广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(6)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
- 资源描述:
-
1、广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(6)及答案【2015高考复习】阅读理解 “One City One Book” is a generic name (通称) for a community reading program that attempts to get everyone in a city to read and discuss the same book.Popular book picks have been Harper Lees To Kill a Mockingbird,Ernest Gainess A Lesson Before Dying,a
2、nd Ray Bradburys Fahrenheit 451.“One City One Book” programs take the idea of a localized book discussion club and expand it to cover a whole city.The first such program was “If All of Seattle Read the Same Book” in 1998,started by Nancy Pearl at Seattle Public Librarys Washington Center for the Boo
3、k.The book chosen for the program was The Sweet Hereafter by Russell Banks,written in 1991.Other cities copied the idea,and the Library of Congress listed 404 programs occurring in 2007.Each citys program has its own goals;these typically include building a sense of community and promoting literacy.
4、Nancy Pearl warns against expecting too much from a program:“Keep in mind that this is a library program,its not an exercise in civics,and that its not intended to have literature cure the racial divide.This is about a work of literature.” Programs typically involve more than having everyone read th
5、e same book.Some other activities that have been included are:book discussion sessions,scholarly lectures on the book or related topics,a visit by the author,exhibits,related arts programming (especially showing a movie of the book if there is one),and integration into school curricula.In Boston the
6、 “One City One Story” program used shorter stories and distributed tens of thousands of free copies of the story over the course of a month.American Library Association puts out a detailed stepbystep guide on how to organize a local program,including the critical step of picking the one book.The Cen
7、ter for the Book at the Library of Congress tracks all known programs and the books they have used.【语篇解读】本文是说明文,介绍了美国开展的“一个城市,一本书”的读书活动。4“One City One Book” programs_.Aask everyone in a city to donate one book Bcan rid a city of racial divide through readingCchoose short stories for people to read D
8、encourage everyone in a city to read and discuss the same book解析细节理解题。从文章第一段第一句可知,这个活动旨在让同一个城市的人们读同一本书并共同评论这本书。答案D5We know from the second paragraph that “One City One Book” programs_.Abecame popular very quicklyBhave been held more than 400 times in SeattleCwere sponsored by the Library of Congress
9、Dreached its peak in 2007解析推理判断题。从文章第二段可知,当西雅图在1998年首先推出这个活动以后,其他城市也纷纷效仿,到2007年这个活动已经在400多个城市推出,可见这个活动流行得非常迅速。答案A6We can infer from the third paragraph that Nancy Pearl_.Aexpects much from the programs Bdidnt expect that the programs would run so wellChas a practical attitude towards the programs Db
10、elieves the programs will push forward community building解析推理判断题。从文章第三段中Nancy Pearl的话可知,她警告人们不要对这个活动期望太多,说明她对这个活动持有十分务实的态度。答案C7What kind of role does American Library Association play in the programs?AIt picks out the city which runs the programs well.BIt gives free books to the host city.CIt gives
11、a practical guide to the programs.DIt keeps a record of all known programs.解析细节理解题。从文章最后一段可知,美国图书馆协会负责具体指导活动的开展。答案C 阅读理解 Chocolate soap is supposed to be good for the skin. But its not so good for the tongue. Unfortunately for the US soldiers of World War II, the chocolate bars the army gave them ta
12、sted like they were intended for use in the bath.In the armys defense, it wasnt trying to win any cooking awards. In fact, it specifically ordered that its chocolate bars not be too delicious, so soldiers wouldnt eat them too quickly. These bars were created for survival, not taste. “They were awful
13、,” John Otto, a former army captain in World War II said. “They were big, thick things, and they werent any good. I tried em, but I had to be awful hungry after I tried them once.” As unappealing as the chocolate bars were to some, others liked them. Samuel Hinkle, the chemist who created the chocol
14、ate bars, pointed out that the number of bars made were far greater than the army needed. “It soon became obvious that the generous American soldiers were sharing their valued possessions with their foreign friends, whether soldiers of other countries or local citizens.”The bars turned many hungry E
15、uropeans into friends of the United States. “People wanted them,” said Otto. “Youd give them to kids. In some places they were very hungry. And they sure helped relax people about American soldiers.” Otto said he never saw a European turn his or her nose up at the chocolate. “It was food,” he said.
16、“At that time, everyone was very hungry. I saw German kids standing outside the U.S. army kitchen. They werent begging, just standing there very politely. When we were done, the kids would eat the food out of the garbage. They were that hungry.”Other Europeans did not see chocolate until well after
17、the war ended. “We didnt see any Americans where I was,” said Elizabeth Radsma, who was 25 years old when the Germans occupied her country, the Netherlands. “Even after the war, we saw only English. Maybe the Americans gave out some chocolate in the big cities, but we were only in a small town. Befo
18、re the British, we saw only German soldiers. But chocolate? Dont make me laugh! Maybe in my dreams!”A soldier in the field might have responded “Be careful what you wish for” and then gratefully bit down on a chocolate bar, the only food available for miles.11. What was the American soldiers attitud
19、e towards the chocolate bars? A. They were delicious. B. They tasted awful. C. They were necessary for survival. D. Too many of them were produced.12. Which of the following is true according to the passage? A. The US soldiers used the chocolate bars as bath soap. B. The US soldiers did not have eno
20、ugh food during World War II. C. The US army produced more chocolate bars than necessary for its soldiers. D. European people regretted eating chocolate bars from the US soldiers.13. The underlined expression “turn his or her nose up at” probably means _. A. reject B. demandC. receiveD. smell14. Why
21、 does the author mention the German kids story? A. To tell how friendly the American soldiers were. B. To describe the hunger in post-war Germany. C. To prove German kids could be very polite. D. To show how much they were eager for chocolates.15. Elizabeth Radsma never saw chocolate during the war
22、because _. A. the US soldiers handed out all of them to people in big cities B. the German soldiers kept them all for themselves C. the British soldiers didnt share them with the local people D. the US soldiers never showed up in the small town she lived in【参考答案】1115、BCABD阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列
23、短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 APhysical fitness refers to good health, and is the result of regular exercise, proper diet and nutrition, and proper rest for physical recovery. A person who is physically fit will be able to walk or run without getting breathless and he or she will be able to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
