years now, Ive been wanting to sell our house, the place where my husband and I 3 our kids. But to me, this house is much mo

    15、re than just a building. In the front room, theres a 4 that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my childrens growth. Every growth stage is marked in grey, with each childs name and the date when they were 5. Over the years, we talked about how much I would hate leaving that wall be

    16、hind when I moved, even though the 6 marks were made 10 years ago when my kids stopped growing.So one day, while I was at work, my children hired a professional photographer whose work was about 7 the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgowns(晚礼服). She came to ou

    17、r house and took photos of all the drawings, 8 and little grey fingerprints. Somehow, she 9 to photograph all those years of memories 10. Afterwards, she put all the 11together into one image(影像), transforming them into a beautiful 12 of my family.Three weeks later, my childrens wonderful gift 13 it

    18、s way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that 14 the entire lifetime of 15 and growth.1.A.helpsB.troublesC.countsD.improves2.A.impressionB.presentC.greetingD.blessing3.A.fedB.comfortedC.educatedD.raised4.A.boardB.doorC.wallD.window5.A.describedB.toldC.foundD.measured6.A.last

    19、B.earlyC.unforgettableD.gray7.A.takingB.coveringC.enjoyingD.capturing8.A.wordsB.circlesC.printsD.lines9.A.managedB.meantC.rememberedD.intended10.A.happilyB.fortunatelyC.eagerlyD.perfectly11.A.fingerprintsB.marksC.photosD.drawings12.A.historyB.futureC.differenceD.experience13.A.pushedB.foughtC.madeD.

    20、forced14.A.offeredB.representedC.broughtD.provided15.A.loveB.courageC.excitementD.need.语篇填空A school in Europe not only accepted a deaf student, but also 1. (teach) the entire class sign language to allow them to better communicate with him. The heart-warming story began in September last year 2. a w

    21、oman asked the primary school in her neighbourhood 3. (accept) her six-year-old son, Zejd, who has a 4. (hear) disability. The teacher, Sanela, agreed almost immediately, 5. on the first day of school, she noticed Zejd 6. (sit) all by himself, unable to communicate with any of his classmates. Sanela

    22、, 7. (determine) to find a way out, tried developing a few signs of her own. But a parent of another child came up with 8. even better ideagetting the whole class to learn sign language along with Zejd. So they got a sign language teacher on board, and three months later, Zejd was able to communicat

    23、e 9. (happy) with all his classmates about regular things like homework and 10. (game). 答案:.1.argument2.to go3.with4.actual5.suitable6.up7.responsibility8.It9.Obviously10.smoking .1.be attracted to2.behave themselves3.will give a speech4.focusing on5.get addicted to6.sign up for7.hand out8.are prepa

    24、red for9.keep up with10.get used to.1.which courses2.should sign up for; good at3.get used to being responsible for4.Studying hard;be well prepared for; whatever else5.make a good decision.1.G2.E3.F4.B5.D.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者想卖掉自己的房子, 但房子里有太多的记忆, 尤其墙上刻满了孩子成长的记号。孩子们请来一位摄影师, 把房子里的一切拍摄下来, 送给作者当作礼物。1.C根据下文

    25、可知,孩子们为作者准备的礼物打动了她。count意为 “重要;有价值”, 符合语境。2.B上文的gifts是对本空的提示, present意为 “礼物”, 符合语境。3.D根据语境并结合选项可推知,此处应指作者和她丈夫抚养孩子的地方。raise意为“抚养”, 符合语境。4.C根据下文的 “leaving that wall behind” 可知, 客厅里有一面墙,留有很多的铅笔线。故选C项。5.D根据语境及常识可推知,此处应表示每一个成长阶段都用灰色的标记标示出来, 有每个孩子的名字及测量的日期。measure意为 “测量”, 符合语境。6.A根据语境可推知,此处应表示尽管最后的标记是在十年前

    26、。last意为 “最后的”, 符合语境。7.D根据 “took photos of all the drawings” 可知,孩子们雇了专业的摄影师,故由常识可推知, 此处应表示摄影师的工作是捕捉生活中的美。capture意为 “捕捉”, 符合语境。8.D上文中的 “hundreds of pencil lines” 是对本空的提示,由此可知,此处应指摄影师拍下来所有的画、线条和灰色的小指印。line意为 “线条”,符合语境。9.A根据下文可知, 此处应指摄影师成功地把一切都拍了下来。manage to do sth 意为 “设法做成某事”, 符合语境。10.D不知怎的, 她成功地把那些年的记

    27、忆完美地拍了下来。perfectly意为 “完美地”, 符合语境。11.C根据上文的 “took photos of all the drawings” 可知, 此处应是把照片放在一起制成影像。photo意为 “照片”, 符合语境。 12.A根据上文可知, 这面墙记录了这么多年孩子们的成长, 所以相当于记录了家庭的发展史。history意为 “发展史”, 符合语境。13.C根据下文可知, 此处应表示三周后, 孩子们的礼物来到了作者的手里。make ones way意为 “行进”, 符合语境。14.B根据语境可知, 此处应表示, 满是铅笔线和指印的与实物大小一样的照片代表了一生的成长与爱。represent意为 “代表”, 符合语境。15.A根据上文并结合选项可推知, love符合语境。.1.taught2.when3.to accept4.hearing5.but/yet6.sitting7.determined8.an9.happily10.games

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练2 Teenage Life 青少年生活试题 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350521.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1