2021年高考英语大一轮复习 课时作业1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业1 Module My First Day at Senior High含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 High 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 .阅读理解(河北省张家口市高三摸底考试)“The failure to play is now a serious issue and it calls for action for change,” says Sir Ken Robinson, a leading expert in education, creativity and human development. This is the driving force behind Outdoor Classroom Daya global teacherled campaign, supported by Dirt i
2、s Good, a company producing daily chemical products.Outdoor Classroom Day, taking place on 17th May and 1st November this year, will see schools around the world swap the inside for the outside and take learning into the playground and beyond to make playtime a key part of the school day. This might
3、 involve using natural objects like stones to do sums, or going on an insect hunt to encourage curiosity. By now, Outdoor Classroom Day has grown from a grassroots movement to a global campaign that is expected to benefit five million children and over 40,000 schools from all around the world in 201
4、8.This is helping to change the trend that sees many schools selling up or building on their playgrounds and cutting back on playtime to make more room for academic studies, while at home childrens lives are increasingly filled with organized activities intended to help them learn. Today globally 61
5、% of parents surveyed in the Dirt is Good Qualitative Study said that children dont know how to play without using technology.Outdoor Classroom Day is making playing time happen, with 22% of participating schools having increased their playtime since joining the campaign. 93% of teachers surveyed sa
6、w improvements in childrens creativity after playing outside, and 97% believe that time outdoors is necessary for children to reach their full potential.Scientific studies show that real playthe active, physical, selfdirected playis essential for children to develop key life skills that are not taug
7、ht elsewhere. Few would question the value of developing creativity, leadership, resourcefulness, and curiosity.本文是一篇说明文。主要介绍了Outdoor Classroom Day,这是一项全球范围的教育活动,旨在于鼓励孩子到户外活动,在实践中学到知识。1What do children do on Outdoor Classroom Day?AHave a day off and go playing anywhere.BHave P. Eclasses on the playg
8、rounds.CLearn and play by using natural things outside.DPlay on their own without the teachers guidance.答案:C解析:细节理解题。根据第二段前两句see schools around the world swap the inside for the outside and take learning into the playground and beyond to make playtime a key part of the school day. This might involve
9、 using natural objects like stones to do sums, or going on an insect hunt to encourage curiosity.可知在这一天孩子们从室内到室外去学习,通过自然界的物体学习相关知识。A、B项与主题无关,D项中“without the teachers guidance.”在文章中并没有涉及。故C项正确。2Why do children spend less time outdoors?ATechnology helps children learn better at home.BParents prefer to
10、 home school their children.CSchools stop providing playgrounds.DAdults ignore the importance of playtime.答案:D解析:推理判断题。根据第三段第一句This is helping to change the trend that sees many schools selling up or building on their playgrounds and cutting back on playtime to make more room for academic studies可知目
11、前的趋势是大人只把学校当成学习文化知识的场所,削减了孩子室外玩耍的时间。所以主要是由于大人忽视了玩耍的重要性。故D项正确。3How are childrens key life skills developed?AThey are taught by their teachers.BThey are learnt from their parents.CThey are gained by doing surveys.DThey are acquired through real play.答案:D解析:推理判断题。根据第二段第二句This might involve using natura
12、l objects like stones to do sums, or going on an insect hunt to encourage curiosity.以及第五段第一句Scientific studies show that real playthe active, physical, selfdirected playis essential for children to develop key life skills可知在户外活动中,孩子们通过自然界中的真实物体学到了实用技能。也就是说孩子们在真正的玩耍中学到了知识。故D项正确。4Whats the authors pur
13、pose in writing this passage?A.To inform. BTo persuade.CTo entertain.DTo advertise.答案:A解析:写作意图题。本文主要介绍了Outdoor Classroom Day,这是一项全球范围的教育活动,旨在于鼓励孩子到户外活动,在实践中学到知识。本文的作用是“告知”,而非说服、娱乐和宣传广告。故A项正确。.完形填空(绥德中学高三阶段性测试)In 2004, the relationship between my boyfriend and me was bad, which left me feeling sad. W
14、hat made it _1_ was that he decided to _2_ our relationship in December, weeks before both my birthday and Christmas.To _3_ me up, my dad sent me some money for the holidays. I could have done a number of _4_ things with it, such as paying off my student loan or adding it to my savings account (储蓄账户
15、),but I didnt._5_, I bought myself a cookery course. The five _6_ in French cooking were held at a school two miles from my house. Id go to the lessons on every Saturday morning, and our little group would listen sleepily to _7_ of different recipes(食谱). Wed then _8_ with another student and try to
16、make our _9_ together, which usually didnt turn out very well.Each week, we would gather to _10_ our dishes, in front of the _11_ chef (厨师)and cook something that hardly looked like French dishes.When it was me to _12_ our dishes, the teacher would _13_ bottles of wine that had been used in the last
17、 weeks wine tasting courses and serve us, so the end of each day became very _14_.A few months later, I had to stop going to the classes, as I could no longer _15_ them. Although the classes didnt turn me into a chef, they gave me a _16_ to talk to people who werent coworkers or friends, helping me
18、_17_ my selfpity. It gave me an excuse to take it easy on a Friday night, and get out of the house on a Saturday morning. And although I still dont know how to prepare a French dish _18_, Im still glad I got to eat, drink and laugh with all those friendly people.The world can sometimes be very _19_,
19、 or even cruel, so every once in a while, we should remember to _20_ ourselves, cherish friendship around us and live a meaningful life.本文是一篇夹叙夹议文。作者由于与男朋友分手,心情不好。为了让作者振作,爸爸给了些钱让她度假放松。作者却报了一个周六烹饪班,和那些友好的人一起吃、喝、大笑,让她忘记了自己的遭遇。这让作者认识到:这个世界有时会很冷,甚至残酷,我们应该记得善待自己,珍惜身边的友谊,过一种有意义的生活。1A.betterBworseClessDmor
20、e答案:B解析:考查形容词辨析。better更好的;worse更坏的;less更少的;more更多的。根据上文可知,2004年我男朋友和我的关系不好,这让我很伤心。更糟的是,他决定在十二月结束我们的关系。分析上下句的内容可知,表示更加恶化。故选B项。2A.destroyBdevelopCendDimprove答案:C解析:考查动词辨析。destroy破坏;develop开发,发展;end结束;improve提高,改善。根据上一句可知,是结束关系。故选C项。3A.pickBbringCwakeDcheer答案:D解析:考查动词辨析。pick挑选,挑拣;bring带来,引来;wake醒来,苏醒;c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350808.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
