河北武强中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北武强中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北 武强 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、武强中学2020-2021学年度第二学期期中考试高一年级英语试题第一部分:听力(共两节,20小题,满分30 分)第一节(共 5 小题,每小题1.5 分,满分7.5 分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选择最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When does the store close in the evening?A. At 11:30. B. At 11:00. C. At 12:00.2. What will the woman probably do?A
2、. Water the plants. B. Do nothing.C. Wash the car.3. Where did the woman meet Tom?A. In the bank. B. In the post office. C. Outside the bank.4. What do we know about James?A. He is often late. B. He is never late. C. He is not patient.5. What will the woman do?A. To sit down before going in. B. To b
3、uy the shoes before going in.C. To go into the store with the man.第二节(共15 小题,每小题1.5 分, 满分22. 5 分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7小题。6. How often should the baby clean his teeth as soon as the
4、first tooth appears?A. Once a day. B. Three times a day. C. Twice a day. 7. When should the baby start using soft toothbrush and a small bit of toothpaste?A. At about 1 year to 18 months of age.B. At about 13 to 18 months of age. C. At about 14 to 18 months of age.听下面一段对话,回答第8和第9小题。8. Where does the
5、 conversation most probably take place?A. On the street. B. In the office.C. At home.9. What do we know about the weather?A. Eastern England will be snowy tomorrow.B. Northern England will be foggy tomorrow.C. Southwestern England will be clear tomorrow afternoon.听下面一段对话,回答第10至第12小题。10. What is John
6、? A. A farmer. B. A doctor. C. A postman.11. What can we learn about Fred?A. He has the largest farm in his state. B. He grows cotton in his field.C. He will buy more fields next year. 12. What did the woman once do at her brothers?A. Drinking milk. B. Killing a cow.C. Milking a cow. 听下面一段对话,回答第13至第
7、16小题。13. What is the woman doing? A. Returning her phone.B. Selecting a phone.C. Repairing her phone. 14. How much does it cost in the cheapest plan? A.6. B.34. C.20. 15. What do we know about the woman? A. She chooses the second cheapest plan at last.B. She can use up 200 minutes of free calls quic
8、kly.C. She sends short messages a lot. 16. What function does the woman need in the mobile phone?A. FM radio. B. MP3. C. Internet access. 听下面一段独白,回答第17至第20小题。17. Why might a person be prevented from doing good work?A. He thinks he is old enough to make the most of his mental facility.B. He believes
9、in what other people think of him.C. He accepts another persons mistaken estimate of his ability.18. What will a person do if he believes in his low ability? A. Fail to go at a job but never lose heart. B. Spare no efforts to do things.C. Show complete lack of confidence.19. Why was Alfred Adler poo
10、r at arithmetic as a boy? A. He was weak in thinking. B. He lost his self-confidence. C. His parents expected too much of him.20. Which of the following is the most important factor to Adlers success?A. Confidence and determination.B. Spirit and experience. C. Interest and self-respect.第二部分:阅读理解(共两小
11、节,满分40分)第一节(共15题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。ACompetition in the Olympics should be between athletes who use their own strength or speed. If some athletes dont follow the rules, it ruins the fun for everyone connected with the game. It also gives an extremely unfair advantage to t
12、he athlete using the drug.Jim from AtlantaDrug use among top athletes has long been a problem. Without drug testing, the Olympics would be about who uses the most drugs, not who trains the hardest and has the most athletic skills. Also drugs hurt people and they could even kill people.David from Hou
13、stonWhy should athletes be allowed to compete when its not really them who are actually competing? Its the drugs that do all the work. Athletes who use drugs are like runners with skates. Its cheating and irresponsible, which must be strictly forbidden. Its unfair to other competitors who dont use d
14、rugs.Bruce from ChicagoMost sports athletes are held to a standard of being drug free. Olympians should not be held any differently. They take part in highly competitive sports for their country and win medals for it. Testing the athletes for drugs must be done in every country and every sport. No d
15、rug testing would be unfair to people who dont use drugs.Sam from Los AngelesAlthough popular opinion is against athletes using drugs, I believe they do help make the Olympic sports more wonderful. I enjoy seeing human beings achieving things that couldnt be done with normal conditioning. I enjoy se
16、eing stronger, faster and longer performances by make good use of drugs.Jack from New York1. What does David think of drug use in the Olympics?A. Its more common in top athletes than others.B. Its a difficult problem to deal with.C. Its bad for athletes health.D. It helps improve athletes skills.2.
17、What does the underlined sentence in Paragraph 3 suggests?A. Drugs help athletes reach greater speeds.B. Using drugs is the same as cheating.C. Runners should not be allowed to use drugs.D. Using drugs can not test athletes real ability.3. The text is mainly written to_.A. discuss whether Olympic at
18、hletes should be tested for drugsB. warn people of the bad influences of drug useC. explain why drugs should be avoided in the OlympicsD. call peoples attention to sports and drugs【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要讨论了奥运会选手是否应该接受兴奋剂检测。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“Also drugs hurt people and they could eve
19、n kill people.(此外,毒品会伤害人,甚至会杀死人。)”可知,David认为使用违禁药品对健康有害。故选C。【2题详解】句意猜测题。根据该句的字面意思“使用药品就好比穿着溜冰鞋赛跑的运动员”以及该句后面的“Its cheating and irresponsible, which must be strictly forbidden.(这是欺骗和不负责任的,必须严格禁止。)”可知,划线句子的真正含义是:使用药品和作弊没什么两样。故选B。【3题详解】推理判断题。文中的五个人就奥运会比赛期间运动员是否应该接受兴奋剂检测进行了热烈的讨论。所以这篇文章主要是讨论奥林匹克运动员是否应该接受药
20、检。故选A。BWhen milk arrived on the doorstepWhen I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt.
21、 He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box al
22、ong with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box ind
23、oors, so that the milk wouldnt freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficu
24、lt for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service.Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my sons frie
25、nds will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.4. Mr Basille gave the boy a quarter out of his coin changer_.A. to show his magical power.B. to pay for the deliveryC. to satisfy his curiosity.D. to please his mother
26、.5. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boys house?A. He wanted to have tea there.B. He was a respectable person.C. He was treated as a family member.D. He was fully trusted by the family.6. Why does home milk delivery no longer exist?A. Nobody wants to be a milkma
27、n now.B. It has been driven out of the market.C. Its service is getting poor.D. It is forbidden by law.7. Why did the author bring back home an old milk box?A. He missed the good old days.B. He wanted to tell interesting stories.C. He missed it for his milk bottles.D. He planted flowers in it.【答案】4.
28、 C 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者主要通过回忆少年时代送奶员给自己带来的快乐,想念那时的岁月,逝去的总是美好的和有趣的。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段的As a five-year-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer可知,五岁的时候,我目不转睛地盯着固定在他腰带上的换硬币
29、机。有一天在送货的时候,他注意到了这一点,从他的换硬币机里拿出了一个25美分的硬币给我。由此判断出Mr. Basle 从他的换硬币机里拿出一枚25分的硬币给了这个男孩是为了满足孩子的好奇心。故选C。【5题详解】推断判断题。根据文章第三段的There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basle even had a key to our house可知,各家各户和挤牛奶的人之间关系密切。Mr. Basle甚至有我们家的钥匙。从送牛奶的人有男孩家的钥匙这一事实中可以推断出他完全得到了家人的信任
30、。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段的Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete(竞争),可知大公司允许生产更便宜的牛奶,从而使送奶工难以与之竞争。由此判断出,为什么家庭送奶不再存在是因为它已被逐出市场。故选B。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段的Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories,可
31、知,最近,作者在乡下看到一个旧牛奶盒,使作者想起了童年的回忆。所以作者为什么把一个旧牛奶盒带回家是因为他怀念过去的好时光。故选A。CCan you remember the first time you learned to ride a bike or drive a car? Learning theses skills changed your life forever and opened up new horizons(视野). Learning about computers can be like learning how to ride a bike or drive a ca
32、r. Once you have employed the time to master the skills, you will never go back to the old days. The new technology is just too convenient and too powerful.Technological developments all through the years have enabled us to do more with less effort. We have continuously looked for better ways of doi
33、ng things. Each invention and new development has allowed us to extend our capabilities. Today we see one of the most dramatic technologies ever developedthe computer. It extends the capabilities of our minds.Computers have saved organizations millions of dollars. Furthermore, these same computer sy
34、stems have opened up new opportunities that would have gone undiscovered or ignored. There is no doubt that computers have a positive influence upon peoples life, and the growth of computer usage is surprising. On the other hand, the computer can do serious damage. Invasion of privacy(侵犯隐私), fraud (
35、欺诈), and computer-related mistakes are just a few shocking examples. So the computer is like a double-edged sword. It has the ability to cut us free from some activities, but it can also cut deep into financial profits(利益), personal privacy and our society in general. The choice is yours, and only t
36、hrough knowledge of computer systems will you be able to avoid the dangers while enjoying the many, many benefits of the computer age.8. Why does the writer think learning about computers is like learning how to ride a bike or drive a car?A. Because both need a lot of practice.B. Because both are si
37、mple and practical.C. Because both lead people to new life experiences.D. Because both take much time to master the skills.9. According to the passage, computers bring people the following benefits except _.A. avoiding mistakesB. saving moneyC. developing our abilitiesD. opening up opportunities10.
38、What can we do to avoid the bad effects of computers according to the writer?A. Tell people not to misuse computers.B. Have strict rules over the use of computers.C. Make more improvement in the technology.D. Have a good knowledge of computer systems.11. This passage is probably written for _.A. com
39、puters playersB. computer producersC. computer usersD. computer programmers【答案】8. C 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文是说明文。文章以浅易的文字描述了电脑学习的优缺点及注意事项。【8题详解】细节理解题。第一段中的“Learning theses kills changed your life forever and opened up new horizons(视野). Learning about computers can be like learning how to ride a bi
40、ke or drive a car.”(学习这些技能永远改变你的生活,打开了新的视野。学习计算机就像学习如何骑自行车或驾驶汽车。)指出了学电脑与学车共同的优点。A、B两项文中未提及。D项中的much time也未出现在相关描述中。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段第一句“Computers have saved organizations millions of dollars.”(计算机为一些机构节省了数百万美元。),根据第二句“Furthermore, these same computer systems have opened up new opportunities that
41、 would have gone undiscovered or ignored. ”(此外,这些相同的计算机系统开辟了新的机会,而这些机会本来是不会被发现或忽视的。)可以排除D,而“It extends the capabilities of our minds.”(它拓展了我们的思维能力。)无疑为C选项提供了依据。故选A。【10题详解】推理判断题。文章最后一句中的“.only through a knowledge of computer system will you be able to avoid the dangers”(只有通过计算机系统的知识,你才能避免危险。)可知,要想避免电
42、脑的坏影响,就要有良好的计算机系统知识。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第三段“Computers have saved organizations millions of dollars. Furthermore, these same computer systems have opened up new opportunities that would have gone undiscovered or ignored. There is no doubt that computers have a positive influence upon peoples life, and
43、 the growth of computer usage is surprising. On the other hand, the computer can do serious damage.”(计算机为一些机构节省了数百万美元。此外,这些相同的计算机系统开辟了新的机会,而这些机会本来是不会被发现或忽视的。毫无疑问,计算机对人们的生活有积极的影响,计算机使用的增长是惊人的。另一方面,电脑可以造成严重的损害。)文章以浅易的文字描述了电脑学习的优缺点及注意事项,其阅读对象是电脑用户们。故选C。DMinisters are being urged to do more to encourage
44、 children to speak two languages from a young age. Edinburgh University and the Royal Society of Arts say research points to bilingual (双语) children being better at learning a lot of subjects.A new study by the university suggests children speaking two languages make no more grammatical mistakes in
45、English than those speaking one language. Professor Antonella Sorace tested a number of school-age bilingual children. Her study showed that children learning two languages may begin to talk later.Professor Sorace said bilingualism made children generally better at learning in their lives. She belie
46、ves parents often put off bringing their children up bilingually because they feel it may hinder(阻碍) their intellectual(智力的) development.“My parents dont know how good bilingualism can be and they think that bilingualism can cause confusion(迷惑) and intellectual delay in the child,” Professor Sorace
47、said. “They purposely refuse to speak one of the languages they could be speaking.”“By bringing them up bilingually they can give them much more than two languages.” Professor Socrace said. She hoped her findings would encourage parents to send their children to Gaelic schools.12. According to the n
48、ew study by Edinburgh University, bilingual children _.A. do better in lessons at schoolB. have more interestsC. read more booksD. make more grammar mistakes in English13. One disadvantage of being bilingual children is that they may _.A. behave worse at schoolB. begin to talk laterC. be more likely
49、 to hate studyD. remember things more slowly14. What do many parents think of bilingualism?A. It will broaden childrens vision.B. It will improve childrens memory.C. It will cause confusion in childrens study.D. It will decrease childrens study interest.15. Whats Professor Soraces attitude towards c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354941.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
