2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十四 必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十四 必修4 MODULE 6UNEXPLAINED MYSTERIES OF T
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十四必修4Module 6Unexplained Mysteries of the Natural World(限时35分钟). 阅读理解Feeding birds is a popular way to watch wildlife. But experts say it might put wild birds at risk. Feeding birds is not necessary for their survival except in ex
2、treme weather conditions. Feeders(喂食器)can definitely help birds get through that kind of weather. But most birds eat insects and show little interest in bird feeders. For those birds, we can grow native plants in a natural environment. Birds which are fond of eating seeds will be more likely to come
3、 to feeders if there is some cover nearby. This lets them feed and then fly to protective areas, such as in trees. The most common mistake people make with their bird feeders is that they put feeders in places where birds are easily frightened by passers-by, risk being hurt by cats, or risk flying i
4、nto windows. So set up a bird feeder at least one meter away from a window. That way, if a bird gets frightened, it wont get killed when it hits the glass. Owners of cats should keep them inside home so they cant hurt the birds. Some birds are more aggressive at feeders. They eat a lot and do not le
5、ave much food for other birds. A solution is to put the food in more than one place by using different kinds of seeds or fruits. This can also increase the number and diversity of birds in your neighborhood. But dont feed wild birds anything salty, like potato chips, or food that could choke them, l
6、ike bread. Pay attention to food quality and freshness. Unprotected food left too long in feeders will turn moldy(发霉), which can kill wildlife. Another word of advice: Always provide a supply of clean water for birds, but use care when looking for the right birdbath. If the birdbaths are too deep fo
7、r birds, putting a few large stones in the water can give the birds a place to sit. 【文章大意】人们在喂野鸟的时候无意中会给鸟儿带来危险, 文章具体解释了这些危险并提出了安全喂鸟的建议。1. Whats the most common mistake about feeding birds? A. Putting feeders in improper places. B. Providing food in inappropriate time. C. Leaving feeders unprotected.
8、 D. Supplying dirty and deep water. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“The most common mistake people make with their bird feeders is that they put feeders in places where birds are easily frightened by passers-by, risk being hurt by cats, or risk flying into windows. ”可知人们在喂鸟的时候, 最常见的错误是把喂鸟器放在错误的地方, 这样给鸟儿带来了很多危险。故
9、A项正确。2. Which of the following may not be suitable for feeding birds? A. Seeds. B. Bread. C. Fruit. D. Insects. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第三段最后一句“But dont feed wild birds anything salty, like potato chips, or food that could choke them, like bread. ”可知作者建议人们不要喂给鸟儿薯条和面包, 因为这些食物不适合喂鸟。故B项正确。3. The author advise
10、s helping more birds by . A. increasing the number of feedersB. cleaning the birds with clean waterC. putting more large stones in the feedersD. keeping aggressive birds away from the feeders【解析】选A。推理判断题。根据第五段第三句“A solution is to put the food in more than one place by using different kinds of seeds
11、or fruits. ”可知作者建议我们把食物放在多个地方, 并提供不同种类的食物。这样做, 自然是要增加喂鸟器的数量。故A项正确。4. What is the text mainly about? A. Problems with bird feeding. B. Where to place bird feeders. C. Popular ways of protecting wild birds. D. How to feed wild birds safely and healthily. 【解析】选D。主旨大意题。根据第一段“Feeding birds is a popular w
12、ay to watch wildlife. But experts say it might put wild birds at risk. ”可知本文主要讲述的是喂野鸟会给鸟儿带来一定的危险; 第三段介绍了具体的危险, 后四段里提出具体的安全喂鸟的建议。故D项“How to feed wild birds safely and healthily”符合本文中心思想, 故选择D项。【知识拓展】长难句分析Birds which are fond of eating seeds will be more likely to come to feeders if there is some cove
13、r nearby. 分析: which are fond of eating seeds是定语从句修饰birds。if there is some cover nearby是if引导的条件状语从句。翻译: 如果附近有覆盖物, 喜欢吃种子的鸟更可能到喂食器那儿。. 完形填空世纪金榜导学号(2020天津模拟)I felt gloomy (沮丧的) the other day. The weather had been dark and rainy, and I just didnt feel so 1. As I was sitting at my desk I 2 it was the birt
14、hday of a dear long-time friend a single middle-aged woman who has devoted the past 30 years to nursing and loves her 3. Knowing that she doesnt have family in town I 4 to give her a call. Sure enough she was on B-shift, 5 to work late into the evening and wouldnt have much of a birthday this year.
15、As always, 6, she sounded cheerful and was happy that I 7. After I hung up I couldnt 8 the feeling that she would really appreciate a little attention on her special day. 9 feeling a little gloomy myself, I tried to put it out of my 10, but as the day passed I couldnt shake the thought. I 11 gave in
16、, and that evening set off to the hospital with a card, a cheese cake, and some balloons. My friends grateful smile and joyful surprise 12 me Id done the right thing and were a generous 13 for the little effort it had taken. When I got home I realized that not only had I cheered up a 14 friend on he
17、r birthday but my own gloomy feelings had also 15. Making her day had made my own! Thats true 16 we take the time and make the effort to do something for someone else. Its like the little saying “Loving kindness is twice blessed; it blesses him who gives, and him who 17. ”Cheering up people on their
18、 birthdays isnt the only thing we can do to make their day. Life constantly presents us with 18 to take an extra step or do a kind deed that will make a 19 to someone. And the 20 thing is that as we do, it changes things for the better for us too. 【文章大意】文章讲述了作者通过给一个朋友去庆祝生日, 不仅使朋友高兴, 而且使自己摆脱了沮丧的情绪。由此
19、作者得出结论: 善良的行为是双倍的祝福。施予者和接受者都会从中受益。1. A. special B. positive C. nervous D. proud【解析】选B。根据“I felt gloomy”可知, 作者感到沮丧, 心态不积极。special特殊的, 专门的; positive积极的; nervous紧张的; proud骄傲的。2. A. explainedB. complainedC. rememberedD. informed【解析】选C。作者坐在桌边的时候, 记起了那天是一个朋友的生日。explain解释; complain抱怨; remember记住; inform通知,
20、 告知。3. A. familyB. studyC. lifeD. work【解析】选D。根据“. . . has devoted 30 years to nursing”可知, 作者的朋友从事护士工作30年, 由此可知, 她非常喜欢自己的工作。family家庭; study学习; life生活; work工作。4. A. decidedB. continuedC. failedD. refused【解析】选A。知道朋友在镇上没有家人, 所以作者决定给她打个电话。decide决定; continue继续; fail失败; refuse拒绝。5. A. surprisedB. disappoin
21、tedC. bored D. prepared【解析】选D。作者的朋友是B班, 准备工作到深夜。surprised惊讶的; disappointed失望的; bored厌烦的; prepared有准备的。6. A. thoughB. besidesC. thereforeD. otherwise【解析】选A。前面提到, 作者的朋友要工作到深夜, 也没有过生日。后文提到, 朋友的声音听起来像往常一样开心快乐。由此判断, 上下文之间是转折关系。though虽然; besides此外, 而且; therefore因此; otherwise否则。故A选项正确。7. A. admittedB. call
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354236.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
