(新教材)2021-2022学年高中外研版英语必修第一册课件:单元形成性评价 UNIT 6 AT ONE WITH NATURE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中外研版英语必修第一册课件:单元形成性评价 UNIT AT ONE WITH NATURE 新教材 2021 2022 学年 中外 英语 必修 一册 课件 单元 形成
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(六)Unit 6(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Wow!What a beautiful city!Why dont we first visit the art gallery and then go to the zoo?W:To tell you the truth,Im not really interested
2、in going there.You know,there are some nice places to buy souvenirs.1.What is the woman willing to do?A.Visit a gallery.B.Go shopping.C.Visit a zoo.Text 2M:Id like to make an appointment to see Dr.Carter.Is it possible to make it early,like 7:30 am?W:No,I am sorry.Um.how about Tuesday at 8:00 am or
3、Thursday at 8:15 am?M:Well,in that case,Thursday would be fine.2.When will the man meet Dr.Carter?A.At 7:30 am.B.At 8:00 am.C.At 8:15 am.Text 3W:Hello,Mr Fred.This is Sunshine.M:Whats the trouble with you,Ms Sunshine?W:My car broke down just now on Robertson Road.I need your help.3.Where is the woma
4、n?A.In a garage.B.In an office.C.In a street.Text 4W:I dont understand the math problem on the board.Can you help me?M:Im kind of busy working on my homework.Why dont you ask the teacher to help you?4.What is the relationship between the speakers?A.Classmates.B.Parent and child.C.Teacher and student
5、.Text 5W:All the plants in my garden died!I dont know what happened.I watered them a lot and fed them plant food.What did I do wrong?M:Maybe the garden wasnt in enough sun.You did plant them on the side of the house that gets the most shade.5.What did the womans plants die from,according to the man?
6、A.From not enough water.B.From not enough sun.C.From not enough plant food.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hey,honey,come here and have a look.W:Thats a photo of our living roo
7、m with the new green sofa.M:Yes.On the computer I can change the colors.Look at the color I made the wall.Its pretty,isnt it?W:Well,I dont like dark brown,do you?M:OK.Lets try light blue instead.W:Look,how nice it is with yellow and blue pillows.Ill get the car key and we can buy the paint now.Youll
8、 have time to paint the walls on the weekend.M:I got myself a job,didnt I?6.What is the man doing?A.Taking pictures.B.Decorating the living room.C.Designing something on the computer.7.What will the speakers do next?A.Go to a paint store.B.Look for new jobs.C.Buy a car.听第7段材料,回答第810题。Text 7M:Id like
9、 to make an appointment with the doctor,please.W:OK.How about the day after tomorrow on Wednesday at 4:00 pm?M:Do you happen to have an opening in the morning?W:Um.How about tomorrow at 8:00 am or Thursday at 8:15 am?M:Uh,do you have anything earlier?W:No,Im sorry.M:Well,in that case,tomorrow would
10、be fine.W:Whats the purpose of your visit?M:Well,to tell you the truth,I fell from a ladder two days ago while painting my house,and my foot landed in a can and it was badly hurt.8.When will the man go to see the doctor?A.On Tuesday.B.On Wednesday.C.On Thursday.9.Whats wrong with the man?A.He hurt h
11、is foot.B.He broke his leg.C.He was hit by a ladder.10.What do we know from the dialogue?A.The man cant go to the hospital.B.The appointment time is quite fit for the man.C.The man would prefer to visit the doctor earlier.听第8段材料,回答第1113题。Text 8M:Dear listeners,for todays show,I have Abigail Harrison
12、 with me.The girl wants to be the first astronaut on Mars.Abigail,welcome to our show.W:It is a pleasure to be here.M:Would you please tell our listeners when you got the idea of going to space?W:When I was 5 years old,standing in my backyard on a cold winter night,my mind swam with questions.To fin
13、d more,I wanted to go to space.M:Do your family members support you?W:Both my mum and sister didnt believe it until they found I was serious.My mum told me making a specific plan was the first step towards making my big dream a reality,and it worked.M:From then on,you founded a non-profit organizati
14、on,earned a private pilots license,ran a marathon,worked at the Kennedy Space Center and spoke at conferences around the world.Wow,you have done so much!W:Well,that is my mums influence.My teacher helped me in a different way.11.What is the man doing?A.Speaking at a conference.B.Conducting a job int
15、erview.C.Hosting a radio program.12.What is the first step for Abigail to realise her dream?A.Working out a specific plan.B.Earning a private pilots license.C.Running a marathon.13.Who will Abigail talk about next?A.Her mother.B.Her teacher.C.Her sister.听第9段材料,回答第1417题。Text 9W:And what are the probl
16、ems that youve been having?M:Well,no one thing is really dangerous or anything,but you know,its just been building up.W:Yes,of course.M:Well,the first thing is the washing machine.Its been leaking a little and its beginning to get worse.Because we have a small child,and we really need to get that do
17、ne straight away.W:OK.thats a washing machine for immediate repair.M:Then we are worried about all the windows and doors.W:Are they broken?M:No,but there are no locks on the windows and one of the doors.W:And when would you like those done?M:Oh,thats not really urgent.but you never know when theres
18、going to be a break-in.W:No,well get those done for you next week.Dont worry.M:And then the last thing on the list is the kitchen curtains.Theyre torn.W:Oh,right.We do have quite a few spare ones in stock and can get those to you in the next week,if thats alright with you.M:Yes,that would be fine.W:
19、Anything else?M:No,thats all.14.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Husband and wife.B.Shop assistant and customer.C.House agency staff and customer.15.What does the man complain about?A.Some living facilities.B.Some building problems.C.Some dangerous things.16.Whats wrong wit
20、h the windows?A.They are broken.B.There are no locks on them.C.There are no curtains on them.17.What will the woman have repaired first?A.The washing machine.B.The windows.C.The kitchen curtains.听第10段材料,回答第1820题。Text 10M:At the beginning of the tour,we will start with the most important place in my
21、town,which is the Plaza Leon.The Plaza Leon,which is more than 100 years old,is the gathering place for young people on Friday and Saturday nights,and for parents and children on Sunday afternoons.Four streets lead to the Plaza,which have wide sidewalks and are tree-lined.Hernandes Street,which was
22、named after a famous writer born in the city,contains all of the food stores,fish markets,and vegetable stands.Fernando Street,which was named after an educator,is where all of the government offices are housed.Via del Mar Street,whose roads are made of stones,is the only street which still has its
23、old surface.Finally,we come to Horatio Street,on which there are two universities.One of them is the most famous university in my country.Thats why it is my favorite street of all.18.What do we know about the Plaza Leon?A.Its a new building.B.Its a public place.C.Its a small town.19.Which street is
24、known for its food shops and markets?A.Via del Mar Street.B.Hernandes Street.C.Fernando Street.20.Why does the speaker like Horatio Street best?A.It has an old stone surface.B.It is named after a writer.C.It has a famous university.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项
25、中选出最佳选项。A(2021盘锦高一检测)Four Attractive Road Trips in AsiaOne way to explore Asia is driving along some of its most impressive roads and Asia has some attractive roads that are great fun.If you want to tour Asia by car,here are four once-in-a-life-time roads to consider.Nha Trang to Quy Nhon(Vietnam)Vi
26、sitors can enjoy beautiful sea views with golden beaches on the ocean side of the road.Every two years,there is a week-long festival where visitors drive the route together and take part in a large celebration.If you want a memorable experience,consider joining in that celebration.The Karakoram High
27、way(Pakistan and China)Every year,there are many people who travel long distances to be able to drive or ride a motorbike over the Himalayas on this road connecting China and Pakistan.There are some areas with beautiful lakes and mountains along this road.The Hokkaido Scenic Byway(Japan)Hokkaido is
28、one of Japans four main islands.Driving along the Hokkaido Scenic Byway will take you through a series of routes around the island that offer beautiful sights.Consider rolling down the window as you drive through the fragrant lavender(薰衣草)fields or stopping at one of the hot springs along the way.Go
29、lden Road to Samarkand(Uzbekistan)Uzbekistan is a country that is unknown to many tourists,but its a fascinating place to explore.Although there isnt a formal route,most visitors will fly into the capital city Tashkent,and then transfer to Bukhara.This beautiful,old city is home to many historic sig
30、hts,and from there,you can follow the historic Silk Road route to Samarkand.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了亚洲四个有着迷人景色的道路之旅。21.Which trip offers an ocean view with beautiful beaches?A.Nha Trang to Quy Nhon.B.The Karakoram Highway.C.The Hokkaido Scenic Byway.D.Golden Road to Samarkand.【解析】选A。细节理解题。根据第二段第一句Visit
31、ors can enjoy beautiful sea views with golden beaches on the ocean side of the road.可知游客可以在NhaTrang to Quy Nhon享受美丽的海景与在海边道路的金色海滩。故选A。22.What can we know about all the road trips?A.They cross borders.B.They offer impressive views.C.They run along the coast.D.They have fixed routes to follow.【解析】选B。细
32、节理解题。根据第一段第一句One way to explore Asia is driving along some of its most impressive roads and Asia has some attractive roads that are great fun.可知这些路的景色令人印象非常深刻,所以选 B。23.Where is the text probably taken from?A.A book review.B.A scientific report.C.A travel guide.D.A fashion magazine.【解析】选C。主旨大意题。根据标题
33、Four Attractive Road Trips in Asia以及文章内容可知本篇文章介绍了亚洲四个有着迷人景色的道路之旅,可能摘自一篇旅游指南,故选C。B(2021赣州高一检测)Recently,my husband and three kids were playing in Mediterranean(地中海),swimming and floating in the picture-perfect sea.It was ridiculously beautiful in Majorca,Spain.The way the sun danced across the water a
34、nd how the blue horizon was dotted with storybook sailboats were such beautiful scenes.My husband and I always dreamed about taking our kids on a trip around the world.It was one of the things we talked at length about.When we imagined our life with the children,we hoped we would have.Fourteen years
35、 later,we had three boys who were growing up faster by the day.It was time to make good on those plans.We renewed our passports,and then packed our bags.We showed our kids the world.It was about experiencing the dozens of flights and trains and taxis together.We showed them how wonderful,how diverse
36、,and how fascinating the world is.We wanted them to learn all that we had learned ourselves through our own travels.But there was something more than that:What we really wanted is to slow down time.We wanted the days to last a bit longer,and the weeks to take their time.The years with our children a
37、re going too fast.We wanted to put the brakes on our busy lives for a year,and just be with our kids.We wanted a break from the daily morning routine of making lunches,eating breakfast and going out the door in time for school.We needed family time out.It was the wonderful two months in Europe,full
38、of incredible moments.When we look back at our lives,I know well be glad we did it.I know well be happy that this is a chapter of the story of our family.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲了作者和丈夫很早之前就梦想和孩子们一起去旅行,享受一家人在一起的美好时光。十四年后,他们终于实现了梦想。24.What did the couple often dream of fourteen years ago?A.Going to Medite
39、rranean.B.Travelling with their children.C.Some storybook sailboats.D.Their childrens growing fast.【解析】选B。细节理解题。根据第二段的My husband and I always dreamed about taking our kids on a trip around the world.可知,这对夫妇的梦想是带孩子环游世界。故选B项。25.What does the underlined part“make good on”probably mean?A.do good to.B.ca
40、rry out.C.make up.D.put off.【解析】选B。词义猜测题。根据前文说梦想是环游世界,以及第三段的It was time to make good on those plans.We renewed our passports,and then packed our bags.可猜测画线部分的意思是“实现”。故选B项。26.What is Paragraph 3 mainly about?A.The travel.B.The children.C.The transportation.D.The diverse world.【解析】选A。段落大意题。根据第三段的We re
41、newed our passports,and then packed our bags.We showed our kids the world.It was about experiencing the dozens of flights and trains and taxis together.We showed them how wonderful,how diverse,and how fascinating the world is.We wanted them to learn all that we had learned ourselves through our own
42、travels.可知,本段主要讲述了实行旅游计划并和三个孩子一起去旅游的情况。故选A项。27.What was the most important in the writers eyes?A.Doing everything slowly.B.Living a busy life.C.Sticking to the routine.D.Slowing down the time.【解析】选D。细节理解题。根据第四段的But there was something more than that:What we really wanted is to slow down time.可知,作者希望
43、的是时间能慢下来。故选D项。C(2021沈阳高一检测)Plastics remain one of the most-used materials for making many things.Things made of plastics can be very strong and last a long time.Plastics are also much lighter than metal and can easily be formed into different shapes.Plastics can take hundreds of years to break down
44、on their own.And very few kinds are highly recyclable.A team of researchers working at the US Department of Energy says it has created a kind of plastic that could lead to products that are 100 percent recyclable.It recently reported the discovery in a study in the journal Nature Chemistry.The resea
45、rchers say the new material is a plastic polymer(聚合物)called polydiketoenamine,or PDK.The team reports the material can be broken down in parts at the molecular(分子的)level.It can then be built up again to form plastics of different shapes,textures and colors.The researchers say this process can be rep
46、eated over and over againwithout the plastic material losing any performance or quality.“Most plastics were never made to be recycled,”lead researcher Peter Christensen said in a statement.”“But we have discovered a new way to assemble plastics that takes recycling into consideration from a molecula
47、r perspective.”Many plastics have different chemicals added to them to make them more useful and powerful.The problem is that these chemicals attach to the monomers(单体),which remain in plastics even after the material gets processed at a recycling plant.The research team reported that,with the newly
48、 discovered PDK material,the monomers could be recovered and separated from any chemical additives.Next,the researchers plan to develop PDK plastics with a wide range of thermal and mechanical properties.These plastics could be used for many kinds of cloth,as well as things such as 3D printed materi
49、als and foams.In addition,the team is trying to include plant-based materials in the process.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个研究团队正在研究一种新型的塑料,这种塑料更容易降解,更耐用且可以循环利用。28.What is the first paragraph mainly about?A.Plastics are never highly recyclable.B.Plastics are widely used in our lives.C.Plastics have both adv
50、antages and disadvantages.D.Plastics take hundreds of years to be broken down.【解析】选C。主旨大意题。根据文章第一段的Things made of plastics can be very strong and last a long time.And very few kinds are highly recyclable.可知,塑料结实耐用,更易成型;需要上百年才能降解,且几乎不能循环利用。所以本段既讲了塑料的优点也讲了缺点。故选C项。29.What does the underlined word“It”in
51、 Paragraph 3 refer to?A.The new material.B.The research team.C.The molecular level.D.The producing process.【解析】选A。代词指代题。根据前句The team reports the material can be broken down in parts at the molecular level.和画线词后面的can then be built up again to form plastics of different shapes,textures and colors.可知,i
52、t代指的是前文提到的新材料,尤其从can be和can then be这两个并列句可以推出前后讲的是同一事物。故选A项。30.Why do many plastics have different chemicals added to them?A.To make them easy to break down.B.To make them easy to get processed.C.To make it possible for them to be recycled.D.To make them stronger and more widely used.【解析】选D。细节理解题。根据
53、文章倒数第二段的Many plastics have different chemicals added to them to make them more useful and powerful.可知,加入其他化学物质的目的是让塑料更有用,更耐用。故选D项。31.What can we infer from the last paragraph?A.PDK plastics will be soon put to good use.B.PDK plastics may have a promising prospect.C.The researchers are busy developin
54、g PDK plastics.D.Plant-based materials have been used in the new plastics.【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段的These plastics could be used for many kinds of cloth,as well as things such as 3D printed materials and foams.可知,这种新型塑料在将来可以被用在很多领域,例如布料,3D打印和泡沫。故选B项。DA company in San Francisco,California,has found a way
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354973.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
