(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册UNIT 5THE VALUE OF MONEY 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 课时 必修 第三 UNIT
- 资源描述:
-
1、十六 必修第三册 Unit 5The Value of Money(限时35分钟).阅读理解AIt was in the Victorian Era(维多利亚时期)that the novel became the leading form of literature in English.Most writers were more concerned to meet the tastes of the middle class.The best known works of the period included the works of Charles Dickens and the B
2、ronte sisters and others.Charles Dickens came on the literary scene in the 1830s.Dickens wrote vividly about London life and the struggles of the poor.Most of his works were written in a very humorous style,which was popular with readers of all classes.The Bronte sisters were English writers of the
3、1840s and 1850s.They began to write from early childhood.In 1846 they published the first book at their own expense as poets;however,their book attracted little attention,selling only two copies.Then the sisters turned to writing novels,each producing a novel in the following year.An interest in rur
4、al(田园的)matters and the changing social and economic situation of the countryside may be seen in the novels of Thomas Hardy and a number of others.Literature for children developed as a single style.Some works became well-known,such as those of Lewis Carroll and Edward Lear.Adventure novels were writ
5、ten for adults but are now generally grouped in the list for children.Helen Beatrix Potter was an English author at the end of the Victorian Era,best known for her childrens books,which featured(以为特色)animal characters.In her thirties,Potter published the highly successful childrens book The Tale of
6、PeterRabbit in 1902.【文章大意】本文是一篇说明文。这篇文章讲的是维多利亚时期的文学。列举了具有代表性的作家及其代表作。1.What can we know about Charles Dickens from the text?A.He showed an interest in rural matters in his writing.B.He focused on changing social and economic situation of the countryside.C.He wrote about the struggles of the poor in
7、London.D.He published the highly successful childrens book.【解析】选C。细节理解题。根据第二段的句子Dickens wrote vividly about London life and the struggles of the poor.可知,狄更斯写了伦敦的生活和穷人的挣扎。故选C。2.Which best describes Bronte sisters?A.They were English writers of the 1930s.B.They paid to have their first book published.
8、C.They began their writing from the rural life.D.Their first book was successful.【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句话The Bronte sisters were English writers of the 1840s and 1850s.可知,勃朗特姐妹是19世纪40年代和19世纪50年代的英国作家,所以选项A的描述错误;根据第三段第三句中In 1846 they published the first book at their own expense as poets.可知,勃朗特姐妹是自己出钱出
9、版了第一本书,所以选项B的描述正确;根据第三段They began to write from early childhood.可知,他们从小就开始写作。所以选项C的描述错误;根据第三段 their book attracted little attention,selling only two copies.可知,他们的书几乎没有引起注意,只卖了两本,所以选项D的描述错误。故选B。3.What does the author state in the last paragraph?A.Edward Lear was famous for writing about animals.B.Adv
10、enture novels were not written for children at first.C.Thomas Hardy was not as famous as Lewis Carroll.D.Society changed rapidly in the Victorian Era.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段Adventure novels were written for adults but are now generally grouped in the list for children.可知,冒险小说曾经是为成年人写的,但现在一般被归入儿童书单。由此可推知
11、,冒险小说起初不是为儿童写的。故选B。4.What is the text mainly about?A.Literature in the Victorian Era.B.Writing styles in the Victorian Era.C.Famous works in the Victorian Era.D.The importance of literature in the Victorian Era.【解析】选A。主旨大意题。从文章第一段的句子:It was in the Victorian Era that the novel became the leading form
12、 of literature in English.可知,正是在维多利亚时代,小说成为英语文学的主要形式。所以这篇文章讲的是维多利亚时期的文学。故选A。【知识拓展】词汇积累leading adj.最重要的;首位的taste n.品味;爱好vividly adv.生动地humorous adj.幽默的at ones own expense 自费turn to sb.向某人求助group vt.分类;归类BLiterature is an important part of a total language arts program at all grade levels because of t
13、he many benefits it offers.Literature provides pleasure to listeners and readers.It is a relaxing escape from daily problems,and it fills leisure moments.Making time for recreational reading and using high-quality literature help to develop enthusiastic readers and improve achievement.Developing a l
14、ove of literature as a recreational activity is possibly the most important outcome of a literature program.Literature builds experience.Through reading,children expand their horizons through vicarious(间接体验的)experiences.They visit new places,gain new experiences,and meet new people.They learn about
15、the past as well as the present and learn about a variety of cultures,including their own.They discover the common goals and similar emotions found in people of all times and places.NoryRyans Song by Patricia Reilly Giff,a hard survival story,is set in Ireland during the potato Blight(饥荒)of 1845,and
16、 Patricia Polaccos The Butterfly,deals with Nazis,resistance,and Jewish persecution(迫害)during World War.Literature provides a language model for those who hear and read it.Good literature exposes children to correct sentence patterns,standard story structures,and varied word usage.Children for whom
17、English is a second language can improve their English with the interesting context,and all children benefit from new vocabulary that is woven into the stories.Literature develops thinking skills.Discussions of literature bring out reasoning related to sequence;cause and effect;character motivation;
18、predictions;visualization of actions,characters,and settings;critical analysis of the story;and creative responses.Literature helps children deal with their problems.By finding out about the problems of others through books,children receive insights into dealing with their own problems,a process cal
19、led bibliotherapy.Children might identify with Gilly,living angrily in a foster home in Katherine Patersons The Great Gilly Hopkins,or with Mary Alice,a city girl forced to live with her grandma in a“hick town”in Richard Pecks A Year Down Yonder.【文章大意】本文是一篇议论文,文学是语言艺术项目中非常重要的一部分,它有很多好处。例如:文学可以带来快乐,可
20、以让我们有更多经历,还可以帮助我们解决自己的问题等。5.What is likely to be the most significant consequence of a literature program?A.The habit of reading for pleasure.B.The lessons learned from works.C.The achievements of language skills.D.The ways of thinking developed by reading.【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句“Developing a love of
21、 literature as a recreational activity is possibly the most important outcome of a literature program.”可知,把文学当成娱乐活动来喜爱也许是文学项目的最重要的结果。也就是说要把文学阅读当成快乐的事情,故A项正确。6.Why are Nory Ryans Song and The Butterfly mentioned in Paragraph 3?A.To introduce two great masterpieces.B.To expand childrens horizons in li
22、terature.C.To prove literature includes a variety of cultures.D.To give examples of books that provide such experiences.【解析】选D。推理判断题。本文的中心思想是“Literature builds experience.”文学可以给我们提供经历,通过阅读我们可以拓宽视野。列举了Nory RyansSong and The Butterfly的事例就是让读者了解爱尔兰马铃薯饥荒以及二战中犹太人被迫害的历史事实。所以这两本书是举例说明书本可以给我们提供这样的经历。故D项正确。7
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355098.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
