2021版新高考英语一轮复习Module6TheWorld’sCulturalHeritage课后达标检测外研版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 Module6TheWorld sCulturalHeritage 课后 达标 检测 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、Module 6 The Worlds Cultural Heritage (建议用时:40分钟).阅读理解A(2020济南针对性训练)The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species, tens of thousands of plants, and some 2,000 birds and mammals. To date, at least 40,000 plant species, 3,000 fish, 1,294 birds, 427 mammals, 428 amphibians, and 37
2、8 reptiles have been scientifically classified in the region. One in five of all the birds in the world live in the Amazon rainforest.The warm and wet forest has been in existence for at least 55 million years, and thrived even during glacial periods, allowing for the evolution of an unbelievable di
3、versity of species. Radiocarbon dating(放射性碳定年法) has revealed trees of 10 centimeter in diameter to be more than 300 years old, and some trees over 1,000 years old, indicating that untouched forests can experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the A
4、mazon region about 11,200 years ago. European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves, killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民). By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and S
5、panish explorers.The Amazon rainforests has been described as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen. But due to deforestation(滥伐森林), rainforests now cover less than 5% of the Earths land surface, and experts believe that this is a big contribut
6、or to global climate change. Severe deforestation began in the 20th century, with 587,000 square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agriculture. The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation, a
7、nd at the present rate, scientists estimate that the Amazon rainforest will be reduced by 40% in two decades.【解题导语】本文主要讲述了亚马逊热带雨林的历史、丰富的物种以及现在所面临的危险。1Why are the figures mentioned in Paragraph 1?ATo prove the forest untouched.BTo classify species scientifically.CTo show the diversity of species.DTo
8、attract more attention to the Amazon region.C解析:推理判断题。根据第一段的内容并结合第二段第一句中的“allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species”可推知,那些关于动植物种类的数字说明了亚马逊热带雨林的物种多样性,故选C。2Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die?AEuropean explorers brought diseases there.BPortuguese explo
9、rers treated them badly.CA lot of trees were cut down and burned.DThey got killed by Spanish explorers.A解析:细节理解题。根据第三段第二句“European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves, killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitant
10、s(土著居民)”可知,可能多达90%的亚马逊土著居民因为欧洲探险者所带来的疾病而死亡,故选A。3What can be inferred about the Amazon rainforest?AIt has the largest number of species.BIt covers over 5% of South America.CIt is becoming larger in area.DIt is being endangered now.D解析:推理判断题。根据最后一段尾句中的“at the present rate.in two decades”并结合最后一段的整体内容可推
11、知,亚马逊热带雨林遭到破坏,而且未来20年可能会减少40%,故选D。4What may be included in the following paragraph?AExamples of destroying forests.BMeasures to protect rainforests.CNew settlements in the Amazon region.DWays to stop global warming.B解析:推理判断题。根据最后一段的关键词“deforestation”可推知,亚马逊热带雨林砍伐严重,那么本文接下来自然就会论述这一问题的解决措施,故选B。B(2020武
12、汉高三质量监测)The Notre Dame fire has been put out, but its spire(塔尖) and a large portion of its wooden roof have been damaged. The terrible destruction causes a sudden sharp pain to people around the world. On Chinese social media network WeChat a common comment on the disaster is:“What a pity that we ca
13、nnot see the damaged parts of the wonder anymore.”But the good news is that there is at least one way of seeing them, namely via a video game called Assassins Creed Unity. In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in the reality,
14、 and see Notre Dame as it was before the fire. Further, with virtual reality technology, which is already quite mature, one can even look around the undamaged Notre Dame as if it were still there. Maybe digital technology could help to better protect architectural cultural heritage.The idea of digit
15、izing ancient buildings, making digital models of them so their data can be saved, dates back to the 1990s and the necessary technology has continued to advance since then. By scanning the ancient buildings with lasers, building 3D models with multiple images, as well as measuring everything precise
16、ly, engineers can make a copy as accurate as the real one.As computers and smartphones are hugely popular, the digital replica(复制品) has great use value. First, it allows tourists to feel the cultural relics without touching them, which helps protect them. The virtual tour of Dunhuang Grottoes in Gan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353412.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
