山东省烟台市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 烟台市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、20192020学年度第二学期期末学业水平诊断高二英语说明:本试卷由四个部分组成,共12页,满分150分,考试用时120分钟。请把答案全部涂写在答题卡上,考试结束后,只交答题卡。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man looking f
2、or?A. A museum. B. A supermarket. C. A bank.2. How did Terry travel through South America?A. By train. B. By bus. C. By car.3. Where does the man usually go on weekend nights?A. To a bar. B. To the movies. C. To a restaurant.4. How long did it take the man to write the paper?A. About 1 hour. B. Abou
3、t 1.5 hours. C. About 3 hours.5. What are the speakers mainly talking about?A. Losing weight. B. Going to a gym. C. Repairing machines.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Who
4、 is answering the phone?A. Judys cousin. B. Susans cousin. C. Judys brother.7. What does Susan ask Judy to do tomorrow?A. To call her back. B. To bring an extra bat. C. To buy her a bat.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is the man going to do?A. To live with the woman.B. To buy the womans house.C. To repair th
5、e house for the woman.9. How long has the woman lived here?A. Over fifteen years. B. Over twenty years. C. Over thirty years.听第 8段材料,回答第 10至 12题。10. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Husband and wife.11. Why does the man decide to jog to
6、 work?A. He finds it too slow to drive to work.B. He lives close to his working place.C. He wants to lose weight.12. Whats the mans excuse for not riding his bike?A. The weather is not proper.B. He has to go to work early.C. He hurt himself in the leg.听第 9段材料,回答第 13至 16题。13. Where are the two speake
7、rs now?A. On a train. B. On a plane. C. At the airport.14. How long will the man stay in Hunan?A. For eight weeks. B. For a whole year. C. For eight months.15. What will the man do in China?A. Teach French in a college.B. Travel around for pleasure.C. Teach French in a training center.16. What does
8、the mans wife do?A. An English teacher. B. A full-time housewife. C. An advertiser.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. News of the President. B. News of New York Times. C. News on the Hour.18 Where will a group of Chinese scientists go?A. African countries. B. Ten natio
9、ns. C. Western Europe.19. What happened in Miami?A. There was a strike. B. There was no teacher. C. There was no coffee.20. Whats the danger of womens drinking of more coffee?A. Theyll have difficulty in listening to music.B. Theyre more likely to have heart disease.C. Theyll have bad relationship w
10、ith those who drink less.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALong Islands hiking trails (路线) offer an escape for family time. Its a relaxing thing to do in the stressful time, so open your senses.Southampton TrailsMany guided trails are run in Hamptons, some
11、 suitable for kids. Behind the South Fork Natural History Museum is a small field with butterflies and birds flying about. Upon arrival, check out the posted map that shows the trails through the fields with a connection that goes all the way to Sag Harbor.Arboretum State Historic Park, Oyster BayHa
12、lf the park is woodland that includes nature walks and a greenhouse. Youll see lots of wildlife from foxes to birds, a delight for kids. Pick up a map on the website and enjoy the historic Gold Coast property. Walkers can select from different paths, covering about six miles in total, as well as all
13、 different lengths to accommodate different ages and abilities.Richard D. Fowler Preserve, SouthamptonA pleasant short hike right in Southampton Village. The trail begins near the intersection of Wickapogue Road and Narrow Lane and heads through a wooded area with a river. Dress properly, for it cou
14、ld be a little muddy. The trail features hedges (树篱) along one side and plantings along the other. It reaches the site where the first settlers spent their first winter about 1640. This trail takes about one hour.Downs Farm Preserve, CutchogueThis family-friendly place is an easy walk with the trail
15、 a mile long. Its a very peaceful location to see wildlife and birds. The trail is flat and pushchair-friendly. Youll also find Downs River, with chairs along the way to rest. Home to the defence works of the Corchaug Indians, the preserve is on the National Park Register of Historic Places and is c
16、onsidered ancient land.1. What do Southampton Trails and Arboretum State Historic Park have in common?A. They distribute free tourist maps.B. Theyre convenient to get to.C. They offer guided trails for all ages.D. Theyre ideal places for bird watching.2. What can you do in Downs Farm Preserve?A. Vis
17、it a historical site.B. Appreciate the hilly landscape.C. Feed wild animals at random.D. Communicate with local Indians.3. In which hiking trail is appropriate clothing suggested?A. Southampton Trails.B. Arboretum State Historic Park.C. Richard D. Fowler Preserve.D. Downs Farm Preserve.【答案】1. D 2. A
18、 3. C【解析】这是一篇说明文。短文介绍了位于美国纽约东南部岛屿-长岛的四处适合徒步的旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据Southampton Trails中的“ Behind the South Fork Natural History Museum is a small field with butterflies and birds flying about.” 在南福克自然历史博物馆的后面是一片小天地,蝴蝶和鸟儿四处飞舞。根据Arboretum State Historic Park, Oyster Bay中的“Youll see lots of wildlife from fo
19、xes to birds, a delight for kids.” 你会看到很多野生动物,从狐狸到鸟类,孩子们都很喜欢。所以Southampton Trails 和Arboretum State Historic Park共同点是它们是观鸟的理想场所。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Downs Farm Preserve, Cutchogue中的“Home to the defence works of the Corchaug Indians, the preserve is on the National Park Register of Historic Places and i
20、s considered ancient land.” 作为科肖格印第安人防御工程的所在地,该保护区被列入国家公园历史遗迹名录,被认为是古老的土地。由此可知,在Downs Farm Preserve人们能参观历史遗迹。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Richard D. Fowler Preserve, Southampton中的“Dress properly, for it could be a little muddy.”可知,穿合适的衣服,因为可能有点泥泞。由此可知,建议在Richard D. Fowler Preserve要穿合适的衣服。故选C项。BThe amount of r
21、ubbishthat piles on our shore lines is hugely worrying and a growing problem for the planet. It seems like no matter how remote you hike and how high you climb, theres always a dropped plastic container there waiting for you.Mariah Reading, an American artist, spends the majority of her time outdoor
22、s looking for inspiration for her art, based in nature and our natural surroundings. On noticing the amount of waste filling her natural areas, she decided she had to reflect it in her works.For her latest project, Mariah is looking at both the problem of wasteful littering and the way that art itse
23、lf can be wasteful inmaterials, taking the dropped items that fill hernatural spaces and painting them to reflect the place in which theywere left.Applying paint to create her masterpieces, Mariah hascollectedtrash (垃圾) from different mountains and parks. “Ive been considering my relationship with a
24、rt and the large amount of waste it can produce,” says Mariah. “I wanted to find ways I can confirm art and its important purpose by working with recycled materials found in landscape environments.”“Since the 100th anniversary of the National Park Service, Ive especially appreciated and been inspire
25、d by the natural beauty the parks offer, and found how easily we can take these precious places for granted.I seek to gather as much trash as possible, sculpt it into a canvas (画布), and paint the scene where the trash originated onto the trash itself,” says Mariah.As well as through this project, Ma
26、riah has explored nature inher art in various different ways and through exhibitions. Mariahs work might not solve the litter problem, but its just another way that we can get people talking about the problem and the ways we can prevent it from growing any larger.4 What gave Mariah the idea of the l
27、atest project?A. The beauty of nearby scenery.B. The rubbish-covered surroundings.C. The potential security risks of beaches.D. The high energy consumption of her artworks.5. Whats the important purpose of Mariahs art?A. To keep people from wasting natural resources.B. To remind people of the litter
28、 problem.C. To encourage people to explore parks.D. To make full use of rubbish.6. What is special about Mariahs new artworks?A. They are made of oceanic rubbish.B. They appear in the form of sculpture.C. They reflect the trash places on trash itself.D. Theyre designed to inspire peoples love for pa
29、inting.7. What can be the best title for the text?A. The Growing Problem of RubbishB. Mariah Reading: a Sociable ArtistC. An Artist Turns Waste into Amazing WorksD. Celebrate the 100th Anniversary of the National Park Service【答案】4. B 5. B 6. C 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲了Mariah Reading,一位美国艺术家,在最新的作品中,以垃圾
30、为绘画题材,进行艺术创作,旨在唤醒人们的环保意识。【4题详解】细节理解题。根据第二段Mariah Reading, an American artist, spends the majority of her time outdoors looking for inspiration for her art, based in nature and our natural surroundings. On noticing the amount of waste filling her natural areas, she decided she had to reflect it in he
31、r works.(Mariah Reading,一位美国艺术家,花了大部分时间在户外寻找她艺术灵感,基于自然和我们的自然环境。当她注意到大量的废弃物充斥着她的自然区域时,她决定在她的作品中体现出来。)由此可知,被垃圾覆盖的环境让Mariah产生了这个最新作品的灵感。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段For her latest project, Mariah is looking at both the problem of wasteful littering and the way that art itself can be wasteful in materials, taki
32、ng the dropped items that fill her natural spaces and painting them to reflect the place in which they were left.(在她的最新作品中,Mariah关注了垃圾浪费的问题和艺术本身在材料上的浪费,她把那些填满她的自然空间的物品画出来,以反映它们被留在的地方)和最后一段Mariahs work might not solve the litter problem, but its just another way that we can get people talking about t
33、he problem and the ways we can prevent it from growing any larger.(Mariah的工作也许不能解决垃圾问题,但这只是另一种方式,我们可以让人们谈论这个问题,以及防止垃圾变得更大)可知Mariah艺术的重要目的是提醒人们垃圾的问题。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第五段 I seek to gather as much trash as possible, sculpt it into a canvas (画布), and paint the scene where the trash originated onto the
34、trash itself,” says Mariah.(我试图收集尽可能多垃圾,雕刻成一张画布,然后在垃圾本身上画出垃圾产生的场景,”Mariah说。)由此可知,Mariah的新作品的特别之处在于它们把垃圾的位置反映在垃圾本身上。故选C。【7题详解】主旨大意题。第二段On noticing the amount of waste filling her natural areas, she decided she had to reflect it in her works.(当她注意到大量的废弃物充斥着她的自然区域时,她决定在她的作品中体现出来)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要
35、讲了Mariah Reading,一位美国艺术家,在最新的作品中,她收集了尽可能多的垃圾,雕刻成一张画布,然后在垃圾本身上画出垃圾产生的场景,旨在唤醒人们的环保意识。所以这篇文章最好的题目是“艺术家把废物变成令人惊叹的作品”,该题目紧扣文章主题。故选C。CCara Clarkson and her family were overjoyed when spotting two young grizzly bears (灰熊) one with rarely seen all-white fur, alongside the Trans-Canada Highway.“White grizzly
36、 bears are unheard of, so it was a luxury andincredibleexperience,” said Cara, sharing her images and videos on social media and saying that was a real treat given that the family was out celebrating her husbands and sons birthdays. Mike Gibeau, an animalspecialist, said the Clarksons who encountere
37、dthe white bear now called Nakoda, are truly lucky, for white grizzly bears areincrediblyrare.The expert doesnt believe the grizzlys white fur is a case ofalbinism,a disorder in which an animal fails to producemelanin, which is responsible for skin, hair, and eye color. Instead, he thinks the bears
38、unusual coloring is the result of arecessive(隐性) gene (基因), the characteristics of which are often covered by those of dominant genes. However, if both parents carry the same recessive gene in this case, one that results in white fur it can be passed on to latergenerations.Though this is the first t
39、ime the world has seen the white grizzly, park officials, who have known of Nakodasexistencesince 2018, neverpublicizedthe unique bear due to fear that it would beheartlesslyrun after by fans eager to see these unusual-looking animals.As it turns out, they were right. Nakodas photos and videos, whic
40、h have goneviral, have led to crowds of people rushing to the bears current location, resulting in unsafe parking and traffic jams. The concerned officialsenforceda 10-kilometer no-stopping zone, which they hope will inform visitors to travel through the area safely and to prevent these bears from g
41、etting hit on the highway.Wildlife experts, who are trying to lead the young grizzlies away from the highway, hope to help them develop a behavior of avoidance of humans and eventually head to the forests, where they can live a long, healthy life.8. For the Clarksons, what does “a real treat” in par
42、agraph 2 refer to?A. Observing two birthdays.B. The reunion of the family.C. Sharing their experience online.D. The sighting of a white grizzly bear.9. What is the main idea of paragraph 3?A. The classification ofgenes.B. The effect of a physical disorder.C. The possible cause of the bears white fur
43、.D. The characteristics of recessive and dominant genes.10. Why did the park officials hide Nakodasexistence from the public?A. To save the trouble of further explanation.B. To protect it from crazy disturbance.C. To stop it being mercilessly shot.D. To avoidenthusiastic reporters.11. What do wildli
44、fe experts expect of the young grizzlies?A. Theyll stay where they belong.B. Theyll ignore human activities.C. Theyll safely cross the highway.D. Theyll live in harmony with humans.【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】本文是新闻报道。Cara一家在高速公路上遇到了罕见的白灰熊,引起了人们的关注。野生动物专家想方设法保护白灰熊不受人类的干扰,引导它们远离高速公路,在森林里过健康长寿的生活。【8题详
45、解】猜测词义题。根据上句White grizzly bears are unheard of, so it was a luxury and incredible experience和下文truly lucky, for white grizzly bears are incredibly rare.可知Cara对白灰熊是闻所未闻的,她认为见到白灰熊是一次奢侈而不可思议的经历。此处用a real treat指见到了白灰熊让她们一家一饱眼福,故选D。【9题详解】主旨大意题。根据第三段中的The expert doesnt believe the grizzlys white fur is a
46、case of albinism, Instead, he thinks the bears unusual coloring is the result of a recessive (隐性) gene (基因), the characteristics of which are often covered by those of dominant genes.可知专家不认为灰熊的白色皮毛是白化病的表现。他认为熊的不寻常的颜色是一种隐性基因,其特征通常被显性基因所掩盖。由此推知本段是分析熊的白色皮毛的可能原因,故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段park officials, who
47、 have known of Nakodas existence since 2018, never publicized the unique bear due to fear that it would be heartlessly run after by fans eager to see these unusual-looking animals.可知自2018年起,公园官员们就知道了Nakoda的存在,但他们从未公开过,因为担心那些希望看到这些长相奇特动物的粉丝们会无情地追逐它,即公园官员们想保护白灰熊不受疯狂的干扰。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的Wildlif
48、e experts, who are trying to lead the young grizzlies away from the highway, hope to help them develop a behavior of avoidance of humans and eventually head to the forests, where they can live a long, healthy life.可知野生动物专家正试图引导小灰熊远离高速公路,希望帮助它们养成躲避人类的习性,并最终去森林,在那里过健康长寿的生活。由此推知野生动物专家希望小灰熊生活在属于它们的地方。故选
49、A。DWe live in a society that labels everything. We like the convenience of neatly packaged words so we can sum up the person, place or thing and know what to expect. However, especially with children, even harmless labels (标签) can play a lasting role in self-respect, behavior and long-term personali
50、ty.Children develop and define their sense of self by processing what others tell them about who they are, what they are good at, how they behave and so on. The communication principle of the “Looking-Glass Self” from Charles Cooley can be applied. Cooley believes that by reflecting back to us who w
51、e are, other people function as mirrors for us. Every time a teacher says he or she is a “good student” or a coach says “average player”, that helps define the way the child views himself or herself. Typically, that label will follow them for years to come.However, parents often refer to children wi
52、th less severe labels that are just as significant. If you notice one child follows musical interests, he becomes “the musician”. Another loves sports, and she becomes “the athlete”. Another excels in school and is the “brainiac”. None of those labels has negative ideas, but can classify children in
53、to pre-defined boxes. What if the “brainiac” really wants to try soccer? Unfortunately, there is already an “athlete” in the family, which creates a fight or flight response. The child can either fight to redefine his or her place as a smart child who also plays soccer, or go back to where he or she
54、 has already been.Labels have much more of an impact that we realize, and we need to be mindful of how we talk about our children. If you must define certain things about them to yourself or others, try to choose positive versions of the same quality, i.e. “cautious” rather than “timid” (胆小的). Keepi
55、ng the focus on the childs positive qualities, while avoiding labels, can encourage children to become healthy and happy.12. What can we learn from the principle of “Looking-Glass Self”?A. One tends to satisfy others curiosity.B. One gains the sense of identity by mirror.C. Children will live up to
56、the expectations of their parents.D. People shape self-concepts by understanding how others view them.13. If the “brainiac” girl decides to play soccer, what will happen?A. Her family will be in favor of her.B. She must struggle or she must quit.C. Her family will deny her athletic talent.D. She can
57、t but give in to parentalauthority.14. Which word can best describe a child who performs well in class interaction?A. Active.B. Influential.C. Intelligent.D. Competitive.15. Whats the authors attitude towards labeling children?A. Uncertain.B. Indifferent.C. Negative.D. Positive.【答案】12. D 13. B 14. A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
