2021春新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE单元素养评估卷(二)测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE单元素养评估卷二测评含解析新人教版选择性必修第一册 2021 新教材 高中英语 FUTURE 单元 素养 评估
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(二)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMore than one million single-use straws(吸管), most of them plastic, are used in the United States each day. They end up in waterways, harm sea animals, and break down into micro-plastics. Quantities o
2、f places have passed plastic-straw bans as a way to start handling the global plastic waste problem.Straw materials: advantages and disadvantagesMetalMade of stainless steel, aluminum, or even titanium, metal straws have become popular. They draw some criticism for having a metallic taste and conduc
3、ting heat from a hot drink, but theyre strong and can be reused.PaperPaper drinking straws, which date from the late 1800s, often absorb liquid over time and can leave a taste or fibres in drinks. Theyre the most popular throwaway choice in places with plastic-straw bans.GlassThough glass straws may
4、 be more breakable and thus less portable than reusable straws of other materials, they hold up well to washing and reuse. Some straws are made to look artistic, with colours and blown-glass designs.BambooThis natural material can be sustainably produced and is a plant-based replacement of plastic s
5、traws. Bamboo straws are easily disposed of and turned into fertiliser. They are reusable but can be hard to clean completely and may absorb flavours.1. What is the major problem with plastic straws?A. Function.B. Flavour.C. Weight.D. Pollution.解析:推理判断题。根据第一段中的“They end up in waterways, harm sea ani
6、mals, and break down into micro-plastics. Quantities of places have passed plastic-straw bans as a way to start handling the global plastic waste problem.”可知,它们最终进入航道,危害海洋动物,并分解成微小的塑料颗粒。许多地方已经对使用塑料吸管发布了禁令,以此作为开始处理全球塑料垃圾问题的一种方式。因此塑料吸管产生的主要问题是它们会带来污染。故选D项。答案:D2. Which of the following belongs to singl
7、e-use straws?A. Metal straw.B. Paper straw.C. Glass straw.D. Bamboo straw.解析:细节理解题。根据Paper部分中的“Theyre the most popular throwaway choice in places with plastic-straw bans.”可知,在禁止使用塑料吸管的地方,它们是最受欢迎的一次性吸管。即纸吸管属于一次性吸管,题干中的“single-use”与文中的“throwaway”是同义词,故选B项。答案:B3. What is the advantage of the bamboo str
8、aw?A. It can become fertiliser.B. It is easy to clean.C. It is portable and bendable.D. It has different designs.解析:细节理解题。根据最后一段中的“Bamboo straws are easily disposed of and turned into fertiliser.”可知,竹吸管很容易被处理成为肥料。因此竹制吸管的优势在于它可以变成肥料。故选A项。答案:ABFor a herder(放牧人) in Africa, the hardest part of the job i
9、s searching for cattle lost in the bush. But for Andrew, a herder at a farm in Zimbabwe, its not a problem. Once he spots Toro, he knows the rest of the herd is nearby. Thats because Toro isnt an ordinary member of the herd. Hes a giraffe. In hot weather, cattle rest in the shade under his belly. An
10、d because of his height, Toro can spot lions long before they come close to the herd.Toros unusual situation came about after his mother was killed by lions. Toro survived the attack, but he was left with no one to protect him or give him milk. About two days later, some herders spotted and rescued
11、him. With the permission of the Department of Wildlife, the herders moved Toro to Andrews farm. Since giraffes and cattle are both plant-eating animals that live in groups, their behaviours are much the same. Toro was accepted into the herd and wandered among the cattle as they ate grass.Toro doesnt
12、 always behave like the other members of his new herd. Like many kinds of animals, cattle compete for dominance(支配). Standing more than 13 feet tall, Toro is more than three times taller than the biggest bull, but Toro never tries to be “the boss”. “He is very used to their company,”Andrew said. Whe
13、n the herd enters the kraal(家畜栏), the cows and bulls push each other. “But thanks to his height, Toro does not need to join the mess,” said Andrew.When asked if Toro would ever be returned to the wild, Munetsi, an officer of the Department of Wildlife said no. “In the wild, he would find it difficul
14、t to be accepted into another herd or defend himself from predators(猎食者),” he added. “He seems very much at home and is respected by the cattle.”4. What was Toro like when the herders found him?A. He was left alone.B. He was seriously ill.C. He was lost in the bush.D. He was fighting with lions.解析:细
15、节理解题。根据第二段中的“Toro survived the attack, but he was left with no one to protect him or give him milk.”可知,当放牧人发现Toro时,它是孤独的,没有长颈鹿保护它或者喂它奶。故选A项。答案:A5. What do we know about Toro in the cattle herd?A. He has fought to be the leader.B. He gets along well with the herd.C. He is pushed around by the bulls.D
16、. He stays away from the herd most of the time.解析:细节理解题。根据第二段中的“Since giraffes and cattle are both plant-eating animals that live in groups, their behaviours are much the same. Toro was accepted into the herd and wandered among the cattle as they ate grass.”可知,Toro和牛群相处得很好。故选B项。答案:B6. What will happ
17、en to Toro according to Munetsi?A. He will be sent back to the wild.B. He will be put into another herd of giraffes.C. He will continue to live together with Andrew.D. He will be trained to fight with the big animals.解析:推理判断题。根据最后一段中的“In the wild, he would find it difficult to be accepted into anoth
18、er herd or defend himself from predators, he added. He seems very much at home and is respected by the cattle.”可推测,Toro将会继续和Andrew一起生活。故选C项。答案:C7. What may be the best title for the passage?A. Giraffes Under Threat in the WildB. A Surprising New Family for a GiraffeC. A New Way of Herding Appears in
19、 AfricaD. Moments Showing Friendship Between Animals解析:标题归纳题。根据文章的主要内容,尤其是第二段中的“With the permission of the Department of Wildlife, the herders moved Toro to Andrews farm. Since giraffes and cattle are both plant-eating animals that live in groups, their behaviours are much the same. Toro was accepte
20、d into the herd and wandered among the cattle as they ate grass.”可知,本文主要讲述了一只长颈鹿来到放牧人Andrew的农场,和牛群生活在一起的故事。答案:BCWe dont know how different our life will be in the future. We can only try to imagine it. At first we think about human relationships. In the year 2050, we will use computers almost every
21、day. We will be making new friends through the Interneteven our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand, our relation-ships with people wont be as important as they are todaywe will feel a little lonely. Computers will also help us in ma
22、ny other activities in 2050. For example, they will be used by the children at school to make their learning easier. In addition, there will be much more other machines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.Spending holidays will also be complete
23、ly different. Travelling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of course, change, too. We will be using solar-powered cars, which will be much more environmentally friendly.We could expect that the faster technological progress would lead to a more
24、polluted environment. But it isnt true. We will pay more attention to the environment protection. Scientists will probably find cures for many dangerous diseases, like cancer or AIDS. Therefore, our surroundings as well as our health will be in better condition. Although we cant predict the exact ch
25、anges which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our childrens future; we have expectations, hopes as well as fears. But I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen. 8. Why will people probably
26、feel a little lonely in 2050?A. Because the number of people will become much smaller.B. Because there will be less face-to-face communication.C. Because people wont like making friends with each other. D. Because people wont communicate with each other much often. 解析:细节理解题。由第二段提到的“We will be making
27、 new friends through the Internet .”和“. our relationships with people wont be as important as they are today .”可知,在2050年,人们主要通过电脑进行交流,面对面交流的机会减少了,所以会感到孤独。答案:B9. Paragraph 3 mainly tells us . A. that computers will do all the things for human beingsB. how people will use computers to communicate with
28、 each otherC. that machines like computers and robots will help people a lotD. how people will use robots to do the housework解析:段落大意题。第三段主要举了两个例子来证明计算机和机器人等机器将会对人类的帮助很大,故选C。答案:C10. The underlined word “sanguine” in the last paragraph most probably means “”. A. disappointedB. surprisedC. curiousD. op
29、timistic解析:词义猜测题。根据文章最后一句“We should be happy and believe good things will happen.”可以推测sanguine的意思是“乐观的”。答案:D11. What does the passage mainly talk about? A. How people will communicate in the year 2050.B. What our life will be like in the year 2050.C. How people will travel and spend their holidays i
30、n the year 2050.D. What high technology will appear in the year 2050.解析:主旨大意题。根据第一段中“We dont know how different our life will be in the future. We can only try to imagine it.”可知,本文是对未来生活的设想;进一步阅读全文可知,本文主要设想了2050年人类的生活。故选B。答案:BDA baby seal robot from Japan has came to the US. Its been sold in Japan f
31、or several years, but now the company has created a Florida-based unit, Paro Robots US Inc., to sell the creature to places like nursing homes and hospitals. The robot, named Paro, is marketed as a therapeutic(治疗的) device that can help comfort people who have problems that can lead to social isolati
32、on(隔离).Takanori Shibata, a Japanese engineer, invented Paro. He says the robot, which weighs about 6 pounds, is able to respond to touch, light, and sound.Shibata says he tried making robotic cats and dogs, but that people didnt find those convincing. “They expected too much,” he says, and would com
33、pare the robot to real animals they had known. Few people have ever seen a live baby seal, so they arent likely to draw comparisons between the robot and the real thing. So they accept Paro as a cute little companion.The Vinson Hall Retirement Community in McLean held a recent event to showcase the
34、robot and Virginia Long slowly came into the activity room. When a nurse put the robot on her lap, it began to shake slightly, and Long talked to it gently. “Why are you shaking? Are you cold?” she asked. The robot made a high sound, and Long laughed. She said she used to have a cat, “but somebody s
35、tole him.” “Petting a seal is unusual,” she said, “but a lot of people have strange animals.”But some experts say a robot is no replacement for a real animal. “One of the things that weve learned is that it is the unexpected and natural behaviour of the living creature that adds so much value to peo
36、ples experience. Any kind of newness can get the attention of people who are lonely and bored, but that doesnt necessarily help them live a meaningful life. It doesnt solve the problem that is really causing their lack of enjoyment of life,” says Bill Thomas, a professor at the University of Marylan
37、d, Baltimore County.12. What is the role of Paro?A. To look after baby seals.B. To give relief to patients.C. To replace home-raised pets.D. To provide medical examinations.解析:细节理解题。根据第一段中的“The robot, named Paro, is marketed as a therapeutic device that can help comfort people who have problems that
38、 can lead to social isolation.”可知,这款名为Paro的机器人被作为治疗性设备进行市场推广,它可以帮助那些有可能导致社交孤立问题的人获取安慰,因此可知Paro主要是为患者带来一丝慰藉。故选B项。答案:B13. How did people feel about robotic cats?A. Disappointed.B. Astonished.C. Concerned.D. Amused.解析:推理判断题。根据第三段中的“Shibata says he tried making robotic cats and dogs . would compare the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352499.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
